Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Wij zijn een innovatieve Thaise touroperator met Thais - Nederlands management en met 28 jaar ervaring in het samenstellen van individuele MAATWERK belevingsreizen naar Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Myanmar, Indonesië en de Filipijnen. Als u ons een e-mail stuurt of belt (dat is beter, want sneller), komt u in direct persoonlijk contact met onze reisexperts.

Wij kiezen voor reizen op maat, afgestemd op uw wensen, samengesteld door ervaren reisexperts; wij bieden laagste prijsgaranties en een authentieke duurzame reiservaring. Wij zijn altijd bereikbaar en beschikken over persoonlijke contacten ter plaatse. Voor 90% contracteren en organiseren wij zelf onze tours, transfers en accommodaties. Hierdoor vormt Green Wood Travel maar één schakel tussen een hotel, tour of transfer en u. Minder schakels bieden voordelen voor zowel de prijs, efficiency en persoonlijke service. Deze voordelen geven we graag door aan onze klanten en agenten.

De reis die u bij Green Wood Travel boekt, wordt geleid door echte Azië-experts. De mensen die u aan de telefoon krijgt zijn oud reisleiders of jarenlang actief voor Green Wood Travel. Ze zijn bereisd, kennen de hotels, de lokale marktjes, de beste hotels en de mooiste routes. We zijn constant bezig onze service en reisbeschrijvingen te evalueren en waar mogelijk te verbeteren. Voor al onze reizen handhaven we een hoge standaard zonder de aandacht voor details uit het oog te verliezen.

Door nauwkeurig iedere reis uit te stippelen, ze goed voor te bereiden, onze medewerkers deskundig op te leiden en aandacht te schenken aan de wensen van onze gasten, leveren we duurzame, veilige, plezierige en verrijkende maatwerkreizen. Keer op keer en reis op reis...

Wij ontwerpen veel van onze reizen zelf en onderzoeken nauwkeurig iedere nieuwe route. Onze mensen onderhouden de programma's en blijven op zoek naar mogelijke veranderingen of verbeteringen. Green Wood Travel is een van de weinige touroperators in Azië met een dergelijke, doortimmerde aanpak. Als u op het internet surft, ziet u onze reisschema's soms op andere websites. Meestal zijn het touroperators die onze tours hebben gekopieerd. Goedkope imitaties vormen een onderdeel van het dagelijks leven in Azië. Maar kijk uit, alstublieft. Er komt veel meer voor een succesvolle reis kijken dan een gekopieerd reisschema!

Foto's:

Wie zijn wij Voordelig vliegen naar ThailandWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar ThailandWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar ThailandWie zijn wij Voordelig vliegen naar ThailandWie zijn wij Voordelig vliegen naar ThailandWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Voordelig vliegen naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieWie zijn wij Goedkope vliegtickets naar AzieGreen Wood Travel Bangkok Team Izaac Peeters Koen KoenekoopTropical Paradise Bangkok Green Wood Travel Izaac Peeters

Uw steunpunten in Thailand


Laagste prijs 100% Service THAILAND GARANTIE

U bent van HARTE WELKOM op het Green Wood Travel Tropical Paradise hoofdkantoor in Bangkok. Een bezoek aan Green Wood Travel verschaft u een schat aan eerlijke informatie van deskundige Nederlandssprekende reisadviseurs. Wij helpen u graag om de mooiste reizen te belevingen in Zuidoost-Azië. Niet alleen bespaart u dagen vakantietijd maar ook bent u altijd voordeliger uit als u boekt met Green Wood Travel..

Foto's:

Laagste prijs 100% Service THAILAND GARANTIETropical Paradise Bangkok Poshtel prijsgarantie

Nuanjit Preechawai (Add)


Nuanjit Preechawai (Add)
Functie bij GWT: Managing Director, privé: getrouwd met Ernst Otto Smit, en moeder van volwassen tweelingdochters. Zij is zogezegd de 'helikopterpiloot' van Green Wood Travel. Ze controleert àlles en met name de financiën. Bovendien fungeert Add als 'brug' tussen de Thaise medewerkers en degenen die Nederlands spreken. Add is altijd bereid om van advies te dienen om een nijpend probleem op te lossen.
Na haar universitaire opleiding en haar huwelijk met Ernst-Otto is Add gaan werken als front office manager in een hotel in het zuiden van Thailand. Omdat 'toerisme' leuker is dan 'hotellerie' heeft ze samen met haar echtgenoot GWT opgezet. 'Ik doe dit werk graag. Bij GWT ontmoet je steeds weer nieuwe mensen, soms met geheel nieuwe ideeën. De kunst is om de komende tijd veel te delegeren, zodat Ernst en ik het iets rustiger krijgen. Ik weet niet of dat lukt, maar het is in ieder geval ons streven.'

