Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Bangkok - Rooftop Bars

Het wordt steeds ingewikkelder om een geschikte rooftop bar te vinden in Bangkok. De reden? Het aanbod wordt steeds groter, steeds gevarieerder en leuker. Misschien weet u al welke u wilt bezoeken, omdat u er van vrienden over hebt gehoord. Maar waar let je verder op bij het kiezen? Op de locatie, bijvoorbeeld. Het is niet altijd nodig de hele stad door te reizen om een leuke rooftop te vinden. Uw keuze kan met budget te maken hebben. Veel rooftop bars zijn niet goedkoop. Of met uw specifieke smaak. Wilt u er Franse kaas kunnen eten, even kunnen dansen, craft beer kunnen drinken, in de open lucht zitten, een sigaar kunnen roken of jazz willen horen? Er valt genoeg te kiezen. Of u wilt gewoon een rooftop met een spectaculair uitzicht, het lekkere eten of die jazz kan u gestolen worden. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet. En er ook rooftops bijgezet die minder bekend zijn maar wel leuk, of geschikt voor ieders portemonnee.

Foto's:

de beste bangkok rooftop bars de beste bangkok rooftop barsde leukste bangkok rooftop barsde leukste bangkok rooftop barsde beste bangkok rooftop barsde beste bangkok rooftop barsde leukste bangkok rooftop barsde leukste bangkok rooftop barsde beste bangkok rooftop bars

Vertigo en Moon Bar


de leukste bangkok rooftop bars
Vertigo, in het opvallende (en eigenlijk best smalle gebouw van het) Banyan Tree Hotel, heeft een uitstekende reputatie die al jaren wordt volgehouden. Het open lucht restaurant op de 61e verdieping is een van de beste keuzes voor een rooftop diner in Bangkok. Het is weliswaar handig om een goed gevulde portemonnee mee te nemen, maar het uitzicht is fantastisch.

De Moon Bar (ook op de 61e verdieping, maar nog een paar treetjes hoger dan Vertigo restaurant) was een van de eerste rooftops in de Thaise hoofdstad en nog steeds een van de weinige waar u een 360 graden zicht over Bangkok heeft.

Banyan Tree ligt aan Sathorn (niet ver van Silom en het Lumpini Park). Vertigo is open van 18.00 uur tot 22.30 uur. De Moon Bar van 5 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

Cielo


de leukste bangkok rooftop bars
Cielo Sky Bar. Iets 'hoger' op Sukhumvit en dus wat verder weg uit het centrale deel van Bangkok. Desondanks goed bereikbaar (met de skytrain) maar minder druk en beter betaalbaar. Cielo Sky Bar is gewoon prima qua sfeer, men serveert er goed eten en het uitzicht doet niets onder voor de meeste andere rooftop bars.

Dit uitstekende bar-restaurant op de 46e verdieping maakt menige avond extra aangenaam met live muziek. Als u niet genoeg heeft aan het uitzicht kunt u ook nog even op een glasplaat gaan staan die u al die verdiepingen omlaag laat kijken.

Le Luk Condominium, Sukhumvit Rd. (BTS Station Phra Khanong). Open van 5 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

Above Eleven


de leukste bangkok rooftop bars
Above Eleven op Sukhumvit scoort al jaren goed bij mensen die jong van lijf en jong van geest zijn. Een frisse, feestelijke leuke rooftop op de 33e en 34e verdieping van Fraser Suites, waar de belangrijkste ambitie gezelligheid heet. Een groeiende schare fans komt vooral op die goede sfeer af.

Above Eleven is ingericht alsof je in een park bent, geïnspireerd op Central Park in New York. Hoe dan ook, men serveert er Nikkei, dat is Peruaanse keuken die sterk is beïnvloed door Japanse emigranten die naar het Zuid-Amerikaanse land trokken.

Er zijn elke avond DJ's en soms live muziek. Regelmatig zijn er salsa avonden. Above Eleven zit in Fraser Suites in Sukhumvit Soi 11 en is open van 6 uur 's avonds tot 2 uur 's nachts.

