Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Stage in Bangkok bij Green Wood Travel

Wie wil dat nou niet? Maandenlang in de bruisende metropool Bangkok wonen, terwijl je op werkstage bent en belangrijke vooruitgang in je studie boekt. Er is geen betere manier om de Thai en de Thaise hoofdstad van dichtbij te leren kennen en te ondergaan. Green Wood Travel helpt je carrière vooruit met leren, werken en genieten.

Oud-stagiaire Lotte herinnert het zich zo: "Het dagelijks leven in Bangkok was geweldig! Zoveel te zien en te beleven. Elke dag reizen als een local in de skytrain en in de taxiboot naar stage. Elke dag buiten de deur lunchen met collega's die heel goed weten waar je dit goed kunt doen. Wat erg fijn was dat collega's mij hielpen om mijn draai te vinden bij Green Wood Travel maar ook in Bangkok zelf."

Wie?
Derde- of vierdejaarsstudenten met een studie (Internationaal) Toeristisch Management en/of International Business & Management komen in aanmerking voor een stage bij Green Wood Travel.

Zij kunnen gedurende de stageperiode zelfstandig stageonderzoek doen naar een onderwerp dat vooraf in overleg met de stagebegeleider wordt vastgesteld. Stagiairs assisteren bij tal van dagelijkse communicatieve, administratieve en organisatorische werkzaamheden. Tegelijkertijd is er gelegenheid om ervaring op te doen met het uitvoeren van excursies in Thailand.

"Mijn werkzaamheden op het kantoor waren elke dag weer verschillend", schrijft oud-stagiair Daniel. "Ik hield me bezig met het maken van reisvoorstellen, de presentatie van producten op de website, sociale media marketing en nog veel meer. Het leukste vond ik dat er op het kantoor naar je ideeën geluisterd werd. Bijvoorbeeld als je een goed voorstel had voor een nieuwe tour of hotel werd dat ook daadwerkelijk opgepakt en uiteindelijk gepubliceerd."

Geïnteresseerd?
Studenten die in Bangkok stage willen komen lopen dienen een sollicitatiebrief te schrijven (vacature@greenwoodtravel.nl). Op basis van de brief en het curriculum vitae selecteren wij kandidaten. In de brief dient goed gemotiveerd te worden waarom Green Wood Travel bij uitstek de geschikte plek is om stage te doen. Maak duidelijk welke affiniteit je (via studie, eerdere stage of werkzaamheden) hebt met de werkzaamheden van een touroperator als Green Wood Travel in Thailand. Wij verwachten dat de stagiair(e) in de sollicitatiebrief suggesties voor mogelijk stage-onderzoek doet.

Lees hieronder meer over de vereisten. de inhoud van de stage en wat Green Wood Travel je te bieden heeft.

**For ENGLISH Version please click HERE **

Foto's:

Stage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok or Internship in BangkokStage in Bangkok Green Wood TravelStage in Bangkok Green Wood TravelStage in Bangkok or Internship in Bangkok

Vereisten


Internship in Bangkok
 • De stagiair(e) heeft de Nederlandse, Belgische of Duitse nationaliteit en volgt een opleiding aan een Nederlandse of Belgische onderwijsinstelling (die erkend is door het Ministerie van OCW in Den Haag of het Ministerie van Onderwijs en Vorming in Brussel.)
 • De stagiair(e) staat gedurende de hele stageperiode ingeschreven aan die opleiding.
 • Een stage bij Green Wood Travel in Bangkok duurt minimaal 5 maanden.
 • De stagiair(e) dient in principe beschikbaar te zijn in de voorkeur perioden juni - oktober of november - april.
 • Wij verwachten dat studenten zich snel aanpassen, zelfstandig kunnen werken en de Nederlandse- en Engelse taal uitstekend beheersen (in woord en geschrift).
 • De stagiair(e) heeft bij voorkeur aantoonbare kennis van en/of affiniteit met de Aziatische regio te hebben.
 • De student dient voor aanvang van de stage een Stagiaire Overeenkomst van de onderwijsinstelling te overleggen.
 • En heeft gedurende de hele stage periode een adequate ziektekosten en reisverzekering met werelddekking.
 • Een geldig paspoort met visum voor Thailand voor 6 maanden.
 • Er worden per jaar maximaal acht stagiairs geworven.


