Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Vietnam voorbereidingen

Een mooie en geslaagde reis begint, zoals u weet al thuis. Allereerst met plannen maken en die vervolgens in werking zetten. Na de voorpret komen de praktische voorbereidingen. Als u naar Vietnam gaat bent u op deze pagina aan het juiste adres. U leest er alles over visums, geldzaken, gezondheid en nog veel meer.

Bent u zich nog aan het oriënteren dan raden wij aan ook even naar onze rondreizen en dagtours in Vietnam te kijken. Die reizen beslaan het hele land, van Halong Bay tot de Mekong Delta tot het strand van Phu Quoc. Er zijn dagtrips naar de Eilandjes van Cham of de fietstocht naar het Groentedorp bij Hoi An. U kunt kort gaan, of de populaire reizen Kleurrijk Erfgoed of de Reizende Draak eens bekijken of juist helemaal onderdompelen in de 20-daagse Grand Vietnam rondreis.

Foto's:

vietnam voorbereidingen vietnam rondreis op maatvietnam voorbereidingen reisadvies nederlandsvietnam voorbereidingen reisadvies nederlandsvietnam voorbereidingen reisadvies nederlandsvietnam voorbereidingen vietnam rondreis op maatvietnam voorbereidingen reisadvies vietnamvietnam voorbereidingen vietnam rondreis op maatvietnam voorbereidingen vietnam rondreis op maatvietnam voorbereidingen vietnam rondreis op maatvietnam voorbereidingen reisadvies nederlands

Reisdocumenten en Visum


Voor Vietnam zijn (uiteraard) een geldig paspoort en een visum vereist.

DIT MOET U VOORAF REGELEN
Uw paspoort moet bij aankomst in Vietnam nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Let op: de procedures voor de aanvraag van visa veranderen regelmatig. Informeer dus tijdig bij de Vietnamese ambassade of de beschreven procedures nog van kracht zijn.

VISUM AANVRAGEN

1.
Nederlanders en Belgen die naar Vietnam reizen kunnen vooraf een visum aanvragen via de E-VISA PAGE van de National Web Portal On Immigration van de Vietnamese overheid. Let op: de pagina wordt actief als u bevestigt dat u de instructie goed heeft gelezen en het blokje NEXT aanklikt.

WAT MOET U DOEN? VIETNAM ! Exclusieve Green Wood Travel privé rondreizenopmaat
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

  • upload een pasfoto en de persoonlijke pagina uit uw paspoort
  • u betaalt (digitaal) 25 US dollar via deze E-Visa pagina
  • binnen drie dagen ontvangt u een registratiecode
  • registratiecode, email en uw geboortedatum voert u in op deze E-VISA PAGE.
  • u ontvangt uw visum per email
  • niet vergeten: maak een print die u aan de grens kunt laten zien!


  • 2.
    Voor de aanvraag van een toeristenvisum bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag of Brussel is het volgende nodig:
  • een geldig paspoort (nog minimaal 7 maanden geldig. Let op: bij aankomst in Vietnam moet uw paspoort nog 6 maanden geldig zijn)
  • één pasfoto
  • een visumformulier. Vooraf het VISUMFORMULIER downloaden.
  • visumbedrag

  • Als u niet zelf naar de ambassade gaat kunt u de aanvraag ook per post doen. U dient dan ook een envelop met postzegels voor retourzending met de aanvraag mee te sturen. Neem vooraf contact op met de ambassade over de betaling! Actuele openingstijden, de aanvraagprocedure en de adresgegevens van de ambassade vindt u HIER.

    Een visumaanvraag per post duurt ongeveer 14 dagen. Het visum is 1 maand geldig. Het visum dient u binnen drie maanden na afgifte te gebruiken.

    Indien u langer dan vier weken in Vietnam wenst te blijven kunt u via de Vietnamese ambassade ook een visum voor maximaal drie maanden aanvragen. In Vietnam kunt u uw visum eventueel verlengen in Hanoi, Saigon of Hue. Reken op drie à vier werkdagen wachttijd voor het verlengen van een visum in Vietnam.

    3.
    Een Vietnam Visa On Arrival Brief.
    Via Green Wood Travel kunt u de Visa On Arrival brief aanvragen. Bij aankomst in Vietnam ontvangt u bij de douane meteen een visum. U hoeft dus vooraf geen visum in Nederland aan te vragen. Het visum is 1 maand geldig.

