Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Reisgidsen en andere boeken

Lezen blijft leuk. En zeker als je je aan het voorbereiden bent op een reis door Thailand. Maakt niet uit of je het met een papieren boek doet of digitaal. Het is heerlijk je alvast in te leven in de (nieuwe) wereld die je gaat ontdekken (of herontdekken). THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Of misschien ga je pas lezen als je op je handdoek aan het Thaise strand ligt of kies je als je terug bent voor een roman uit Thailand omdat je dan zoveel herkent.

Je weet al dat onze website vol staat met achtergrond informatie over Thailand (en andere landen), van fruit tot het land per regio, van de mooiste stranden tot wat je moet doen voordat je vertrekt.

Deze boeken helpen je je reis nog interessanter en leuker te maken. Ontdek Thailand, ook met boeken.

Foto's:

Thailand reisgidsen en andere boekenThailand reisgidsen en andere boeken

Te gast in Thailand (Nederlands)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Daan Vermeer, Sjon Hauser, Charlotte Louwman-Vogels - Te gast in Thailand

Van de uitgever: Te Gast In Thailand is samengesteld door en voor reizigers met verhalen van auteurs die er gewoond, gewerkt of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks Te Gast In ideaal. Een handzaam en compact boekje dat je inspireert om meer uit je reis door Thailand te halen. Er is aandacht voor Thaise etiquette en de rol van het boeddhisme in de Thaise samenleving.

De reisreportages brengen je naar alle delen van het land. In Bangkok maken we gebruik van een tuktuk en struinen de markten af op zoek naar koopjes. In het Koninklijk Theater nemen we een kijkje achter de schermen bij een klassieke Khon-dansvoorstelling. We vieren Loi Krathong en raken gefascineerd door wensballonnen en praalwagens met schoonheidskoninginnen. In Isaan drinken we tijdens een traditionele bruiloft bier Lao met ijsklontjes. In de buurt van Chiang Mai genieten we van olifanten in hun natuurlijke omgeving. We gaan op zoek naar de beste locatie voor een Thaise drukpuntmassage en besluiten onze rondreis met een ontmoeting bij de longnecks in Mae Hong Son. De rubriek 'reisinformatie' bevat praktische reistips en een lijstje met boeken- en filmtips.

Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Thailand willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goed beeld van het land wil krijgen, zal met deze Te Gast In een schat aan informatie ervaren. (Uitgegeven door Informatie Verre Reizen Vof)

Insight guide - Thailand (Nederlands)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Insight Guide Thailand

Van de uitgever: In onze reisgids Thailand vindt u natuurlijk de glinsterende mozaïeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha in Bangkok. Maar Thailand heeft veel meer te bieden, waaronder een gastvrije bevolking, overweldigend natuurschoon en rijke architectuur en kunst.

Onze auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit oude koninkrijk. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, de dichtbeboste bergstreken, witte zandstranden aan azuurblauwe zeeën, eeuwenoude monumenten en tapijten van groene rijstvelden; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Bangkok naar het Khoratplateau, en van Phuket naar de Nanvallei. Behalve al dit moois wacht de reiziger bovenal de glimlach van de mensen, die nog lang in de herinnering zal blijven. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Beelden van de Boeddha', 'De Bergvolken', Vollemaansfeesten', 'De wereld onder water' en 'Tempelkunst en Architectuur'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Thailand is niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een praktische reisgids. (Uitgegeven door Cambium)

Sightseeing


Thailand reisgidsen en andere boeken
Rattawut Lapcharoensap - Sightseeing

Sightseeing is in Bangkok in boekhandels te koop. De Engelstalige versie waarschijnlijk alleen via ebook of download. De Nederlandse vertaling die in 2005 verscheen, alleen tweedehands. Bijvoorbeeld via bol.com.

Van bol.com: Schitterende verhalenbundel van een jong Thais-Amerikaans talent, die een onthullende kijk op het gedrag van toeristen in het paradijselijke Thailand geeft. 'Pussy and elephants, dat is alles wat deze mensen willen.' Sightseeing markeert het debuut van een grandioos nieuw verteltalent: het is een meesterlijke verhalenbundel over familiebanden, jeugdliefdes, generatieconflicten en de onderhuidse culturele veranderingen die plaatsvinden op een verwesterd Aziatisch eiland.