 • Sollicitaties voor een stage in Bangkok, inclusief een recente pasfoto, personal statement en curriculum vitae, kunnen gestuurd worden aan:
  Ernst-Otto Smit | info@greenwoodtravel.nl


  Na onderling overleg wordt er telefonisch vanuit Thailand en in Nederland/ België een persoonlijk sollicitatiegesprek afgenomen.

  Algemene inhoud van stage


  Internship in Bangkok
  - Online werken met Green Wood Dashboard, communiceren met klanten en databeheer.
  - Co-creatie. Thema's uitwerken en publiceren via Social Media en Green Wood Blog in samenwerking met ons Social Media Team.
  - Afhandelen van klanten op kantoor. Geven van reisinformatie en optionele verkoop van excursies/accommodaties etc.
  - Bezoek in teamverband van hotels voor kennis en kwaliteitscontrole.
  - Uitwerken van Zuidoost-Azië belevingsreizen (in samenwerking met de stagebegeleider.)
  - Het uitvoeren van een stageonderzoek. Dit is een werkopdracht die minimaal 30% van de tijd in beslag zal nemen. Deze werkopdracht, die in de regel door Green Wood Travel opgegeven wordt, is van organiserende en onderzoekende aard.
  - Het schrijven van stageverslagen, buiten het stageonderzoek, dient buiten werktijd plaats te vinden.
  - Minimaal een tweemaandelijks evaluatiegesprek met de stagebegeleider.

  Wat biedt Green Wood Travel?


  Internship in Bangkok
  - Green Wood Travel verzorgt en betaalt een gemeubileerd appartement in Bangkok, Sukhumvit Road Soi 101/1 of gelijkwaardig. Electra, water en internet moeten worden betaald door de stagiair(e). Gemiddeld 50 euro per maand.
  - Green Wood Travel geeft training en begeleiding voor de stagefunctie.
  - Werktijden zijn van 09.00 - 17.30 uur van maandag tot vrijdag. Lunchpauze is 1 uur. Op zaterdag van 09.00 - 12.30 uur. (Stagiairs draaien dezelfde uren als iedere andere werknemer bij Green Wood Travel.)
  - Iedere stagiair(e) krijgt twee vakantiedagen per maand. Publieke feestdagen worden gerekend als vakantiedagen. Na de eerste maand werken zijn dus twee vakantiedagen opgebouwd. Vrije dagen moeten iedere maand opgenomen worden en kunnen niet vooraf worden opgenomen of worden omgezet worden in één lange periode.
  - Daarnaast gaat iedere stagiair(e) ook op tour met enkele van onze dag- en meerdaagse excursies. Deze dagen worden niet aangerekend als vakantiedagen.
  - Persoonlijke vakantieplanning in Zuidoost-Azië dient voor of na de stage ingepland te worden.

 • In de stage overeenkomst wensen we een begin- en einddatum te zien.
 • De stageperiode is minimaal vijf maanden.


 • Bodil Bakker (februari 2019 - juli 2019)


  stage in bangkok
  Mijn stage bij Green Wood Travel was een grote kans voor mij. Al van kleins af aan wilde ik ooit in Thailand wonen. Na een tip van een Bungalowpark waar ik vroeger ben geweest mocht ik gelijk een interview houden en werd ik al snel aangenomen. Ik heb ontzettend veel geleerd bij dit bedrijf. Vooral van Michael, een collega van mij. Ik heb veel geleerd over de cultuur en het land Thailand. Ook over de buurlanden ben ik veel te weten gekomen en ik ben hier ook naartoe gegaan voor visa-runs. Ik was direct onderdeel van het team dat reizen samenstelt voor klanten die vooral uit Nederland en België komen. Ik had veel klantcontact, meestal via de mail, maar ook via de telefoon. Daardoor heb ik ervaren hoe het is om voor het bedrijf te werken en had ik het gevoel dat ik ook echt heb bijgedragen aan de resultaten. Ik voelde me al snel betrokken tot het team. Ik werd uitgenodigd om een nachtje mee te gaan met een groot deel van de werknemers naar een Poolvilla in Hua Hin (een plaats meer naar het zuiden). Dit was een super leuke ervaring wat mij altijd bij zal blijven!