    Green Wood Travel regelt deze officiële brief via de Vietnamese immigratie, die er aan meewerkt toeristen soepel Vietnam binnen te laten reizen.

    Voorwaarden zijn:
  • dat u per vliegtuig naar Hanoi, Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon), Da Nang of Nha Trang reist
  • dat uw paspoort bij aankomst nog zes maanden geldig is
  • dat uw reis bij Green Wood Travel geboekt is


  • WAT MOET U DOEN?
    - stuur (digitaal) een kopie van uw paspoort naar Green Wood Travel. Wij doen de rest van het papierwerk voor u.

    EN DAN?
  • u krijgt een brief (pre-approved visa letter), die u afdrukt en meeneemt naar Vietnam
  • neem ook twee recente pasfoto's mee (4cm x 6cm)
  • in het vliegtuig krijgt een aankomstformulier (AN1) dat u invult voordat u bij de douane bent
  • bij de douane op genoemde vliegvelden krijgt u een bevestiging van dat visum in uw paspoort. Dat visum kost u US$25 (die u contant in US dollars moet betalen)

  • Green Wood Travel rekent 20 US$ afhandelingskosten.

    VISUM BIJ AANKOMST OVER LAND
    Ook als u (vanaf China, Laos of Cambodja) over land naar Vietnam reist, dient u vooraf een visum aan te vragen. Dat kan volgens de hierboven beschreven methodes. Wilt u meer armslag, bijvoorbeeld omdat u niet weet wanneer u precies in Vietnam wilt zijn, vraag dan een visum aan op de ambassade of een consulaat van Vietnam. Snelle en goede vestigingen vindt u in Bangkok, Vientiane of Sihanoukville. In de regel heeft u op deze plaatsen na een dag uw visum.

    Geldzaken


    De Vietnamese munteenheid is de dong (VND). Het is niet mogelijk in Nederland of België al dong te kopen.

    Wij raden u aan uw geld zoveel mogelijk in euro's en/of US-dollars mee te nemen. Deze kunt u vrijwel overal inwisselen. Voor biljetten van 50 en 100 euro of USD krijgt u doorgaans de meest gunstige wisselkoers. Handig is om een paar honderd euro in niet al te grote coupures mee te nemen, zodat u die gemakkelijk kunt inwisselen bij kleine wisselkantoren of winkels in kleinere plaatsen. Let er wel op dat op de bankbiljetten niets geschreven staat; beschreven biljetten worden soms geweigerd.

    Met de dong kunt u overal betalen. Buiten de grote steden is het zelfs beter om genoeg dong op zak te hebben.

    Een creditcard biedt slechts beperkte mogelijkheden. U kunt er voornamelijk mee in luxe hotels, restaurants, bij vliegtuigmaatschappijen en (dure) souvenirwinkels betalen. De kaart wordt bij een beperkt aantal banken geaccepteerd. Met Visa en Master Card kunt u het best terecht.

    Blokkeren Belgische en Nederlandse bankpassen
    De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij uw bank, voordat u op vakantie gaat aanvragen uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.

    Inentingen en malaria


    Voor Vietnam zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en difterie, tetanus en polio (DTP) worden echter wel aangeraden.

    Vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Indien u na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad heeft, volstaat 1 prik. U bent dan 10 jaar beschermd. Indien u de vaccinaties nooit ontvangen heeft, adviseert de GGD drie prikken.

    Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar.

    Kijk voor een actueel reisadvies van de GGD op VACCINATIES VIETNAM.

    Beschermt u zich goed tegen muggensteken. Malaria is een ziekte die doorgaans hoge koorts geeft en wordt veroorzaakt door een steek van een mug van de soort Anopheles. De mug spuit door de steek parasieten in het bloed. In sommige landen hoeft u geen malariapillen te slikken, maar wordt een noodbehandeling meegegeven in het geval u malaria krijgt. Dit hangt ook van uw medische gezondheid af. Vraag advies bij de GGD of uw huisarts.

    In Vietnam kunnen muggen ook DENGUE (knokkelkoorts), CHIKUNGUNYA en/of ZIKA over brengen. Neem daarom preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie en muggenwierook.

