Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Wat moet u ECHT weten voor vertrek?

Hier leest u wat u ECHT moet weten voor vertrek naar zonnig Azië?

Zijn er nog vragen? Neem dan telefonisch contact op. Bel naar ons Nederlandse nummer: 070 250 0062 of maak een belafspraak.

Stuur een e-mail info@greenwoodtravel.nl met uw wensen en een Green Wood Travel tour-coordinator neemt contact met u op.

Foto's:

Wat moet je ECHT weten voor vertrek naar ThailandWat moet je ECHT weten voor vertrek naar Thailand

Wanneer krijg ik mijn e-tickets en reisbescheiden?


Green Wood Travel stuurt uw e-tickets na betaling per omgaande naar uw e-mailadres. Deze e-tickets kunt u uitprinten en als boekingsbewijs gebruiken voor de desbetreffende vluchten. Check-in online uiterlijk 24-uur voor vertrek met het boekingsnummer (combinatie van 6 cijfers/letters) en uw achternaam. Het boekingsnummer staat op uw e-ticket.

Uw vouchers voor de gereserveerde hotels, tours, transfers en trein-, bus-, boottickets worden na volledige betaling van uw reis per PDF e-mailbijlage verstuurd en/of kunt u downloaden via MijnGreenWoodTravel.nl
Deze vouchers en/of tickets kunt u printen en als boekingsbewijs gebruiken voor de desbetreffende hotels, tours en transfers.

U bent van harte welkom om de details van uw Azië-reis te bespreken op ons Tropical Paradise kantoor.
Open van maandag t/m zaterdag van 08.30 - 18.00 uur.

Als u uw reisplan online wilt bekijken, voer dan uw betalingskenmerk en e-mailadres in. Uw betalingskenmerk ontvangt u nadat uw vakantie geboekt is.

Wat is de wisselkoers?


Betaalpas
Green Wood Travel, zoals de meeste bedrijven, zet jaarlijks de wisselkoers van de EUR en USD vast met een termijncontract. Dit om ons tegen wisselkoers fluctuaties in te dekken.
Onze bank calculeert een valutarisico in omdat de wisselkoers tussen de euro / dollar en Thai baht dagelijks wijzigen. Natuurlijk zijn er tussentijdse koerswijzigingen en het is bijna altijd om het even wat gunstig is en wat niet.

Voor Green Wood Travel Bangkok bankgegevens klik hier.

De koersopslag als u met uw betaalpas in Thailand pint, is gemiddeld 1,5 THB per 1 euro. Staat de wisselkoers op 33 THB dan ontvangt u 31,5 THB als u Thai baht pint. Extra opnamekosten zijn 4 euro, berekend door uw eigen bank en 220 THB (6,50 euro) door de Thaise bank per opname. Contant geld meenemen is een voordeligere optie!

Hoelang moet mijn paspoort geldig zijn?


Paspoort
Reisdocumenten en visa: het visum voor uw vakantie bestemming(en) is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.

Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Uw paspoort dient bij aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij een toeristisch verblijf van langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Dat kunt u aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag of Brussel en het Thaise consulaat in Amsterdam.

U dient het uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. U kunt ook een business-visum aanvragen. Dat is 90 dagen geldig. Na deze periode moet u het land verlaten.

Kijk op Voordat u reist bij betreffende landen in Zuidoost-Azië onder: voorbereidingen - Reisdocumenten en Visum voor details.

Belangrijk: een Nederlands of Belgisch kind, zelfs een pasgeboren baby, heeft een eigen paspoort nodig. Inschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders is niet toegelaten.

Bankzaken


STO Garant Green Wood Travel reisgelden garantie
Waarom moet ik zo snel betalen?
Voor de meeste vliegtarieven gelden ticketlimieten. Dit kan betekenen dat er enkele dagen na het inboeken een bevestiging moet zijn bij de luchtvaartmaatschappij dat het ticket daadwerkelijk wordt afgenomen. Hiervoor wordt een aanbetaling of volledige betaling vereist. Bent u te laat met betalen, dan kan het ticket een stuk duurder zijn geworden. Daarom raden wij u aan om rekening te houden met eventuele overschrijvingstermijnen.

Het is verstandig om uw bankpas, kaartlezer en/of smartphone mee te nemen. Met uw pas (met een Cirrus- of Maestro-logo op de achterkant) kunt u op veel plaatsen bij de geldautomaten (ATM) van Thaise banken pinnen. Met de kaartlezer cq smartphone kunt u extra boekingen, ook als het om grotere bedragen gaat, gemakkelijk overmaken.

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling?
U ontvangt een bevestiging per e-mail van uw betaling.

Blokkeren Belgische en Nederlandse bankpassen
De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt online bij je bank, voordat u op vakantie gaat, aanvragen om uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.

Vliegveld: inchecken en ophalen.


Green Wood Meeting Point
Zorg dat u in ieder geval drie uur voor vertrek van uw internationale vlucht incheckt. Voor eventuele vragen (bijvoorbeeld meer beenruimte) maakt u meer kans als u vroeg incheckt.

Wie haalt mij op van Bangkok Suvarnabhumi airport?
Onze chauffeur wacht u op bij de 'DOMESTIC ARRIVALS DOOR A' in de aankomsthal. Dit is tegenover Exit door 1. Zie 'airport map arrivals' hieronder. Print deze gegevens voor referentie.
Na de laatste 'customs' controle loopt u door uitgang B of C de aankomsthal in. Ga rechtsaf en loop naar het einde van de aankomsthal. De chauffeur heeft een bord met uw naam erop.

Kunt u onze chauffeur niet vinden? Bel ZELF naar onze mobiele telefoon: 081 811 4966 voor assistentie en blijf wachten bij het 'Green Wood meeting point'.

