Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Erawan National Park

Erawan National Park in de provincie Kanchanaburi en Khao Sok National Park zijn de favorieten van menig Green Wood Travel reiziger. En we kunnen gerust zeggen dat de watervallen van Erawan de meest geliefde zijn bij Thai en bij bezoekers van Thailand.

Dit is het 12e nationale park van Thailand en bestaat sinds 1975. Het is zo'n 550 vierkante kilometer groot. Vooral loofbos (waarin de bomen hun bladeren verliezen), gevarieerde bebossing (waaronder teakhouten bomen en bamboe), evergreen woud, maar ook kalkstenen rotsen en watervallen.

Wat kan ik er doen?


Erawan National Park
We zeiden het al: de belangrijkste attractie van dit nationale park is de waterval van Erawan. Geschikt voor een leuke middag aan het water, pootjebaden of voor een picknick. Of om naar boven te klimmen naar het hoogste niveau. Verderop meer over deze waterval.

De watervallen zijn gemakkelijk te bereiken en aan de voet van de watervallen is een parkeerplaats. Overweeg zelf te rijden of neem een minivan met chauffeur. U bent dan helemaal vrij om te gaan en staan waar u wilt, zonder zorgen over het Thaise verkeer en de Thaise rijstijl. Uw eigen en ervaren chauffeur brengt u veilig van A naar B. Hij stopt overal waar u maar wilt, zo lang als u wilt. Dat kan met de privé-chauffeur van Green Wood Travel.

Om de drukte een beetje te ontlopen en er een mooie wandeling van te maken, kunt u onder begeleiding van een parkwachter de 5 kilometer lange Khao Hin Lan Pee trek lopen. Die eindigt bij het vijfde niveau van de Erawan waterval.

Waar verblijf ik?


Erawan National Park
Erawan National park ligt op ongeveer 65 kilometer van Kanchanaburi. De meeste van onze reizigers bezoeken de waterval vanuit Kanchanaburi. Het aanbod van resort aan de rivier en in de stad is groot.

Wie in Kanchanaburi is kan niet om de brug over de rivier de Kwai heen. Beroemd vanwege de gelijknamige film. Het was een van de bruggen van de Japanse dodenspoorlijn naar Birma die de Geallieerden probeerden te vernietigen. Nu een herinnering aan zwarte dagen.

U kunt ook een treinrit over deze Birma dodenspoorlijn maken. Het is een schitterende tocht over het beruchte traject langs de Kwai, nog altijd over houten viaducten.

Bezoek de Kanchanaburi Erebegraafplaats. Hier rusten bijna zeven duizend Nederlandse- en andere Geallieerde krijgsgevangenen die omkwamen tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn.

Erawan Waterval


Erawan National Park
Het water van de Erawan waterval komt over zeven niveaus naar beneden. Op elke van deze niveaus wordt het even afgeremd door een groenblauw meertje.

De waterval heet Erawan omdat de bovenste van de waterplateaus zou lijken op Erawan, de driekoppige witte olifant uit de Hindoe mythologie.

Veel mensen gaan lekker bij een van de lagere meertjes zitten, zwemmen er even (tussen de vissen) of maken er met een picknick een familie-uitje van (boven het tweede niveau mag geen eten meer worden meegebracht).

Actievelingen kunnen helemaal naar boven lopen. Er ligt een fatsoenlijk pad dat de verschillende niveaus verbindt. Alle niveaus hebben een naam, de bovenste heet Phu Pha Erawan en wie die wil bereiken moet in totaal zo'n anderhalve kilometer lopen (dat moet toch in een half uurtje lukken.....).

Het kan hier behoorlijk druk zijn, dus -wie de keuze heeft- gaat het best vroeg op een doordeweekse dag. Om de drukte een beetje te ontlopen en er een mooie wandeling van te maken, kunt u onder begeleiding van een parkwachter de 5 kilometer lange Khao Hin Lan Pee trek lopen. Die eindigt bij het vijfde niveau van de Erawan waterval.

Phra That Grot


Erawan National Park
Op het moment dat u even uw adem in moet houden om door een smalle spelonk de grot in te kunnen glippen, kunt u nog niet vermoeden dat daarachter een andere wereld vol stalagmieten en stalactieten schuil gaat.

De grot ligt op een kilometer of 12 van de Erawan waterval en is bijna 550 meter lang. Sommige van de kamers zijn wel 40 meter hoog en 50 tot 90 meter breed.

Het pad naar de grot voert langs bamboe bossen en kalkstenen rotsen. Als het heel hard regent of heeft geregend kan de grot gesloten zijn.

Dieren


Erawan National Park
Eerlijk is eerlijk. Als het gaat om iets van het Thaise wild life te zien, zijn er betere nationale parken dan Erawan. Sommige andere parken hebben unieke bewoners, hier niet. Dat wil niet zeggen dat u niks gaat merken. De kans dat u in de buurt van de Erawan waterval eens een aap ziet, is echt niet klein.

Maar er leven ook wilde zwijnen en krab etende makaken, herten, gibbons en dieper in het park ook olifanten. Mogelijk ziet u een neushoornvogel over vliegen of ontdekt u een Kinabalu-slangearend, fazant of een lesser shortwing.

<< Sri Lanka voorbereidingen Kaeng Krachan National Park >>