Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - De mooiste stranden

Even voor het idee: U besluit elk eiland in Thailand te gaan bezoeken. Gewoon even voet aan land zetten, een beetje van de zon genieten, wat snorkelen, een paar slagen zwemmen, een uurtje duiken om koraal en vissen te zien, u drinkt een milkshake en eet een bordje pad thai, u kijkt nog eens goed naar de kalkstenen kliffen, beklimt het hoogste punt, gaat op uw gemak van de zonsondergang zitten genieten.THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Heerlijk toch? Om dit op elk eiland in Thailand te doen moet u een reis van 3 jaar en 9 maanden plannen. Thailand heeft namelijk zo'n 1430 eilanden.

Misschien is het beter te kiezen voor 1 eiland of als u het wat ruimer aanpakt voor een gebied met meerdere eilanden. Dat laatste is verstandig want Thailand heeft niet alleen veel eilanden, veel van die eilanden zijn prachtig. Om het kiezen en plannen wat gemakkelijker te maken, hebben we belangrijke en interessante eilanden op een rijtje gezet, onderverdeeld per regio. Dat scheelt veel zoekwerk.

Foto's:

Thailand De mooiste stranden VliegticketsThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden VliegticketsThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden VliegticketsThailand De mooiste stranden StrandvakantiesThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden Reisburo BangkokThailand De mooiste stranden VliegticketsThailand De mooiste stranden StrandvakantiesThailand De mooiste stranden StrandvakantiesThailand De mooiste stranden StrandvakantiesThailand De mooiste stranden VliegticketsThailand De mooiste stranden VliegticketsThailand De mooiste stranden StrandvakantiesThailand De mooiste stranden Strandvakanties

De Andaman Eilanden


thailand de mooiste stranden
De Andaman Eilanden liggen, dat had u kunnen raden, in de Andaman Zee, voor de westkust van Thailand. Deze eilandengroep vormt een van de populairste en mooiste waterrijke natuurgebieden van Thailand. Phuket en Krabi zijn bereikbaar per vliegtuig vanuit Bangkok.

PHUKET

Phuket is zo groot (576 km2) dat wie niet oplet het eilandgevoel snel kwijt is. Er is een oud stadscentrum, er zijn tempels, een florissant uitgaansleven en jaarlijks meerdere populaire festivals. Maar uiteraard gaat het de meeste bezoekers om de stranden. Er zijn er zo'n 30 verschillende kortere en langere stranden. De bekendste zijn Patong Beach (in combinatie met een uitbundig nachtleven), Kata (levendig, leuk), Karon (rustiger) en Kamala (het rustige strandleven, weinig toeters en bellen). En of het allemaal niet genoeg is, Phuket is ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de eilanden in de nabije omgeving.

PHANG NGA

De baai van Phang Nga is er een voor fotografen en natuurliefhebbers. De kalkstenen pieken die hier achteloos verspreid in zee staan, zijn beroemd geworden. Neem alleen al James Bond eiland (Koh Tapu), eigenlijk niks meer dan een -weliswaar- fraaie rotspunt in zee, maar beroemd geworden door een 007 film. Het hele gebied, met meer dan 40 eilandjes, bebost moerasgebied, koraalrif en mangrove, maakt deel uit van het Phang Nga Bay Marine National Park.

KRABI

Krabi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is zelf helemaal geen onverdienstelijke badplaats, maar wordt totaal overschaduwd door de meer dan fantastische eilanden in de omgeving, zoals Koh Phi Phi. Maar ook sommige kleinere eilandjes in de buurt vormen een aantrekkelijk doel van een dagtrip. Bijvoorbeeld: De Vier Eilanden Tour. De vier strand- en eiland locaties die op deze Vier Eilanden tour worden aangedaan, hebben een ding gemeen: je komt ogen tekort. Railay Beach (Rai Leh), Chicken Island (Koh Kai), Koh Tub en Koh Poda (Poda Island) zijn het perfecte decor voor een zorgeloze dag van op een boot zitten, snorkelen, zwemmen, door het witte zand struinen en relaxen.

