Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Dubai voorbereidingen

In Dubai gaan een moderne ambitieuze toekomstvisie en een devote beleving van de eeuwenoude cultuur hand in hand. U ziet er de zandgeleurde huisjes in het labyrintische Al Fahidi district, ooit door Perzische handelaren gebouwd, of de oude, maar sfeervolle Deira textielmarkt. Maar ook de 828 meter (!) hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld en een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom. DUBAI ! Exclusieve Green Wood Travel privé reizen.
UW VOORKEUR BEPAALT DE REIS !
Die fascinerende contrasten en een ongebreidelde energie maken Dubai tot een stad van nu, een stad die u graag ontvangt. U kunt er eten als bedoeïenen en rijden op een kameel, maar ook het gigantische aquarium bezoeken of shoppen tot u er bij neervalt.

Als u meer specifieke informatie over Dubai of omringende landen wilt, aarzelt u dan niet om ons te e-mailen, chatten, bellen NL 070 250 0062 of te bezoeken. Uw vragen zullen wij met plezier beantwoorden.

Foto's:

praktische informatie over Dubaipraktische informatie over Dubaipraktische informatie over DubaiDubai voordelig verblijfDubai voordelig verblijfDubai voordelig verblijfpraktische informatie over DubaiDubai voordelig verblijfDubai voordelig verblijfDubai voordelig verblijf

Cultuur & religie


De geschiedenis van Dubai valt in twee delen uiteen. Het is Dubai voor de olie en erna. In 1966 werd er olie aangetroffen en dat veranderde de toekomst van Dubai onmiddellijk. Rijkdom en voorspoed lagen in het verschiet. Nog altijd kun je Dubai bijna zien groeien. Het vissersdorpje dat Dubai ooit was is uitgegroeid tot een metropool vol wolkenkrabbers. Tegelijkertijd zwaait al sinds 1833 de Al Maktoum familie de scepter in het koninkrijk waar geen verkiezingen worden gehouden.

Het land is islamitisch en kent strenge wetten. Van toeristen wordt verwacht dat ze de islamitische grondwaarden respecteren. Zwemkleding is bijvoorbeeld alleen toegestaan aan het zwembad of het strand. Op andere plaatsen, restaurants, shoppingmalls, wordt verwacht dat bezoekers geen blote of strakke kleding dragen.

In moskeeën gelden strengere regels, daar dienen bij zowel mannen als vrouwen de schouders, armen en benen bedekt te zijn. Vrouwen dragen dan een hoofddoek.

Alcohol is voor toeristen niet verboden, er mag worden geschonken in speciale bars en restaurants (meestal die in vier en vijf sterren hotels). Tegen openbare dronkenschap wordt echter streng opgetreden.

Reisdocumenten, Visum en douane


Nederlanders en Belgen die naar Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) reizen hebben geen visum nodig. Zij krijgen bij aankomst een gratis visum.

-Dat visum is goed voor 90 dagen verblijf binnen een periode van 180 dagen. Het paspoort moet bij aankomst nog 6 maanden geldig zijn.
-Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.
-U moet een retour- of doorreisticket kunnen laten zien en eventueel aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt in de VAE te verblijven. Denk aan bankafschriften of salarisstrookjes.

De voorschriften rond het visum wijzigen regelmatig. Check de voorwaarden voordat u gaat reizen of uw reis plant. Dat kan via Nederland Wereldwijd, via de Ambassade van de VAE in Den Haag of het Ministerie van Buitenlandse Zaken VAE.

Bezoekers moeten toeristenbelasting te betalen voor overnachtingen. Deze Tourism Dirham Fee bedraagt in een 3* hotel 10 AED per kamer per nacht, en in een 4* hotel 15 AED per kamer per nacht.

De douane is strikt in de Verenigde Arabische Emiraten.
- Pro-Israel informatie of mogelijk een Israëlisch visum in uw paspoort kunnen vragen of problemen oproepen.
- Pornografisch materiaal is verboden. Wat in Europa nauwelijks naakt is, kan in Dubai als strafbaar worden beschouwd.
- Omdat gokken is verboden wordt het aangeraden geen pokerfiches en dergelijke mee te nemen.
- Ook drugs zijn verboden. Er wordt geen verschil gemaakt tussen hard en softdrugs. Een kleine hoeveelheid wiet kan u serieus in de problemen brengen!
- Pas op met medicijnen! Sommige Europese medicijnen worden in Dubai als drugs beschouwd. Kijk voor meer informatie onder het kopje MEDICIJNEN.

Medicijnen


Sommige medicijnen die u in Nederland en België gewoon bij de drogist kunt kopen zijn verboden in de Verenigde Arabische Emiraten. Het kan dan gaan om slaap- en kalmeringsmiddelen of pijnstillers met codeïne. Codeïne is verboden en wordt beschouwd als drugs. Het zit in veel pijnstillers, dus zorg ervoor dat u de juiste pijnstillers meeneemt. Ook met een doktersverklaring blijven geneesmiddelen met codeïne verboden!
In principe mag elke reiziger medicijnen voor persoonlijk gebruik meenemen, maar het is goed te controleren of u apart toestemming moet vragen.

