Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Bangkok 10++ Tips

Wie weet sta je daar dan binnenkort, in Bangkok, kloppend hart en hoofdstad van Thailand, de warmste metropool ter wereld, ongrijpbaar, fascinerend, maar ook verrassend vriendelijk en open. In tegenstelling tot de meeste Europese steden is er geen kerk of plein waaromheen de stad is ontstaan. Bangkok begon weliswaar aan de Thonburi kant van de rivier, werd voortgezet aan de andere kant, waar al de Wat Pho tempel stond, maar de stad kwam met de bouw van het Grand Palace echt tot leven. Hier ligt dus het historische hart, maar voor velen zal hun verblijf zich vooral afspelen rond Khao San Road, Silom, Sukhumvit of Siam; ook allemaal een delen van het grote hart van Bangkok. THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Er valt dus veel te ontdekken, de prachtigste tempels en andere bezienswaardigheden, maar vergeet niet te genieten van wat deze stad eigenlijk het leukst maakt. Dat is niet de grote schaal, maar juist het kleine: de mensen die altijd in de weer zijn met eten (en hun mobiele telefoons), de locale marktjes, een handeltje hier, een handeltje daar, eetstalletjes, achterafstraatjes en buurtjes, waar de alles overheersende stad vaak zo verrassend ver weg is.

Wat te doen? Er valt heel veel te kiezen. Tempels, markten, rooftop bars, parken, paleizen, shoppingmalls, en ga maar door. Vandaar: deze handleiding met Bangkok 10++ Tips.

BANGKOK HOTELS - DE BANGKOK RICHTINGAANWIJZER - BANGKOK MARKTEN

Foto's:

bangkok tips reisburo in thailandbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips wat te doen in bangkokbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips voordelige aanbiedingenbangkok tips voordelige aanbiedingenbangkok tips voordelige aanbiedingenbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips voordelige aanbiedingenbangkok tips reisburo in thailandbangkok tips voordelige aanbiedingenbangkok tips voordelige aanbiedingenbangkok tips voordelige aanbiedingen

Wat Pho en de Liggende Boeddha


bangkok tips voordelige vliegtickets
Wat Pho is vooral beroemd vanwege de enorme Liggende Boeddha die de tempel siert. Het is een van de oudste en grootste tempels in de stad, Pho bestond al een paar honderd jaar voordat Bangkok werd gesticht (al heette de tempel toen anders). Naar verluid staan er meer dan duizend Boeddhabeelden op het complex, velen daarvan zijn beelden die gered zijn uit Ayutthaya, nadat het in de 18e eeuw door de Birmezen was ingenomen en grotendeels vernietigd.

De 46 meter Liggende Boeddha is voor velen de belangrijkste reden deze tempel te bezoeken. Maar het zou jammer zijn om niet ook de rest van dit complex rustig te bekijken. De 4 enorme stoepa's die door de eerste koningen van Siam zijn neergezet, de enorme hal waar de monniken worden ingewijd, en wie weet wilt u wel een massage. Ook dat kan in Wat Pho, dat een hoog aangeschreven massage opleiding herbergt.

Grand Palace


bangkok tips voordelige vliegtickets
Koning Chakri, Rama I, liet in 1782 de eerste paal in de grond slaan van wat Bangkok moest worden. Het eerste gebouw dat hij liet bouwen is het Grand Palace, toen niet alleen de plek waar de koning ging wonen, maar ook het regeringscentrum. Op het grote complex vindt de bezoeker ook de Wat Phra Kaew, de tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Dit 66 centimeter hoge Boeddhabeeld wordt beschouwd als het belangrijkste heiligdom van Thailand. De bezitter van dit beeld wordt veel voorspoed toebedacht.

De huidige koning woont niet meer in het Grand palace, dat enkel nog voor officiële gelegenheden gebruikt wordt. U kunt er naast de tempel ook verschillende troonzalen bezoeken. De decoraties zijn rijk: stoepa's, muurschilderingen, mythologische olifanten, garuda's, wachters, mozaïeken.....

Voor alle tempels gelden kledingvoorschriften (geen blote schouders, broek, rok of jurk tot op de knie of langer) maar in het Grand Palace is men extra streng. Een lange broek (langere rok of jurk) is verplicht, geen blote benen, geen ontblote schouders, geen kleding met scheuren of te strakke kleding.

