Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Sri Lanka voorbereidingen

Waar denkt u het eerste aan als wij Sri Lanka zeggen? Aan heuvellandschap vol theeplantages? Aan een heerlijk geurend bordje rijst met curry? Of aan cricket spelende kinderen, een echo van de Britse overheersing? Misschien denkt u niet meteen aan surfers op de golven van de Indische oceaan, aan een mogelijke ontmoeting met wilde olifanten of de indrukwekkende variatie aan natuur. Er zijn rijstvelden, oerwoud, bergen en strand. SRI LANKA ! Exclusieve Green Wood Travel privé reizen
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !
Het klimaat is tropisch, de mensen nog onbevangen (en altijd bereid een praatje met u te maken) en het eten een traktatie. Kies uit pannenkoekjes, molasse taart, ongerijpte kaas, kokosnoten, verse groenten en -uiteraard- een keur aan curries.
Nog zo'n verrassing: Sri Lanka heeft een hele bijzondere bezienswaardigheden. Hoe geweldig is het om de wereld te zien vanaf de leeuwenrots van Sigiriya, of de rotstempel van Dambulla binnen te gaan (die onder een reusachtig rots plateau is gebouwd), of de Tempel van de heilige Tand van Boeddha in Kandy? En waarom niet oog in oog met flamingo's en olifanten.
Veel reizigers denken niet meteen aan Sri Lanka als ze plannen voor een vakantie maken. En dat is maar goed ook voor de mensen die wel gaan, voor hen die zelf de geheimen van dit eiland willen ontdekken, voor wie het avontuur nog lonkt. Sri Lanka heeft namelijk heel veel te delen.

Foto's:

Sri Lanka Nederlands reisburo PrijsgarantieSri Lanka bijzondere rondreis StrandSri Lanka droomvakantieSri Lanka Nederlands reisburo PrijsgarantieSri Lanka droomvakantieSri Lanka bijzondere rondreis StrandSri Lanka Nederlands reisburo PrijsgarantieSri Lanka Nederlands reisburo PrijsgarantieSri Lanka droomvakantieSri Lanka bijzondere rondreis Strand

Reisdocumenten en visum


sri lanka voorbereidingen
Reizigers uit Nederland en België moeten vooraf een e-visum voor toeristen aanvragen.

Dat kan (in het Engels) via Online Visa Application Sri Lanka
Als u deze aanvraag doet mag u niet in Sri Lanka zijn.

 • de aanvraag kost 35 dollar en u kunt betalen met creditcards van Visa, Master en American Express.
 • u hoeft nog geen ticket te hebben als u het visum aanvraagt. U moet wel een retourticket hebben als u Sri Lanka binnenkomt.
 • in de bevestiging staat een datum tot wanneer u Sri Lanka met het visum binnen mag. Reken op ongeveer 180 dagen.
 • neem een afdruk van de bevestiging die u ontvangt mee als u op reis gaat
 • bij aankomst op de luchthaven in Sri Lanka krijgt u 30 dagen toegang.

 • Het paspoort waarmee u het e-visum aanvraagt, moet hetzelfde paspoort zijn dat u laat zien bij aankomst op Sri Lanka. Overweegt u langer te blijven dan kan het visum op Sri Lanka, bij een immigratiekantoor, worden verlengd tot maximaal zes maanden.

  U mag met hetzelfde visum een maal het land verlaten (zolang u maar binnen die eerste dertig dagen terugkeert). Een prachtige gelegenheid om een uitstapje naar de Malediven te maken!

  Aan welke eisen moet u voldoen om bij aankomst op Sri Lanka een visum te krijgen?

 • uw paspoort moet bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig zijn.
 • u moet een retourticket kunnen laten zien of een ticket waarmee u Sri Lanka verlaat
 • u moet een print van de bevestiging van uw e-visum aanvraag kunnen laten zien
 • u dient over voldoende geld te beschikken om uw verblijf in Sri Lanka te bekostigen. Alhoewel niet wordt aangegeven hoeveel geld dat precies is.

 • Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders.

  U kunt eventueel ook een visum aanvragen bij een ambassade van Sri Lanka. Er zijn ambassades in Den Haag en Brussel.

  De voorwaarden en condities voor een visum kunnen veranderen. Controleer daarom altijd de voorwaarden bij ambassade of consulaat.