  Helaas liep niet alles even flexibel als ik had gedacht. Het contract dat was ondertekend werd niet gevolgd wat betreft de vrije dagen die ik zou moeten/willen krijgen. Na dit incident had ik het gevoel dat vooral de Thaise baas wilde laten zien dat zij de baas was door kleine pesterijtjes. Dit vond ik zelf lastig en voelde me niet altijd op me gemak tijdens mijn stage. Het verschil in cultuur is groot, waar ik veel van heb geleerd, maar dat was ook wel lastig. Ik had het gevoel dat ik mij heel erg moest aanpassen in tegenstelling tot de Thaise werknemers, wat ik niet eerlijk vind omdat het een gemixt bedrijf is met ook een Nederlandse eigenaar. Uiteindelijk heb ik geen vrij gekregen tijdens een familiebezoek, maar mocht ik een week eerder stoppen. Dat vond ik erg flauw want het komt op het zelfde neer, dit voelde als niet gunnen. Ook had ik gedacht dat het visa werk veel gemakkelijker ging en verwachtte ik veel meer steun hierbij. Uiteindelijk kijk ik er met een leuke blik op terug en heb ik veel geleerd. Mijn droom is uitgekomen, ik mocht ooit wonen in Thailand. Nogmaals bedankt GWT dat ik hier stage mocht lopen!

  Famke van Breugel (september 2017 - maart 2018)


  Voor mijn HBO opleiding International Business and Entrepreneurship mocht ik in september 2017 aan een stage beginnen. Voor de keuze van de eindstage ben ik gegaan voor een internationale stage. Voordat ik begon aan de opleiding in 2015 aan het EuroCollege was mijn doel om mijn eindstage doen in het buitenland. Al snel kwam het bedrijf Green Wood Travel naar boven. In 2013 heb ik samen met mijn familie een droomreis gemaakt door Thailand die we via Green Wood Travel hadden geboekt. Deze reis was enorm goed bevallen vandaar dat ik ook Green Wood Travel contracteerde voor een eindstage.
  Uiteindelijk heb ik zes maanden lang stage gelopen bij Green Wood Travel. Ik had enorm veel geluk want toen ik begon met mijn stage in september bij Green Wood Travel waren ze al verhuist naar hun nieuwe locatie, die op nog geen 5 minuten met de motertaxi afligt van het appartement.
  Mijn stage in Bangkok was een bijzonder mooie ervaring. Het personeel is erg vriendelijk en iedereen ontvangt je met open armen. Dit vond ik dan ook enorm fijn. Tijdens mijn stageperiode heb ik enorm veel geleerd en gedaan. Zo mocht ik in mijn eerste maanden deelnemen aan een fietstour die Green Wood Travel ook aanbied.
  De werkzaamheden tijdens mijn stage waren elke dag weer afwisselend. Naast het bijhouden van de online marketing had ik ook dagelijks contact met de klanten van Green Wood Travel.
  Ik raad het iedereen aan om bij Green Wood Travel stage te lopen. Het is hard werken maar zeker de moeite waard! Daarnaast staat een buitenlandse stage natuurlijk ook erg goed op je cv.