Ernst-Otto Smit


Ernst-Otto Smit
Functie bij GWT: General Manager, privé: getrouwd met Khun Add, vader van een volwassen tweeling.
Ernst-Otto en Add zijn het fundament van Green Wood Travel, samen begonnen ze in het begin van de jaren '90 Green Wood Travel, het eerste reisbureau in Zuidoost-Azië voor maatwerkreizen. Ernst is een van de meest ervaren reizigers van de uitdijende staf, hij bezoekt nog altijd zelf veel van de eilanden, strandlocaties en hotels die worden aangeboden.
Reizen is veranderd, mensen boeken al lang geen complete groepsreis meer, maar doen en ontdekken zelf steeds meer. Ernst-Otto speelt daar met Green Wood doorlopend op in. Met adequate moderne verzekeringen voor reizigers, met eigentijdse dagtrips en compacte maar complete rondreizen, voor stellen of gezinnen, dat maakt niet uit. Hij is ook de drijvende kracht achter duurzame innovaties die in Thailand nog ongebruikelijk zijn, zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het kantoor, zodat Green Wood Travel nu klimaatneutraal werkt. Het bedrijf trekt er onder leiding van Ernst-Otto jaarlijks op uit om bomen te planten.

Khampol Roibang (Boyz)


Khampol Roibang (Boyz)
Khampol Roibang (Boy). Functie: Parttime ICT Management, privé: getrouwd.
Hij is onze vraagbaak en oplosser voor alle computer en andere 'problemen' en de creatieve geest achter de nieuwe opzet van de website. Hij ontwerpt, onderhoudt en update de website continue. Oorspronkelijk studeerde hij fotografie aan de school voor beeldende kunsten, ging daarmee door op universitair niveau en begon te werken als assistent bij een fotoproductiehuis. In die functie moest hij mensen aansturen, maar hij merkte dat hij het maar moeilijk vond dat ze niet precies deden wat hij wilde. Dus ging hij naar de afdeling voor grafisch ontwerp. Daar heeft hij zijn kennis van computers uitgebreid. In 2004 is hij overgestapt naar Green Wood Travel.
'Ik voel me hier op mijn plaats, ik kan een computer controleren, mensen zijn veel minder voorspelbaar. Bovendien klaagt een computer nooit! Overleg met mijn baas hier gaat vrij soepel en ik heb voldoende vrijheid om mijn ideeën uit te werken, dus komt mijn creativiteit ook ruim aan bod in dit werk.'

Kwanhathai Preechawai (Kwan)


Kwanhathai Preechawai (Kwan)
Functie: Office Manager.
Kwan begon haar werk voor GWT als tourcoördinator. In haar vorige baan werkte ze op een Thais reisbureau en verzorgde daar de reizen van haar Thaise klanten over de hele wereld. Bij GWT is het een nieuwe uitdaging om in het Engels te werken, dat ze overigens uitstekend beheerst. Ze hoopt zelf ook nog eens verre reizen te maken. India of Turkije spreekt haar wel aan. Turkije vooral omdat het op de scheidslijn ligt van de westerse en oosterse culturen. Kwan heeft toerisme gestudeerd aan de Silapakorn Universiteit in Bangkok. Zij heeft ook op de dependance in Cha-Am gestudeerd en het is dus niet zo vreemd dat haar favoriete plaatsen in Thailand Hua Hin en Cha-Am zijn. Hua Hin voor de sfeer en ...... natuurlijk het heerlijke eten. Ze is trouwens ook gek op een echte Hollandse salade met sla en tomaten. Kwan is in haar werk zeker serieus maar houdt ook best van plezier maken, naar de film gaan en uitgaan met vrienden. En kookt ze wel eens zelf? Mijn omeletten zijn erg lekker en noedels lukt ook nog wel maar dan houdt het ook op. Kwan woont in Bang Na aan de buitenkant van Bangkok en dat houdt in dat ze minstens 1 uur onderweg is van huis naar kantoor en soms langer als het verkeer tegen zit.

Thanisara Ruangdej (Goongging)


Thanisara Ruangdej (Goongging)
Functie: Parttime Website Coordinator, privé: single.
Goongging (het geluid van een bel) werkt sinds mei 2011 bij GWT. Het is haar eerste vaste baan na haar studie aan de Chulalongkorn universiteit in Bangkok. Zij studeerde daar kunstgeschiedenis en taal. Haar taal was Italiaans dat ze dan ook goed spreekt. Ze is een keer in Italië geweest en vooral Rome en Florence zijn haar lievelingssteden. Zij is in Bangkok geboren en woont, aan de andere kant van de Chayo Praya rivier, volgens goede Thaise traditie samen met moeder, grootmoeder, tante, oom en de rest van de familie. Hoewel haar studie niet zoveel met toerisme te maken had, heeft ze haar draai bij GWT gevonden. In Thailand en ook daarbuiten heeft zij al heel wat afgereisd. Haar favoriete vakantieplaatsen zijn de vele nationale parken die Thailand rijk is. 'Het zijn prachtige natuurgebieden en heerlijk om doorheen te trekken en vakantie te houden', vertelt ze enthousiast. Wat haar opvalt bij GWT is de flexibiliteit om aan de wensen van de klanten te voldoen. 'Het is echt mogelijk om je eigen droomreis samen te stellen en daarnaast wordt de klant door het hele proces heen deskundig begeleid, vanaf de eerste e-mail tot de terugreis.' Iets wat zij zelf tijdens haar rondreizen wel anders ervaren heeft. En haar eigen droomwens?' 'Over een jaar of tien zou ik graag mijn eigen gallery willen hebben met mooie Thaise kunst glundert ze.'