  Geldzaken


  sri lanka voorbereidingen
  De munt van Sri Lanka is de roepie. De meeste transacties (in restaurants, bars, winkels, etc), gaan nog altijd contant. Er zijn pinautomaten in alle (middel)grotere plaatsen. U kunt daar met uw Nederlandse pinpas geld uit de muur halen. Let er wel op dat er een limiet bestaat voor wat u per dag kunt opnemen en dat u bij een automaat pint die internationale passen accepteert.

  Probeer grotere biljetten (van 500, 1000 en 2000 roepie) te vermijden of om te wisselen. Op veel plaatsen hebben de chauffeurs en winkeliers onvoldoende wisselgeld voor deze biljetten. Er zijn kleinere biljetten van 20, 50, 100 en 200 roepie.

  De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij de bank of via de website van de bank uw pas omzetten naar wereldwijd.

  In grotere hotels (en restaurants, etc) kunt u met uw creditcard betalen. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard, maar in de regel is geld opnemen met een creditcard (zeker als het gaat om kleine bedragen) relatief erg duur.

  Inentingen, malaria en knokkelkoorts


  sri lanka voorbereidingen vaccinaties
  Voor Sri Lanka zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht), buiktyfus, en difterie, tetanus en polio (DTP) worden echter wel aangeraden.

  Malaria komt op Sri Lanka niet voor (of in ieder geval nagenoeg niet). In 2016 werd Sri Lanka malariavrij verklaard door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

  In Sri Lanka komen wel muggen voor die dengue, chikungunya en/of zika verspreiden. Heeft u koorts tijdens uw reis of in de eerste maanden na thuiskomst? Laat dan altijd ook uw bloed onderzoeken.

  Neem preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie en muggenwierook.

 • Draag 's avonds en 's nachts bedekkende kleding; lange broek, lange mouwen, sokken.
 • Smeer de onbedekte huid in met een muggenmiddel met DEET. Slaap 's nachts onder een geïmpregneerde klamboe.
 • Zet de ventilator of airco aan: muggen hebben een hekel aan tocht en kou.
 • Draag lichte kleuren: muggen voelen zich aangetrokken tot donkere kleding.
 • Muggen prikken dwars door dunne broeken en sokken heen. Hoe ruimer de kleding zit hoe lastiger het voor de mug is om er door heen te steken en ook werkelijk in de buurt van je huid te komen.
 • Gebruik geen parfum of geurende deodorant of aftershave.

 • Handig om mee te nemen: klamboe en muggenmiddel met DEET, Stopmiddel tegen diarree en ORS tegen uitdroging bij diarree en een koortsthermometer (meten is weten).

  Kijk voor een actueel reis- of persoonsgebonden advies over lokaal voorkomende ziektes, inentingen en vaccinaties voor Sri Lanka op deze website van de GGD.

  Wij raden u aan de geneesmiddelen die u eventueel gebruikt in voldoende mate mee te nemen. Mogelijk zijn deze op Sri Lanka niet verkrijgbaar. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee. Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (bijvoorbeeld bij een allergie) is het raadzaam uw arts dit advies in het Engels te laten uitschrijven. Dit om taalproblemen bij een eventueel artsenbezoek te voorkomen.

  Redelijke geneeskundige zorg in noodgevallen is op Sri Lanka te vinden in particuliere klinieken. In geval van ernstige ziekte of ongeval is medische evacuatie de beste optie. Een reisverzekering die dit dekt, is dus absolute noodzaak.

  Geneesmiddelen


  Sri Lanka voorbereidingen
  Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen. Mogelijk zijn deze medicijnen op Sri Lanka niet te verkrijgen. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee.

  Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (b.v. bij een allergie) is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft. Dit om bij eventueel artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.

  Schaf voor medicijnen die zijn voorgeschreven door uw dokter (en alleen via de apotheek te verkrijgen zijn) een medicijnenpaspoort aan. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt en wat de internationaal gebruikte stofnamen zijn. Zo'n medicijnenpaspoort is handig, bijvoorbeeld als uw medicijnen kwijtraken of op zijn, maar is geen officieel reisdocument. Het is niet voldoende om medicijnen die onder de Opiumwet vallen mee te mogen nemen, daarvoor is een officiële verklaring nodig.

