Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Cambodja voorbereidingen

De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder twijfel een van de mooiste. Fascinerende tempel ruïnes, soms overwoekerd door bomen. Een groot gebied, maar de afwerking van de constructies en beelden is prachtig gedetailleerd. Een ervaring om nooit te vergeten.CAMBODJA ! Exclusieve Green Wood Travel Privé reizen.
UW VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Iedereen wil het maximale uit zijn of haar vakantie halen. Zo veel mogelijk mooi weer, zo veel mogelijk zandstrand onder de blote voeten of zo veel mogelijk mooie bergen of meren -en wie weet wilde dieren- zien. Of u nou alleen reist, met een partner of een gezin, een geslaagde reis begint thuis. Allereerst met de keuze waar uw reis naar toe gaat. Zoals altijd: Green Wood Travel helpt daar graag bij! Als het reisprogramma, de tickets, de hotels en de dagtourtjes zijn geboekt, hoeft u alleen nog even deze pagina goed door te lezen. Die bevat belangrijke informatie over zaken die u vooraf moet weten. Van visum informatie, tot vaccinaties, geldzaken en andere tips.

Foto's:

Cambodja voorbereidingen Rondreis CambodjaCambodja voorbereidingen Rondreis CambodjaCambodja voorbereidingen Rondreis CambodjaCambodja voorbereidingen voordelige vliegticketsCambodja voorbereidingen voordelige vliegticketsCambodja voorbereidingen voordelige vliegticketsCambodja voorbereidingen voordelige vliegticketsCambodja voorbereidingen voordelige vliegticketsCambodja voorbereidingen Rondreis CambodjaCambodja voorbereidingen Rondreis Cambodja

Reisdocumenten en visum


Cambodja voorbereidingen Rondreis Cambodja evisa voordelig
U hebt voor Cambodja een visum nodig. Dat visum koopt u aan de grens of online voordat u op reis gaat.

- eVisa EEN VISUM VOORAF
Vanuit uw leunstoel kunt u via de officiële website van de Cambodjaanse overheid e.Visa Kingdom of Cambodia een visum aanvragen. U vult het formulier in, betaalt per creditcard.
U krijgt dan binnen drie dagen een bevestigingsmail (e-visa certificaat). Dat certificaat moet u aan de grens laten zien.

De e.Visa Kingdom of Cambodia website geeft ook informatie bij welke grensovergangen dit eVisa certificaat geldig is. Dat zijn in ieder geval de luchthavens van Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville en een aantal landovergangen met Thailand.

- VIA DE AMBASSADE IN BELGIE
Digitaal een visum aanvragen gaat waarschijnlijk soepeler dan het persoonlijk bij de ambassade doen. Er is een ambassade in België: 264A, Avenue de Tervuren, 1150 Brussel. De ambassade heeft geen eigen website.

- AAN DE GRENS
Bij de landsgrenzen met Thailand, Laos of Vietnam zal een visum aan de grens kopen meestal geen problemen opleveren. Reken erop dat uw visum hier tussen de 36 en 45 US dollar kost (er wordt bijna altijd wat extra gerekend voor een 'noodzakelijke' stempel). Green Wood Travel beveelt aan om VOORAF een eVisa te regelen en niet aan de grens! Een visum regelen als u per vliegtuig in Phnom Penh of Siem Reap aankomt levert geen problemen op.

 • Een toeristenvisum kost (ongeveer) 36 US dollar
 • Het visum is 30 dagen geldig
 • U moet een compleet immigratie- en douane aangifteformulier invullen (tijdens de vlucht)
 • U hebt een pasfoto nodig (neem er voor de zekerheid 2 mee)
 • Uw paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Cambodja

 • Bij de immigratiedienst in Phnom Penh kunt u eenmalig een verlenging aanvragen van 30 dagen.

  - VIA DE AMBASSADE IN THAILAND
  De ambassade van Cambodja in Bangkok is gevestigd op 518/4, Soi Ramkamhaeng 39, Pracha Uthid Road Rd., Wang Thonglang, Wang Thonglang, Bangkok.

  Tel:+6629575852, +6629575851.
  Openingstijden: maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 12:00 uur.