Izaac Peeters


Izaac Timotheus Cornelis Peeters
Functie: Tour-coördinator
Izaac Timotheus Cornelis Peeters (geboren 1995, Haarlem) studeerde ICT System & Network Engineering in Amsterdam. Toen hij, op zoek naar een stage in het buitenland, kon kiezen tussen Kuala Lumpur en Bangkok, koos hij voor de laatste. Kort daarvoor was hij met zijn vader in Thailand geweest en daar had hij goede herinneringen aan. Na een stage bij een ICT bedrijf volgt een tweede stage in Bangkok, dit keer bij het bedrijf Rabbit, dat tickets voor de skytrain verkoopt. Het zaadje is geplant en Izaac kiest na zijn studie voor een tussenjaar in Bangkok om te ontdekken of daar zijn toekomst ligt. Hij studeert dagelijks Thais aan de universiteit en dat is niet voor niks. Izaac's conclusie "Ik vind reizen geweldig, ik vind Thailand geweldig, ik zoek graag dingen uit over reizen" leidt naar het toerisme. Als het over reizen en Thailand gaat, komt al snel Green Wood Travel in beeld. Izaac zoekt contact, solliciteert en wordt aangenomen. Mede dankzij reislustige ouders is het reis CV van Izaac Peeters inmiddels indrukwekkend: de VS en veel landen in Europa, Afrika en Azië staan allemaal in zijn plakboek. "In Thailand vind ik de eilandjes in de provincie Trat geweldig, maar ook de jungle bij Chiang Mai en natuurlijk het strand......"

Denise Liebregts


Denise Liebregts
Functie: Tour-coördinator.
Denise Liebregts (Veldhoven, 1995) wil altijd nieuwe wegen inslaan, nieuwe ideeën ontwikkelen en gevolg geven aan haar natuurlijke nieuwsgierigheid. Ze studeerde Business Innovation in Den Bosch. Dat is een stuk creatiever dan het klinkt. Ze leerde out of the box denken en hoe ze innovatieve concepten voor bedrijven kon ontwikkelen. Hoe kan het beter, is voor haar een vanzelfsprekende vraag. Ze kreeg na haar stage in Nederland meteen een baan aangeboden, maar besloot dat out of the box denken voor een ander een ding is, maar dat ze zelf ook de deur naar meer avontuur open wilde zetten. Dat avontuur heet Thailand. In de lijn van haar Nederlandse opleiding studeerde ze ook aan de Bangkok University. Een internationaal programma van marketing vakken, leidde tot een stage in Thailand. Ook hier werd naar nieuwe wegen gezocht: hoe presenteer je een bedrijf, hoe moet de website eruit zien, hoe de branding en het concept. Via via hoorde ze van een vacature voor een tour-coördinator bij Green Wood Travel in Bangkok. Denise: "Ik vind het leuk om met mensen te werken, dingen te regelen. Dat past goed bij mijn karakter, ik denk dat deze ervaring een mooie aanvulling vormt op mijn opleiding." Vanzelfsprekend vindt Denise het leuk om te reizen. Thailand, Vietnam, China stonden al uitgebreid op haar programma. "Azië is leuk. De mensen, het eten, het klimaat, ik heb hier altijd een goed gevoel. In Bangkok is altijd iets te doen." Het verlanglijstje is nog lang, bevat meer van China en Thailand, maar ook Japan en Korea. Haar tip voor Thailand: 'Ga kamperen in Kanchanaburi, met je tentje aan het water, je kijkt uit over het meer, terwijl je lekker zit te barbecueën. Heerlijk."

Koen Koenekoop


Koen Koenekoop
Functie: Tour-coördinator
In Thailand wordt 'koen' als een beleefdheidsvorm gebruikt in combinatie met de voornaam van iemand. In het geval van Koen noemen Thai hem dus 'koen' Koen. Dat heeft iets grappigs. Koen (in 1995 in Alphen a/d/ Rijn geboren) vindt het in ieder geval prima. Hij studeerde installatie techniek toen hij een Thaise ontmoette die hem enthousiast maakte haar land eens te bezoeken. Dat deed Koen, omdat hij zich als kind al had voorgenomen dat hij iets van de wereld zou gaan zien, en het beviel hem.
Het eten, de prijzen, het gemak waarmee de mensen met elkaar om gingen en je er dingen voor elkaar kreeg. En dus ging Koen nog een keer, en toen nog eens om in Bangkok Thai te gaan leren. Op dat moment kwam Green Wood Travel op zijn pad en hij solliciteerde als tour-coördinator. Wat adviseert hij? Trek er op uit, ga het avontuur aan. In Thailand en de landen eromheen. Zelf heeft hij Indonesië hoog op de 'things to do' lijst staan, het land waar zijn opa vandaan komt.

