Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Autoreizen

Niemand die vertelt hoe laat u moet vertrekken, niemand die bepaalt wanneer u even stopt, niemand die u verplicht nog twee uur door te rijden. Als u zelf auto rijdt, bent u eigen baas. En dat niet alleen, u komt op plekken waar anderen niet komen, u hoeft niet met koffers en tassen te sjouwen; u kunt Thailand dus op een gemakkelijke en comfortabele manier met uw gezin of vrienden gaan ontdekken.

Handig om te weten:
 • een auto huren in Thailand is niet overdreven duur. U huurt al vanaf ongeveer 30 euro per dag.
 • in Thailand rijden ze links.
 • u moet 21 jaar oud zijn, minimaal een jaar uw rijbewijs hebben en een internationaal rijbewijs kunnen overleggen.
 • er is geen beperking van het aantal kilometers dat u wilt rijden.
 • wilt u zien welke auto's te huur zijn en wat de kosten zijn, kijk dan op AUTOHUUR (ZONDER CHAUFFEUR)

  Green Wood Travel heeft vier basis autoreizen samengesteld die verschillende delen van Thailand beslaan. U kunt deze reizen zelf op smaak maken en naar uw hand zetten. Zet het kompas op:
 • van Bangkok, via het westen van Thailand, naar Chiang Mai, ongeveer 1500 kilometer in tien dagen: Kompas op West-Thailand
 • van Bangkok naar Chiang Rai: Kompas op Noord-Thailand
 • door de Isaan, het noordoosten van Thailand: Kompas op Oost-Thailand
 • via de Golf van Thailand naar Koh Samui: Kompas op Zuid-Thailand

 • Mocht u uiteindelijk beslissen toch liever niet zelf te rijden, maar wel de vrijheid te hebben om baas in eigen bus te zijn, overweeg dan een eigen minibus met chauffeur. Hoe het werkt vindt u op: MINIBUS MET CHAUFFEUR

  Een leuke vakantie: zelf autorijden door Thailand!


  Autoreizen in Thailand en auto rijden in Thailand
  Opmerking: houdt u er rekening mee dat de bagageruimte van de verschillende auto's beperkter is dan u denkt en dat het zeer afhangt van het aantal personen dat de auto huurt. Het is aan te raden makkelijk vervormbare reistassen mee te nemen in plaats van harde koffers.De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Green Wood Travel een 'self drive' en rijdt met uw gehuurde auto frank en vrij door Thailand. U komt dan werkelijk in aanraking met 'Amazing Thailand.'

  Is het niet erg gevaarlijk om zelf in Thailand te rijden? Het antwoord luidt: nee, als u zich maar aan de Thaise verkeersregels houdt, en -misschien nog belangrijker- zich aanpast aan de Thaise mentaliteit. De Thai rijden links en alhoewel er net zoveel verkeersregels zijn als in Nederland en België, gelden ze volgens veel automobilisten vooral voor de andere weggebruikers.

  Het gebruik van de verkeersregels is flexibel. Dat betekent: goed anticiperen en vooral niet agressief rijden. In Thailand geldt dat wie het dichtst bij de kruising staat voorrang krijgt. Gelukkig is vrijwel alle bewegwijzering tweetalig (dus ook Engels). Zorg wel voor een Engelstalige wegenkaart en een navigatiesysteem.

  Over diefstal hoeft u zich geen zorgen te maken. Die komt in Thailand nauwelijks voor, ook als gevolg van de hoge straffen die daar op staan.

  Het huren van een auto is voordeliger per maand, zelfs als u de auto bijvoorbeld drie weken huurt!

  Green Wood Travel regelt voor u een auto naar keuze, uiteraard voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, bij gerenommeerde bedrijven (onder meer Budget en Avis). In overleg met u stellen wij de leukste routes samen en regelen we voordelig accommodatie voor onderweg.

