Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Oost-Thailand informatie

Oost-Thailand is de kleinste regio van de 6 waarin Thailand wordt opgedeeld. Het ligt grofweg tussen Bangkok en Cambodja. De noordkant van Oost-Thailand vloeit nagenoeg onzichtbaar over in het noordoosten van Thailand. De reden waarom de meeste mensen naar dit deel van Thailand komen ligt aan de west- en zuidkant: het strand.THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Beroemd en geliefd zijn de badplaatsen aan en de eilanden in de Golf van Thailand. Ook wie er nooit geweest is, kent Pattaya. Rustiger is Koh Samet, populair is het eiland Koh Chang. De meest verrassende keuzes hier zijn Koh Kood en, bijna in Maleisië, Satun en Koh Lipe. Avonturiers kiezen (ook) voor een route overland, wie weet richting het meest onontgonnen deel van Thailand, de Isaan (Noordoost-Thailand). Denk bijvoorbeeld eens aan Chachoengsao, voor een blik in het echte Thailand.

Kijkt u eens rustig naar de locaties die hieronder worden genoemd. Er zit vast iets voor uw gading bij. Het witte zandstrand en het blauwe water, de kokosnoot plantages, de mangrove begroeiing en de rust van Koh Mak. Of de glasheldere zee, kleurrijke koraalriffen en tropische vissen van Koh Lipe. Het is het enige bewoonde eiland van de tien die deel uitmaken van de Andang Archipel. Voor de afwisseling: het 16 meter hoge en 22 meter brede roze beeld van de Hindoe godheid Ganesh (met een olifantenhoofd en vier armen) in Wat Saman Rattanaram in Chachoengsao.

Foto's:

oost thailand informatie strandoost thailand informatie ticketsoost thailand informatie hotelsoost thailand informatie rondreizenoost thailand informatie ticketsoost thailand informatie strandoost thailand informatie hotelsoost thailand informatie rondreizenoost thailand informatie strandoost thailand informatie tickets

Koh Samet en Rayong


oost thailand informatie
De provincie Rayong ligt aan de oostkust van de Golf van Thailand. De gelijknamige hoofdstad vindt u op 179 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. De groene provincie staat onder de Thaise bevolking bekend om haar uitgestrekte tropische boomgaarden, stranden en spectaculaire nationale parken.

Het strand van Rayong is zonder meer de Assepoester van Thailand's Gouden Stranden. Voor veel mensen die naar Rayong afreizen is het eiland Koh Samet de reden en het doel. Toch is er uitstekende accommodatie in Rayong, geschikt voor mensen die van het strandleven willen proeven, maar ook het gemak van een levendige badplaats in de nabijheid niet willen missen.

De aantrekkelijkheid van Koh Samet is gemakkelijk te verklaren. Het is een overzichtelijk niet al te groot eiland in de Golf van Thailand. Het ligt met 220 kilometer niet ver van Bangkok (en dus in de weekeinden een welkome afwisseling voor veel stadsvolk). Er is nagenoeg geen nachtleven, dus wie geen clubs wil bezoeken, maar liever 's avonds aan het strand eet of een drankje doet, zit hier goed. Er is weinig gemotoriseerde watersport, dus het strand is rustig, op sommige plekken heel rustig.

Chonburi


oost thailand informatie
Chonburi, de provincie en de gelijknamige hoofdstad, zijn in twee trefwoorden te omschrijven: Pattaya en strand. Dit zijn de belangrijkste redenen om Chonburi, dat maar net onder de rook van Bangkok vandaan ligt, te bezoeken. Het nachtleven van Pattaya en de stranden, van Pattaya en Jomtien, maar zeker ook die van Koh Sichang en die van het koraaleiland Koh Lan (of Koh Larn), dat met iets meer dan een handvol witte zandstranden menige strandliefhebber weet te lokken.

Op zo'n 20 kilometer ten zuiden van Pattaya ligt Wat Yansangwararam, een groot, interessant en relatief nieuw tempelcomplex. Viharn Sien is een Chinees tempelgebouw, waarschijnlijk een van de eerste gebouwen die u ziet. Naast Chinese ziet u ook Indiase, Japanse en zelfs Zwitserse invloeden. Het meest in het oog springt de hoge witte stoepa.

Vanaf sommige plaatsen in de tempel hebt u zicht op Buddha Mountain, een 130 meter hoge in goud gemaakte afbeelding van Boeddha in een bergwand.

Pattaya


oost thailand informatie
In Pattaya herinnert nog maar weinig aan het vissersdorp dat Pattaya tot de jaren 60 was. Daarna vond er een soort explosie van toerisme plaats. De fraaie stranden en de goede ligging ten opzichte van de Thaise hoofdstad veroorzaakten een stroom van toerisme die Pattaya maar met moeite aan kon, en soms eigenlijk ook niet.

Toch is het strand van bijvoorbeeld Pattaya Hill, Dongtan- of Jomtien Beach nog relatief rustig, in de buurt van Pattaya is het goed golfen en je kunt er zelfs nog in alle rust naar een tempel. Alhoewel Pattaya een discutabele reputatie heeft opgebouwd met het nachtleven, is er juist voor gezinnen veel te doen. Kijk maar eens op Pattaya Tours.

Trat


oost thailand informatie
In de omgeving van Trat liggen meer dan 50 eilanden, verdeeld over Thailand, maar ook Cambodja. Koh Chang, Koh Kood en Koh Mak zijn de populairste.

Aan de kust bij Trat hebben wij ook nog een paar suggesties voor meer dan heerlijke accommodatie voor u. Centara Chaan Talay Resort is een luxe verblijf, omgeven door de jungle begroeiing, terwijl u in een paar stappen op het 800 meter lange witte zandstrand staat.