MahaNakhon


leukste rooftop bars van bangkok
MahaNakhon (De Grote Stad) is het hoogste gebouw van Thailand en met een bar en restaurant in de top van het gebouw dus ook de hoogste rooftop bar en restaurant. Bar en restaurant liggen op de 76ste en 77ste verdieping. Alleen het observatorium op het dak is hoger.

Het restaurant en bar is een ruime over twee open verdiepingen verdeelde horeca gelegenheid in Frans-Thaise stijl. Veel leer en mahogany, donkere en goudachtige kleuren en ramen van boven tot onder.

Het spreekt vanzelf dat het uitzicht spectaculair is. Een glaasje wijn of een cocktail kosten al snel 14 euro, dus dan weet u dat. Open van 17.00 uur tot 01.00 uur (laatste ronde bar om middernacht, restaurant tot 23.00 uur).

Met korting kaarten boeken? MahaNakhon Bangkok

Octave


leukste rooftop bars van bangkok
Aanbevolen. Een van de beste en leukste keuzes voor een rooftop bar is waarschijnlijk Octave Rooftop Bar & Lounge in het Marriott Sukhumvit. Het is een ruime rooftop over drie verdiepingen (vanaf de 45e) en biedt een meer dan uitstekend uitzicht over dit deel van Bangkok.

Populair bij reizigers en Thai. Het recept is hier helder. A-klasse uitzicht, een ontspannen leuke sfeer, DJ's, goede snacks en lichte maaltijden. Ook fijn: er is op alle verdiepingen genoeg ruimte om heel dicht bij het uitzicht te zitten (vaak maar met een 'dun' laagje glas er tussen).

Op de hoogste verdieping trekken het 360 graden uitzicht en de ronde bar uw aandacht. Open van 5 uur 's middags tot 2 uur 's nachts. Octave is gemakkelijk te bereiken per BTS skytrain, station Thong Lor.

The Speakeasy


leukste rooftop bars van bangkok
In The Speakeasy krijgt u het zoet, zuur of bitter. Deze art deco rooftop bar richt zich vooral op liefhebbers van cocktails. De bar ligt op de 24ste en 25ste verdieping van Hotel Muse Bangkok, zonder twijfel een van de origineelste en meest sfeervolle hotels van de hoofdstad.

De bar is geïnspireerd op de Amerikaanse jaren '20, de jaren van de drooglegging, toen cocktails vooral stiekem in theekopjes werden geserveerd. Zo ver gaat men hier niet.

De 'al fresco' (wij zouden zeggen open lucht) bar heeft drie rookkamers voor mensen die van Cubaanse sigaren houden. Krijgt u zin in een unieke, in The Speakeasy ontwikkelde cocktail zoals de 'The Girl with the Curls' of een 'White Flapper', dan kunt u terecht in Hotel Muse Bangkok, Langsuan Rd, Lumpini, Pathumwan (en dat is te lopen vanaf Chit Lom BTS Station). Open van 17.30 uur to 01.00 uur.

Vanilla Sky en Mojjo


leukste rooftop bars van bangkok
De Vanilla Sky is the limit. In ieder geval in deze sfeervolle open lucht bar en club met 360 graden uitzicht vanaf de 35e verdieping van het Compass Skyview hotel. Van alle Bangkok rooftops heeft Vanilla Sky waarschijnlijk het meest een echte club sfeer. Er zijn snacks, maar het is geen restaurant. Het credo hier is DJ's, uitzicht, cocktails, dans, nightlife clubgevoel.

Mojjo Rooftop & Lounge Bar ligt maar een paar verdiepingen lager, op de 32ste verdieping. Ook hier is het uitzicht 360 graden en zeer de moeite waard. De sfeer is gebaseerd op het oude Havana, wat meer laidback. Mojjo is er voor cocktails en heeft een menu met tapas, seafood en steaks.