  • Draag 's avonds en 's nachts bedekkende kleding; lange broek, lange mouwen, sokken.
  • Smeer de onbedekte huid in met een muggenmiddel met DEET. Slaap 's nachts onder een geïmpregneerde klamboe.
  • Zet de ventilator of airco aan: muggen hebben een hekel aan tocht en kou.
  • Draag lichte kleuren: muggen voelen zich aangetrokken tot donkere kleding.
  • Muggen prikken dwars door dunne broeken en sokken heen. Hoe ruimer de kleding zit hoe lastiger het voor de mug is om er door heen te steken en ook werkelijk in de buurt van je huid te komen.
  • Gebruik geen parfum of geurende deodorant of aftershave.

  • Handig om mee te nemen: klamboe en muggenmiddel met DEET. Stopmiddel tegen diarree en ORS tegen uitdroging bij diarree en een koortsthermometer (meten is weten). Ook over muggen vindt u meer informatie op de eerder genoemde website van de GGD.

    Geneesmiddelen en gezondheid


    Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen.Mogelijk zijn deze medicijnen in Vietnam niet te verkrijgen. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee.

    Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (b.v. bij een allergie) is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft. Dit om bij eventueel artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.

    Schaf voor medicijnen die zijn voorgeschreven door uw dokter (en alleen via de apotheek te verkrijgen zijn) een medicijnenpaspoort aan. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt en wat de internationaal gebruikte stofnamen zijn. Zo'n medicijnenpaspoort is handig, bijvoorbeeld als uw medicijnen kwijtraken of op zijn, maar is geen officieel reisdocument. Het is niet voldoende om medicijnen die onder de Opiumwet vallen mee te mogen nemen, daarvoor is een officiële verklaring nodig.

    In Hanoi en Ho Chi Minh City (Saigon) zijn goede ziekenhuizen en apotheken te vinden. In de rest van het land is dat aanzienlijk moeilijker.

    Reizen in de tropen vergt nogal wat van uw lichaam, een goede conditie is daarom belangrijk. Bekwame artsen en tandartsen zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. Vandaar dat wij u aanraden voor vertrek zo nodig uw (huis-)arts te bezoeken voor een medische check-up En laat de tandarts voor alle zekerheid uw gebit nakijken.

    Mocht u allergisch zijn of een bepaald dieet moeten volgen, wilt u dat ons dan voor uw reis laten weten. Het is handig bij aankomst in Vietnam ook uw reisbegeleider daarvan op de hoogte te stellen. In de tropen moet u voorzichtig zijn met schaaf- en snijwonden; deze helen langzaam en kunnen makkelijk geïnfecteerd raken.

    Als u eenmaal in Vietnam bent, is het belangrijk om een basishygiëne in acht te nemen. Was meerdere malen per dag uw handen. Drink geen water uit de kraan en let op de kwaliteit van het drinkwater (gebotteld water is overal verkrijgbaar). Consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen. En nogmaals: drink water alleen uit flessen.

    Reisverzekering


    Wij raden u aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soorten verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Een goede reisverzekering is absoluut een vereiste.

    Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd! Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen op vakantie.

    Kijk ook op onze VERZEKERINGSPAGINA voor meer informatie over de verschillende verzekeringen.

    Reisadvies Vietnam


    Hier vindt u het laatste Vietnam reisadvies van het MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN. Heeft u vragen over dit advies neem dan contact op met Green Wood Travel in Bangkok. Wij adviseren u graag.

    Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook een reisapplicatie voor smartphones en pads. Met deze app bent u goed voorbereid wanneer u naar het buitenland vertrekt. U krijgt bijvoorbeeld actuele reisadviezen en u hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand.

    Downloaden
    De app is te downloaden in Google Play en de App Store.
    Download de app voor Android
    Download de app voor iPhone

    U kunt voor actuele reisadviezen ook Buitenlandse Zaken op TWITTER volgen.

    Bij calamiteiten of nood kunt u het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook 24 uur per dag bereiken per Whatsapp (+31 6 8238 7796), per telefoon (+31 247 247 247) of via TWITTER.

    Bagage


    De ervaring leert dat u meestal te veel meeneemt. Vooral schoenen e.d. veroorzaken nodeloos ruimtegebrek en (over)gewicht. Een extra (jeans)broek en een korte broek of rok zijn meestal genoeg.

    Bedenk dat u naar een land gaat waar van alles te koop is en ook nog tegen lage prijzen. U komt in Vietnam nooit onthand te zitten omdat u iets thuis heeft laten liggen. Denk wel aan b.v. een reservebril.