Wat Arun


bangkok tips voordelige vliegtickets
Wat Arun is een beetje de publiekslieveling van Bangkok. Het is moeilijk niet onder de indruk te zijn van dit fraaie monument aan de rivier. De tempel, die al bestond voordat Bangkok van de grond kwam, staat in de schaduw van de 82 meter hoge prang (een heilig monument in Khmer stijl).

De tempel bestaat waarschijnlijk al sinds de 17e eeuw (want komt voor op oude buitenlandse kaarten). De prang was aanvankelijk kleiner, maar is in de 19e eeuw verhoogd, en is versierd met porselein dat meekwam met boten uit China die ballast, gewicht nodig hadden om goed te kunnen varen.

Alhoewel de prang alle ogen op zich gericht krijgt, is de rest van de tempel die achter de indrukwekkende en opvallende poortwachters ligt, zeker de moeite van een kort bezoek. U bent er toch.

China Town


bangkok tips voordelige vliegtickets
China Town is een wereld op zich. Wie in Yaowarat staat, een van de straten die China Town bij elkaar houden, waant zich eerder in China dan in Thailand. Dat Bangkok een groot China Town heeft is niet zo gek, ongeveer een vijfde van de Thai heeft Chinees bloed in de aderen. De culturele en historische link tussen de twee landen is groot.

China Town grenst aan de rivier. Vroeger was dat handig om de spullen uit de grote pakhuizen aan de rivier snel op of van een boot te krijgen. Die pakhuizen zijn nog veelal in gebruik, al dienen auto's nu als transportmiddel. Veel gaat nog altijd van hand tot hand door mannetjes met steekkarretjes en op bromfietsen.

Hier wordt altijd gehandeld, zo lijkt het. Specerijen, thee, goud, papieren verbrandingsattributen, loten, gereedschap, maar ook alles wat van plastic gemaakt kan worden. Uiteraard is er ook een groot aanbod van eten.
Tussen al het markt en restaurantleven staan tientallen tempels en altaartjes, vaak goed verborgen in zijstraatjes van zijstraatjes.

WAT TRAIMIT - DE GOUDEN BOEDDHA

Noemenswaardig is Wat Traimit. Op dit tempelcomplex gaat het voor de bezoekers maar om een ding: een 5 1/2 ton zware Boeddha van puur goud!

MahaNakhon Skywalk


bangkok tips voordelige vliegtickets
Het hoogste (314 meter) gebouw van Bangkok, MahaNakhon ('de grote stad') verslaat alle andere hoge plekken in de stad qua uitzicht. Op de 78ste verdieping is een 360 graden uitkijkpunt. Even beroemd als berucht is inmiddels de glazen plaat die letterlijk aan het gebouw hangt. Wie er op gaat staan, kijkt dik 300 meter de diepte in. Dit is het hoogste en beste uitkijkpunt van Bangkok.

Als u liever binnen blijft, is er een paar verdiepingen lager ook een panoramisch uitkijkpunt. Hier wordt met interactieve middelen getoond wat in de verte te zien is.

MahaNakhon heeft op de hogere verdiepingen ook een restaurant en een rooftop bar.

Chatuchak Weekend Market


bangkok tips voordelige vliegtickets
Chatuchak Markt trekt elk weekeinde drommen volk. Vanuit heel Bangkok (en waarschijnlijk ook uit de omstreken) komen koopjesjagers, nieuwsgierige aagjes, gezelligheidsdieren en marktfanaten naar de beroemdste markt van Bangkok.

Elk weekeinde trekken de 15 duizend stalletjes van de markt zo'n 200 duizend bezoekers. U bent er dus zeker niet alleen. Wat is er te koop? Kleding, eten, snuisterijen, boeken, schoenen, kunst, en nog veel meer. De markt is gemakkelijk te bereiken met de BTS Skytrain en open op zaterdag en zondag van 9 uur 's ochtends tot 6 in de middag. Op vrijdagavond is een deel van de markt ook open, maar dan alleen als groothandel.

Golden Mount


bangkok tips voordelige vliegtickets
Golden Mount staat op het tempelcomplex Wat Saket, dat net buiten de oude stad, op loopafstand van Khao San Road ligt. Mensen die met de boot over de Saen Saep Khlong naar Phan Fa varen, hoeven zich na het uitstappen alleen maar om te draaien om Golden Mount in volle glorie te kunnen zien.