In het - bekroonde - openingsverhaal Farangs begaat de zoon (die een varken bezit met de naam Clint Eastwood) van de eigenaar van een bescheiden strandhotel de zonde om verliefd te worden op een Amerikaanse toeriste. Een confrontatie met haar vriendje eindigt met rondvliegende mango's en een zwempartij van Clint in zee.

In het titelverhaal, Sightseeing, verandert de vakantie van een zoon met zijn moeder in een nachtmerrie, wanneer hij wordt geconfronteerd met zijn moeders aanstaande blindheid. En in Cockfighter - een novelle van 100 bladzijden - ziet een meisje wanhopig toe hoe haar trotse vader door een lokale crimineel financieel uitgekleed wordt tijdens illegale hanengevechten. (Engelse vertaling uitgegeven door Grove Press / Atlantic Monthly Press)

Four Reigns


Thailand reisgidsen en andere boeken
Kukrit Pramoj - Four Reigns

Four Reigns (niet verkrijgbaar in het Nederlands) is een roman over Phloi en haar familie en hun levens in de periode van vier koningen, van Rama V tot Rama VIII, van 1890 tot aan de Tweede Wereldoorlog.

De moeder van Phloi werkt aan het hof van Rama V (koning Chulalongkorn) en Phloi ziet hoe de veranderingen in Thailand, de modernisering van het land, Westerse invloeden, de Japanse bezetting, niet alleen het land, maar ook de mensen veranderen. Zo ook Phloi.

Four Reigns is een klassieker in Thailand en meerdere keren op het toneel gebracht en verfilmd voor televisie. Kukrit, wiens huis in Bangkok nu een museum is, is een beroemde Thai. Hij was niet alleen danser en schrijver, maar ook politicus en enige tijd premier van Thailand. (Uitgegeven door Firecracker Interactive)

Zacht als zijde, buigzaam als bamboe


Thailand reisgidsen en andere boeken
Sjon Hauser - Zacht als zijde, buigzaam als bamboe

Van de omslag: In 1980 wordt Sjon Hauser, als toerist, binnen twee dagen verliefd op Thailand. Een paar jaar later vestigt hij zich als journalist in Chiang Mai, waar hij nog altijd woont.Hauser maakt het de lezer mogelijk een kijkje te nemen achter het masker van de Thaise glimlach.

Behalve op pittoreske tempels en oogverblindend mooie vrienden stuit hij op moord en doodslag als dagelijks bedrijf, de verloedering van bergstammen en een aids-epidemie die nietsontziend om zich heen grijpt.In 1997 stortte de Thaise economie als een kaartenhuis in elkaar.

Hoewel Hauser een wrang beeld schetst van de nieuwe 'tijger', blijft tussen de regels zijn liefde voor het land voelbaar. Hij gunt de lezer een blik op zijn persoonlijke leven, zijn frustraties met de journalistiek, en beschrijft hoe zijn Thaise vrienden hem daarbij troosten. (Uitgegeven door Nijgh & van Ditmar)

A history of Thailand


Thailand reisgidsen en andere boeken
Chris Baker en Pasuk Phongpaichit - A history of Thailand

A history of Thailand (niet in het Nederlands uitgegeven) is niet alleen een compact, maar goed overzicht van de ontwikkeling van Thailand, het is ook een zeer leesbaar boek.

Iedereen met interesse in de ontstaansgeschiedenis en achtergronden van Thailand zal hier veel plezier aan beleven en veel nieuwe kennis opdoen. Het beschrijft niet alleen de feiten, het geeft daardoor goede inzichten in hoe Thai denken en leven.

Het beschrijft het prille begin van Thailand, de relevantie van de oude koninkrijken Lanna, Sukhothai en Ayutthaya, de invloed van kolonialiserende landen als Frankrijk en Engeland in de omliggende landen en de betekenis daarvan voor Thailand. Ook de Japanse bezetting, de overgang naar een parlementaire democratie in 1932, de betekenis van het Boeddhisme en het hedendaagse Thailand komen aan de orde. (Uitgegeven door Cambridge University Press)

Bangkok wakes to rain


Thailand reisgidsen en andere boeken
Pitchaya Sudbanthad - Bangkok wakes to rain

'Bangkok wakes to rain' (niet beschikbaar in een Nederlandse vertaling) is een ambitieuze roman over de geschiedenis, het hedendaagse en het toekomstige Bangkok. Het boek speelt zich ook in al die drie periodes af.