    U mag per persoon (economy class) maximaal 20 of 23 kilo bagage inchecken en één stuks handbagage van meestal maximaal 7 kilo. Voor overgewicht betaalt u al snel zo'n 30 euro per kilo, dus dat kan flink oplopen.


    Wij adviseren u tijdens uw reis het volgende mee te nemen in uw handbagage:

  • Geldige reisdocumenten en visa (indien nodig)
  • Uw reisbescheiden (e-ticket)
  • Contactgegevens verzekeraar
  • Contactgegevens van Green Wood Travel
  • Eventuele medicijnen voor gebruik tijdens de reis
  • Uw overige waardedocumenten, creditcards en pinpassen


  • Vervoer naar Schiphol of een andere luchthaven


    SCHIPHOL
    Schiphol heeft een één terminal-concept. Alle drie de vertrekhallen liggen onder één dak. Inchecken voor de meeste niet-Schengenvluchten kan in vertrekhal 3. KLM- en SkyTeam vluchten worden voornamelijk ingecheckt in vertrekhal 2.

    Schiphol is te bereiken per auto, trein en (uiteraard) het vliegtuig. Het treinstation Schiphol ligt direct onder de luchthaven. Vanaf het perron gaat u met de roltrap of lift direct naar Schiphol Plaza. Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kunt u rechtstreeks naar Schiphol reizen. Plan uw reis op NS.NL.

    Reizigers die in de buurt van Amsterdam wonen kunnen ook de bus overwegen. Er zijn 24 directe busverbindingen naar de luchthaven. Meer informatie vindt u op 9292.NL.

    BRUSSELS AIRPORT
    Brussels Airport zoals de luchthaven internationaal wordt aangeduid, ligt op 12 kilometer ten noordoosten van Brussel, in Zaventem. Van Antwerpen naar het vliegveld is ongeveer 40 kilometer. Vanuit Eindhoven is het ongeveer 125 kilometer, vanuit Breda ongeveer 95 kilometer en vanuit Maastricht zo'n 105.

    Vanaf de Brusselse Ring (die heel erg druk kan zijn) staat het vliegveld goed aangegeven. Wie de route vooraf wil bestuderen, vindt op ROUTE PLANNING een paar websites die uw route uitstippelen.

    Op niveau O is een busstation met rechtstreekse bussen naar onder meer het treinstation Brussel-Noord, het NAVO kwartier en Brussel Expo. Ook zijn er bussen naar Mechelen, Leuven en andere omliggende steden.

    Het vliegveld is goed bereikbaar met de trein (niveau -1). Antwerpen ligt op ruim een half uur treinen, Brussel-Centraal op 17 minuten en Brugge op anderhalf uur. Ook vanuit Nederland zijn de verbindingen goed. Zo'n 15 keer per dag zijn er treinen van en naar Amsterdam via Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. Naar Amsterdam is een kleine drie uur. Den Haag iets meer dan twee.

    Via een overstap in Brussel-Zuid kunt u met de Thalys naar Parijs of Keulen en met de Eurostar naar Rijsel & Londen. Meer informatie vindt u op de website van de Belgische spoorwegen: TREINEN.

    Informatie over Düsseldorf, over parkeren op Schiphol en Brussels Airport vindt u hier: VERVOER NAAR DE LUCHTHAVENS VAN SCHIPHOL, BRUSSEL EN DUSSELDORF

    Bij het inchecken


    Inchecken gaat tegenwoordig het gemakkelijkst en snelst als u dat online doet. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt via uw computer of smartphone vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken. Dat kan dag en nacht en vanaf elke locatie, zolang u maar internet hebt. Tot 24 uur voor uw vlucht kunt u online een stoel kiezen (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

    Mensen die MET KINDEREN REIZEN, kinderen die alleen reizen of passagiers die assistentie nodig hebben, kunnen in de regel niet vooraf online inchecken. Bekijk altijd goed de voorwaarden van de maatschappij waar u mee reist.

    Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek op Schiphol.

    Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kunt u bij Emirates en KLM (zeker) drie uur voor vertrek van de vlucht inchecken. De balies gaan 40 minuten voor het vertrek dicht. U kunt niet direct van Amsterdam naar Vietnam vliegen. Maak een overstap in Dubai of Bangkok.

    Kijk voor meer informatie over luchtvaartmaatschappijen op KLM, FINNAIR, EMIRATES of VLIEGTICKETS.

    << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>