KOH LANTA

Als je van uit de lucht op Koh Lanta neerkijkt zie je aan de westkust een vele kilometers lange strook zand en strand. In de strip door het midden overheerst het tropisch regenwoud en aan de oostkant prijken de rotsen. Eenmaal op het eiland ontdekt u dat het hier nog relatief rustig is. Hier komen strandliefhebbers en mensen die graag rust willen. Aanbevolen stranden: Klong Dao Beach, Phra Ae Beach (ook wel het lange strand genoemd) en Ba Kan Tiang Beach. Op en rond het eiland kunt u zwemmen, duiken, kanovaren en trektochten maken. Lanta wordt beschouwd als de toegangspoort tot de beste duikplekken in de Andaman Zee.

KOH PHI PHI

Koh Phi Phi (eigenlijk twee eilanden: Phi Phi Don en het kleinere Phi Phi Le) was lang de verbeelding van het ultieme paradijselijke eiland. Het eiland zelf was prachtig, ruig begroeid en door de grillige vorm voorzien van vele kleine strandjes. Op sommige plekken lagen beide kanten van het eiland maar op een paar honderd meter van elkaar. De bouw van een dorpje en de komst van meer dan genoeg reizigers maken het wat moeilijker dat paradijselijke nog te zien. Toch is het er nog wel. Ga even met een bootje het water op en de kleur van het water, de bizarre rotspieken die uit zee oprijzen, de koralen en de vissen, openbaren wat Phi Phi aan rijkdom heeft. Phi Phi is per boot te bereiken vanuit Krabi, Trang en Phuket.

De Koh Chang Archipel


thailand de mooiste stranden
De eilanden van de Koh Chang Archipel liggen in de Golf van Thailand, in het zuidoostelijk deel van Thailand, waar zo'n beetje Cambodja begint. Koh Chang ligt op ongeveer 6 uur rijden van Bangkok.

KOH CHANG

Koh Chang is een van de grotere eilanden in Thailand en het herbergt zowel kleine strandjes als woeste rotsachtige jungle. Voor velen betekent de aankomst op het eiland eerst een rit over de steile heuvels van Chang voordat het strand wordt bereikt. Omdat Koh Chang ver weg ligt van Bangkok wordt het niet onder de voet gelopen door toeristen. Er valt veel te ontdekken, van jungle, koraalriffen tot watervallen. De bekendste stranden zijn White Sand Beach, het langste strand op het eiland: Klong Prao Beach, en Lonely Beach, ooit (maar niet langer) het exclusieve domein van backpackers.

KOH MAK

Ten zuiden van Koh Chang vinden we Koh Mak. Van oudsher wordt dit kleine eiland (met officieel maar zo'n 400 bewoners) bevolkt door vissers. Het witte zandstrand en het blauwe water, de kokosnoot plantages, de mangrove begroeiing, en de rust, vormen de belangrijkste aantrekkingskracht voor bezoekers van buitenaf. Als het laag water is kunt u van Koh Mak naar het eilandje Koh Kham lopen.

KOH KOOD

Koh Kood (in het Nederlandse zeg je koh koet). Met bijna 2000 Khmer-Thaise inwoners toch snel de grote broer van Koh Mak. Maakt niet uit, er is ruimte genoeg. De stranden hier kunnen meedingen in de competitie naar de mooiste stranden in de wereld. Ze worden weleens vergeleken met de maagdelijk witte stranden van de Malediven. Sommige zijn bereikbaar met de lokale bustaxi, andere alleen per boot. Ook de onderwater wereld is hier rijk voorzien van koraal en vis. Het eiland ligt op circa 20 minuten varen van Koh Chang en een uur van het vasteland.

TRAT

Aan de kust bij Trat hebben wij ook nog een paar suggesties voor meer dan heerlijke accommodatie voor u. Centara Chaan Talay Resort is een luxe verblijf, omgeven door de jungle begroeiing, terwijl u in een paar stappen op het 800 meter lange witte zandstrand staat. En: In de ongerepte en schitterende natuurlijke omgeving van Trat vindt u een meertje met een authentiek mangrovebos, pal aan de kust. Daarin verscholen staan de charmante Thaise houten gebouwen en bungalows van het Banpu Resort.

Pattaya / Rayong / Koh Samet


thailand de mooiste stranden
Relatief dicht bij Bangkok liggen de badplaatsen Pattaya, Rayong en het eiland Koh Samet.