De schrijver introduceert karakters, een jazz pianist die voor geesten moet spelen, een meisje dat een nieuw gezicht voor zichzelf ontwerpt, een arts in de 19e eeuw die cholerapatiënten helpt, een kolonel die voor het laatst het eten van thuis ruikt, die allemaal hun eigen verhalen hebben, maar gebruikt gebeurtenissen uit de afzonderlijke verhalen om die terug te laten keren in een ander deel van het boek.

Het abstracte denken (in het futuristische deel van het boek staat Bangkok onder water), de aanwezigheid van geesten (veel Thai geloven er heilig in) maken het een typisch Thais boek.

Misschien is dit een boek om na een reis naar Thailand, en dan vooral Bangkok, te lezen. De geuren, de kleuren en de unieke beelden uit de Thaise hoofdstad komen in uw gedachte weer helemaal tot bloei. (Engelstalige versie uitgegeven door Hodder & Stoughton General Division of Riverhead Books)

National Geographic reisgids - Thailand (Nederlands)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Phil Macdonald, Carl Parkes en Trevor Ranges - National Geographic Thailand

Van de uitgever: National Geographic Reisgids Thailand is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden.

De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Thailand de spectaculaire Similan eilanden, de beruchte Gouden Driehoek en de uithoeken van Isaan in het noordoosten. Of maak een tocht door het koloniale Bangkok en de tempelrijke stad Chiang Mai en een boottocht over de Chao Phraya-rivier.

De uitgebreide kennismaking met Thailand, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!(Nederlandse versie uitgegeven door Kosmos Uitgevers)

Lonely Planet Thailand (Engels)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Meerdere auteurs - Lonely Planet Thailand

Van Lonely Planet: Bij Lonely Planet begrijpen we de wereld beter dan wie dan ook. Sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers van over de hele wereld met uitgebreide, betrouwbare en onafhankelijke reisinformatie. In al onze reisgidsen worden de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden uitgebreid beschreven en helpen we je de beste keuzes te maken.

Met aparte hoofdstukken over de geschiedenis, Thais eten, stranden, wat te doen als je voor het eerst naar Thailand gaat, religie, reizen met kinderen, kunst en architectuur, wildlife en een Top 20 met favoriete locaties van de auteurs.

Ingedeeld per regio of met de belangrijkere plaatsen (Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya, etc) als uitgangspunt. Met kaarten (en zelfs een 'off the beaten track map') en Wat Phra Kaew en Wat Pho in 3D. (Uitgegeven door Lonely Planet)

The Rough Guide to Thailand (Engels)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Ron Emmons, Philip Tang - The Rough Guide to Thailand

De Britse uitgever Rough Guide, dat inmiddels een paar honderd verschillende reisboeken heeft uitgegeven, laat zich graag voorstaan op hun 'we zeggen precies zoals het zit'. De boeken zijn dan ook helder en overzichtelijk. Alles wat in een reisgids moet staan komt aan bod: accommodatie, winkelen, sightseeing, nachtleven, eten en drinken en met meer culturele achtergronden dan andere gidsen (aldus Rough Guide).

Goede informatie over hotels, restaurants en bezienswaardigheden, door het hele land. Veel aandacht voor de eilanden. Veel foto's en speciale tips. Een complete gids. Er zijn ook gespecialiseerde Rough Guides over Bangkok en een voor Thaise eilanden en stranden.

Verkrijgbaar als boek en E-book. (Uitgegeven door Rough Guides)

Thailand. Koken in de wereld.


Thailand reisgidsen en andere boeken
Thidavadee Camsong - Thailand. Koken in de wereld.

