Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Mu Koh Angthong National Marine Park

Mu Koh Angthong National Marine Park in de Golf van Thailand (en niet zo ver van het populaire eiland Koh Samui) is een bijzonder mooie eilandengroep van 42 grotere en kleinere eilanden. Het hele gebied is zo'n 100 vierkante kilometer groot, ongeveer de helft daarvan is land (met kalkstenen rotswanden tot soms wel 400 meter hoog), de andere helft water.

Het grootste eiland is Koh Phaluai, dat van oudsher werd bewoond door 'sea gypsies', die nu vooral van de visserij leven. Het enige andere eiland waar mensen wonen is Koh Wua Ta Lap, waar een paar stranden zijn (en bungalows en kampeergelegenheid).

Dit nationale park is een officieel Ramsar gebied. Dat wil zeggen dat het zich houdt aan de afspraken die zijn gemaakt op de conventie (genoemd naar de stad Ramsar in Iran waar deze werd gehouden) in 1971. Het doel is om maritieme natuurgebieden te beschermen en duurzaam te onderhouden. Dat geldt voor het waterlandschap maar ook voor de aanwezige flora en fauna.

Ang Thong ligt op 28 kilometer van Koh Samui en op 32 kilometer van Koh Pha Ngan.

Wua Ta Lap Uitkijkpunt


Ang Thon Marine Park Thailand mooiste gebieden
De meeste spectaculaire foto's van het eilandengebied zijn genomen vanaf Wua Ta Lap Viewpoint (op Wua Ta Lap eiland).

Het is even een klim, maar dan krijgt u ook echt wat moois te zien. Er zijn meerdere uitkijkpunten. Helemaal naar boven is het maar 500 meter klimmen, zeg een half uurtje, drie kwartier, maar op sommige stukken is het klimmen lastig. Het is steil en echt klimmen, ook al hangen er touwen langs de trappen.

Emerald Lake


Ang Thon Marine Park Thailand mooiste gebieden
Door de film The Beach nu ook bekend als Blue Lagoon en door de lokale bevolking Talay Nai genoemd. In het boek en de film The Beach is dit de perfecte tropische geheime locatie die de hoofdrolspelers hebben ontdekt.

Het meer ligt op het eiland Koh Mae Ko (moeder eiland) en is een groen gekleurd zout water bassin omringd door kalkstenen rotswanden, dat door een ondergrondse tunnel verbonden is met zee.

Vanaf een uitkijkpunt, zo'n honderd meter hoger is het allemaal prachtige te bewonderen. Ook dit is een flinke klim.

Strand, snorkelen


Ang Thon Marine Park Thailand mooiste gebieden
Er zijn op meerdere eilanden stranden (op Koh Mae en Koh Wua Ta Lap, bijvoorbeeld).

Op de noordelijke eilanden kan worden gesnorkeld of gedoken. Het water is hier ongeveer tien meter diep, maar niet altijd met goed zicht, vanwege afzettingen die mee worden gevoerd vanuit de Tapi rivier. Maar er ligt mooi koraalrif en gelukkigen zien mogelijk zeeschildpadden of horsmakrelen roofvissen.

Zin om in dit gebied te gaan zwemmen, snorkelen en kajakken? Kijk eens op ZEE-KAJAKKEN EN SNORKELEN IN ANG THONG MARINE PARK, een tour vanaf Koh Samui.

Waar te verblijven?


Angthong National park thailand info
Het maritieme nationale park Ang Thong is goed te bereiken vanaf de eilanden Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao, en vanaf het vasteland van Surat Thani.

KOH SAMUI
Koh Samui is misschien wel het meest veelzijdige eiland van Thailand (en na Phuket ook Thailands populairste). Feestnummers vinden er wat van hun gading, maar ook de mensen die liever op tijd uit de veren zijn om een vroege strandwandeling te maken. Samui heeft ook ideaal weer. In tegenstelling tot enkele andere populaire eilanden is het weer op Samui redelijk stabiel en de meeste tijd van het jaar droog.

KOH PHA-NGAN
Koh Pha-Ngan is een fraai eiland met mooie palmenstranden. Het heet ook wel het party-eiland van Thailand. Dat komt voornamelijk door de Full Moon Party's die bij elke volle maan op Haad Rin-strand plaatsvinden. Toch hoeft dat u niet af te schrikken (als het al geen uitnodiging is). In de periodes dat er geen party's zijn is het hier prettig verblijven. En uiteraard ook op de plekken waar het feest geen greep op krijgt.

KOH TAO
Een klein en groen tropisch eiland met een bergachtig decor. Het eiland straalt rust uit, de stranden zijn uitgestrekt, de zee is heerlijk helder, de bevolking uiterst vriendelijk, het eten fantastisch! Snorkelen en duiken gaat extreem goed op dit eiland vanwege de overvloedige aanwezigheid van koraal.

De beste periode om hier een kijkje te gaan nemen is van februari tot oktober, dan is het water het rustigst. Omdat het tussen november en januari onstuimig kan zijn, is het park in deze periode soms (deels) gesloten vanwege de weersomstandigheden.

Dieren


Ang Thong martiem park Thailand
Vergeleken met de meeste andere nationale parken in Thailand is de aanwezigheid van dieren in Ang Thong National Marine park beperkt.

Dat wil zeggen, er zijn hier maar zo'n 50 verschillende vogelsoorten aangetroffen. Maar wat voor! Er leven neushoornvogels, adelaars, koekoeken em kingfishers.

Verder vindt u er apen (makaken), luipaardkatten, wilde zwijnen, otters en de nodige reptielen. In het water: zeeschildpadden, papegaaivissen, koraalvlinders, butterflyfish (foto), haaien, makreel en inktvis.

Planten


Ang Thong National park info
De eilanden liggen niet alleen prachtig in de Golf van Thailand gedrapeerd, ze hebben soms stranden, zijn rijkelijk groen, hebben af en toe woeste (wel 400 meter) hoge kalkstenen rotswanden, meren en grotten.

Op de grotere eilanden komt 'altijd groen' regenwoud voor, maar ook mangrove bos. Uniek is de orchidee met de opmerkelijke naam Ang Thong Lady's Slipper Orchid (Paphiopedilum Ang Thong), die alleen hier voorkomt.

<< Sri Lanka voorbereidingen Doi Ithanon National Park >>