  Redelijke geneeskundige zorg in noodgevallen is op Sri Lanka te vinden in ziekenhuizen (in de grotere steden) en beter nog in particuliere klinieken of de overheidsziekenhuizen. Particuliere klinieken: PARK HOSPITALS, OASIS HOSPITAL, NAWALOKA HOSPITALS, CENTRAL HOSPITAL. Overheidsziekenhuis: NATIONAL HOSPITAL OF SRI LANKA. In geval van ernstige ziekte of ongeval is medische evacuatie de beste optie. Een reisverzekering die dit dekt, is dus absolute noodzaak.

  Reizen in de tropen vergt nogal wat van uw lichaam, een goede conditie is daarom belangrijk. Bekwame artsen en tandartsen zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. Vandaar dat wij u aanraden voor vertrek zo nodig uw (huis-)arts te bezoeken voor een medische check-up En laat de tandarts voor alle zekerheid uw gebit nakijken.

  Mocht u allergisch zijn of een bepaald dieet moeten volgen, wilt u dat ons dan voor uw reis laten weten. Het is handig bij aankomst op Sri Lanka ook uw reisbegeleider daarvan op de hoogte te stellen. In de tropen moet u voorzichtig zijn met schaaf- en snijwonden; deze helen langzaam en kunnen makkelijk geïnfecteerd raken.

  Als u eenmaal op Sri Lanka bent, is het belangrijk om een basishygiëne in acht te nemen. Was meerdere malen per dag uw handen. Drink geen water uit de kraan en let op de kwaliteit van het drinkwater (gebotteld water is overal verkrijgbaar). Consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen. En nogmaals: drink water alleen uit flessen.

  Reisverzekering


  Sri Lanka voorbereidingen
  Wij raden u aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soorten verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Indonesië of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Een goede reisverzekering is absoluut een vereiste.

  Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd! Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen op vakantie.

  Kijk ook op onze VERZEKERINGSPAGINA voor meer informatie over de verschillende verzekeringen.

  Reisadvies


  Het ministerie van buitenlandse zaken adviseert reizigers over de veiligheid en gezondheidssituatie in andere landen. Actuele informatie over Sri Lanka vindt u hier: Reisadvies Sri Lanka. Heeft u vragen over dit advies neem dan contact op met Green Wood Travel in Bangkok. Wij adviseren u graag.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reisapplicatie voor smartphones en pads. Met deze app bent u goed voorbereid wanneer u naar het buitenland vertrekt. U krijgt bijvoorbeeld actuele reisadviezen en u hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand.

  De app is te downloaden in de Android Market en de App Store.
  Download de app voor Android
  Download de app voor iPhone

  U kunt voor actuele reisadviezen ook het Twitteraccount www.twitter.com/bzreisadvies volgen.

  Bij calamiteiten of nood kunt u het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook 24 uur per dag bereiken per Whatsapp (+31 6 8238 7796), per telefoon (+31 247 247 247) of via TWITTER.

  Bagage


  Sri Lanka voorbereidingen
  De ervaring leert dat u meestal te veel meeneemt. Vooral schoenen e.d. veroorzaken nodeloos ruimtegebrek en (over)gewicht. Een extra (jeans)broek en een korte broek of rok zijn meestal genoeg.

  Kies het liefst katoenen of linnen kleding. Een regenjas of -poncho kan van pas komen tijdens de regentijd. Denk aan uw zonnebril, hoed of pet en goede zonnebrandcrème. Neem wat shirts met lange mouwen mee ter bescherming 's avonds tegen de muggen. Overweeg eventueel een muskietennet en deet.

  Sri Lanka is een traditioneel en religieus land. Daar dient u rekening mee te houden bij uw kledingkeuze, dat geldt voor mannen als vrouwen.

  Niettemin: bedenk dat u naar een land gaat waar van alles te koop is en ook nog tegen lage prijzen. U komt in Sri Lanka niet snel onthand te zitten omdat u iets thuis heeft laten liggen.

  U mag per persoon (economy class) maximaal 20 of 23 kilo bagage inchecken en één stuks handbagage van meestal maximaal 7 kilo.

  CHECK BIJ DE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ DE EXACTE IN TE CHECKEN HOEVEELHEID BAGAGE. Voor overgewicht betaalt u al snel zo'n 30 euro per kilo, dus dat kan flink oplopen.