Van de uitgever: De Thaise keuken kan zich meten met de beste keukens ter wereld, en is volgens sommigen zelfs de beste zonder meer. Deze keuken biedt in een scala aan verleidelijke gerechten een boeiende melange van onverwachte smaakcombinaties. Thailand is een vruchtbaar land met een ongelooflijk aanbod aan de heerlijkste producten: hier groeien groenten en gewassen in een bijna verkwistende overvloed. Ananas, bananen, kokosnoten, pepers en gember, om er maar een paar te noemen, verlenen de gerechten telkens weer een onverwachte smaak.

De tropische lucht is doordrenkt van een mengeling van exotische specerijen, waarin men na enige tijd de specifieke geuren van koriander, basilicum, citroenblad, gebakken pepers, munt en gember gewaar kan worden. De ingrediënten en bereidingswijzen zijn zo uiteenlopend dat ieder Thais gerecht een nieuwe belevenis is.

De Thais weten deze heerlijkheden op waarde te schatten, zij houden van lekker eten en kunnen urenlang converseren over de laatstgenoten maaltijd of het onderhavige gerecht, en hoe deze schotel bereid dient te worden. Is dit onderwerp uitgeput, dan dient zich terstond een nieuw thema aan: wat zullen we nu eten? In Thailand eet men niet alleen om de maag te vullen. De maaltijd past in de Thaise cultuur en levenskunst, die in de loop van vele eeuwen steeds geraffineerder is geworden. (Uitgegeven door Direct Holdings Holland)

Letters from Thailand (Engels)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Botan - Letters from Thailand

Alhoewel Bangkok een paar jaar geleden wereld-boekenhoofdstad was, zijn de Thai niet echt verknocht aan lezen. Toch worden er veel mooie boeken uitgegeven.

Zo ook 'Letters from Thailand' uit 1969, een portret van Chinese emigranten en hun ervaringen en leven in Thailand. Tan Suang U, nog een jongeman als hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog China verlaat, gaat zijn geluk beproeven in Bangkok. Een stad waar van oudsher veel Chinezen leven. Ongeveer 15 procent van de Thai stamt af van Chinese voorouders.

Tan Suang U heeft succes in zijn nieuwe vaderland en vergaart een fortuin. Hij trouwt, krijgt een gezin en start een bedrijf. In brieven doet hij daarover verslag aan zijn geliefde moeder in China. Vanuit Chinatown in Bangkok schrijft hij over hoe zijn kinderen opgroeien en eerder Thai dan Chinees worden, hoe anders Thailand is dan het vertrouwde China, hoe hij zijn kinderen een toekomst probeert te geven in een omgeving die hij zelf steeds minder goed begrijpt.

Dit boek is niet in het Nederlands vertaald.

Bangkok Street food (Nederlands)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Tom Vandenberghe en Luk Thys - Bangkok Street Food

Van de uitgever: Een nieuw eetavontuur in Bangkok. Begin 2015 keren Tom Vandenberghe en Luk Thys terug naar Bangkok, naar de wortels van hun streetfood avontuur. Zeven jaar geleden ontstond het eerste streetfoodboek, maar de reeks groeide met Hanoi, Singapore & Penang en New York street food uit tot een serie met internationale faam.

Nu street food wereldwijd verspreid en ingeburgerd raakt, leek het hen het geschikte moment om opnieuw de sfeer op te snuiven in Bangkok. Zoveel ervaringen rijker is het voor Tom en Luk een prettig en vertrouwd weerzien, maar tegelijk een leerrijk en verrijkend bezoek aan deze Thaise metropool.

Bangkok street food is een herwerkte en aangevulde versie van het eerste boek uit 2009, met meer dan zeventig recepten (waarvan twintig nieuwe) en schitterende verhalen door de ogen, neus en mond van de twee ervaren avonturiers. Een totaalervaring op het vlak van koken en reizen, kortom een unieke culinaire reisgids. (Uitgegeven door Lannoo)

De geesten van de gele bladeren


Thailand reisgidsen en andere boeken
Hugo Adolf Bernatzik - De geesten van de gele bladeren

In dit boek vindt u een beschrijving van verschillende etnische minderheden in Noord-Thailand die Hugo Adolf Bernatzik tijdens zijn ontdekkingsreis (1936-1937) is tegengekomen. Het geeft een ook een goede beschrijving van de Mlabri stam, een stam die hedendaags nog maar circa 100 mensen telt.

