Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand voorbereidingen

Iedereen wil het maximale uit zijn of haar vakantie halen. Zo veel mogelijk mooi weer, zo veel mogelijk zandstrand onder de blote voeten of zo veel mogelijk mooie bergen of meren -en wie weet wilde dieren- zien. Of u nou alleen reist, met een partner of een gezin, een geslaagde reis begint thuis. Allereerst met de keuze waar uw reis naar toe gaat. Zoals altijd: Green Wood Travel helpt daar graag bij! Als het reisprogramma, de tickets, de hotels en de dagtourtjes zijn geboekt, hoeft u alleen nog even deze pagina goed door te lezen. Die bevat belangrijke informatie over zaken die u vooraf moet weten. Van visum informatie, tot vaccinaties, geldzaken en andere tips. Wist u bijvoorbeeld dat de E-sigaret in Thailand verboden is?

Reisdocumenten en Visum


Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit dient bij aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij een verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Dat kunt u aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
UW VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Belangrijk: een Nederlands of Belgische kind, zelfs een pasgeboren baby, heeft een eigen paspoort nodig. Inschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders is niet toegestaan.

U dient dat toeristenvisum uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf in Thailand van maximaal 60 dagen. Voor verlenging kunt u contact opnemen met het Immigration Department in Bangkok. Ook kan Green Wood Travel u over visa-zaken adviseren.

Voor aanvraag van het visum heeft u het volgende nodig:
 • Een ingevuld visumformulier; verkrijgbaar bij het Thaise consulaat of ambassade (of downloaden van hun website).
 • Een paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst in Thailand.
 • Een recente pasfoto.
 • Kopie van uw paspoort (persoonsgegevens).
 • Kopie van ticket/vluchtgegevens.
 • De kosten voor een toeristenvisum (60 dagen geldig) bedragen ongeveer 30 euro per persoon.


 • Internationaal rijbewijs
  In Thailand is een internationaal rijbewijs verplicht als u hier wilt auto- of motorrijden. Een internationaal rijbewijs kunt u direct verkrijgen bij elk kantoor van de ANWB. U dient daarvoor uw geldig rijbewijs en een goedgelijkende pasfoto mee te brengen.


  Royal Thai Embassy :
  Laan Copes van Cattenburgh 123,
  2585 EZ Den Haag
  Telefoon: 070-345 97 03
  E-mail: TheHague@ThaiEmbassy.nl
  Website: Ambassade Thailand in Den Haag
  Facebook: Ambassade Thailand in Den Haag op Facebook
  Geopend : maandag t/m vrijdag van 09.30 - 12.00 uur
  (Gesloten op feestdagen.)  Royal Thai Consulate:
  De Lairessestraat 127,
  1075 HJ Amsterdam
  Telefoon: 020 465 1532
  E-mail: info@thaiconsulate-amsterdam.org
  Website: Consulaat Thailand in Amsterdam
  Geopend : visum aanvragen kan van maandag t/m vrijdag, tussen 10.00 en 13.00 uur
  (Gesloten op feestdagen.)  Royal Thai Embassy:
  Chaussee de Waterloo, 876,
  1000 Brussel
  Telefoon: +32 02 640 68 10. Bereikbaar voor informatie tussen 15.00 en 17.00 uur, van maandag t/m vrijdag.
  E-mail: consular@thaiembassy.be
  Website: Ambassade Thailand in Brussel
  Facebook: Ambassade Thailand in Brussel op Facebook
  Geopend: visum aanvragen kan van maandag t/m vrijdag, tussen 09.30 - 12.00 uur
  (Gesloten op feestdagen.)


  Thaise ambassades en consulaten ter wereld:
  Adressen van overige Thaise ambassades vindt u via deze link van het Thaise Ministry of Foreign Affairs.
  Website: www.thaiembassy.org


  Geldzaken


  De Thaise munteenheid is de baht (THB).

  PINNEN

  Het is verstandig om uw bankpas mee te nemen. Let op: zet uw pas voordat u vertrekt op WERELD, anders kunt u niet pinnen in Azië. Met uw pas kunt u bij de geldautomaten (ATM) van Thaise banken pinnen.

