Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Hotel-categorie & symboolverklaring

Hotelbeschrijvingen geven weer hoe wij en onze klanten het hotel in kwestie ervaren. De teksten passen we regelmatig aan, omdat ook de faciliteiten in de hotels vaak wijzigen. De meeste hotels die Green Wood Travel aanbiedt, hebben 4*** sterren. Wij selecteren hotels op locatie, faciliteiten maar vooral op management. Zonder goed management en vriendelijk behulpzaam personeel is een hotel niet meer dan een liefdeloos stuk steen!

Op deze website staat bij elk land en elke plaats een hoteloverzicht. Daarin vermelden wij de hotelcategorie, foto's, hoteltarieven, de officiële website en recensies. Tijdens de meeste individuele rondreizen heeft u de keuze om te overnachten in een andere dan de vermelde accommodatie. U kunt ook een ander typekamer kiezen. Green Wood Travel berekent u alleen het eventuele prijsverschil tussen de door ons aangeboden accommodaties of typekamers en uw uiteindelijke keuze. Als een hotel is volgeboekt, bieden we u een gelijkwaardig of beter hotel en informeren we u per omgaande.

Om u een beter beeld te geven van de hotels waar u tijdens uw vakantie overnacht, hebben wij op basis van onze ervaring de hotels verdeeld in de volgende categorieën:

Boetiekhotels: deze vallen onder verschillende categorieën. Ze zijn kleinschalig en van elk modern comfort voorzien, maar met een lokaal tintje. De inrichting is zeer stijlvol en het terrein is ruim opgezet, in een natuurlijke omgeving. De nadruk ligt op rust en ontspanning en deze hotels liggen dan ook vaak buiten het centrum. De ontspanning vindt u in de uitgebreide spa, die diverse behandelingen aanbiedt. In het restaurant kunt u genieten van culinaire hoogstandjes. De kamers zijn van alle gemakken voorzien; de inrichting geeft u beslist niet het gevoel dat u zich in een hotel bevindt.

Duurzaam Green hotels: moet de negatieve gevolgen van het toerisme minimaliseren en idealiter gunstig zij voor de locale bevolking en voor het gebied waarin het plaatsvindt. Dit zonder schade toe te brengen aan de natuurlijke en culturele omgeving.


Boetiek-hotelBoetiek hotel
Duurzaam-Green-hotelDuurzaam Green hotel
FamiliekamersFamiliekamers en/of kamers met tussendeur aanwezig
GeschiktGeschikt voor families
Rustige-lokatieRustige locatie
Rustige-lokatieAan het strand
Toeristische-/-Uitgaans-LokatieToeristische / uitgaanslocatie
WelzijnsprogrammaWelzijnsprogramma
"Internet-aanwezig-gratis-op-diverse-locaties"Internet aanwezig - gratis op diverse locaties
Uitmuntende-accommodatieUitmuntende hotels: deze (veelal grote) hotels beschikken over meer faciliteiten dan de boetiek hotels, zoals meer restaurants, bars, ruime overdadige lobby, een beautysalon en enkele winkeltjes. De kamers zijn luxueuzer dan die van de boetiek hotels en hebben bijvoorbeeld, koffie- en theefaciliteiten, badjassen, slippers, badkamer met aparte douche en ligbad.
Deluxe-accommodatieDeluxe hotels: iets luxueuzer dan de luxe toeristenklasse hotels. Het hotel is groter en beschikt over meer kamers. Er wordt meer aan de sfeer gedaan, zoals bijvoorbeeld een goed bijgehouden tuin met verschillende bloemen en planten. De kamers zijn over het algemeen iets groter en voorzien van alle moderne faciliteiten.
LuxeLuxe toeristen klasse hotels: hotels uit deze categorie zijn zeer comfortabel en hebben een gunstige ligging. Elk hotel heeft een zwembad en eventueel enkele sportfaciliteiten, een restaurant, wasservice en diverse andere diensten die uw verblijf aantrekkelijk maken. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, telefoon, televisie en een privébadkamer met douche of bad.
Toeristenklasse-accommodatieToeristenKlasse hotels: dit type hotel is eenvoudig, maar biedt alles wat u nodig heeft tijdens uw vakantie. De meeste hotels hebben een klein zwembad en een restaurant of coffeeshop. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een privé-badkamer met bad of douche.
Eenvoudig-schoon-hotel-/-pension-zonder-zwembadPension / eenvoudige, schone hotels: ook guesthouses genoemd, komen voor in sommige dynamische excursies en in minder ontwikkelde gebieden zoals Laos. De kamers zijn vrij klein, maar voorzien van een ventilator en een privébadkamer met douche.