Yaowamal Choojorn (Paed, spreek uit: Ped)


Yaowamal Choojorn (Paed)
Functie: Accounting Manager, privé: getrouwd, drie dochters.
Paed doet vooral de facturen en betalingen. Ze checkt werkelijk alles en is een perfectionist als het om getallen gaat. Alles moet kloppen. Zo niet, dan gaat ze door totdat het wèl klopt. Ook e-mailt ze soms met klanten als er onduidelijkheid is over een betaling. Soms zit ze een beetje verborgen tussen stapels papieren die nog gecheckt moeten worden. Ze maakt dan ook lange dagen en gaat vaak als een van de laatste weg uit kantoor.
Ze heeft accounting gestudeerd aan de Ramkamhaeng-universiteit en daarna eerst op de financiële afdeling van een bouwbedrijf gewerkt. Bij Green Wood Travel vindt ze het echter veel leuker. 'Ik kan hier mijn Engels gebruiken, en leer veel bij. Bovendien houd ik van reizen, en van Thailand. Ik ben nog nooit ergens anders geweest met vakantie en heb daar ook geen behoefte aan, er is hier nog zoveel moois te ontdekken!
Wat ik het allermooiste stukje Thailand vind? Moeilijke vraag, maar ik denk de kust van Trang, met de prachtige zee en alle ongerepte natuur.'

Panadda Jarungjitaree (Jing)


Panadda Jarungjitaree (Jing)
Functie: administratief medewerkster op de boekhouding.
Sinds 2014 werkt Jing voor Green Wood Travel. Voordat ze bij ons terecht kwam, studeerde Jing toerisme aan het Suan Sunandha Rajchaphat universiteit. Haar werk bij Green Wood Travel bestaat uit het behandelen en controleren en het onderhouden van contacten met internationale en binnenlandse reisagenten. 'Het is een grote uitdaging en geen dag is hetzelfde', antwoordt Jing. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met haar familie. Haar lievelingsbestemming is dan ook Krabi, omdat zij en haar familie het strand en zee daar prachtig vinden.
Wat haar het meest opvalt bij Green Wood Travel?
Daar hoeft ze niet lang over na te denken: 'het is echt net een grote familie waar je met elkaar samenwerkt, en dat vind ik wel bijzonder.'

Navaporn Sathawarnsmit (Gatoon, spreek uit: Ketoen)


Navaporn Sathawarnsmit (Gatoon)
Functie: Reservations Manager, privé: samenwonend met vriend.
Ze is te herkennen aan twee dingen: haar goede humeur en de 'varkenspantoffels' aan haar voeten. Bovendien houdt ze van lekker eten. Gatoon werkte na haar studie English Business Administration 2 jaar als receptioniste bij het Prince Palace Hotel en is in 2006 verhuisd naar de burelen van Green Wood Travel.
Gatoon: 'Ik was op zoek naar een baan met meer verantwoordelijkheid. Die heb ik hier gevonden. Als receptioniste ga je naar huis en ben je klaar met je werk. Hier moet je zorgen dat het werk àf is voordat je de deur achter je dicht kunt trekken. Ik heb de indruk dat sommige klanten het moeilijk vinden dat ook ik geen ijzer met handen kan breken. Maar ik doe altijd erg mijn best, meer kan niet.'

Hatachanok Woranoppakul (Ou)


Hatachanok Woranoppakul (Ou)
Functie: Assistent Contract Manager, privé: single.
Ou (spreekt uit als 'oe') is na haar studie aan de Thammasat Universiteit (Bachelor Degree in Political Sciences, Major International Relations & Affair) meteen bij Green Wood Travel begonnen als Assistent Contract Manager. Ze vindt het een echte uitdaging om te onderhandelen met hotels en agenten. Binnen Thailand gaat ze graag naar Phuket, waar ze geboren en getogen is. 'Phuket is niet zo druk als Bangkok, maar het is ook geen dorp. Phuket is perfect', zegt ze lachend. In haar vrije tijd gaat ze graag winkelen en naar de bioscoop. Ou is altijd te herkennen aan haar aanstekelijke gelach en haar levensmotto is dan ook: I'm not perfect, but I'm limited edition. 'Ooit hoop ik Contract Manager te zijn', is haar antwoord op haar plannen voor de toekomst.