  De banken vragen u in te stemmen met een CONVERSIE. Dat is een ongunstige koers, dus u kunt dit beter weigeren. Thaise banken berekenen ongeveer 220 THB per opname. Ook uw Nederlandse bank rekent kosten, ongeacht het bedrag dat u opneemt. Het kan daarom verstandig zijn een hoger bedrag op te nemen, zodat u minder vaak moet pinnen.

  U kunt tot maximaal 20.000 THB per kaart per dag opnemen. Let op: bij veel Nederlandse banken kunt u maximaal 500 euro per dag pinnen. Afhankelijk van de koers gaat u hier over heen als u het maximale bedrag in Thaise baht pint. Probeer dan bijvoorbeeld 18.000 THB of nog iets minder.

  GELD WISSELEN

  De banken zijn (in de regel) geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 15.30 uur. Contant geld wisselen in Nederland/België (euro - baht en baht - euro) is zeer ongunstig. Wisselkosten zijn vanaf 15%.

  Op zo'n beetje elke hoek van de straat kunt u in Bangkok geld wisselen bij wisselkantoortjes. Er staat goed aangegeven wat de koers is die zij u bieden. Banken op Suvarnabhumi Airport geven 2 THB minder voor uw euro's of andere valuta's dan banken op andere locaties.

  CREDIT CARDS

  U kunt bij de meeste winkels en restaurants in shoppingmalls of het luxere segment in de grote steden met een creditcard betalen. Ook Green Wood Travel accepteert creditcards maar berekent de bankprovisiekosten door aan de klant. Met de kaartlezer (meenemen!) of smartphone kunt u extra boekingen, als het om grotere bedragen gaat, gemakkelijk op onze bankrekening storten.

  Geld opnemen bij de bank met een creditcard is duur. De kosten zijn ongeveer 20 euro en u moet ook nog 2 procent commissie betalen over het gehele bedrag. Banken berekenen vaak ook nog een ongunstige wisselkoers.

  NIET VERGETEN:

 • De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij uw bank, voordat u op vakantie gaat aanvragen uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.
 • In Thailand komt eerst het geld uit de automaat, daarna uw pas. Opletten dus!


 • Inentingen, malaria en knokkelkoorts


  Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en difterie, tetanus en polio (DTP) worden echter wel aangeraden.

  Vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Indien u na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad heeft, volstaat 1 prik. U bent dan 10 jaar beschermd. Indien u de vaccinaties nooit ontvangen heeft, adviseert de GGD drie prikken.

  Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar.

  Kijk voor een actueel reisadvies van de GGD op VACCINATIES THAILAND.

  Beschermt u zich goed tegen muggensteken. In Bangkok komt geen malaria voor, in meer landelijke delen van Thailand wel. Malaria is een ziekte die doorgaans hoge koorts geeft en wordt veroorzaakt door een steek van een mug van de soort Anopheles. De mug spuit door de steek parasieten in het bloed. In sommige landen hoeft u geen malariapillen te slikken, maar wordt een noodbehandeling meegegeven in het geval u malaria krijgt. Dit hangt ook van uw medische gezondheid af. Vraag advies bij de GGD of uw huisarts.

  In Thailand kunnen muggen ook DENGUE (knokkelkoorts), CHIKUNGUNYA en/of ZIKA over brengen. Neem daarom preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie en muggenwierook.

  Dengue-muggen steken overdag, malaria-muggen vooral bij zonsopkomst en zonsondergang.

 • Draag 's avonds en 's nachts bedekkende kleding; lange broek, lange mouwen, sokken.
 • Smeer de onbedekte huid in met een muggenmiddel met DEET. Slaap 's nachts onder een geïmpregneerde klamboe.
 • Zet de ventilator of airco aan: muggen hebben een hekel aan tocht en kou.
 • Draag lichte kleuren: muggen voelen zich aangetrokken tot donkere kleding.
 • Muggen prikken dwars door dunne broeken en sokken heen. Hoe ruimer de kleding zit hoe lastiger het voor de mug is om er door heen te steken en ook werkelijk in de buurt van je huid te komen.
 • Gebruik geen parfum of geurende deodorant of aftershave.