PATTAYA

In Pattaya herinnert nog maar weinig aan het vissersdorp dat Pattaya tot de jaren 60 was. Daarna vond er een soort explosie van toerisme plaats. De fraaie stranden en de goede ligging ten opzichte van de Thaise hoofdstad veroorzaakten een stroom van toerisme die Pattaya maar met moeite aan kon, en soms eigenlijk ook niet.

Toch is het strand van bijvoorbeeld Pattaya Hill, Dongtan- of Jomtien Beach nog relatief rustig, in de buurt van Pattaya is het goed golfen en je kunt er zelfs nog in alle rust naar een tempel. Alhoewel Pattaya een discutabele reputatie heeft opgebouwd met het nachtleven, is er juist voor gezinnen veel te doen. Kijk maar eens op Pattaya Tours.

RAYONG

De provincie Rayong ligt aan de oostkust van de Golf van Thailand. De gelijknamige hoofdstad vindt u op 179 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. De groene provincie staat onder de Thaise bevolking bekend om haar uitgestrekte tropische boomgaarden, stranden en spectaculaire nationale parken. Het strand van Rayong is zonder meer de Assepoester van Thailand's Gouden Stranden. Voor veel mensen die naar Rayong afreizen is het eiland Koh Samet de reden en het doel. Toch is er uitstekende accommodatie in Rayong, geschikt voor mensen die van het strandleven willen proeven, maar ook het gemak van een levendige badplaats in de nabijheid niet willen missen.

KOH SAMET

De aantrekkelijkheid van Koh Samet is gemakkelijk te verklaren. Het is een overzichtelijk niet al te groot eiland in de Golf van Thailand. Het ligt met 220 kilometer niet ver van Bangkok (en dus in de weekeinden een welkome afwisseling voor veel stadsvolk). Er is nagenoeg geen nachtleven, dus wie geen clubs wil bezoeken, maar liever 's avonds aan het strand eet of een drankje doet, zit hier goed. Er is weinig gemotoriseerde watersport, dus het strand is rustig, op sommige plekken heel rustig.

De Thaise Riviera


thailand de mooiste stranden
De Thaise Riviera wordt gevormd door een reeks badplaatsen aan de westelijke zijde van de kust aan de Golf van Thailand. Vanuit de meeste van deze plaatsen zijn de eilanden in de Golf van Thailand (zoals Koh Samui, Koh Phangan en Koh Thalu) goed te bereiken per boot.

HUA HIN

Hua Hin ligt op minder dan 200 kilometer van Bangkok en is voor veel inwoners van Bangkok de perfecte locatie voor een lang strandweekend. Je zou kunnen zeggen dat het toerisme in Thailand in Hua Hin begon. Zo'n honderd jaar geleden, toen al die prachtige eilanden en stranden van Thailand nauwelijks op bezoek mochten rekenen, werd de spoorweg tussen Bangkok en Hua Hin voltooid. Dat spoor bracht leden van de koninklijke familie naar de badplaats, toen nog vooral een dorp van vissers. In de voetsporen van de koninklijke familie volgde de Thaise upper class uit Bangkok als vanzelf. Thailands eerste badplaats was een feit.

Alhoewel populair krijgt u in Hua Hin nooit het gevoel dat het stadje uit haar voegen is gegroeid. Het strand is levendig, met eetstalletjes, winkeltjes in de buurt. U kunt er een ritje op een pony maken of genieten van de wandelaars en natuurlijk ook zelf even zwemmen. Liefhebbers van golf hebben in Hua Hin heel wat te kiezen.

CHA AM

Cha Am is het 'fraaie zusje' van Hua Hin en ligt op 25 kilometer afstand. Het is rustiger en heeft 7 kilometer strand, een lange boulevard, gestoffeerd met hoge pijnbomen, en met de nodige restaurantjes en winkeltjes. Aan het einde vindt u een vissershaven met tal van seafood restaurantjes. Toch valt de avond niet noodzakelijk vroeg in Cha Am. Veel studenten en jonge Thai uit Bangkok zoeken in Cha Am de vrolijkheid van het weekeinde op. Dat bestaat uit bananenboten en hier en daar een strandparty.