Muthita Puttarak (Tan)


Muthita Puttarak (Tan)
Functie: Senior Reservation & Operations Officer, privé: single.
Tan houdt al sinds 2000 de boekingen bij in de database van Green Wood Travel. Ze print vouchers, regelt minibusjes en chauffeurs en als het nodig is assisteert ze Pi Toy als contactpersoon voor de gidsen. Ze laat gidsen en chauffeurs weten waar en wanneer ze verwacht worden, waar ze naartoe moeten gaan, om hoeveel mensen het gaat en wat er verder nog van belang is. Na haar studie op Ramkanghaeng heeft ze vele losse baantjes gehad, maar hier heeft ze haar eerste vaste baan en ze is niet van plan snel te vertrekken! 'Ik vind het werk te leuk en de collega's en bazen aardig. Er heerst hier een goede werksfeer. Ik ben behalve in Thailand ook nog in Vietnam en Laos geweest. Luang Prabang (Laos) vond ik erg mooi, rustig en veel vriendelijke mensen. Hier in Thailand voel ik me echter het meeste thuis en eigenlijk vind ik het hier overal wel mooi.'

Thanramon Pupawasuthi (Khwan)


Thanramon Pupawasuthi
Functie: Ticketing Officer
Khwan zorgt voor het boeken van tickets en de contacten met de luchtvaartmaatschappijen. Soms is het lastig om als vluchten al vol zitten klanten toch een goed alternatief te kunnen bieden, maar zij doet er alles aan om het voor elkaar te krijgen. 'Bij Green Wood Travel leer ik nieuwe dingen en doe ik nieuwe ervaringen op', zegt zij. Ook vindt ze de werksfeer relaxt en comfortabel. Wat haar opvalt in het bedrijf is hoe de afdelingen goed met elkaar samenwerken om voor de klanten een onvergetelijke reis te creëren. Ze hoopt dan ook dat ze groeit in haar werk en nog lang als Ticketing Officer kan werken bij Green Wood Travel.

Piyada Nalou (Max)


Piyada Nalou (Max)
Functie: Administratief Medewerkster
Max werkte voordat ze naar Green Wood Travel kwam 7 jaar bij een productiebedrijf maar vindt het hier leuker. 'Ik vind de sfeer prettig en kan mijn Engels verbeteren.'
Oorspronkelijk komt Max uit Roi Et dat in de Isaan, de rijstschuur van Thailand in het noordoosten ligt, maar ze woont nu alweer lang in Bangkok. Ze houdt van reizen en gaat dan, behalve naar haar geboortestreek, graag naar de heuvels van Chiang Mai, Chiang Rai of naar het uitgestrekte Khao Yai nationale park, met zijn mooie watervallen en overweldigende natuur. Max bezoekt in Bangkok graag een van de vele tempels en vindt ook het grote openluchtmuseum Ancient City, waar u heel Thailand in een notendop kunt zien, zeer de moeite waard. Haar doel voor de komende jaren is om goed Engels te leren en ...... nog veel te kunnen reizen.

Juthamas Thiengwongse (Gift)


Juthamas Thiengwongse (Gift)
Functie: Reservation Officer
Gift heeft het al jaren naar haar zin bij Green Wood Travel. 'Het is leuk werk', zegt ze, 'ik kan er aan bijdragen dat mensen een fijne vakantie hebben!' Ze studeerde Business English aan de universiteit in Bangkok en reist zelf het liefst in het zuiden van Thailand. Favoriet zijn het natuurreservaat Khao Sok en het eiland Koh Tao. Maar Gift kijkt ook met plezier terug op reizen naar Singapore en Japan. 'Ik ben niet zo'n avonturier', bekent ze, 'ik vind de jungle leuk maar te vermoeiend. Geef mij maar zee, heerlijk vanwege de afkoeling.' Thailand heeft de reiziger veel te bieden, meent Gift.
De rijke cultuur en geschiedenis en prachtige natuur. Grand Palace, Golden Mount en Wat Arun zijn voor haar de hoogtepunten in Bangkok. En natuurlijk de Bowonniwet Tempel, 'want daar was Koning Bhumibol monnik.'

Daranee Roddee (Lek)


Daranee Roddee (Lek)
Functie: Assistant Contracting.
Lek beklom een paar jaar geleden in een jungletrek de berg Phu Kradueng in het noordoosten van Thailand en kwam tot de ontdekking dat ze de natuur daar prachtig vond, de ervaring mooi, maar dat ze toch liever aan het strand van Koh Samet verblijft. Helder water, een lekker strand en niet te ver van Bangkok. Lek, in 1994 in Bangkok geboren, studeerde business administration en kwam via via terecht bij Green Wood Travel. Wat haar betreft is dit haar eerste echte baan. Ze wil voorlopig veel ervaring opdoen, leren wat het is om verantwoordelijkheid te nemen en zorgen dat ze goed wordt in de Engelse taal. Morgen wil ze beter zijn dan vandaag.
Als ze niet bezig is met de contracten van hotels en resorts luistert ze graag naar muziek. Thaise muziek en K-Pop. Niet zo verrassend dus dat ze het liefst eens naar Zuid Korea wil, je zult maar zo'n bekende zanger tegen het lijf lopen. Ook Japan staat hoog op het verlanglijstjes, vanwege de rijke cultuur en de geweldige keuken. Tip voor Bangkok: Baiyoke Tower voor het uitzicht en het buffet.