 • Handig om mee te nemen: klamboe en muggenmiddel met DEET. Stopmiddel tegen diarree en ORS tegen uitdroging bij diarree en een koortsthermometer (meten is weten). Ook over muggen vindt u meer informatie op de eerder genoemde website van de GGD.

  Geneesmiddelen


  Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen. Mogelijk zijn deze medicijnen in Thailand niet te verkrijgen. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee.

  Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (b.v. bij een allergie) is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft. Dit om bij eventueel artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.

  Schaf voor medicijnen die zijn voorgeschreven door uw dokter (en alleen via de apotheek te verkrijgen zijn) een medicijnenpaspoort aan. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt en wat de internationaal gebruikte stofnamen zijn. Zo'n medicijnenpaspoort is handig, bijvoorbeeld als uw medicijnen kwijtraken of op zijn, maar is geen officieel reisdocument. Het is niet voldoende om medicijnen die onder de Opiumwet vallen mee te mogen nemen, daarvoor is een officiële verklaring nodig.

  In Bangkok zijn zeer goede privé ziekenhuizen en apotheken te vinden. In de rest van het land is dat moeilijker, maar over het algemeen is de medische zorg in Thailand van een goed niveau.

  Reizen in de tropen vergt nogal wat van uw lichaam, een goede conditie is daarom belangrijk. Bekwame artsen en tandartsen zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. Vandaar dat wij u aanraden voor vertrek zo nodig uw (huis-)arts te bezoeken voor een medische check-up. En laat de tandarts voor alle zekerheid uw gebit nakijken.

  Mocht u allergisch zijn of een bepaald dieet moeten volgen, wilt u dat ons dan voor uw reis laten weten. In de tropen moet u voorzichtig zijn met schaaf- en snijwonden; deze helen langzaam en kunnen makkelijk geïnfecteerd raken.

  Als u eenmaal in Thailand bent, is het belangrijk om een basishygiëne in acht te nemen. Was meerdere malen per dag uw handen. Drink geen water uit de kraan en let op de kwaliteit van het drinkwater (gebotteld water is overal verkrijgbaar). Consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen. En nogmaals: drink water alleen uit flessen.

  Reisverzekering


  Een goede reisverzekering is een absoluut vereiste. Deze kunt u eenvoudig in Nederland of België afsluiten, ook als u buiten Nederland woonachtig bent. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd! Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen op vakantie.

  Reisadvies Thailand


  Hier vindt u het laatste Thailand reisadvies van het MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN. Heeft u vragen over dit advies neem dan contact op met Green Wood Travel in Bangkok. Wij adviseren u graag.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook een reisapplicatie voor smartphones en pads. Met deze app bent u goed voorbereid wanneer u naar het buitenland vertrekt. U krijgt bijvoorbeeld actuele reisadviezen en u hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand.

  Downloaden
  De app is te downloaden in Google Play en de App Store.
  Download de app voor Android
  Download de app voor iPhone

  U kunt voor actuele reisadviezen ook Buitenlandse Zaken op TWITTER volgen.

  Bij calamiteiten of nood kunt u het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook 24 uur per dag bereiken per Whatsapp (+31 6 8238 7796) of via TWITTER.

  Bagage


  De ervaring leert dat u meestal te veel meeneemt. Vooral schoenen e.d. veroorzaken nodeloos ruimtegebrek en (over)gewicht. Een extra (jeans)broek en een korte broek of rok zijn meestal genoeg.

  Bedenk dat u naar een land gaat waar van alles te koop is en ook nog tegen lage prijzen. U komt in Thailand nooit onthand te zitten omdat u iets thuis heeft laten liggen. Denk wel aan b.v. een reservebril.

  U mag per persoon (economy class) maximaal 20 kilo bagage inchecken en één stuks handbagage van maximaal 7 kilo. Voor overgewicht betaalt u gemiddeld 30 euro per kilo, dus dat kan flink oplopen.