Een andere naam voor deze stam is: 'De geesten van de gele bladeren', waarnaar de titel van dit boek ook verwijst. Een zeer interessant boek voor mensen die zich willen verdiepen in de geschiedenis van verschillende etnische stromingen. Het boek wordt noch in het Engels of Nederlands nog uitgegeven, dus u moet het tweedehands zoeken, bijvoorbeeld via boekenwebsite.nl (Uitgegeven door Holle & Co)

De stam kan bezocht worden met onze exclusieve tour in Nan

Tips Thailand Reisgids


Thailand reisgidsen en andere boeken
Sander Hillegers & Mariska van Brederode - Tips Thailand reisgids

Van de auteurs: Vertrek je binnenkort naar Thailand? Dat komt goed uit! In deze reisgids staat namelijk álles wat je moet weten voor vertrek. Zo wordt het voorbereiden van jouw droomreis naar Thailand een feestje!

De reisgids bevat 100 pagina's en barst van de praktische informatie in de vorm van handige lijstjes, toffe graphics en inspirerende foto's die je helemaal in de reisstemming brengen!

In plaats van urenlang het internet afstruinen, hebben wij alle informatie en reisinspiratie in één handig boekje gebundeld zodat je het overzicht bewaart.

Ga goed voorbereid op reis en lees je in over de Thaise cultuur, de veiligheid en het vervoer. Zo weet je precies wat je te wachten staat en ben je goed voorbereid!

In deze reisgids lees je: hoe je goed voorbereid door Thailand reist, welke highlights je absoluut niet mag missen, wat je allemaal wel én niet mee moet meenemen, wat je van jouw reis door Thailand kunt verwachten, onze beste tips & tricks en waarom Thailand fantastisch is!

Het strand (The Beach)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Alex Garland - Het strand (The Beach)

Van de uitgever: Richard trekt door Thailand. Op een avond hoort hij over het geheime strand, een nirwana voor de jonge rugzaktoerist op zoek naar avontuur, seks en de ultieme vakantie. Dit paradijs bevindt zich ergens op een van de vele kleine eilanden die Thailand omringen, onvindbaar voor buitenstaanders.

De volgende dag vindt Richard een kaart met routebeschrijving op zijn deur; de man die de kaart daar heeft bevestigd, heeft vervolgens zijn polsen doorgesneden. Zo begint voor Richard een tocht naar dit onbekende Thailand.

Hij vindt het paradijs bij een selecte gemeenschap die vreedzaam leeft in het Shangri-la. Witte stranden, kleurrijke koraalriffen en akkers vol met drugs. Maar ook in het paradijs is niet alles perfect en al snel verschijnen de eerste barsten in het plaatje. (Nederlandse uitgever is Atlas)

Trotter Thailand (Nederlands)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Trotter Thailand

Van de uitgever: De onmisbare gids voor echte trotters. Eigenzinnige en kritische benadering van klassieke trekpleisters en verborgen parels buiten de platgetreden paden.

De nieuwe Trotter reisplanner biedt suggesties voor het ideale reisprogramma. Met honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen.

Verder met overzichtskaarten, kleurenfoto's en reisprogramma's. Zo ontdekt elke reiziger de top ervaringen van zijn bestemming. De intussen beruchte sappige stijl wordt gehandhaafd (je hoort nog altijd de uitgever): een vleugje humor afgewisseld met een kritische noot. De combinatie van beeld, tekst, cartografie en kaderstukken biedt een knap gestructureerd geheel, waarin de zelfstandige reiziger makkelijk zijn weg vindt. (Uitgegeven door Lannoo)

ANWB Wereldreisgids Thailand (Nederlands)


Thailand reisgidsen en andere boeken
Renate Loose - ANWB Wereldreisgids Thailand

Van de uitgever: De ANWB Wereldreisgids Thailand is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Thailand. Het land van witte stranden en felblauwe zeeën, immense watervallen en glooiende rijstvelden. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de klongs in Bangkok en de oude tempels van Ayutthaya.

De uitgebreide Thailand reisgids telt meer dan 400 pagina's boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk.

Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een grote uitneembare kaart.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>