Express-, toll- & motorway toeslagen moet de passagier betalen.
De kosten van tolwegen (de snelste wegen) zitten niet in de al betaalde transferkosten.
Suvanabhumi airport* Bangkok City & vice versa
( Hua Hin* | Pattaya* | Kanchanaburi* )
75 THB
Don Muang airport** Bangkok City & vice versa
( Hua Hin** | Kanchanaburi** )
130 THB
Don Muang airport Pattaya & vice versa245 THB
Within Bangkok City50 THB


Welke verzekering heb ik nodig?


Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Het basispakket van uw zorgverzekering biedt geen werelddekking.
Om uzelf goed te verzekeren voor onverwachte medische kosten buiten Europa zijn er 2 mogelijkheden:
 • Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten
 • Een aanvullende verzekering bij je basis-zorgverzekering afsluiten

 • Controleer voor u een aanvullende verzekering afsluit dus eerst of u al een (doorlopende)reisverzekering hebt waarin medische kosten zijn gedekt. Anders bent u dubbel verzekerd.

  Veilig Verzekeren met Werelddekking is een Must!
  U kunt direct vanaf deze pagina uw reis- en annuleringsverzekeringen met medische werelddekking afsluiten. Zo zijn er, afhankelijk van uw situatie, een aantal verzekeringsmogelijkheden.
  Het werkt als volgt: klik op het logo van de door uw gewenste verzekering, u ziet meteen het Premieberekeningsformulier, vul dit formulier in en volg de stappen: Persoonsgegevens > Betaalwijze > Bevestiging.

  Bij calamiteiten of nood kunt u het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook 24 uur per dag bereiken per Whatsapp (+31 6 8238 7796), per telefoon (+31 247 247 247) of via TWITTER.

  Kan ik mijn reservering wijzigen?


  Gratis omboek garantie Thailand Green Wood Travel
  Natuurlijk kan dat, maar het hangt af van de status van uw boeking en van het type ticket, accommodatie, tours etc. Luchtvaartmaatschappijen en hotels bepalen de regels, niet Green Wood Travel. Wilt u wijzigen, dan moeten we eerst uitzoeken of het ticket wijzigbaar is en/of het hotel al is betaald. Zo ja, dan moeten we contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en/of hotel. Aan het wijzigen zijn bijna altijd kosten verbonden. Als het ticket wijzigbaar is en/of het hotel nog niet betaald is, dan is het eenvoudiger om te wijzigen.

  Green Wood Travel berekent GEEN Kosten om een boeking te wijzigen.

  Wilt u alle details weten? Ga dan naar onze Algemene voorwaarden pagina.

  Online inchecken, luchthavenbelasting binnen & buiten Thailand?


  Check in online Thailand vlucht
  Denk eraan om uiterlijk 24-uur voor vertrek online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij. U moet dit zelf doen met de inlogcode van de luchtvaartmaatschappij.

  Luchthavenbelasting is in de ticketprijs inbegrepen. Behalve bij vertrek vanaf de Sukhothai en Trat (Koh Chang) luchthavens. Daar moet u nog 100 THB en 200 THB pp. betalen. Zorg dat u op tijd op de luchthaven bent voor het inchecken; bij internationale vluchten minimaal 3 uur voor vertrek. Wanneer u in Bangkok verblijft, kan het door het drukke verkeer minimaal een uur duren voordat u met de taxi de luchthaven bereikt. Vertrek daarom tijdig en controleer of uw transfer aansluit op de vertrektijd van uw vlucht. Green Wood Travel is niet verantwoordelijk als u uw vlucht mist!

  Hieronder enkele voorbeelden:
 • Vientiane airport tax is $10 USD pp. (ter plaatse betalen)
 • Luang Prabang airport tax is $10 USD pp. (ter plaatse betalen)

 • Kijk op Voordat u reist bij betreffende landen in Zuidoost-Azië onder: Luchthavenbelasting.

  De codes op je vliegticket & bagagevrijdom?


  De codes op je vliegticket en bagagevrijdom Thailand
  Het komt nogal verwarrend over, een hele reeks letters op uw vliegticket. De verklaring is eenvoudig: het heeft alles te maken met vraag en aanbod. Alle stoelen zijn opgedeeld met letters zoals K - M - Q - R - S - T - V etc.

  Zo kunnen er wel 12 verschillende letters staan, dus 12 verschillende ticketprijzen in dezelfde economy klasse.
  Belangrijk is om te weten dat de goedkoopste tickets per klasse het snelst worden verkocht, dus boek tijdig via Green Wood Travel.

  Bagage die gratis kan worden meegenomen bedraagt over het algemeen: 7kg handbagage en check-in bagage: 20kg. Extra kilo's moeten ter plaatse betaald worden of vooraf aan Green Wood Travel worden doorgegeven.

  Hoe laat kan ik mijn kamer op en tot hoe lang?


  Voor bijna ieder hotel
  in Thailand geldt:
  check-in tijd is 14:00 uur
  check-uit tijd is 12:00 uur
  Wenst u voor 14:00 uur de kamer te betrekken dan moet u een extra nacht ervoor boeken. Als u na 12:00 uur de kamer wilt aanhouden dan kunt u meestal tot 18:00 uur daggebruik bijboeken.

  Wilt u de kamer langer dan 18:00 uur aanhouden dan betaalt u weer een extra nacht. Vraag uw tour-coordinator om advies.

  E-Sigaretten


  E-Sigaretten en alles wat u ervoor nodig heeft om ze te roken (vullingen etc.) zijn in Thailand verboden. Deze wet wordt ook nadrukkelijk gehandhaafd. De boetes zijn flink en er staat zelfs een gevangenisstraf tot tien jaar op bezit.

  << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>