  Mathijs van Kooten (Juli 2016 - Januari 2017)


  Internship in Bangkok
  Met pijn in mijn hart heb ik afscheid moeten nemen van Green Wood Travel. De afgelopen zeven maanden heb ik mogen leven in het prachtige Bangkok en mogen werken met super leuke collega's. Elke dag was genieten, ook al waren sommige dagen lang en stressvol. De reis naar kantoor, het uitzicht van uit kantoor, de collega's, de sfeer, alle eettentjes rond het kantoor; dat wordt erg afkicken als ik weer in Nijmegen woon.
  Ik ben al meerdere keren in Thailand geweest, waarvan één keer met Green Wood Travel. Tijdens mijn stage heb ik opnieuw een aantal leuke tripjes gemaakt, onder andere twee fietstochten in Bangkok, de River Kwai Tour, naar Siem Reap, dagjes Ayutthaya, een company outing naar Chumpon, een trip naar het zuiden van Thailand en vele tochtjes in en rond Bangkok. Dit alles geeft een extra dimensie aan de stage.
  Green Wood Travel is een kleine organisatie. Omdat er een ontspannen sfeer heerst op kantoor, leer je de collega's allemaal kennen. Ook wordt er echt naar je geluisterd als je een idee hebt. Voor mijn studie Bedrijfskunde MER heb ik gekeken naar de kwaliteitscontrole binnen het bedrijf. Hier werd goed op gereageerd en onderdelen zijn meteen doorgevoerd in het bedrijf.
  Ik kan iedereen aanraden om dit te doen. Het is niet alleen goed voor je CV, het opent ook je ogen en de wereld voor je. Door te werken en leven tussen de Thai ervaar je het leven op een hele andere manier.
  Graag wil ik Ernst-Otto en P'Add bedanken voor de unieke kans die ze mij hebben gegeven en ik bedank mijn collega's voor het leren kennen van de omgeving, het land en de mensen. Al met al ik wilde eigenlijk niet meer weg....

  Daniel Boone (Augustus 2015 - Februari 2016)


  Internship in Bangkok

  Ook voor mij is de tijd gekomen om terug te blikken op mijn stageperiode. Het is eerlijk gezegd voorbij gevlogen. Een tijd vol met speciale herinneringen en gebeurtenissen.

  De eerste dag dat ik op het kantoor kwam, was het gelijk raak. Ik kon deelnemen aan de Klong tour. Ik ben al wel meer in Thailand geweest maar toch was deze tour bijzonder. Je ziet hier het leven van de lokale bevolking die je normaal op toeristische plekken niet ziet.

  Het werk bij Green Wood Travel is zeer leerzaam en uitdagend. Ik ben veel over het land te weten gekomen en kan mensen moeiteloos een mooi reisvoorstel voorstellen. Ook heb ik in mijn vrije tijd nog een cursus 'Thaise Taal' gevolgd. Hierdoor kom je nog meer te weten over de Thaise cultuur en de manier van denken. Ook dit was zeer leerzaam en ik heb er nog een leuk certificaat aan overgehouden ook.


  Mijn werkzaamheden op het kantoor waren elke dag weer verschillend. Ik hield me bezig met het maken van reisvoorstellen, de presentatie van producten op de website, sociale media marketing en nog veel meer. Het leukste vond ik dat er op het kantoor naar je ideeën geluisterd werd. Bijvoorbeeld als je een goed voorstel had voor een nieuwe tour of hotel werd dat ook daadwerkelijk opgepakt en uiteindelijk gepubliceerd.

  De hoogtepunten van mijn stageperiode waren toch wel de River Kwai tour en de 'staff outing' naar de Isaan. Hier hebben we mooie tempels bezocht en archeologische rotstekeningen gezien. En natuurlijk was het erg gezellig met al het personeel!

  Ik raad sowieso iedereen aan om naar Thailand te komen. Maar voor studenten raad ik het aan om de stage te lopen bij Green Wood Travel. Tijdens de stage neem je echt een kijkje in een andere cultuur. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren en bovendien staat het ook nog eens goed op je CV ;).

  Door middel van dit bericht wil ik ook Green Wood Travel bedanken voor de mogelijkheid die jullie mij gegeven hebben om in jullie organisatie stage te lopen. Thank you all!

  Melanie van Schriek (Sep. 2014 - Jan. 2015)


  Internship in Bangkok
  Voor mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan het Saxion moest ik 5 maanden internationaal stage lopen. Hier had ik natuurlijk super veel zin in en na veel rondkijken kwam ik bij Green Wood Travel in het mooie Thailand terecht!

