Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Surin olifantenhoofdstad 10++Tips

Surin is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Surin. Het Noordoosten van Thailand wordt steeds aantrekkelijker voor toeristen. Uitzonderlijk voor toeristen die op zoek zijn naar natuur, cultuur en het echte Thailand.
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Surin staat overigens ook bekend om zijn olifanten. Het wordt de olifantenhoofdstad van Thailand genoemd. Er zijn verschillende goede olifanten projecten gaande in de omgeving van Surin. Deze organisaties streven naar een ecologische en duurzame manier om kennis te maken met de dikhuiden.

De stad telt een aantal bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Meer dan 200 Olifanten


Surin olifantenhoofdstad van Thailand
De omgeving van Surin staat bekend om de vele trainingskampen voor olifanten. Bij de stad vindt elk jaar, in het derde weekend van november, het grootste olifantentreffen ter wereld plaats. Het trekt duizenden bezoekers uit de gehele wereld.

De stad Surin is de thuisbasis van de jaarlijkse 'Elephant Round up' en is tevens de 'olifantenhoofdstad' van Thailand. Surin staat het hele jaar door in het teken van deze dikhuiden, want onlangs is hier het olifantenkamp 'Ban Taklang' geopend. Dagelijks vinden diverse optredens plaats en ook is er een tour naar een unieke olifantenboerderij. Hier ziet u hoe goed de vriendschappelijke band tussen mens en olifant is.

Het mahout (olifantentemmer) trainingsprogramma bij het Baan Chang Elephant Park. We treffen hier een heel leuk museum aan, waar alles wordt alles verzameld dat maar met olifanten te maken heeft. Ook de uitrusting voor de jaarlijkse round up is hier te zien, evenals informatie over de olifant als krijger, schild en wapen. Het museum heeft ook een galerie met historische schilderijen van olifanten.

Het olifantenkamp huisvest meer dan 200 van deze dieren. Het belangrijkste is dat u een olifant kunt meemaken in zijn natuurlijke habitat, samen met zijn mahout (berijder) en zijn familie. Een onvergetelijke belevenis blijft de terugkomst van alle olifanten tijdens zonsondergang. Dan begroeten zij hun familie, vrienden en kennissen. Dit is alleen te beleven in Bang Taklang, Tambon Krapho, Ta toom district, Surin, Thailand.

Het dorp Ban Taklang ligt niet zo ver van de stad Surin; het is maar 50 minuutjes rijden met de auto. Kom vroeg en blijf de hele dag in dit Amazing Surin, the Elephant capital of Thailand. Dit mag u niet missen!

Bezienswaardigheden


Surin olifantenhoofdstad van Thailand
Monument van Phaya Surin Phakdi Si Narong Changwang
Dit monument is opgericht ter nagedachtenis van de stichter van de stad. In zijn handen heeft hij traditioneel gereedschap wat gebruikt werd voor het besturen van strijdolifanten. Dit reflecteert zijn uitmuntende kennis en vaardigheden voor het besturen van deze olifanten. Ook geeft het de belangrijke rol van de olifanten aan in de geschiedenis en de economie van Surin.

Wat Burapharam
Dit is een historische tempel gebouwd door de oprichter van de stad. De tempel bezit enkele zeldzame afbeeldingen van Boeddha. De afbeelding van Luang Pho Phra Chi welke de meeste heilige afbeelding is in de omgeving van Surin.

Surin National Museum
Dit museum was gebouwd in 1974 in het voormalige stadhuis. Later is het verplaatst naar Surin Education Office. Totdat het ministerie van Thai Fine Arts een speciaal museum heeft gebouwd in Ban Nongtao, Chaniang sub-district, Mueang district, on highway 214. Het museum heeft verschillende secties zoals: archeologie, biologie, lokale geschiedenis en lokale ambachten.

Lower Isaan Arts and Crafts Centre
Hier vindt u een uitgebreide collectie van de lokale kunst en ambachten. Voornamelijk die afstammen uit de regio van de lager gelegen delen van de Isaan.

Huai Saneng
Dit is een stuwmeer heeft prachtige hoge steile kanten. Aan de zuidkant van het meer zijn prachtige waterlelies en leven veel watervogels. Ook is het paleis van de Prinses hier gelegen.

Khmer ruïnes
De invloeden van het Kmer regime zijn door heel de provincie te bezichtigen. Het is prachtig om de tempels te bezoeken tijdens uw bezoek aan Surin. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van alle ruines in Surin(engels).