  - VIA HOSTELS
  In Bangkok zijn genoeg kantoortjes en hostels, vooral rond Khao San Road, die een visum voor u kunnen aanvragen. De kosten zijn ongeveer zoals hierboven omschreven. U hebt een aanvraagformulier en pasfoto's nodig. Meestal duurt het 2 of 3 dagen voordat u uw paspoort met visum terug hebt. Green Wood Travel raadt deze methode niet aan.

  Geldzaken


  Cambodja voorbereidingen Rondreis Cambodja
  De lokale munteenheid in Cambodja heet Riel (KHR). In Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville en enkele andere locaties zijn er PIN-automaten (meestal bij banken of op de luchthavens) waar u geld kunt opnemen.

  Voor meer informatie over de actuele koers klik op KOERS.

  Als u wilt weten waar u pinautomaten vindt, kijk op ATM LOCATER.

  De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij de bank of via de website van de bank uw pas omzetten naar wereldwijd.

  In grotere hotels (en restaurants, etc), en dan vooral in de steden, kunt u met uw creditcard betalen. Visa en Master Card zijn zeer gangbaar. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard, maar in de regel is geld opnemen met een creditcard (zeker als het gaat om kleine bedragen) relatief erg duur.

  Neem eventueel cash US dollars mee. Met dollars betalen is op veel plekken in Cambodja geen probleem.

  Inentingen, malaria en knokkelkoorts


  Cambodja voorbereidingen Rondreis Cambodja
  Voor Cambodja zijn geen inentingen verplicht. Inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en difterie, tetanus en polio (DTP) worden echter wel aangeraden.

  Vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Indien u na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad heeft, volstaat 1 prik. U bent dan 10 jaar beschermd. Indien u de vaccinaties nooit ontvangen heeft, adviseert de GGD drie prikken.

  Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar.

  Kijk voor een actueel reisadvies van de GGD op VACCINATIES CAMBODJA

  Beschermt u zich goed tegen muggensteken. Malaria is een ziekte die doorgaans hoge koorts geeft en wordt veroorzaakt door een steek van een mug van de soort Anopheles. De mug spuit door de steek parasieten in het bloed. In sommige landen hoeft u geen malariapillen te slikken, maar wordt een noodbehandeling meegegeven in het geval u malaria krijgt. Dit hangt ook van uw medische gezondheid af. Vraag advies bij de GGD of uw huisarts.

  In Cambodja kunnen muggen ook DENGUE (knokkelkoorts), CHIKUNGUNYA en/of ZIKA over brengen. Neem daarom preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie en muggenwierook.

 • Draag 's avonds en 's nachts bedekkende kleding; lange broek, lange mouwen, sokken.
 • Smeer de onbedekte huid in met een muggenmiddel met DEET. Slaap 's nachts onder een geïmpregneerde klamboe.
 • Zet de ventilator of airco aan: muggen hebben een hekel aan tocht en kou.
 • Draag lichte kleuren: muggen voelen zich aangetrokken tot donkere kleding.
 • Muggen prikken dwars door dunne broeken en sokken heen. Hoe ruimer de kleding zit hoe lastiger het voor de mug is om er door heen te steken en ook werkelijk in de buurt van je huid te komen.
 • Gebruik geen parfum of geurende deodorant of aftershave.

 • Handig om mee te nemen: klamboe en muggenmiddel met DEET. Stopmiddel tegen diarree en ORS tegen uitdroging bij diarree en een koortsthermometer (meten is weten). Ook over muggen vindt u meer informatie op de eerder genoemde website van de GGD.

  Geneesmiddelen


  cambodja informatie geneesmiddelen
  Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende mate mee te nemen. Mogelijk zijn deze medicijnen in Cambodja niet te verkrijgen. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee.

  Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (b.v. bij een allergie) is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft. Dit om bij eventueel artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.

  Schaf voor medicijnen die zijn voorgeschreven door uw dokter (en alleen via de apotheek te verkrijgen zijn) een medicijnenpaspoort aan. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt en wat de internationaal gebruikte stofnamen zijn. Zo'n medicijnenpaspoort is handig, bijvoorbeeld als uw medicijnen kwijtraken of op zijn, maar is geen officieel reisdocument. Het is niet voldoende om medicijnen die onder de Opiumwet vallen mee te mogen nemen, daarvoor is een officiële verklaring nodig.