  Van deze keuze heb ik geen moment spijt gehad! Vanaf het moment dat ik aankwam vond ik het land geweldig! De mensen zijn super lief, het eten is heerlijk, alles is goedkoop en de temperaturen zijn heerlijk.

  Mijn stage bij Green Wood Travel heb ik als zeer leerzaam ervaren. Ik had natuurlijk 0,0 ervaring, was nog nooit eerder in Azië geweest en wist nog niet zoveel over Thailand en haar cultuur. Nu, 5 maanden later, ben ik een stuk wijzer geworden en heb Ik veel leuke dingen mee mogen maken met het bedrijf. Zo viel ik aan het begin van mijn stage gelijk met m'n neus in de boter aangezien ik al gelijk mee mocht op het jaarlijkse personeelsuitje die dit jaar naar Cambodja ging, super vet!

  Het was voor mijzelf persoonlijk wel flink wennen aan de lange werkweken maar ondanks het vele werken heb ik nog redelijk veel van dit prachtige land kunnen zien. Thailand is echt super mooi, na mijn studie kom ik zeker nog eens terug om alles wat ik nog niet heb kunnen zien te bezoeken!

  Paul Noten (Feb - Jul 2013)


  Internship in Bangkok
  Green Wood Travel is een (voor mijn studie) klein bedrijf met korte communicatie lijnen en dit zorgt ervoor dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en makkelijk met vragen terecht kan bij je collega's. Mijn stage was voor het grootste deel gericht op het marketing aspect van het bedrijf. Zowel mijn dagelijkse taken als mijn stage opdracht waren hier op gericht. Daarnaast neem je natuurlijk ook deel aan de normale operationele taken op kantoor en die bestaan met name uit het ontvangen van klanten, het beantwoorden van e-mails en het maken van programma's.

  Werkzaamheden staan natuurlijk centraal tijdens je stage, maar daarnaast ben je ook in een nieuw en vreemd land! Bangkok was voor mij een heerlijke plek. Elke dag uiteten en altijd lekker weer. Green Wood Travel heeft een leuk appartement aan de rand van het nieuwere deel van Bangkok. Je hebt een heerlijk zwembad tot je beschikking en zelfs een kleine sportruimte. Wat wil je nog meer?

  In het bedrijf werken een aantal Nederlanders en voor de rest Thai. Het is natuurlijk fijn om af en toe gewoon Nederlands te kunnen praten, maar voor mij was het contact met mijn Thaise collega's de leukste uitdaging. Mensen zijn super aardig en hulpbehoevend, je moet alleen wel zelf voor de Thaise cultuur openstaan. Green Wood Travel is voor mij mijn tweede thuis geworden en ik heb zelfs echte vriendschappen kunnen sluiten.

  Om die reden is Green Wood Travel een top bedrijf om een werkstage te doen als je graag in Azië wil werken en je geïnteresseerd bent in de Thaise cultuur en het zaken doen in Zuidoost Azië. Green Wood Travel krijgt van mij dus een vette 10!

  Kaew Khotsa (Aug 2013 - Jan 2014)


  Internship in Bangkok
  Green Wood Travel was het eerste mkb waar ik stage heb gelopen. Hiervoor heb ik gewerkt bij 3 internationale bedrijven in Nederland en België. Ik wilde graag de belangrijke verschillen in de bedrijfsculturen ervaren. Hierbij heeft Green Wood Travel me een onvergetelijke ervaring gegeven. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd en mij geen moment verveeld. Het was zeker leuk om te werken in een totaal andere werkomgeving waar elke dag lekker 30 graden was.

  De weg naar het kantoor van Green Wood Travel was voor mij vrij avontuurlijk: van een taxibrommer, met een sky train en vervolgens met een taxiboot. Onderweg zag ik hoe de lokale mensen in zo'n drukke en uitbundige metropool, Bangkok leefden. Mijn werkzaamheden waren veel gericht op marketing zoals webmagazine beheren, social media en SEO updaten. Daarnaast zijn de operationele taken zoals het adviseren, verkopen van de reis en de e-mails van de klanten beantwoorden. Onder de werkvloer communiceerde ik in het Nederlands, Thai en Engels. Alle medewerkers bij Green Wood Travel waren heel collegiaal en vriendelijk. Na werktijd gingen ik en collega's regelmatig samen uiteten. Zij lieten me leuke en interessante plekken in Bangkok zien.