  Wij adviseren u tijdens uw reis het volgende mee te nemen in uw handbagage:

 • Geldige reisdocumenten en visa (indien nodig)
 • Uw reisbescheiden (e-ticket)
 • Contactgegevens verzekeraar
 • Contactgegevens van Green Wood Travel
 • Eventuele medicijnen voor gebruik tijdens de reis
 • Uw overige waardedocumenten, creditcards en pinpassen


 • Vervoer naar de luchthaven


  Sri Lanka voorbereidingen
  SCHIPHOL
  Schiphol heeft een één terminal-concept. Alle drie de vertrekhallen liggen onder één dak. Inchecken voor de meeste niet-Schengenvluchten kan in vertrekhal 3. KLM- en SkyTeam vluchten worden voornamelijk ingecheckt in vertrekhal 2.

  Schiphol is te bereiken per auto, trein en (uiteraard) het vliegtuig. Het treinstation Schiphol ligt direct onder de luchthaven. Vanaf het perron gaat u met de roltrap of lift direct naar Schiphol Plaza.

  Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kunt u rechtstreeks naar Schiphol reizen. Plan uw reis op NS.NL.

  Reizigers die in de buurt van Amsterdam wonen kunnen ook de bus overwegen. Er zijn 24 directe busverbindingen naar de luchthaven. Meer informatie vindt u op 9292.NL.

  BRUSSELS AIRPORT
  Brussels Airport zoals de luchthaven internationaal wordt aangeduid, ligt op 12 kilometer ten noordoosten van Brussel, in Zaventem. Van Antwerpen naar het vliegveld is ongeveer 40 kilometer. Vanuit Eindhoven is het ongeveer 125 kilometer, vanuit Breda ongeveer 95 kilometer en vanuit Maastricht zo'n 105.

  Vanaf de Brusselse Ring (die heel erg druk kan zijn) staat het vliegveld goed aangegeven. Wie de route vooraf wil bestuderen, vindt op ROUTE PLANNING een paar websites die uw route uitstippelen.

  Op niveau O is een busstation met rechtstreekse bussen naar onder meer het treinstation Brussel-Noord, het NAVO kwartier en Brussel Expo. Ook zijn er bussen naar Mechelen, Leuven en andere omliggende steden.

  Het vliegveld is goed bereikbaar met de trein (niveau -1). Antwerpen ligt op ruim een half uur treinen, Brussel-Centraal op 17 minuten en Brugge op anderhalf uur. Ook vanuit Nederland zijn de verbindingen goed. Zo'n 15 keer per dag zijn er treinen van en naar Amsterdam via Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. Naar Amsterdam is een kleine drie uur. Den Haag iets meer dan twee.

  Via een overstap in Brussel-Zuid kunt u met de Thalys naar Parijs of Keulen en met de Eurostar naar Rijsel & Londen. Meer informatie vindt u op de website van de Belgische spoorwegen: TREINEN.

  Informatie over Düsseldorf, over parkeren op Schiphol en Brussels Airport vindt u hier: VERVOER NAAR DE LUCHTHAVENS VAN SCHIPHOL, BRUSSEL EN DUSSELDORF

  Bij het inchecken


  Sri Lanka voorbereidingen
  U kunt vanaf Amsterdam of Brussel niet rechtstreeks naar Sri Lanka vliegen. Een overstap in Dubai of Doha (of eventueel India) ligt voor de hand. Vanuit Frankfurt en Parijs zijn wel rechtstreeks vluchten naar Sri Lanka.

  Inchecken gaat tegenwoordig het gemakkelijkst en snelst als u dat online doet. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt via uw computer of smartphone vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken. Dat kan dag en nacht en vanaf elke locatie, zolang u maar internet hebt. Tot 24 uur voor uw vlucht kunt u online een stoel kiezen (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

  Mensen die MET KINDEREN REIZEN, kinderen die alleen reizen of passagiers die assistentie nodig hebben, kunnen in de regel niet vooraf online inchecken. Bekijk altijd goed de voorwaarden van de maatschappij waar u mee reist.

  Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek op Schiphol.

  Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kunt u bij EVA Air en KLM (zeker) drie uur voor vertrek van de vlucht inchecken. De balies gaan 40 minuten voor het vertrek dicht.

  Kijk voor meer informatie over luchtvaartmaatschappijen op EVA AIR, KLM, FINNAIR, EMIRATES of VLIEGTICKETS.

  << Thailand algemeen Algemene voorwaarden >>