  In Phnom Penh zijn goede ziekenhuizen (Royal Phnom Penh Hospital, Travellers Medical Clinic, Khema International Clinic) en apotheken (Pharmacie de la Gare, U-Care in Phnom Penh en Siem Reap) te vinden. In de rest van het land is dat moeilijker. Indien u een acute serieuze behandeling nodig heeft, en u kunt reizen, is het beter u in Bangkok te laten behandelen.

  Reizen in de tropen vergt nogal wat van uw lichaam, een goede conditie is daarom belangrijk. Bekwame artsen en tandartsen zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. Vandaar dat wij u aanraden voor vertrek zo nodig uw (huis-)arts te bezoeken voor een medische check-up. En laat de tandarts voor alle zekerheid uw gebit nakijken.

  Mocht u allergisch zijn of een bepaald dieet moeten volgen, wilt u dat ons dan voor uw reis laten weten. In de tropen moet u voorzichtig zijn met schaaf- en snijwonden; deze helen langzaam en kunnen makkelijk geïnfecteerd raken.

  Als u eenmaal in Cambodja bent, is het belangrijk om een basishygiëne in acht te nemen. Was meerdere malen per dag uw handen. Drink geen water uit de kraan en let op de kwaliteit van het drinkwater (gebotteld water is overal verkrijgbaar). Consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen. En nogmaals: drink water alleen uit flessen.

  Reisverzekering


  Een goede reisverzekering is een absoluut vereiste. Deze kunt u eenvoudig in Nederland of België afsluiten, ook als u buiten Nederland woonachtig bent. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd! Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen op vakantie.

  Reisadvies Cambodja


  Reisadvies Cambodja actueel
  Hier vindt u het laatste Cambodja reisadvies van het MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN. Heeft u vragen over dit advies neem dan contact op met Green Wood Travel in Bangkok. Wij adviseren u graag.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reisapplicatie voor smartphones en pads. Met deze app bent u goed voorbereid wanneer u naar het buitenland vertrekt. U krijgt bijvoorbeeld actuele reisadviezen en u hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand.

  De app is te downloaden in de Android Market en de App Store.
  Download de app voor Android
  Download de app voor iPhone

  U kunt voor actuele reisadviezen ook het Twitteraccount www.twitter.com/bzreisadvies volgen.

  Bij calamiteiten of nood kunt u het Ministerie van Buitenlandse Zaken ook 24 uur per dag bereiken per Whatsapp (+31 6 8238 7796), per telefoon (+31 247 247 247) of via TWITTER.

  Bagage


  cambodja algemene informatie
  De ervaring leert dat u meestal te veel meeneemt. Vooral schoenen e.d. veroorzaken nodeloos ruimtegebrek en (over)gewicht. Een extra (jeans)broek en een korte broek of rok zijn meestal genoeg.

  Bedenk dat u naar een land gaat waar van alles te koop is en ook nog tegen lage prijzen. U komt in Cambodja nooit onthand te zitten omdat u iets thuis heeft laten liggen. Denk wel aan b.v. een reservebril.

  U mag per persoon (economy class) maximaal 20 kilo bagage inchecken en één stuks handbagage van maximaal 7 kilo. Voor overgewicht betaalt u gemiddeld 30 euro per kilo, dus dat kan flink oplopen.


  Wij adviseren u tijdens uw reis het volgende mee te nemen in uw handbagage:

 • Geldige reisdocumenten en visa (indien nodig)
 • Uw reisbescheiden (e-ticket)
 • Contactgegevens verzekeraar
 • Contactgegevens van Green Wood Travel
 • Eventuele medicijnen voor gebruik tijdens de reis
 • Uw overige waardedocumenten en pinpassen


 • Vervoer naar de luchthaven


  Cambodja voorbereidingen Rondreis Cambodja informatie
  SCHIPHOL
  Schiphol heeft een één terminal-concept. Alle drie de vertrekhallen liggen onder één dak. Inchecken voor de meeste niet-Schengenvluchten kan in vertrekhal 3. KLM- en SkyTeam vluchten worden voornamelijk ingecheckt in vertrekhal 2.

  Schiphol is te bereiken per auto, trein en (uiteraard) het vliegtuig. Het treinstation Schiphol ligt direct onder de luchthaven. Vanaf het perron gaat u met de roltrap of lift direct naar Schiphol Plaza. Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kunt u rechtstreeks naar Schiphol reizen. Plan uw reis op NS.NL.