Mojjo is open van 17.00 uur tot 01.30 uur. Vanilla Sky is open tot 2 uur 's nachts. Hier vind je ze: Compass Skyview Hotel, 12 Sukhumvit Soi 24, Phrom Phong (BTS Skytrain).

Heaven Bangkok: Zense en Horizons


leukste rooftop bars van bangkok
Zense in Central World ligt een klein beetje verborgen. Grappig: het ligt heel centraal in de grootste shoppingmall van Bangkok, maar tegelijkertijd wordt het door velen over het hoofd gezien. Het grote restaurant op de 17e verdieping biedt gerechten uit de Thaise, Italiaanse en Indiase keuken. White Café is gespecialiseerd in originele eigen Thaise gerechten.

Het beste uitzicht krijgt u een paar verdiepingen hoger in Horizons. Op de 18e en 19e verdieping is Horizons een lounge en cocktail bar en op de 20ste verdieping (Horizons Upper Deck) een terras dat hier het beste uitzicht garandeert. Horizons heeft verschillende barren die gespecialiseerd zijn in wijn, cocktails en speciale bieren.

Wilt u Zense en Horizons (samen Heaven Bangkok genoemd) een keer proberen? Ga naar de Zen warenhuis kant van Central World en neem de lift naar de 17e verdieping. U zult aangenaam verrast worden door deze fraaie rooftop.

Sirocco en Sky Bar


leukste rooftop bars van bangkok
Het Sirocco restaurant en de Sky Bar op de 63e verdieping van de Lebua State Tower vormen als combinatie een van de populairste rooftops van Bangkok. Niet in het minst omdat de bar goed te zien is in de film The Hangover 2. Het heeft het hier drukker gemaakt, maar dat doet niets af aan het spectaculaire uitzicht. Dat het drukker is geworden heeft wel de pretentie toen doen nemen.

Bezoekers worden, als u het ons vraagt, volgens iets te overdreven criteria gewogen en beoordeeld. Het spontane en gemakkelijke is er in deze bar wel vanaf. Pas dus op dat u uw glas niet verkeerd neer zet of fotografeert waar het niet mag, u krijgt een standje. Maar nogmaals, het uitzicht is geweldig.

Ook de Distil bar, nog een verdieping hoger dan de Sky Bar, maar wel minder spectaculair, vindt u hier in de Lebua State Tower. Hier kunt u al terecht voor een drankje als u voor 6 uur ('s avonds) arriveert. De Sky Bar gaat om 6 uur open (en sluit om 1 uur 's nachts).

Red Sky en Cru Champagne Bar


leukste rooftop bars van bangkok
De Red Sky Bar en Restaurant op de 55ste verdieping van het Centara Grand in Central World is een populaire en veilige keuze voor mensen die een rooftop bar willen bezoeken en niet eindeloos willen dubben en delibereren over welke ze moet kiezen. Dit is gewoon goed (en goed gelegen).

In het oog springen de kleurrijke fel verlichte bogen aan de randen van het terras. Er zijn gemakkelijke lounge banken met uitzicht op de omgeving (vroeg gaan als u een sofa wilt vanwaar u de zonsondergang kunt zien), maar u kunt er ook eten (Europese specialiteiten). Open van 5 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

In datzelfde Centara Grand vindt u ook de Cru Champagne Bar. Deze ligt nog een paar verdiepingen hoger dan Red Sky (op de 59ste verdieping namelijk) en u bereikt Cru via de Red Sky Bar.

Dit was vroeger een landingsplatform voor helikopters. Het uitzicht is 360 graden, het menu bestaat (u raadt het al) vooral uit champagne, maar ook wijnen en cocktails. Dezelfde openingstijden als Red Sky.

Char


leukste rooftop bars van bangkok
Wie in de buurt van Wireless Road (in de ambassade buurt van Bangkok) logeert hoeft niet ver te zoeken, kies voor Char, want het aanbod aan rooftops is in deze straat gering.

Char heeft een restaurant (maar dat is niet rooftop) en een lounge bar (die wel), waar ze graag een bijzondere cocktail voor u willen mixen. Er zijn DJ's en er wordt lounge, downtempo en electro gedraaid.