La-Ong Soodla (Ong)


La-Ong Soodla (Ong)
Functie: Housekeeping
Net als veel Thai uit het armere noordoosten van Thailand, in de volksmond de Isaan, trok Ong naar de hoofdstad in de hoop op meer werk en beter betaald werk. Dat de handen uit de mouwen moesten worden gestoken was voor Ong (geboren in 1974) geen probleem, dat was ze gewend. In de provincie Roi Et, waar ze vandaan komt, werkte ze samen met haar 6 broers en zussen in het boerenbedrijf van de familie. Nu, vele jaren later, runt ze de afdeling huishouding van Green Wood Travel, niet alleen van het Tropical Paradise kantoor, maar ook van de zeven gastenkamers.
Heel veel tijd om terug te gaan naar de familie in de Isaan is er dus niet. Ong gaat een of twee keer per jaar die kant op. Maar ze raadt iedereen wel aan om dat deel van Thailand te bezoeken. Net als het Khao Yai nationale park. En wat Bangkok betreft adviseert ze Wat Phra Kaew, de tempel van de Smaragdgroene Boeddha in het Grand Palace en voor de koopjesjagers de markt van Pratunam. Op haar eigen verlanglijstje staat Phuket. Ze hoopt dat als haar eigen twee kinderen groot genoeg zijn, ze haar mee naar dat beroemde eiland nemen.

Nilobol Sathien (Toy)


Nilobol Sathien (Toy)
Functie: gids manager, privé: single.
Allereerst wil Toy uit de wereld helpen dat haar bijnaam niets te maken heeft met 'speelgoed,' maar alles met de roep van een Thaise vogel. En dat ze 'single' is, komt uiteindelijk doordat ze vanwege haar drukke werkzaamheden altijd op pad is. Ze kent Ernst-Otto Smit al sinds 1987, dus nog voordat deze met Green Wood Travel van start ging. Dat schept een band.
Als gidsmanager maakt Toy de programma's voor klanten, regelt hun gids(en), maakt afspraken met hen en geeft ze instructies. GWT heeft soms wel 10 gidsen tegelijkertijd op pad.
'Vrijwel alle tours die we aanbieden, heb ik zelf meegemaakt. Dan weet je waar het over gaat. Ik werk graag met mensen, zowel hier op kantoor als in de buitendienst. Wat ik van Nederlanders vind? Het zijn gemakkelijke klanten, die liever een actieve tour volgen dan gaan winkelen. Ze zijn erg open en maken graag grappen, dat mag ik wel. Over tips kan ik kort zijn: je moet van dit werk houden, anders kom je niet ver, ook niet met tips.'

Supoj Hongthong


Supoj Hongthong
Functie: gids en chauffeur.
Supoj woont met zijn vrouw in de buurt van Bangkok's luchthaven Suvarnabhumi. Hij heeft een zoon en dochter die al het huis uit zijn. Hij is in Surin, bij de grens met Cambodja geboren. Op zijn twaalfde vertrok hij naar Bangkok om bij zijn oom te gaan wonen en zo meer kansen te hebben op een opleiding en werk. Hij leerde veel over Thailand; over de landbouw, politiek en ook Engels. Via zijn oom kreeg hij een baan als chauffeur. Toen zijn baas met pensioen ging vond hij al snel werk bij het NBBS kantoor en vandaar nu alweer meer dan 20 jaar bij Green Wood Travel. Hij vindt het geweldig om ervaringen te delen en mensen blij te kunnen maken met zijn verhalen. Als chauffeur doet hij het rustig aan want hij laat u graag genieten van de natuur. Waar hij zich wel zorgen over maakt is het op grote schaal afbranden van natuurgebieden en de luchtverontreiniging. 'Wij hebben de steun nodig van iedereen om dit te stoppen en onze prachtige natuur te behouden.'

Chaiyaphum Soktia (Maha)


Chaiyaphum Soktia (Maha)
Functie: gids, privé is hij single en woont in Bangkok.
Geboren in Isaan, het noordoostelijke deel van Thailand. Aan de universiteit van Nongkhai studeerde hij politieke wetenschappen en ook boeddhisme. Zijn ouders wilden wel dat hij ooit gouverneur zou worden maar het liep iets anders. In eerste instantie werd hij monnik en werkte twee jaar in het zuiden voor een van de Royal Projects. Daarna verhuisde Maha naar Bangkok waar hij boekverkoper werd en veel door Thailand moest reizen. Door het land trekken beviel hem wel en om daar zijn beroep van te maken was een volgende stap. Hij werkt inmiddels al 14 jaar voor Green Wood Travel en kan met zijn kennis veel informatie geven over het boeddhisme in Thailand. Ook in zijn dagelijkse leven speelt dit een grote rol. Eenvoud en gelukkig zijn is voor hem belangrijker dan veel geld verdienen.