SYMBOOLVERKLARING

KAMERPRIJZEN ZIJN PER KAMER, NIET PER PERSOON
THAISE BAHT PRIJZEN delen door ~33 (huidige wisselkoers) is ongeveer de prijs in euro's.
CBF Continentaal ontbijt (minder uitgebreid) is inclusief de kamerprijs, tenzij anders vermeldt.
ABF Amerikaans ontbijt is inclusief de kamerprijs, tenzij anders vermeld.
HALF BOARD (HB) ontbijt en diner (of lunch) is inclusief de kamerprijs, tenzij anders vermeldt.
FULL BOARD (FB) ontbijt, lunch en diner is inclusief de kamerprijs, tenzij anders vermeldt.
ROOM ONLY kamer zonder ontbijt.
PROMOTIE: geen geldelijke teruggave voor niet gebruikte nachten. Een promotie boeking moet bovendien een aaneengesloten periode zijn en kan niet gewijzigd worden. Ontbijt (ABF) per persoon vooraf betalen voor de gratis nachten, indien niet anders aangegeven.
KINDEREN: 11 jaar en jonger mogen gratis op de kamer, maar extra bed of ontbijt zijn dan niet inbegrepen. Maximaal 2 kinderen per kamer.
Attentie: sommige hotels kennen uitzonderingen!
CHILD POLICY: 1 kind van 11 jaar en jonger krijgt bij aangegeven hotels een gratis extra bed (vouwbed) als hij/zij de kamer deelt met ouders. Ontbijt is niet inclusief en moet betaald worden.
Attentie: vraag bij uw boeking om 'Child Policy' en/of 'Family Plan' anders wordt u een extra bed berekend.
COMPULSORY verplichte galadiners en ontbijt dient u vooraf te betalen. Indien ongebruikt wordt het toch door de hotels aan Green Wood Travel berekend!
LOY KRATHONG Thais (lichtjes) festival - 1 november 2020 & 19 november 2021.
X-MAS Kerstmis - avond van 24 december 2020 (tenzij anders aangegeven.)
NEW YEAR Nieuwjaar - avond van 31 december 2020.
CHINESE NEW YEAR Chinese Nieuwjaar (jaar van de rat) (25 januari 2020.) Vakantietijd in heel Azië van 18
januari tot 2 februari 2020.
SONGKRAN Thaise nieuwjaar (13 april 2020.) Vakantietijd in Zuidoost-Azië van 10 tot 20 april 2020.
SURCHARGE toeslag voor bepaalde periode of soort kamer.
CHILD kind van 11 jaar of jonger.
 
SGL SINGLE. Hotelkamer met ontbijt voor 1 persoon.
DBL DOUBLE (groot bed). Hotelkamer met ontbijt voor 2 personen.
TWN TWIN (twee aparte bedden) / Hotelkamer met ontbijt voor 2 personen.
TRIPLE TWIN of DOUBLE + EXTRA BED*** (= vouwbed alleen geschikt voor kinderen.) Kamer met ontbijt voor 3 personen.
***Wij kunnen op verzoek een 2-persoonskamer met extra bed voor u reserveren. Het derde bed is meestal een eenvoudig bed, dat op de kamer bijgeschoven wordt (de kamer moet bij aankomst vaak nog klaar worden gemaakt.) De 3-persoonskamer is meestal niet groter dan een 2-persoonskamer.
 
STD (Standard) Standaard kamer.
SUP (Superior) Superior kamer.
DLX (Deluxe) Deluxe kamer
 
RUN Run-of-the-house. De beste vrije kamer is voor de klant van Green Wood Travel.
AIR Air Conditioned (gekoelde) kamer
FAN Ventilator gekoelde kamer.
DAY USE daggebruik van de kamer tot 18.00 uur.
F.O.C. Free Of Charge = gratis!
TBA To Be Advised
N.A. Niet Aanwezig.
 
Alle op de site genoemde gegevens zijn onder voorbehoud van typefouten en eventuele prijswijzigingen.


<< Sri Lanka voorbereidingen Deep Andaman Queen Liveaboard >>