Char is sfeervol, want niet al te groot, en ligt op de 25ste en 26ste verdieping van het Hotel Indigo Bangkok aan Wireless Road. Het uitzicht is indrukwekkend, dat beloven wij alvast. Open van 5 uur 's middags tot 1 uur 's nachts doordeweeks, 2 uur in het weekend.

342 Bar


leukste rooftop bars van bangkok
Niet hoog, wel prachtig gelegen aan de Chao Phraya rivier, met uitzicht op Wat Arun en (aan de overkant van de rivier) het Grand Palace. Bezoekers van 342 Bar Wang Lang hoeven zich dus niet te vervelen.

U kunt hier de hele dag terecht, voor lunch en diner, voor cocktails en mocktails. Neem een bootje vanaf Tha Maharaj of de Chang pier bij het Grand Palace. Achter de 342 Bar ligt een leuke markt, dus dat is mooi meegenomen.

The Roof at Siam @ Siam


leukste rooftop bars van bangkok
Het rooftop bar en restaurant van het originele designer hotel Siam @ Siam is nogal adequaat The Roof genoemd. De kleurrijke The Roof Gastro is een open bar en terras over verschillende niveaus op het hele dak van het hotel en dat betekent dat u een mooi 360 graden uitzicht hebt.

The Roof ligt op slechts vijf minuten van MBK, de One Siam shoppingmalls, het Jim Thompson House en naast BTS station National Stadium. Behalve the Roof Gastro is er ook the Roof Champagne & Wine Bar.

Minpuntje: de laatste keer dat wij er waren moesten we ook afrekenen voor 'de tafel'. Klein smetje op een leuke rooftop bar.

River Vibe


leukste rooftop bars van bangkok
River Vibe is waarschijnlijk een van de goedkoopste en minst pretentieuze rooftop bars in Bangkok. Hier laten ze het prima eten en het verrassend spectaculaire uitzicht het werk doen.

River Vibe ligt op de 8e verdieping van het River View Guesthouse, een beetje verstopt in de spelonken van Talat Noi, een oude wijk op het randje van China Town.

Noch de kleine kronkelstraatjes die naar het guesthouse leiden, noch de niet bepaald overrompelende entree van het guesthouse, noch het minuscule liftje dat je naar de 8e verdieping brengt, doen vermoeden hoe perfect River Vibe in een bocht van de Chao Phraya ligt. Het openbaart een weidse blik die zo ongeveer van Asiatique tot ver achter Wat Arun reikt. En zoals gezegd, het is er goed eten en drinken (tussen half 8 in de ochtend en 11 uur in de avond).

Baiyoke Sky


leukste rooftop bars van bangkok
Baiyoke Sky was lang het hoogste gebouw van Bangkok, maar geniet nog altijd populariteit als uitkijkpunt omdat het los van veel andere hoge gebouwen staat en dus een mooi plaatje over de rest van de stad biedt.

U kunt hier op hoog niveau eten. Letterlijk dan. Op de 81ste verdieping ligt Bangkok Balcony - Fertile Grill & Restaurant (naar eigen zeggen het hoogste open lucht restaurant van Thailand), een verdieping hoger het Crystal Grill Restaurant, en de Rooftop Bar (voor cocktails en snacks) vindt u op de 83ste verdieping.

Bayioke Sky Rooftop Bar is waarschijnlijk niet de meest hippe en sfeervolle rooftop die u in Bangkok kunt vinden, maar met ramen van de vloer tot het plafond is het uitzicht gegarandeerd uitzonderlijk. De rooftop is open van 17.00 uur tot 02.00 uur.

Lekker eten? Baiyoke Sky Diner op de 78ste verdieping

Scarlett


leukste rooftop bars van bangkok
Silom heeft niet veel rooftop bars. De bekendste staat aan het eind (of het begin zo u wilt) dicht bij de rivier. Dat is de State Tower met de Sircco Bar en Sky Bar. Een rustiger alternatief voor de (te?) drukke State Tower is Scarlett Wine Bar and Restaurant van het Pullman G op Silom.

