Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Diepzeeduiken

Zuid-Thailand: twee oceanen

Thailand heeft veel te bieden aan fervente duikers en snorkelaars. U vindt hier de nodige opwindende duikplekken, met verschillende moeilijkheidsgraden. Daardoor biedt Thailand op gebied van duiken voor elk wat wils. Met meer dan 2400 kilometer kustlijn en honderden eilandjes is de variëteit fenomenaal. Het duiken in Thailand is allesomvattend, van riffen tot diepe kliffen, dramatische granieten muren, grotten, tunnels, een met koraal bedekte bergtop en ga zo maar door. Spectaculair hard en zacht koraal is in overvloed aanwezig en het waterleven is vruchtbaar, variërend van kleurrijke rifbewoners tot haaien en 'bezoekers' zoals de grote barracuda, tonijn en de machtige walvishaai.

Met de Andaman Zee in het westen en de Golf van Thailand in het oosten, is Thailand uniek. Het grenst aan twee oceanen, beide met hun eigen karakter en zeeleven. Beide kanten hebben hun eigen duikseizoen. Dat zorgt er voor dat u 12 maanden per jaar een kwalitatief hoog duikavontuur kunt beleven.

Foto's:

Thailand best dive spots

Golf van Thailand


De kust van de Golf van Thailand is met 1840 kilometer maar liefst twee keer zo lang als de kustlijn van de Andaman Zee. Het is in feite een geweldige parabool, van de grens met Maleisië via Thailand naar Cambodja en het zuidwestelijke puntje van Vietnam. De Golf zelf is over het algemeen niet dieper dan 60 meter. U vindt er 112 eilanden, veel met kliffen en soms harde of zachte zeebeddingen. De beste plaats om te duiken in de Golf treft u in de Samui Archipel. De meeste duikers gebruiken het tropische eiland Koh Samui, de grootste van de 80 eilanden, als uitvalsbasis voor hun duikactiviteiten. De wateren rond Samui zijn het minst diep in de archipel. Dit maakt Samui tot een uitstekende plek voor beginners. Ervaar een steile wandduik in de buurt van de bergtoppen onder water en de tunnels en poorten met kleurrijke en zachte koralen. Dit is slechts een van de hoogtepunten van deze regio.

Green Wood Travel werkt samen met zes duikcentra op alle belangrijke stranden. Deze beschikken over een 'state-of-the-art' uitrusting en een uitstekende infrastructuur. We richten ons voornamelijk op de vakantieduiker. De beste tijd om in de Samui Archipel te duiken ligt tussen mei en oktober.

PADI-cursussen en prijzen


Elke minuut haalt ter wereld iemand een PADI-certificaat. De PADI-familie is uitgegroeid tot 's werelds meest populaire duikgemeenschap.

Een PADI vijf sterren duikcentrum is verplicht u te voorzien van de hoogste kwaliteit duiktraining en begeleiding. Daarbij gaat het om goed ingedeelde lessen, veiligheidsinstructies en duikmanagement, naast moderne en effectieve lesmaterialen. Dat alles zo aangeboden dat u en uw familie levenslang kunnen genieten van duiken. Bij voltooiing van de cursus ontvangt u een exclusief vijf sterren Gold-Card certificaat. Daarmee kunt u over de hele wereld duiken. Zonder dit certificaat gaat u niet meer op (duik-)vakantie!

Wat houdt een PADI-cursus in werkelijkheid in?

Foto's:

PADI - Open Water Diver Duikcursus


U volgt een vierdaagse duikcursus om uw PADI (Professional Association of Diving Instructors) Open Water Diver brevet te halen. Tijdens deze cursus leert u de elementaire vaardigheden die u nodig heeft om later zelfstandig te kunnen duiken. Met dit brevet kunt u overal ter wereld een uitrusting huren om samen met een gebrevetteerde 'buddy' te duiken. U heeft geen gezondheidsverklaring nodig. Wel moet u bij aanvang een medische verklaring invullen over uw medische achtergrond. Bij hoge uitzondering is een gezondheidsverklaring van een arts nodig.

  • Ontdek scuba diving: geïnteresseerd, maar nog niet overtuigd? Lees dan verder om uit te zoeken wat duiken u te bieden heeft. Leer duiken na een korte introductie in de duiktheorie en tijdens een oefenduik in het zwembad. Maar wees gewaarschuwd: als u eenmaal de unieke onderwaterwereld heeft ervaren, zult u zich nooit meer gelukkig voelen op de vaste wal!
  • Open water duiker:
  • de toegang tot de duikerswereld! Onze instructeurs leren u de basisvaardigheden. Daardoor vindt u het duiken steeds leuker.. De duiken tijdens deze cursus vinden plaats in zwembaden en veilig water. Onder de begeleiding van onze specialisten raken de duikleerlingen stap voor stap bekend met de onderwaterwereld en haar wetten.
  • Gevorderde duiker: deze cursus vormt een aanvulling op de Open Water-cursus, gericht op gespecialiseerde duiken zoals onderwaternavigatie, nachtduiken en diepzee duiken. Tijdens deze cursus verbeteren ook uw algemene duikvaardigheden. Deze cursus opent de deur naar alle andere gespecialiseerde PADI-cursussen.
  • Reddingsduiker: gebaseerd op de duikvaardigheden die u tot nu toe heeft ontwikkeld, richt deze cursus zich op het gevoel van verantwoordelijkheid ten opzichte van uw duikpartners en uzelf. Hoe voorkomt u onzekere situaties? Hoe reageert u tijdens een ongeval? Ondanks het serieuze karakter, is het een leuke cursus en zeker de moeite waard.
  • Duikmeester: de cursus PADI-duikmeester ontwikkelt uw vaardigheden tot het niveau van perfectie. Uw kennis van de duiktheorie groeit tot een professioneel niveau. U leert niet alleen om duiken te organiseren voor duikers met een certificaat en hoe u de duikers moet begeleiden tijdens zo'n duik, maar ook hoe u moet assisteren tijdens duiktraining. Na het behalen van het examen ' duikmeeste' ligt de weg naar een professionele duikcarrière voor u open.
  • Gespecialiseerde duiker: om uw ervaring te vergroten, kunt u een PADI specialisatie-cursus volgen. Elk programma biedt de basisinformatie voor het onderdeel dat u heeft gekozen, zoals onderwater-fotografie, natuuronderzoek, 'zoek en herstel' en nog veel meer...
  • Scuba opfris cursus: al een tijdje geleden sinds uw laatste duik? Haal uw theorie op en verbeter uw vaardigheden en zelfvertrouwen met deze korte opfriscursus.
  • Nitrox duiker: het technisch duikprogramma is bij ons verkrijgbaar!<< Sri Lanka voorbereidingen Informatie over de zeiljachten >>