PRACHUAP KHIRI KHAN

Als u wat verder naar het zuiden gaat vindt u in Prachuap Khiri Khan prachtige stille stranden en romantische baaien zoals in Pranburi en Baan Grood. Ook het indrukwekkende Khao Sam Roi Yot nationale park, dat de grootste zoetwater moerassen van Thailand omvat, ligt hier.

CHUMPHON

Als u de Thaise Riviera in zuidelijke richting blijft volgen, belandt u in Chumphon. Chumphon had altijd al een van de mooiste koraalriffen van Thailand, maar sinds er vanuit Bangkok op Chumphon gevlogen wordt, ontdekken vooral Thai dit natuurschoon. Ook rondom Chumphon is er meer dan genoeg strand te vinden. Al blijft het stadje (met een paar interessante tempels en een leuke avondmarkt) voor veel reizigers vooral de poort naar Koh Tau. (zie verderop: De Eilanden in de Golf). Thai noemen Chumphon 'de toegangspoort tot Zuid-Thailand' en kennen het ook als het 'Land van de Twee Zeeën'. Dan hebben we het over de Golf van Thailand aan de ene kant en de Andaman Zee als we de Isthmus (landengte) van Kra oversteken.

NAKHON SI THAMMARAT

In Nakhon Si Thammarat aangekomen, bent u inmiddels zo'n 600 kilometer van Bangkok verwijderd. Veel Thai zeggen Muang Khon of Nakhon, een stuk gemakkelijker. De bijnaam van dit gebied luidt ' het land van de zee en de bergen', en daar is weinig aan gelogen. De lange strook van stranden die vanaf Hua Hin al naar het zuiden van Thailand leidt, gaat hier onafgebroken door. Bekend zijn Hin Ngam Beach en Kho Khao Beach (dat ook bekend staat als Hat Beach), Nai Phlao Beach (drukker) en Na Dan Beach (rustiger).

Satun / Koh Lipe


thailand de mooiste stranden
Bijna in het meest zuidelijke stukje Thailand, al bijna aan de grens met Maleisië, ligt aan de westkust badplaats Satun en een eindje van de kust, in de Straat van Malakka, het eiland Koh Lipe.

SATUN

Satun is niet bepaald een van Thailands bekendste provincies. Met minder dan een half miljoen mensen ook niet bepaald een van de grotere. Maar Satun is wel een kleine diamant die maar door weinigen gevonden wordt. Voor veel reizigers is het de poort naar of van Maleisië. En voor nog meer mensen alleen maar de haven naar Koh Lipe. Dat is een beetje jammer. Het is niet alleen een sfeervol stadje, ooit deel van een sultanaat en omringd door heuvelrijk bebost natuurgebied, het heeft ook zelf hele mooie stranden. Die grotendeels uitkijken op een van de meer dan 80 eilanden die hier voor de kust liggen.

KOH LIPE

Koh Lipe is een klein eiland in de provincie Satun, in het uiterste zuiden van Thailand, tegen de grens met Maleisië. Volgens velen kunnen Lipe en de eilandjes er om heen zich meten met de Malediven. De omgeving is subliem, omringd door een glasheldere zee, kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Het is het enige bewoonde eiland van de tien die deel uitmaken van de Andang Archipel. Er zijn drie grotere stranden op het eiland, die je in een wandeling van een uur allemaal kunt bezoeken.

Akire Lipe resort is simpelweg het beste resort op het tropische eiland. Het ligt direct aan het Pattaya strand bij een beschermd zwemgebied, maar ook op slechts een paar minuten lopen van de promenade Walking Street, met zijn restaurantjes, winkeltjes en barretjes.

De Eilanden in de Golf


thailand de mooiste stranden
Een mooi rijtje eilanden vindt u in de Golf van Thailand. Ze liggen min of meer voor de kust die we de Thaise Riviera noemen. Koh Samui is het grootste van deze eilanden en is per vliegtuig goed bereikbaar vanuit Bangkok.

KOH SAMUI

Koh Samui is misschien wel het meest veelzijdige eiland van Thailand (en na Phuket ook Thailands populairste). Feestnummers vinden er wat van hun gading, maar ook de mensen die liever op tijd uit de veren zijn om een vroege strandwandeling te maken. Samui heeft ook ideaal weer. In tegenstelling tot enkele andere populaire eilanden is het weer op Samui redelijk stabiel en de meeste tijd van het jaar droog.