Scarlett ligt op de 37ste verdieping en dat is hoog genoeg om tot over de Chao Phraya rivier te kunnen kijken. Vanzelfsprekend heeft Scarlett Wine Bar een ruime keuze uit wijnen.

Het restaurant serveert Franse specialiteiten en tapas. Voor wijn en Franse kaas moet u dus hier zijn. Op het terras is ruimte voor 160 gasten. En u kunt terecht van 5 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

ThreeSixty


Dit kan best eens de verrassende joker onder rooftop bars zijn. Niet veel mensen hoor je erover praten, bij weinigen staat deze rooftop bar boven aan het lijstje te bezoeken rooftop bars. Maar laat u zich niet misleiden. Het uitzicht vanaf de ThreeSixty Jazz Lounge van het Millenium Hilton aan de rivier de Chao Phraya is spectaculair en wordt (mogelijk) maar door weinig andere rooftops verbeterd.

De ThreeSixty Jazz Lounge van het Hilton ligt aan de Thonburi kant van de rivier en biedt dus een panoramisch uitzicht over de oude stad, China Town en alle andere stadsdelen aan de rivier. Dit hotel ligt naast het shopping paradijs Icon Siam.

Vanaf de 32ste verdieping valt het allemaal prachtig te aanschouwen. Vanuit de ronde restaurant koepel op het dak, kunt u hier en daar ook recht naar beneden kijken. U bent gewaarschuwd, zodat u niet uw bestek hoeft te laten vallen. En, o ja, meestal is er live jazz.

Roof 409


leukste rooftop bars van bangkok
Roof 409 is zeker niet het mooiste meisje onder Bangkok rooftops, maar wel een erg leuk meisje en toch ook best knap. Roof 409 moet het niet hebben van het uiterlijk vertoon, de bar ligt helemaal niet zo hoog, maar heeft toch een goed uitzicht over de omgeving.

Roof 409 heeft een coole industriële inrichting en meestal draait een DJ er prettige house. Er is veel ruimte om buiten te zitten.

De ontspannen sfeer, de betaalbare drankjes en snacks en de uitstekende centrale locatie (in Mercury Ville in Ploen Chit) maken dit tot een goede bestemming voor een leuke avond uit. Open van 11 uur 's ochtends tot middernacht.

Tasana Nakorn Terrace Bar en Restaurant


leukste rooftop bars van bangkok
Voor de rooftop puristen: dit is geen echte rooftop bar. Tasana Nakorn is een ruim restaurant en groot terras (van 2000 vierkante meter) op de 6e verdieping van het winkelparadijs Icon Siam. Slechts weinig andere locaties bieden vanaf de Thonburi kant zo'n uitzicht over de Chao Phraya rivier en de stad die er achter ligt.

Tasana Nakorn biedt onderdak aan Fallabella, een restaurant en terras voor Thaise en Italiaanse specialiteiten (waaronder pizza's), en aan Hobs, voor cocktails en westerse maaltijden (zoals Vlaamse friet).

U kunt er in de ochtend, middag en rond zonsondergang ook terecht voor een kopje koffie of een koud biertje. Open van 10 uur 's ochtends tot middernacht.

Brewski


leukste rooftop bars van bangkok
Bij Brewski vinden bierliefhebbers elkaar. Ze hebben er een ruim arsenaal aan internationale biertjes. Onverwachte Thaise craft bieren, maar ook vertrouwde Belgische klassiekers.

Ruime keuze uit bieren en ciders van de tap en meer dan 100 verschillende craft bieren. En wat ze hier 'bar food' noemen (snacks, fish and chips, hamburgers).

Brewski zit op de 30ste verdieping van het Radisson Blu Plaza Hotel op Sukhumvit, dicht bij Asok (en op wandelafstand van Terminal 21).

<< Sri Lanka voorbereidingen Doi Ithanon National Park >>