Lang geleden werd hier een stoepa (een monument in de vorm van een bel) gebouwd die te zwaar bleek en de boel liet instorten. Omdat de locatie was ingezegend mochten de restanten niet worden opgeruimd. Het duurde wel een kleine eeuw voordat werd besloten op de restanten een lichtere stoepa te bouwen. Dat gebeurde en zo ontstond Golden Mount. De 344 ongelijke stappen omhoog voeren langs alle kanten van de stoepa en onthullen zo langzaam aan een fraai uitzicht over de oude stad en de verre omgeving. Wie goed zoekt kan in de verte het Grand Palace en Wat Arun ontdekken.

Golden Mount heeft iets lichts en speels, maar het platform helemaal bovenin naast de stoepa is een geliefde plek voor veel gelovigen om te komen bidden. Het is mogelijk dat je hier ineens midden in een door monniken geleide groepsprocessie staat. In het najaar is er een druk bezocht en leuk festival. Golden Mount wordt mooi aangekleed (is altijd al mooi verlicht) en de paden en wegen eromheen staan vol stalletjes.

Khao San Road


bangkok tips voordelige vliegtickets
Khao San Road is in Bangkok waarschijnlijk al meer dan 35 jaar de plek waar enthousiaste wereldontdekkers elkaar treffen. In essentie is er op Khao San weinig veranderd. Er zijn winkeltjes, er is streetfood, meer dan genoeg barretjes en restaurants en inmiddels ook wat clubs voor de mensen die het echt laat willen maken.

Parallel aan Khao San Road ligt Soi Rambuttri, zeg maar het kleine zusje van Khao San. Rambuttri biedt ongeveer hetzelfde maar is toch iets bedaarder, met meer terrassen en restaurants.

Het maakt niet uit waar u in deze twee straten gaat zitten; een keur van opmerkelijke types, would be wereldreizigers, hippies waarvan u niet wist dat ze nog bestonden en andere mensen die er al jaren niet meer weg kunnen komen, trekt aan u voorbij.

Jim Thompson House


bangkok tips nederlands reisburo thailand
Jim Thompson, een Amerikaanse architect, ondernemer en avonturier kwam in de Tweede Wereldoorlog (als soldaat met verlof) voor het eerst naar Thailand. Hij werd verliefd op het land en besloot na de oorlog terug te keren. Hij stond aan de basis van de heropleving van de handel in Thaise zijde. Hij haalde uit verschillende delen van Thailand traditionele huisjes en voegde ze aan de Saen Saep khlong in Bangkok aaneen tot zijn huis.

Dat huis had er waarschijnlijk niet meer gestaan als Jim Thompson niet tijdens een paar dagen vakantie in Maleisië spoorloos was verdwenen na een wandelingetje na het eten. Er is geen spoor terug gevonden van Thompson, niemand weet wat er is gebeurd.

Gelukkig besloot zijn familie zijn bijzondere huis, vol kunstobjecten, Boeddhabeelden, traditionele Thaise schilderijen, collectie glazen en meubels in stand te houden. Het is een prachtige stap terug in de tijd. De tafel is nog gedekt, bezoekers zien zijn werkkamer, slaapkamer, de bijzondere woonkamer en de mooie tuin. Het Jim Thompson House heeft een goed restaurant, een coffeeshop en een winkel met zijde producten van het nog altijd bestaand merk Jim Thompson.

Pak Khlong Talat


bangkok tips nederlands reisburo thailand
De oude bloemen- en groentemarkt Pak Khlong Talat aan de rivier. Naar verluid is de markt nooit meer dicht geweest sinds de opening als drijvende markt, zo'n honderd jaar geleden. Pak Khlong Talat is een kleurrijke en levendige groothandelsmarkt.

Wie er rondloopt moet doorlopend opzij stappen voor brommers, mannen met manden en steekkarretjes vol met groente, fruit of bloemen. Veel van de bloemen gaan naar tempels, overal zitten mensen kleine offer kransen van bloemen te maken. In een ander deel van de markt verkopen ze vooral pepers, aubergines of gember. Het is hier nooit stil. De markt is altijd in beweging.