  Wij adviseren u tijdens uw reis het volgende mee te nemen in uw handbagage:

 • Geldige reisdocumenten en visa (indien nodig)
 • Uw reisbescheiden (e-ticket)
 • Contactgegevens verzekeraar
 • Contactgegevens van Green Wood Travel
 • Eventuele medicijnen voor gebruik tijdens de reis
 • Uw overige waardedocumenten en pinpassen


 • N.B. In Thailand is de netspanning 220 Volt. Stekkers en stopcontacten kunnen echter verschillen van de onze.
  Een internationale verloopstekker kan uitkomst brengen. Alle mogelijke batterijen zijn overal in Thailand verkrijgbaar.

  Vervoer naar de luchthaven


  Schiphol heeft een één terminal-concept. Alle drie de vertrekhallen liggen onder één dak. Inchecken voor de meeste niet-Schengenvluchten kan in vertrekhal 3. KLM- en SkyTeam vluchten worden voornamelijk ingecheckt in vertrekhal 2.

  Schiphol is te bereiken per auto, trein en (uiteraard) het vliegtuig. Het treinstation Schiphol ligt direct onder de luchthaven. Vanaf het perron gaat u met de roltrap of lift direct naar Schiphol Plaza. Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kunt u rechtstreeks naar Schiphol reizen. Plan uw reis op NS.NL.

  Reizigers die in de buurt van Amsterdam wonen kunnen ook de bus overwegen. Er zijn 24 directe busverbindingen naar de luchthaven. Meer informatie vindt u op 9292.NL.

  Brussels Airport zoals de luchthaven internationaal wordt aangeduid, ligt op 12 kilometer ten noordoosten van Brussel, in Zaventem. Van Antwerpen naar het vliegveld is ongeveer 40 kilometer. Vanuit Eindhoven is het ongeveer 125 kilometer, vanuit Breda ongeveer 95 kilometer en vanuit Maastricht zo'n 105.

  Vanaf de Brusselse Ring (die heel erg druk kan zijn) staat het vliegveld goed aangegeven. Wie de route vooraf wil bestuderen, vindt op ROUTE PLANNING een paar websites die uw route uitstippelen.

  Het vliegveld is goed bereikbaar met de trein (niveau -1). Antwerpen ligt op ruim een half uur treinen, Brussel-Centraal op 17 minuten en Brugge op anderhalf uur. Ook vanuit Nederland zijn de verbindingen goed. Zo'n 15 keer per dag zijn er treinen van en naar Amsterdam via Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. Naar Amsterdam is een kleine drie uur. Den Haag iets meer dan twee.

  Via een overstap in Brussel-Zuid kunt u met de Thalys naar Parijs of Keulen en met de Eurostar naar Rijsel & Londen. Meer informatie vindt u op de website van de Belgische spoorwegen: TREINEN.

  Wilt u meer weten over de luchthavens van Brussel en Düsseldorf, waar u parkeert of hoe u er met het openbaar vervoer het beste komt? Kijk dan op onze uitgebreide pagina: VERVOER NAAR DE LUCHTHAVEN.

  Bij het inchecken


  Inchecken gaat tegenwoordig het gemakkelijkst en snelst als u dat online doet. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt via uw computer of smartphone vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken. Dat kan dag en nacht en vanaf elke locatie, zolang u maar internet hebt. Tot 24 uur voor uw vlucht kunt u online een stoel kiezen (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

  Mensen die MET KINDEREN REIZEN, kinderen die alleen reizen of passagiers die assistentie nodig hebben, kunnen in de regel niet vooraf online inchecken. Bekijk altijd goed de voorwaarden van de maatschappij waar u mee reist.

  Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek op Schiphol.

  Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kunt u bij EVA Air en KLM (zeker) drie uur voor vertrek van de vlucht inchecken. De balies gaan 40 minuten voor het vertrek dicht.

  Kijk voor meer informatie over luchtvaartmaatschappijen op EVA AIR, KLM, FINNAIR, EMIRATES of VLIEGTICKETS.

  E-Sigaretten


  E-Sigaretten en alles wat u ervoor nodig heeft om ze te roken (vullingen etc.) zijn in Thailand verboden. Deze wet wordt ook nadrukkelijk gehandhaafd. De boetes zijn flink en er staat zelfs een gevangenisstraf tot tien jaar op bezit.

  << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>