  Het is een afwisselende stage, zeker een aanrader, vooral als je geïnteresseerd bent in marketing, sales, cultuur en natuurlijk toerisme! Ik heb deze stage heel bijzonder en leerzaam ervaren.

  Lotte Nijhuis (Aug 11 to Feb 12)


  Internship in Bangkok
  Mijn stage bij Green Wood Travel was echt een onwijs mooie ervaring! Daar ging ik.. in m'n eentje naar de andere kant van de wereld om uiteindelijk heel veel mensen te leren kennen, een andere cultuur te ontdekken en stage te lopen bij Green Wood Travel. Wat erg fijn is dat ik gratis onderdak kreeg in een appartement. Wat wennen was waren soms de weken waarbij je 6 dagen stage liep. Door de lange reistijd van ongeveer 1 uur van deur tot deur waren er dagen bij dat ik er erg vroeg uit moest en laat weer thuis was. In het begin van mijn stage mocht ik mee op tours waardoor ik zag wat Green Wood Travel deed en kon ik ook wat zien van Bangkok en omstreken. Aan het eind van mijn stage tijdens de kerstdagen mocht ik mee met het personeelsweekend in de bergen in Khao Kor. Na mijn stage kwamen mijn ouders en heb ik met hen een maand rondgereisd door Thailand. Samen met Ernst-Otto heb ik deze reis samengesteld.

  Het dagelijks leven in Bangkok was geweldig! Zoveel te zien en te beleven. Elke dag reizen als een local in de skytrain en in de taxiboot naar stage. Elke dag lunchen buiten de deur met collega's die heel goed wisten waar je dit goed kon doen. Na het werk heb ik ook altijd buiten de deur gegeten. Wat erg fijn was dat collega's mij hielpen in het begin om mijn draai te vinden bij Green Wood Travel maar ook in Bangkok zelf.

  Ik heb bij Green Wood Travel voornamelijk op kantoor gezeten om gasten te ontvangen, vragen te beantwoorden, hen vouchers te overhandigen of te helpen bij het boeken van (onderdelen van) een reis. Ook heb ik geholpen bij hotel contracten om prijsvergelijkingen te maken. Een stageopdracht van mij was om marketing en communicatie te doen voor de Vakantiesalon in Antwerpen. Hiervoor heb ik onder andere geholpen bij het ontwerpen van een brochure.

  Ik heb tijdens de periode bij Green Wood Travel enorm veel geleerd! Ik denk er nog vaak aan terug en ik zou heel graag terug willen komen. Als je een stage zoekt met afwisseling en uitdaging, is het zeker een aanrader!

  Laura Pross (Sep 2010 - Jan 2011)


  Internship in Bangkok
  Mijn stage in Bangkok was in één woord geweldig! Allereerst was de stage zelf heel erg leerzaam, afwisselend, uitdagend en ook erg leuk. Het personeel is erg vriendelijk en iedereen ontvangt je met open armen. Het is net één grote familie. In het begin van mijn stage mocht ik gelijk mee op enkele tours om zo het land en de cultuur beter te leren kennen, en om daarna ook beter de klanten te kunnen voorlichten. Verder vond ik de werkdagen/weken wel lang en soms zwaar. De ene week werk je 6 dagen en de andere week 5, maar omdat de reistijd naar kantoor redelijk lang was vertrok ik om 07.30 uit huis en was ik rond 19.00 pas weer thuis. In het begin was dit even wennen, maar omdat het werk zo afwisselend is vliegen de dagen voorbij. Het appartement, waar ik gratis mocht slapen, is er ruim en schoon en heeft zelfs een heerlijk buitenzwembad.

  Bangkok zelf is ook een geweldige stad en je zult je er nooit vervelen. Elk weekend bezocht ik weer nieuwe plekken. Naast mijn stage heb ik ook tijd gehad om korte vakanties te ondernemen en daardoor heb ik ook veel van de rest van het land gezien, een aanrader voor iedere stagiair!