Jiraluck Kaewrassamee (Aom)


Jiraluck Kaewrassamee (Aom)
Functie: gids, privé is zij single en woont in Nonthaburi.
Zij studeerde in Bangkok aan de universiteit psychologie en marketing en werkte na haar studie o.a. voor een IT bedrijf en verzekeringsmaatschappij. Het harde en in haar ogen vaak oneerlijke bedrijfsklimaat stond haar tegen en toen ze tijdens een tochtje met Amerikaanse kennissen naar Ayutthaya enthousiast vertelde over de geschiedenis en de bezienswaardigheden vonden zij dat ze geknipt was als gids. Na haar toeristenopleiding is ze al snel voor Green Wood Travel gaan werken, nu zo'n 7 jaar geleden, en doet dat nog steeds met veel plezier. Zij zorgt ervoor dat ze goed luistert wat de gasten willen en past dan haar verhaal aan zodat iedereen echt maatwerk krijgt en het voor haar ook een uitdaging blijft. Nederlandse en Belgische gasten vindt ze easy going vergeleken bij anderen. Als ze vrij is gaat ze soms naar het strand bij Hua Hin en Pranburi maar haar echte passie is door de heuvels lopen en bergen beklimmen. Ze hoopt nog eens naar Maleisië te gaan voor een tocht door de hooglanden maar haar echte droom is om ooit de Kilimanjaro te beklimmen.

Sompit Khawkhiew (Khiew)


Sompit Khawkhiew (Khiew)
Functie: gids. Zij is single en woont in Bangkok.
Oorspronkelijk komt zij uit Nakhon Sawan in het noordwesten van Thailand. Daar studeerde ze ook en behaalde haar bachelor in Engels. Na een paar banen in het bedrijfsleven als correspondent, verkoopleider en cheffin bij een autoverhuurbedrijf had ze genoeg van het jachtige kantoorleven en wilde werk gaan doen waar ze meer buiten bij kon zijn. Haar Engels was al goed genoeg en het lukte dan ook snel om haar gidsendiploma te halen. 11 jaar werkt ze voor Green Wood Travel en met veel plezier. Ik vind het nog steeds leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ze goed te begeleiden. Mensen weten tegenwoordig wel vaak meer dan vroeger van Thailand dus dan is het een uitdaging steeds weer nieuwe verhalen te kunnen vertellen. Khiew heeft als hobby's: lezen en postzegels verzamelen.

Somchai Soonthornwipart (Rabbit)


Somchai Soonthornwipart (Rabbit)
Functie: gids.
Rabbit is geboren en getogen in Bangkok en kent de stad dan ook als zijn broekzak. In eerste instantie studeerde en werkte hij in de kunst en modewereld maar door een toeval kwam hij in de toeristenbranche terecht als gids. Hij heeft ook een tijdje in de USA gewoond en spreekt behalve vloeiend Engels ook Frans en Japans. Het gidsen bevalt hem na 18 jaar nog steeds prima! Voor GWT werkt hij al een jaar of tien en de meeste kans om hem tegen te komen heeft u bij de dagtours naar de River Kwai of bij de Bangkok tours. Hij is een groot dierenliefhebber dus kan ook niet te lang weg van zijn dierentuin met vogels, vissen en honden. Het valt hem op dat de klanten van GWT over het algemeen vrolijke mensen zijn en niet erg veeleisend. Behalve dieren behoren muziek en films ook tot zijn hobby's. Zijn favoriete plekken in Thailand? In de eerste plaats Chiang Mai voor de cultuur en het lekkere eten maar zeker ook voor de mensen; die zijn vaak prettiger om mee om te gaan en geduldiger dan hier in Bangkok. Maar ondanks dat komt Bangkok toch op de tweede plaats van zijn favoriete plekken in Thailand.

Suradith Kosit (Dith)


Suradith Kosit (Dith)
Functie: chauffeur, privé: hij woont samen met zijn vriendin.
Hij is geboren in Udon Thani, maar woont sinds ruim 10 jaar in Bangkok. Hij werkte voorheen als chauffeur voor de Thai Lecture Company, in 2008 is hij voor Green Wood Travel gaan werken, en rijdt het hele land door, wat hij erg leuk vindt. Hij vindt het jammer dat hij niet zo goed Engels kan spreken.
'Green Wood voelt als familie voor me. Ik vind Bangkok erg mooi en zou iedereen aanraden naar de Grand Palace te gaan en de Golden Mount te bezoeken. Dat is Wat Saket, een tempel op een heuvel midden in Bangkok een prachtig uitzicht). Buiten Bangkok zou ik iedereen de oude steden aanraden zoals Ayutthaya, Sukhothai en Chiang Mai.