Het beroemdste strand is ongetwijfeld Chaweng Beach waar het prettig toeven is, op een leuke manier kijken en bekeken worden en waar de meeste nachtvlinders neerstrijken. Lamai lijkt op Chaweng maar is iets rustiger. Bophut is een oud vissersdorp, maar dan met 2 kilometer strand. Maenam Beach is van de bekendste stranden de rustigste. Koh Samui is groot en afwisselend genoeg om ook op dagen dat u geen zin heeft in het strand interessant te zijn (Koh Samui Tours).

KOH PHA-NGAN

Koh Pha-Ngan is een fraai eiland met mooie palmenstranden, op 45 minuten varen van Koh Samui. Het heet ook wel het party-eiland van Thailand. Dat komt voornamelijk door de Full Moon Party's die bij elke volle maan op Haad Rin-strand plaatsvinden. Toch hoeft dat u niet af te schrikken (als het al geen uitnodiging is). In de periodes dat er geen party's zijn is het hier prettig verblijven. En uiteraard ook op de plekken waar het feest geen greep op krijgt. Een voorbeeld: Min of meer buiten het zicht ligt Panviman Resort, tegen de heuvels, tussen de rotsformaties die langzaam de zee in lijken te rollen. Panviman betekent het paradijselijke. Niets te veel gezegd, als u het ons vraagt.

KOH TAO

Een klein en groen tropisch eiland met een bergachtig decor. Het begint met een T? Het is Koh Tao (schildpad-eiland). Het eiland straalt rust uit, de stranden zijn uitgestrekt, de zee is heerlijk helder, de bevolking uiterst vriendelijk, het eten fantastisch! Snorkelen en duiken gaat extreem goed op dit eiland vanwege de overvloedige aanwezigheid van koraal. Volg een duikcursus en ontdek de wonderbaarlijke onderwaterwereld vol tropische vissen en koraal. Vanaf Koh Tao kunt u ook zonder probleem een bezoek brengen aan de omliggende eilandjes Koh Pha-Ngan en Koh Nang Yuang (een bounty-eiland vol natuurschoon, een resort en met bijna verlaten stranden).

KOH TALU

Koh Talu is een eilandje voor de kust van Bang Saphan. Het is een van de weinige privé eilanden in Thailand en de eigenaar doet er alles aan om dit gebied conserveren. Geen drukte en geroezemoes om u heen. In plaats daarvan rust, palmbomen, een spierwit strand. Het Koh Talu Island Resort ligt tussen de palmbomen bij een mooi zandstrand. Er zijn drie baaien met prachtige witte stranden en aan de achterkant vindt u een hoge klif met bovenop een spectaculair uitzicht.

De Trang Archipel


thailand de mooiste stranden
De Trang Archipel ligt aan de westkust van Thailand, aan de Andaman Zee. De eilandengroep ligt ten zuiden van Phuket.

KOH NGAI

Koh Ngai is onderdeel van het Mu Ko Lanta National Marine Park. Met Koh Hai en Koh Ngai wordt hetzelfde eiland bedoeld. Officieel is het het Koh (eiland) Ngai, maar de lokale bevolking zegt Hai. Op het eiland zijn geen wegen en dus ook geen auto's en brommers. Het water hier heeft de kleur van de zee in een reclamefolder. Het met jungle begroeide eiland heeft een paar heerlijke stranden, ruisende palmbomen en kristalhelder zeewater, dat is het plaatje. De charme van Koh Ngai is dat het daarmee ook wel zo'n beetje klaar is. Op veel overbodige extra franje hoeft u hier niet te rekenen, behalve dan dat veel resorts hier van uitstekende kwaliteit zijn.

KOH MOOK

Op zoek naar een stukje paradijs? Het Koh Mook Sivilai Beach Resort (dat we maar even als voorbeeld nemen) ligt op het puntje van het eiland in 5,6 ha natuurgebied, en wordt aan twee kanten omsloten door de azuurblauwe oceaan met hagelwitte stranden. In zee: honderden vissen in alle kleuren die u kunt bedenken. U kunt met een kano op zee peddelen, duiken en snorkelen, door de weelderige natuur over het eiland wandelen. Of via een donkere gang de Emerald grot (Tham Morakot) binnen zwemmen om vervolgens op een paradijselijk stukje strand uit te komen. Het wordt omgeven door hoge rotsen en u ziet de bijzondere groene kleur van het water, veroorzaakt door de filtering van het zonlicht in het zeewater. Daarmee hebben we het beeld van Koh Mook wel treffend neergezet.