Shoppen


bangkok tips nederlands reisburo thailand
Bij veel reizigers valt het woord 'winkelen' pas als er, zo tegen het einde van de reis, in Bangkok nog souvenirs moeten worden gekocht of er een dagje over is en de tempelmoeheid heeft toegeslagen. Toch is de Thaise hoofdstad ook op dit vlak is een paradijs, er zijn meer gigantische shoppingmalls dan goed is voor een mens of diens portemonnee. Gelukkig is er vaak meer te beleven dan alleen maar winkels.

CENTRAL WORLD

Central World is nog altijd de grootste in Thailand, zelfs een van de 15 grootste shoppingmalls ter wereld. Liefhebbers van Japans eten en Japanse spullen kunnen er hun hart ophalen, want binnen de muren van dit complex vind je een compleet Japans warenhuis, Zen. Er zijn meerdere verdiepingen met restaurants, een enorme luxe supermarkt (en een Japanse supermarkt in Zen), bioscoopcomplex, maar ook The Rink, als je even op een echte schaatsbaan aan lichaamsbeweging wilt doen.

SIAM PARAGON

Vooral in de weekenden weet je soms niet waar al die mensen vandaan komen. Siam Paragon is blijkbaar een magneet, voor iedereen die rustig in de koelte een wandelingetje wil maken en een ijsje wil eten of even wil genieten van de verdieping waar Rolls-Royces en Maserati's staan uitgestald. Ook Paragon heeft een grote supermarkt, congreszalen, een enorme bioscoop met 15 zalen (wil je, 2D, 3D of 4D?), maar het is ook het huis van Sea Life Bangkok Ocean World (met haaien en pinguïns), het grootste aquarium van Zuidoost-Azië

SIAM ICON

Siam Icon ligt aan de rivier, op minder dan tien minuten varen van de Taksin pier en bevat ruim 500 duizend m2 winkelruimte. Op de hoger gelegen verdiepingen zijn terrassen die een mooi uitzicht over de rivier bieden. Grootste publiekstrekker is de 'indoor' drijvende markt Sook Siam, die een nostalgisch beeld van het oude Bangkok probeert te geven. Met heel veel eten en streetfood.

MARKTEN

Minder luxueus, warmer, goedkoper en niet minder leuk zijn de straatmarkten die je op veel plekken in Bangkok vindt. Beroemd en berucht is de markt van PAT PONG op Silom, waar je goedkope (nep) merk horloges en t-shirts vindt in een omgeving van barretjes vol 'amusement'. Overdag, eigenlijk al vanaf diep in de nacht, is BO BAE, de grootste (groothandels) kledingmarkt van Thailand. Verwacht hier geen grote merken, hier is je gulden nog een rijksdaalder waard (voor wie dat nog begrijpt). Deze markt gaat in de loop van de middag dicht. Dan kun je voor kleding en andere mode artikelen terecht op de PRATUNAM markt bij Central World. Lees verder: BANGKOK MARKTEN

SHOPPEN IN BANGKOK

Rooftop bars


bangkok tips nederlands reisburo thailand
Rooftop bars zijn in Bangkok niet moeilijk te vinden. Het kost je aardig wat tijd als je ze allemaal wilt bezoeken. Een paar suggesties.

SIROCCO / SKY BAR in the Lebua State Tower. Een van de populairste rooftops (63e verdieping). Zeker omdat de bar goed te zien is in de film The Hangover 2. Iets te veel pretentie in de toelating en de service, maar het uitzicht is geweldig.

VERTIGO IN BANYAN TREE. Op Sathorn. Vertigo heeft een uitstekende reputatie die al jaren wordt volgehouden. Goed restaurant en een fantastisch uitzicht (61e verdieping).

ABOVE ELEVEN op Sukhumvit. Niet zo hoog als de vorige twee (32e verdieping), maar met een groeiende schare fans, die vooral op de goede sfeer afkomen. Feestelijke sfeer, DJ's, Japanse en Peruaanse gerechten.

SIAM @ SIAM, vlakbij MBK. Kleurrijke 360 graden rooftop bar, nogal adequaat The Roof genoemd.

VANILLA SKY. Op Sukhumvit. Sfeervolle open lucht bar (maar ook een club) met 360 graden uitzicht vanaf de 36e verdieping. DJ's en open tot 2 uur 's nachts.