  Dit is heel kort mijn beschrijving van deze geldige ervaring. Als je meer wilt weten kun je ook kijken op mijn blog www.laurapross.waarbenjij.nu of mij gewoon een e-mail sturen.

  Katharina Bazyk (Aug 2009 - Jan 2010)


  Internship in Bangkok
  Between August 2009 and January 2010 I did an internship at Green Wood Travel in Bangkok.
  In the beginning it was crucial to learn about the products and the country itself. Therefore I received training from different members of the team and had the opportunity to experience some of the attractions myself. Once I got familiar with the company's computer system I was able to create first quotes which I would forward to the clients. Having steady contact to the clients either via email or phone belonged to the daily procedures.

  Since Green Wood Travel creates packages consisting of flights, accommodation, transfers and entrances you get the opportunity to learn about all these aspects which is crucial for a good understanding of how a tour operator works. Moreover it was absolutely fascinating working together with people from different cultures. Belonging to a team with both Thai and Dutch backgrounds was very interesting for me to see and I learned from both sides!

  All in all I can recommend an internship for GWT as it means working in an ambitious and friendly team and to learn about the different segments of a tour operator for inbound travel.

  Marsha Ann Krul (Sep 2004 - Feb 2005)


  Internship in Bangkok
  Voor mijn HBO opleiding International Marketing Management moest ik in september 2004 aan een stage beginnen. Maar al te graag wilde ik dit in het buitenland doen, dus maanden van tevoren ging ik aan de slag en uiteindelijk ben ik bij Green Wood Travel terecht gekomen.

  De reis naar Bangkok was mijn eerste trip buiten Europa, bij aankomst was ik dan ook diep onder de indruk van deze stad! De lieve warme mensen, prachtige cultuur, het heerlijke eten... Tal van aspecten wat deze periode erg bijzonder voor mij maakte. Gedurende de stage voelde ik mij erg welkom bij zowel de Nederlandse als de Thaise collega's en heb dan ook ontzettend veel geleerd gedurende deze periode. In Nederland zijn wij erg direct, en wat dat aangaat is het een totaal andere cultuur. Je moet je aanpassen en ermee leren omgaan, en er een balans in zien te vinden en ben erg blij dat ik dit heb mogen ervaren.

  Na een afstudeerstage, die overigens ook in het buitenland plaats heeft gevonden, ben ik aan de slag gegaan in het Nederlandse bedrijfsleven. Echter, ik miste het internationale aspect zoals is dat gedurende de stages had beleefd. Niet veel later zag ik een vacature voor stewardess bij de KLM, dus besloot te solliciteren en werd aangenomen! Inmiddels doe ik dat alweer een aantal jaren met veel plezier. Elke vlucht kom ik in contact met mensen uit verschillende continenten met verschillende achtergronden, en vind het nog steeds geweldig! En nog steeds krijg ik een warm gevoel als ik aan mijn periode in Bangkok denk.

  Pauline Rademakers (May - Sep 2004)


  Internship in Bangkok
  De stage bij Green Wood Travel zal ik nooit meer vergeten. Wat een ervaring was om op mijn 18e al maanden in Bangkok te verblijven. Het werk was afwisselend en de collega's waren super. Het was fijn om met de Nederlandse collega's gewoon Nederlands te kunnen praten. En vooral in het begin hielpen ze me ook om mijn draai te vinden door handige tips en me wegwijs te maken.

  De Thaise collega's zorgden voor een hele interessante tijd. Ze namen me op in het team en lieten me veel zien van het leven en de cultuur van de Thai.

  Nog steeds hebben we contact via Facebook en het liefst zou ik ze ieder jaar weer even op zoeken.

  Stage lopen bij Green Wood Travel in Bangkok is dus meer dan een stage, maar een levenservaring. Ik kan het iedereen - die geen heimwee heeft - aanraden.

  << Sri Lanka voorbereidingen Informatie over Eastern Oriental Express treinen >>