Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Informatie over Eastern Oriental Express treinen

De treinen die Eastern Oriental Express gebruikt zijn zeer luxe uitgevoerd. De treinreizen die Green Wood Travel aanbiedt zijn dan ook een van de beste in de wereld.

Op deze pagina vindt u gedetailleerde informatie over de treinen die gebruikt worden tijdens de verschillende routes die Green Wood Travel aanbiedt. U vindt informatie over de accommodatie, service en overige nuttige informatie.

Foto's:

Eastern Oriental Express treinen in ThailandEastern Oriental Express treinen in ThailandEastern Oriental Express treinen in Thailand

Algemene informatie


n 1993 deed de Eastern & Oriental Express haar intrede in Zuidoost-Azië. Deze exotische variant op de beroemde Orient-Express was tevens de eerste trein met een directe verbinding van Singapore en Kuala Lumpur naar Bangkok en Chiang Mai.

In deze nostalgische trein komen de stijl en exclusiviteit van het begin van de 20e eeuw geheel tot hun recht. De combinatie van Aziatische materialen, glanzend koperwerk en exotisch houtwerk laat u kennis maken met de sfeer van de rijke koloniale tijden in het verre Oosten. De glimmende trein heeft 22 rijtuigen, afgewerkt met goudkleurige versieringen. De trein omvat 66 stijlvolle privé-compartimenten, drie restauratie-rijtuigen, een barrijtuig, een boutique en een observatierijtuig. De vriendelijke service is 24 uur per dag beschikbaar.

Een reis met de stijlvolle Eastern & Oriental Express is de meest unieke manier om het hart van Azië te ontdekken. De kwalitatief goede service, de luxueuze omgeving en het prachtige, afwisselende landschap maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

De trein telt maximaal 22 rijtuigen, waaronder een open observatierijtuig met bar en lounge, enkele restauratierijtuigen met bar en restaurant en een rijtuig met lounge en boetiek. Voorts zijn er de rijtuigen met de verschillende verblijfscompartimenten. De publieke rijtuigen zijn ook voorzien van airconditioning en bevinden zich voor uw gemak in het midden van de trein.
De verzorging is op basis van volpension. De lunches en 5-gangendiners zijn van zeer hoge kwaliteit en worden begeleid door een uitstekende wijnkaart. Het ontbijt en de 'afternoon tea' worden geserveerd in uw compartiment. De overige maaltijden gebruikt u in één van de chique restauratierijtuigen. De hele dag gratis koffie en thee verkrijgbaar in de 'Bar Car', overige alcoholische en non-alcoholische drankjes tegen betaling.
Alle compartimenten zijn luxe en in klassiek koloniale stijl ingericht en voorzien van airconditioning, kluisje, kast, en suite douche, toilet, wastafel en stopcontact (220V). Tevens 24-uur stewardservice, vers fruit en bloemen. Overdag vormen de bedden een zitbank of comfortabele fauteuil.

Pullman Superior Compartiment


(ca. 5.8 m², max. 2 personen): een boven- en een benedenbed (afm. resp. 1.98 x 0.76 m en 1.88 x 0.76 m). Deze compartimenten beschikken over een privé douche en toilet voor optimale privacy. In uw compartiment wordt het uitgebreide diner geserveerd. En tevens kunt u ook genieten van een afternoon tea. Overdag is uw compartiment een comfortabele privé-vertrek. En 's avonds wordt uw compartiment omgevormd tot een comfortabele slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden. De Pullman-compartimenten hebben 2 bedden boven elkaar.

Tevens zijn er ook een aantal Pullman 1 persoonscompartimenten beschikbaar.

Foto's:

State Compartiment


(ca. 7.8 m², max. 2 personen): ruimer met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar. Deze bedden worden 's ochtends door het personeel omgebouwd tot een comfortabel zitruimte met een sofa en twee stoelen. Ook in dit compartiment is er een aparte douche en toilet aanwezig om uw privacy tijdens de reis te garanderen. Dit compartiment is een oase van luxe en een heerlijk vertrek om u in terug te trekken tijdens de exclusieve treinreis met Eastern Oriental express.

Foto's:

Presidential Compartiment


(ca. 11.6 m², max. 2 personen): 2 bedden naast elkaar. Dit compartiment is de top van de absolute top. Prachtig vormgegeven en zeer luxe uitgevoerd. Het geeft niet meer de indruk dat u zich in een trein bevindt maar eerder in een klassiek landhuis. Het beschikt over een zithoek, aparte kleedruimte, douche en toilet, haardroger en gratis minibar.

Foto's:

<< Sri Lanka voorbereidingen Laat U Verrassen! >>