Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Kui Buri National Park

De boswachters van het Kui Buri National Park weten het zeker: je hebt meer dan 90% kans dat je hier wilde olifanten ziet. Het Kui Buri National Park trekt dan ook vooral dierenliefhebbers. En dan nog eens vooral voor mensen die wilde olifanten of de bos gaurus willen zien. Maar voor hetzelfde geld komt er ook een neushoornvogel over vliegen....

Het altijd groen bekleedde gras- en boomlandschap is heuvelachtig en behoort tot de Tenasserim Hills Range. Het park is bijna 1000 vierkante kilometer groot en ligt in de Thaise provincie Prachuap Khiri Khan, zo'n 85 kilometer ten zuidwesten van Hua Hin. Vanuit Bangkok is het een uur of 4 rijden.

Het is de enige plek in Thailand waar sandelhout bomen groeien (er staan er meer dan 200 duizend). In Thailand van belang omdat sandelhout altijd bij koninklijke crematies wordt gebruikt. Een geestelijke uit de entourage van de koning zoekt naar geschikt sandelhout dat gebruikt kan worden, het moet dood zijn en minstens honderd jaar oud.

Wilde olifanten


Kui Buri National park olifanten zien
Bezoekers mogen niet op eigen gelegenheid op zoek naar olifanten. Vanzelfsprekend niet, olifanten zijn wilde dieren en enige kennis over hoe ze zich gedragen is van belang. Gelukkig kunt u met een van de parkwachters mee op tour, meestal in een truck.

De parkwachter brengt u naar een van de uitkijkpunten waar meestal olifanten te zien zijn. Zoals gezegd, de kenners van Kui Buri geven u een hoge kans van slagen deze indrukwekkende dieren ook echt in het wild te zien.

De bos gaurus en andere dieren


kui buri national park dieren
De bos gaurus ( ook weleens Indiase bizon genoemd) is een rund met een relatief grote kop en korte poten, en komt alleen in Zuidoost-Azië en India voor. Juist in Kui Buri National park leven er veel.

We noemden al de bijzondere neushoornvogel (gak, gak, gak), maar u ziet mogelijk een tapir, gibbons, makaken, een Sumatraanse berggeit, de Aziatische zwarte beer, wilde zwijnen of herten.

Olifanten spotten


Kui Buri Olifanten spotten
In Thailand kunt u in Kui Buri nog altijd olifanten in het wild zien. Er leven nog ongeveer 500 wilde olifanten. Maar niet alleen olifanten, met wat geluk ziet u er ook gibbons en herten.

Het gebied waar de olifanten in het wild verblijven werd zo'n 15 jaar geleden bedreigd door de zich steeds uitbreidende ananasplantages.

Op een gegeven dag liep een kudde van wel 120 wilde olifanten door een van de plantages waardoor er veel schade ontstond. De eigenaar strooide met gif waardoor 11 olifanten bezweken. Op dat moment greep de Thaise koning Bhumibol eigenhandig in en beperkte de uitbreiding van de plantages.

De olifanten moesten worden beschermd tegen de mens en het land werd teruggegeven aan de olifanten en herbebost.

Meer weten? WILDE OLIFANTEN SPOTTEN

<< Sri Lanka voorbereidingen Doi Ithanon National Park >>