En: In de ongerepte en schitterende natuurlijke omgeving van Trat vindt u een meertje met een authentiek mangrovebos, pal aan de kust. Daarin verscholen staan de charmante Thaise houten gebouwen en bungalows van het Banpu Resort.

Koh Chang


oost thailand informatie
Koh Chang is een van de grotere eilanden in Thailand en het herbergt zowel kleine strandjes als woeste rotsachtige jungle. Voor velen betekent de aankomst op het eiland eerst een rit over de steile heuvels van Chang voordat het strand wordt bereikt.

Omdat Koh Chang ver weg ligt van Bangkok wordt het niet onder de voet gelopen door toeristen. Er valt veel te ontdekken, van jungle, koraalriffen tot watervallen. De bekendste stranden zijn White Sand Beach, het langste strand op het eiland: Klong Prao Beach, en Lonely Beach, ooit (maar niet langer) het exclusieve domein van backpackers.

Koh Mak


oost thailand informatie
Ten zuiden van Koh Chang vinden we Koh Mak. Van oudsher wordt dit kleine eiland (met officieel maar zo'n 400 bewoners) bevolkt door vissers.

Het witte zandstrand en het blauwe water, de kokosnoot plantages, de mangrove begroeiing, en de rust, vormen de belangrijkste aantrekkingskracht voor bezoekers van buitenaf. Als het laag water is kunt u van Koh Mak naar het eilandje Koh Kham lopen.

Koh Kood


oost thailand informatie
Koh Kood (in het Nederlands zeg je koh koet). Met bijna 2000 Khmer-Thaise inwoners toch snel de grote broer van Koh Mak. Maakt niet uit, er is ruimte genoeg. De stranden hier kunnen meedingen in de competitie naar de mooiste stranden in de wereld. Ze worden weleens vergeleken met de maagdelijk witte stranden van de Malediven.

Sommige zijn bereikbaar met de lokale bustaxi, andere alleen per boot. Ook de onderwater wereld is hier rijk voorzien van koraal en vis. Het eiland ligt op circa 20 minuten varen van Koh Chang en een uur van het vasteland.

Chanthaburi


oost thailand informatie
Ook in de provincie Chanthaburi bepaalt de kuststrook voor een groot deel het aanzien. Toch is er een groot natuurgebied met oerwoud en watervallen. Fruitliefhebbers hoeven hier niet lang te zoeken, dit is de 'place to be' voor doerian en mangosteen.

In het stadje Chanthaburi valt de westerse kathedraal op. Een herinnering aan de tijd toen Chanthaburi nog bij Cambodja hoorde, in de tijd dat het door Frankrijk was gekolonialiseerd.

GREEN WOOD TRAVEL TIP - Op de top van de Khitchakut berg (ongeveer 28 kilometer buiten Chanthaburi stad) vindt u Phra Bat Luang, de hoogste 'voetafdruk' van Boeddha in Thailand. Al sinds 1854 lopen pelgrims hier (vooral in februari en maart) de berg op om hun eerbied voor Boeddha te bewijzen.

De trek is ruim 15 kilometer, maar wie begint bij de Wat Pluang tempel rest nog maar iets meer dan een kilometer 'klimwerk'. Mocht u niet voor de voetafdruk gaan, dan is ook het uitzicht de moeite waard. Net als de enorme Hin Look Phra Bat rots die op het puntje van de berg lijkt te balanceren.

GREEN WOOD TRAVEL TIP - Zwemmen met dolfijnen. Deze dagtour ZWEMMEN MET DOLFIJNEN CHANTHABURI brengt u naar het dolfijnen-trainingscentrum Oasis Sea World. U kunt hier niet alleen met de dolfijnen zwemmen, ze laten zien wat ze kunnen en u hoort alles wat u over deze dieren wil weten.

Chachoengsao


oost thailand informatie
Chachoengsao is zowel een provincie als de hoofdstad van die provincie. In een langgerekte reep land strekt de landbouw provincie zich over de hele breedte van Oost-Thailand uit. De Bang Pakong rivier meandert door de provincie om uit te monden in de Golf van Thailand. Dichter naar de grens met Cambodja wordt het groener en begint een natuurgebied dat zich tot diep in het buurland ontwikkelt. Liefhebbers van mango zijn hier in het paradijs.

Zoals vaak bundelen de meeste mensen zich rondom de rivier. Daar vindt u dan ook Chachoengsao, de provinciehoofdstad, lokaal beter bekend als Paet Riu (acht strepen, naar de manier waarop gedroogde vis werd gesneden).

GREEN WOOD TRAVEL TIP - De Wat Sothon Wararam Worawihan tempel is bijzonder. De tempel staat in het midden van het stadje, dicht bij de rivier. Wat Sothon stamt al uit de 18e eeuw en bevat Phra Phutthasothon (ook wel Luang Pho Sothorn genoemd), dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste afbeeldingen van Boeddha in Thailand. Het verhaal is hier bijna belangrijker dan het beeld zelf. In de Ayutthaya tijd dreven drie Boeddhabeelden over de rivier door de stad. De mensen probeerden de beelden uit de rivier te trekken maar dat lukt niet. Pas toen er een altaar was gebouwd, lukte het en kon dit beeld voor deze tempel worden bewaard. Het zou betekenen dat dit beeld hier dus thuis hoort en nergens anders. De andere twee beelden staan in tempels in de buurt.

Wat Saman Rattanaram is kleurrijk maar op een andere manier. Het is een tempel met een beetje een pretpark uitstraling. Publiekslieveling is het 16 meter hoge en 22 meter brede roze beeld van de Hindoe godheid Ganesh (met een olifantenhoofd en vier armen).

<< Sri Lanka voorbereidingen Bangkok - Rooftop Bars >>