ZENSE in Central World. Groot restaurant op de 17e verdieping. Maar het beste uitzicht krijg je vanaf het terras. Thaise, Italiaanse en Indiase keuken. White Café is gespecialiseerd in originele eigen Thaise gerechten.

OCTAVE in het Marriott Sukhumvit. Ruime rooftop over meerdere verdiepingen (vanaf de 45e). Populair bij reizigers en Thai. Leuke sfeer, DJ's en goed eten.

CIELO SKYBAR. Iets 'hoger' op Sukhumvit en daardoor minder druk en betaalbaar, maar wel leuk met goed eten. Bar-restaurant op de 46e verdieping. Als je niet genoeg hebt aan het uitzicht kun je ook nog even op een glasplaat gaan staan die je al die verdiepingen omlaag laat kijken.

Fietsen


bangkok tips nederlands reisburo thailand
Nederlanders stappen graag op de fiets. De Thai zijn er niet gek op, maar ze kunnen niet ontkennen dat het de perfecte manier is om Bangkok te ontdekken.

In onze fietsprogramma's wordt daarom het beste van twee werelden gecombineerd: een effectieve Hollandse bezigheid met de finesses en kennis van Thai die de stad op hun duimpje kennen. Op deze fietstochten worden niet de begaande paden gevolgd, maar wordt gezocht naar originele routes, bezigheden en locaties.

FIETSEN IN BANGKOK

Parken


bangkok tips nederlands reisburo thailand
LUMPINI PARK

Het Lumpini park is waarschijnlijk het bekendste park van Bangkok. Deels vanwege de ligging tussen Siam en Silom / Sathorn. Overdag broeit het onder de zon en is het vooral het rijk van de vele hier rondkruipende varanen, maar in de avond leeft het op. Om 6 uur, als iedereen even stil heeft gestaan voor het volkslied, barst de activiteit los. Open lucht gyms, hardlopen, openbare aerobics groepjes, badminton, fietsen, of gewoon een wandelingetje maken of even op een bankje zitten, het kan er allemaal.

CHATUCHAK PARK

Groot rustig park naast de Chatuchak Markt. Vooral leuk om te bezoeken in combinatie met de markt. Uitgestrekte grasvelden, een paar meertjes, een leuke gratis vlinderboerderij en een kruidentuin, maken een bezoek de moeite waard.

BENJAKITTI PARK

Park rondom een grote vijver, met mooi uitzicht op de Bangkok skyline. Ook hier is het vooral 's avonds een komen en gaan van sportievelingen. Er liggen twee ringen om de vijver, een om (hard) te lopen, een andere om te fietsen.

En verder....


bangkok tips nederlands reisburo thailand
ASIATIQUE

Asiatique The Riverfront is in oude pakhuizen aan de rivier ingericht als nacht bazaar. Er zijn verschillende soorten restaurants te vinden, in allerlei klassen, veel winkeltjes, maar ook een reuzenrad, muang thai boks shows, het Calypso cabaret en poppentheater. Elke dag open van 5 tot middernacht. De leukste manier om hier naar toe te gaan is per (gratis) boot vanaf de Taksin pier.

LHONG 1919

Lhong 1919 is de plek aan de rivier waar ooit Chinese emigranten hun eerste stappen op Thaise bodem zetten. De familie die het terrein bezit heeft het laten restaureren en het is nu een fraaie plek om de avond door te brengen. Er zijn restaurants, winkels, maar ook een tempel. De oude sfeer is nog goed te proeven.

ROT FAI MARKET.

Rot Fai betekent trein, de markt staat dus algemeen bekend als 'the trainmarket', omdat de markt ooit begon naast een oude spoorweg. Er zijn er nu 2. De originele ligt bij Srinakarin Soi 51, vlakbij de Seacon Square Shopping Mall. Van donderdag tot en met zondag is dit een populaire 'hang out'. Er is veel te eten en genoeg te drinken en het stikt er van de winkeltjes. De markt is verdeeld in een Market Zone, een Warehouse Zone en Rod's Antiques. Verzamelaars van oude Elvis spullen, oude camera's, auto-onderdelen en andere parafernalia kunnen zich hier goed bezig houden. Een tweede treinmarkt, wat centraler voor de meeste reizigers, is te vinden bij Ratchadaphisek Road.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>