KOH KRADAN

Als er al sprake is van baas boven baas, dan fluisteren Thaise stemmen dat Koh Kradan de mooiste stranden van de Trang Archipel heeft. Een groot deel van het kleine eiland wordt in beslag genomen door kokosnoot- en rubber plantages. Er zijn geen wegen of winkels. Het eiland heet Kradan als verwijzing naar de langwerpige vorm van het eiland. Langs een van die lengtes loopt het ongeveer 2 kilometer lange Yang Long strand (met prachtig zacht wit zand). Aan de andere kant is veel vis en kleurrijk koraal te zien. Een deel van dat koraal steekt als het eb is boven het ondiepe water uit.

Golden Coast


thailand de mooiste stranden
Vanaf het vaste land gezien wordt de 'gouden kust van Thailand' een beetje verborgen door de drie nationale parken die er omheen liggen, Kha Sok, Khao Lak en Phang Nga. Toch valt er hier heel wat te ontdekken.

KHAO LAK

Het gebied rond Khao Lak wordt overheerst door de berg Lak, aan wie deze regio haar naam ontleent. Het is een van de mooiste en meest natuurrijke delen van Thailand. De drie genoemde nationale parken wijzen daar al op. Toch heeft Khao Lak, dat op ongeveer 80 kilometer van Phuket ligt, ook voor strandliefhebbers veel te bieden. Over een lengte van zo'n 30 kilometer, soms slechts onderbroken door een vissersdorp rijgen de stranden zich aaneen. Verwacht hier geen barretjes of nachtleven. Het strand is hier nog vooral het strand. De bekendste stranden zijn het ruim een kilometer lange Khao Lak Beach, Natai en Thai Muang, en het noordelijke strand tussen Khuk Khak Beach en het dorpje Baan Nam Khem. Levendiger en drukker zijn Bang Niang Beach en Nang Thong Beach.

KOH PAYAM

Koh Payam is klein en afgelegen genoeg om aan de aandacht van veel reizigers te ontsnappen. De omgeving is gul: strand, een soms ruige golfslag (surfen!), mangrove, koraalrif, rubber- en cashew plantages. Hier valt nog te proeven van het eilandgevoel. Niks moet, er is genoeg ruimte voor een wandeling of een drankje in een van de weinige barretjes en restaurantjes langs de kuststrook. Accommodatie hier is eenvoudig. De twee bekendste stranden liggen aan Ao Yai (Sunset Bay) en Ao Khao Kwai (Buffalo Bay). Het eiland ligt op ongeveer drie kwartier varen met de speedboot vanuit Ranong.

SIMILAN EN SURIN EILANDEN

Beroemd qua reputatie, maar nog niet heel erg bezocht, zijn de eilanden van dit National Park:Similan Eilanden. De Andaman Zee heeft hier kristalhelder water, zit boordevol vissen en prachtig koraalrif. Er is veel te zien, van anemoonvissen (Nemo) en schildpadden tot haaien en barracudas. Maar ook het decor van woeste rotsen en jungle bebossing mag er zijn. Als u van duiken of snorkelen houdt, kan het niet anders of de Similan Eilanden staan hoog op uw wensenlijstje. U kunt de eilanden bereiken vanuit Khao Lak en Phuket.

Een bijzondere ervaring is Kamperen op de Surin Eilanden. Kamperen op de Surin Eilanden laat u maximaal genieten van een omgeving die u anders echt alleen op foto's ziet. De zee is zo helder dat het lijkt alsof de boten boven het water zweven. Het zandstrand is wit en rul, de vissen hebben alle kleuren van de regenboog. U kunt er zee-schildpadden zien en misschien wel het allermooiste: het is er rustig omdat (gelukkig) nog niet veel mensen dit paradijselijke stukje Thailand hebben ontdekt. Tegen niemand zeggen dus.

<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>