Foto's:

Surin olifantenhoofdstad van ThailandSurin olifantenhoofdstad van ThailandSurin olifantenhoofdstad van ThailandSurin olifantenhoofdstad van Thailand

Festivals


Surin olifantenhoofdstad Thailand olifanten avontuur
Surin Jasmine Rice and Silk Cloth Fair
Dit festival wordt gehouden in januari. Het is een competitie van verschillende agrarische producten, zijde en verschillende presentaties van gemeentelijke instituten.

Thai Elephant Day
Een prachtige licht- en geluidshow die de legende van de Thaise olifanten beschrijft. Deze show wordt gehouden in de tweede week van november.

Ascending Phanom Sawai Mountain Festival
Een parade vol van traditionele kunst en cultuur om respect te tonen aan Phra Yai. Dit is de voetstap van Boeddha gelegen in Luang Phu Dun en Wat Phanom Silaram. Dit festival wordt gehouden in maart.

Surin Elephant Round-Up
Tijdens dit jaarlijkse evenement staan de bijzondere vaardigheden van het temmen van de olifant centraal. Al sinds de vroege geschiedenis staat Surin bekend om zijn olifanten. De etnische groepen gebruikten de olifanten als vervoersmiddel, werkmiddel en zelfs in de oorlog werden er olifanten gebruikt.

Tegenwoordig bestaat het evenement uit een uitgebreid diner voor de olifanten. Ook zijn er verschillende shows te zien zoals het vangen van een wilde olifant, olifanten voetbal en veel meer. Dit evenement wordt gehouden in de derde week van november.

Ordination Parade on Elephant's Back
Dit speciale evenement wordt gehouden op de dertiende tot de vijftiende dag van de wassende maan. Meestel in het midden van de maand mei bij Wat Chaeng Sawang. Volgens de traditie worden jonge mannen voordat ze trouwen eerst monnik om de dhamma te bestuderen.

Voordat ze intreden als monnik gaan deze jonge mannen op de nek van de olifant langs de mensen van de stad. De mensen wensen de aankomende monniken geluk en geven hun aalmoezen. De parade is soms wel meer dan 50 olifanten. Nadat ze de Moon rivier overgestoken zijn gaan ze naar Chao Pho Wang Thalu om hun monnikschap te beginnen.

Duurzame projecten rond Surin


Surin olifantenhoofdstad Thailand olifanten avontuur
De Green Market van Surin
Deze markt bestaat al 15 jaar. Zo'n 110 boeren en boerinnen doen mee. Vanaf 5 uur in de ochtend kun je hier terecht voor biologische groenten en fruit, vis en vlees. De helft van de deelnemers is te herkennen aan het groene Ricefund Surin schort, want veel van de boeren die biologische rijst produceren, verbouwen daarnaast groenten voor de markt. Alles is biologisch. De lokale bevolking koopt op deze markt omdat ze graag eerlijke producten willen, geproduceerd zonder chemische voedingsstoffen.

The Surin Project
Dit project is gericht op het verbeteren van het leven van de Aziatische olifant. U vindt dit project in Ban Tha Klang een bekend olifantendorp in de omgeving van Surin. Tijdens een bezoek aan dit project ziet u de mahout zijn werk doen op een diervriendelijke wijze. Tevens is er mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten zoals het wassen van de olifant en het voeren van de olifant. Op deze manier geeft het project een duurzaam inkomen aan de mahouts en verbeterd het leven van de olifanten


LET OP: Green Wood Travel biedt in Chiang Mai een zelfde project aan in een tour. Wordt nu Vrijwilliger bij dit diervriendelijke olifantenkamp!

Foto's:

Surin olifantenhoofdstad Thailand olifanten avontuurSurin olifantenhoofdstad Thailand olifanten avontuur

Hotels in Surin


Samorn Villa Buachet Surin Hotel
Samorn Villa Buachet

Meer een thuis weg van huis is deze villa midden in een weelderige tuin en prachtige omgeving niet ver van de grens met Cambodja. U zult hier gastvrij ontvangen worden door uw gastheren en kunnen genieten van de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Ook als rustpunt op doorreis van of naar Cambodja een uitstekende - echt Thailand plek om te verblijven.

Klik hier voor meer informatie
Thong Tarin Hotel

Het Thong Tarin is een groot stadshotel met vriendelijk en behulpzaam personeel. In en rond het hotel vindt u veel gezellige eet- en uitgaansgelegenheden.

Klik hier voor meer informatie

Foto's:

Samorn Villa Buachet Surin HotelSamorn Villa Buachet Surin Hotel

Surin augustus 2020


Surin is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Surin. Het Noordoosten van Thailand wordt steeds aantrekkelijker voor toeristen. Uitzonderlijk voor toeristen die op zoek zijn naar natuur, cultuur en het echte Thailand.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>