Ruangsak Bulklub (Art)


Ruangsak Bulklub (Art)
Functie: chauffeur. Art is getrouwd en trotse vader van een dochter.
Hij heeft lange tijd diverse technische banen gehad bij o.a. LG en het Baiyoke Sky hotel maar werkt nu alweer ruim 10 jaar voor Green Wood Travel. Hij is geboren in de kustplaats Petchaburi. Hij vindt het leuk om met toeristen door het land te rijden in een minibus omdat meer vrijheid geeft dan zijn vorige banen. Overigens doet hij het altijd rustig aan op de weg: Dan zien de mensen meer en het is veiliger. En als mensen ergens willen stoppen om foto's te maken kan dat natuurlijk ook altijd. Zijn favoriete plekken in Thailand zijn Chiang Mai, en dan in het bijzonder de Doi Suthep en de Isaan. Wat hij nog graag bij zou willen leren? 'Nou, ik zou best nog wel beter Engels willen spreken zodat ik nog meer en beter dingen uit kan leggen aan de mensen.'

Anucha Sihabut (Cha)


Anucha Sihabut (Cha)
Functie: chauffeur, privé: getrouwd, een dochter.
Anucha is 35 jaar en doet zijn bijnaam Cha (boom) zeker eer aan want hij is niet klein. Hij werkt sinds twaalf jaar voor Green Wood Travel en doet dat met veel plezier. Daarvoor werkte hij ook al als chauffeur met toeristen uit allerlei landen. Geboren is hij in de noordelijke provincie Petchaboon. Behalve (rustig) rijden door het land vindt hij het ook leuk om onderweg zijn kennis te delen met zijn passagiers. Hij begrijpt goed Engels maar zou het graag nog beter willen spreken. Zijn favoriete plekken in Thailand zijn Kanchanaburi en Chiang Mai en omgeving: 'Het is daar lekker rustig op de weg en bovendien hou ik erg van de bergen.'
Meestal zijn de afstanden die hij aflegt zo'n 3 a 400 kilometer per dag maar soms ook minder. De langste afstand is de weg van Chiang Mai naar Bangkok want dat betekent toch wel zo'n tien uur achter het stuur. Maar onderweg altijd tijd voor fotostops en soms even de benen te strekken want veiligheid komt op de eerste plaats.

Worrasett Ritchum (Chao)


Worrasett Ritchum (Chao)
Functie: chauffeur. Privé: Chao is nog single.
Inmiddels werkt Chao alweer zo'n 15 jaar voor Green Wood Travel als chauffeur. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen minibus waarmee hij door het hele land rijdt. Naast Green Wood werkt hij voor nog een paar andere reisbureaus en ook de artsen van het Bangkok hospital laten zich graag door hem vervoeren. Oorspronkelijk komt Chao uit Nakhon Sawan in het noordwesten van Thailand. Regelmatig gaat hij nog terug om te helpen op de boerderij van zijn ouders bij de oogst van de rijst, mais en suikerriet. De klanten van Green Wood Travel zijn makkelijk; ook de families met kinderen vinden het altijd leuk. Vaak zijn zij een week tot 10 dagen met Chao onderweg en dat schept goede banden. Hij rijdt altijd rustig en zeker over de bochtige bergwegen in het noorden van Thailand. En mocht u een mooi uitzichtpunt of iets anders zien waar u graag even wilt stoppen is dat geen probleem! Behalve aardig goed Engels komen er steeds meer Nederlandse woorden in zijn vocabulaire. 'Heel mooi' en 'Lekker' zeggen genoeg over de waardering die hij krijgt! En hij weet veel authentieke plekken, waar niet veel toeristen komen.

Wichai Meesap


Wichai Meesap
Functie: Chauffeur. Wichai is getrouwd en heeft drie dochters.
Oorspronkelijk komt Wichai uit de buurt van Ayutthaya maar hij woont al lang in Bangkok. Tegenwoordig in de buurt van het vliegveld. Hij heeft vele jaren op de personeelsafdeling van een frisdrankbedrijf gewerkt maar toen het niet goed ging met dit bedrijf heeft hij de overstap gemaakt als chauffeur voor toeristen. Voor GWT werkt hij nu zo'n 4 jaar. Hoewel hij met vele verschillende nationaliteiten heeft gereden valt het hem op dat Nederlanders en Belgen over het algemeen veel willen weten over de geschiedenis van het land, het leven van de mensen en ook graag alles willen uit proberen, zeker met eten. Wichai vertelt graag alles wat hij weet en als hij het niet weet zoekt hij het wel op en komt het antwoord de volgende dag. Op de weg rijdt hij voorzichtig want zegt hij: Veiligheid gaat boven alles zowel voor mijn gasten als voor mijzelf en mijn gezin. Hij rijdt veel naar Kanchanaburi maar soms ook andere trajecten zoals noordoost Thailand. Als hijzelf op vakantie gaat heeft hij niet echt voorkeur maar zijn familie gaat altijd graag naar strand en zee van Hua Hin. Zijn wens voor de toekomst? 'Ik zou graag mijn gidslicentie willen halen zodat ik nog beter in staat ben om alle vragen van mijn gasten te beantwoorden.'

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>