- Neem medicijnen altijd in de originele verpakking mee. Zorg ervoor dat eventuele recepten of doktersverklaringen in het Engels zijn opgesteld.

- Schaf voor medicijnen die zijn voorgeschreven door uw dokter (en alleen via de apotheek te verkrijgen zijn) een medicijnenpaspoort aan. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt en wat de internationaal gebruikte stofnamen zijn. Zo'n medicijnenpaspoort is handig, bijvoorbeeld als uw medicijnen kwijtraken of op zijn, maar is geen officieel reisdocument. Het is niet voldoende om medicijnen die onder de Opiumwet vallen mee te mogen nemen, daarvoor is een officiële verklaring nodig.

- Voor bepaalde medicijnen, ook als ze door een dokter zijn voorgeschreven, moet u toestemming vragen bij het ministerie van Volksgezondheid in de Verenigde Arabische Emiraten om deze geneesmiddelen in te mogen voeren. Het kan gaan om sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen, of medicijnen met methylfenidaat (in Ritalin, Concerta, Medikinet). Vraag uw huisarts of apotheek om advies of kijk op deze lijst van het ministerie van Volksgezondheid V.A.E.. U kunt eventueel een e-mail sturen naar drugcl.csc@moh.gov.ae om nadere informatie te vragen.

Nuttige informatie over het meenemen van medicijnen naar het buitenland en het aanvragen van een verklaring vindt u op CAK - Medicijnen.

Gezondheid & vaccinaties


Voor een reis naar Dubai worden vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aanbevolen.
Kijk voor meer informatie of een persoonlijk reisadvies op GGD Reisvaccinaties.

De gezondheidszorg staat in Dubai op een hoog internationaal niveau. Er zijn goede ziekenhuizen, poliklinieken, artsen en tandartsen. Artsen spreken goed Engels.

Het is in Dubai veilig om kraanwater drinken, maar u kunt zich uit voorzorg beperken tot mineraalwater. De voorschriften met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne zijn streng, de kans dat u ziek wordt van eten is niet groot.

Klimaat


Het is over het algemeen warm en zonnig in Dubai. In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot boven de 40 graden. Ook 's nachts blijft het erg warm. Gelukkig heeft elk hotel, auto, restaurant of winkelcentrum airconditioning. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 25 graden. Het kan dan af en toe regenen, maar de kans daarop is klein. In welke tijd van het jaar u ook komt, het is altijd verstandig om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.



Valuta, fooien en andere geldzaken


In Dubai wordt betaald met de dirham (AED, in winkels soms Dh of Dhs). De koers is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, dus bij een sterke dollarkoers wordt Dubai duurder. 100 Dirham is ongeveer 25 euro.

In restaurants, hotels en winkelcentra worden Visa en Mastercard creditcards geaccepteerd.

De beste manier om aan dirhams te komen is door te pinnen. Er zijn overal geldautomaten, ook op de luchthaven. Mocht u een taxi willen nemen vanaf het vliegveld dan is het aan te raden alvast dirhams te pinnen op de luchthaven.

Fooien zijn in Dubai gebruikelijk. In restaurants hoeft u geen extra fooi te geven als deze al is inbegrepen in de rekening. Is deze niet inbegrepen dan is het gebruikelijk om 10% fooi te geven. Taxi chauffeurs verwachten geen fooi maar een afronding naar boven wordt op prijs gesteld.

Internet & telefoneren


In Dubai is goed internet aanwezig. De meeste hotels en restaurants bieden (gratis) internet aan. Ook toeristische locaties als de Dubai Mall en de Mall of the Emirates bieden een gratis wifi verbinding aan. Dubai gaat de nieuwe internettechnologie Li-Fi aan zijn inwoners aanbieden. Aangekondigd is dat eind 2016 de eerste straatlampen geplaatst worden die Li-Fi-signalen uitzenden, waardoor wifi en mobiele dataverbindingen buitenshuis tot het verleden gaan behoren.

Telefoneren kan dus via Facetime, Skype, Whatsapp, Line of een soortgelijke website of app.

Om te bellen naar Dubai vanuit Nederland kiest u 00 971 gevolgd door het netnummer. Mobiel bellen vanuit Dubai is met de meeste providers mogelijk. Het bereik in Dubai is over het algemeen zeer goed. U kunt ook bellen vanuit openbare telefoons. De meeste hiervan accepteren alleen een telefoonkaart, die te koop is in winkels en supermarkten.

Voltage


Het voltage in Dubai is 220/240 Volt. Omdat de stopcontacten afwijkend zijn van Nederland is het aan te raden een adapter mee te nemen of deze in Dubai te kopen.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>