  Reizigers die in de buurt van Amsterdam wonen kunnen ook de bus overwegen. Er zijn 24 directe busverbindingen naar de luchthaven. Meer informatie vindt u op 9292.NL.

  BRUSSELS AIRPORT
  Brussels Airport zoals de luchthaven internationaal wordt aangeduid, ligt op 12 kilometer ten noordoosten van Brussel, in Zaventem. Van Antwerpen naar het vliegveld is ongeveer 40 kilometer. Vanuit Eindhoven is het ongeveer 125 kilometer, vanuit Breda ongeveer 95 kilometer en vanuit Maastricht zo'n 105.

  Vanaf de Brusselse Ring (die heel erg druk kan zijn) staat het vliegveld goed aangegeven. Wie de route vooraf wil bestuderen, vindt op ROUTE PLANNING een paar websites die uw route uitstippelen.

  Op niveau O is een busstation met rechtstreekse bussen naar onder meer het treinstation Brussel-Noord, het NAVO kwartier en Brussel Expo. Ook zijn er bussen naar Mechelen, Leuven en andere omliggende steden.

  Het vliegveld is goed bereikbaar met de trein (niveau -1). Antwerpen ligt op ruim een half uur treinen, Brussel-Centraal op 17 minuten en Brugge op anderhalf uur. Ook vanuit Nederland zijn de verbindingen goed. Zo'n 15 keer per dag zijn er treinen van en naar Amsterdam via Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. Naar Amsterdam is een kleine drie uur. Den Haag iets meer dan twee.

  Via een overstap in Brussel-Zuid kunt u met de Thalys naar Parijs of Keulen en met de Eurostar naar Rijsel & Londen. Meer informatie vindt u op de website van de Belgische spoorwegen: TREINEN.

  Informatie over Düsseldorf, over parkeren op Schiphol en Brussels Airport vindt u hier: VERVOER NAAR DE LUCHTHAVENS VAN SCHIPHOL, BRUSSEL EN DUSSELDORF

  Bij het inchecken


  cambodja algemeen rondreis
  U kunt niet rechtstreeks vanuit Nederland naar Cambodja vliegen. Maak bijvoorbeeld een overstap in Dubai (met Emirates) of in Bangkok (met KLM, Eva Air).

  Inchecken gaat tegenwoordig het gemakkelijkst en snelst als u dat online doet. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt via uw computer of smartphone vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken. Dat kan dag en nacht en vanaf elke locatie, zolang u maar internet hebt. Tot 24 uur voor uw vlucht kunt u online een stoel kiezen (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

  Mensen die MET KINDEREN REIZEN, kinderen die alleen reizen of passagiers die assistentie nodig hebben, kunnen in de regel niet vooraf online inchecken. Bekijk altijd goed de voorwaarden van de maatschappij waar u mee reist.

  Als u niet al online hebt ingecheckt, kunt u op Schiphol gebruik maken van de selfservice kiosken. Met deze machines kunt u met behulp van uw paspoort inchecken en (eventueel) een (andere) stoel kiezen. Nadat u via de kiosk hebt ingecheckt hoeft u alleen nog uw (eventuele) bagage af te geven. Dat kan minimaal twee uur voor vertrek op Schiphol.

  Als u geen gebruik van de kiosk of internet check in maakt, kunt u ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op diezelfde dag vertrekt. Op Schiphol kunt u bij EVA Air en KLM (zeker) drie uur voor vertrek van de vlucht inchecken. De balies gaan 40 minuten voor het vertrek dicht.

  Kijk voor meer informatie over luchtvaartmaatschappijen op EVA AIR, KLM, FINNAIR, EMIRATES of VLIEGTICKETS.

  En verder


  Cambodja voorbereidingen Rondreis Cambodja zelfstandig
  KLOK
  De tijd in Cambodja is 6 uur (+5 uur gedurende zomertijd) vooruit op die in Nederland en België. Cambodja ligt in dezelfde tijdzone als de buurlanden Thailand, Laos en Vietnam.

  VOLTAGE
  Cambodja heeft 230 volt. Het is verstandig om een internationale (verloop)stekker mee te nemen. De stopcontacten zijn anders dan in Europa.

  TAAL
  Khmer is de officiële taal. In sommige gebieden wordt ook nog wel wat Vietnamees gesproken en ouderen beheersen soms nog het Frans. In gebieden waar veel toeristen komen spreekt met (met enig geluk) Engels.

  << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>