  De juiste papieren: rijbewijs en verzekering


  VEREISTEN:
 • u moet om een auto in Thailand te kunnen huren minimaal 21 jaar oud zijn. Bij sommige autoverhuurders zelfs 23 jaar oud
 • uw rijbewijs moet minimaal een jaar geleden zijn gehaald
 • u moet in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.
 • wilt u iemand anders ook laten rijden, dan dient u dit vooraf op te geven. De andere rijder moet ook over een internationaal rijbewijs beschikken

 • INTERNATIONAAL RIJBEWIJS:
  Dit kunt u aanvragen bij een ANWB Winkel bij u in de buurt. U moet hiervoor naar de winkel, het kan niet per e-mail of telefoon. Niemand anders kan het voor u doen. U moet namelijk persoonlijk uw rijbewijs laten zien. Niet vergeten dus het rijbewijs EN een recente pasfoto mee te nemen.
  Het document kost 19 euro (voor ANWB leden 18 euro). Het Internationaal Rijbewijs is een jaar geldig en u krijgt het meteen mee.

  In België kunt u het document aanvragen bij het stadsloket van uw gemeente. Kosten ongeveer 16 tot 25 euro. Ook hier geldt: identiteitskaart, rijbewijs en een recente pasfoto meenemen. Het Belgische Internationaal rijbewijs is 3 jaar geldig (of korter als uw rijbewijs geen drie jaar meer geldig is). U krijgt het meteen mee. Meer informatie vindt u op: Belgisch Internationaal Rijbewijs

  GARANTIE EN VERZEKERING:
 • u heeft een creditcard nodig voor (onder meer) het betalen van de borgsom.
 • sommige autoverhuurders in Thailand vragen een toeslag voor bestuurders boven de 65 jaar oud
 • Autohuur is inclusief LDW (Loss Damage Waiver ) maar exclusief SDW (Super Damage Waiver.) Maximale eigen risico is tussen de 8.000 - 10.000 THB afhankelijk van het autotype. Dit eigen risico is af te kopen, lees condities.


 • Wilt u zien welke auto's te huur zijn en wat de kosten zijn, kijk dan op AUTOHUUR (ZONDER CHAUFFEUR)

  Onderweg: verkeersregels en tips


  Autoreizen in Thailand en auto rijden in Thailand
  Maximumsnelheid
  - De stad 55 km per uur
  - De hoofdwegen 60 tot 120 km/uur.
  U komt in Thailand echt niet op elke weg een olifant tegen. Toch is het verstandig om -meer dan in Nederland en België- op onverwachte gebeurtenissen te letten. Een hond die plotseling de weg oversteekt, een bestuurder die geen richting aangeeft, of een brommerrijder die (omdat het voor hem of haar korter is) in de tegengestelde rijrichting rijdt. Veel Thai vinden het ook geen probleem een straat met eenrichtingsverkeer tegen de richting in in te rijden. Opvallend is hoe tolerant eventuele tegenliggers mee naar een oplossing zoeken, zodat iedereen snel zijn weg kan vervolgen.

  Nog een paar praktische Thaise verkeersregels. We hebben al gezegd dat men in Thailand links rijdt.
 • verkeer van links heeft voorrang.
 • links afslaan bij een rood stoplicht is toegestaan, als het veilig kan.
 • op wegen met twee of meer rijstroken per rijrichting, is links inhalen toegestaan.
 • het dragen van veiligheidsgordels is verplicht
 • bestuurders op de hoofdweg hebben voorrang.
 • verkeer op een rotonde heeft voorrang.
 • als iemand je wil inhalen, moet je als dit veilig kan, een signaal geven met de linker richtingaanwijzer. Als dit niet veilig kan, geef je dat aan met de rechter richtingaanwijzer.
 • kijk hoe dan ook goed om je heen, het verkeer kan overal vandaan komen

 • Rijden in het donker raden we ten zeerste af. Veel voertuigen hebben geen of onvoldoende achterlicht. Dat geldt met name voor landbouwvoertuigen, karren, motoren en fietsen. Ook rijden er voertuigen met slechts één werkende koplamp. Dat is dus geen motor, maar een auto of vrachtwagen! Houd er rekening mee dat het in Thailand rond 6 uur 's avonds donker is.

  In Thailand gebeuren relatief veel ongelukken, vaak als gevolg van alcohol. Toch valt het op dat de meeste weggebruikers in Thailand rijden rustig, ook al omdat auto's doorgaans zijn voorzien van een automatische versnellingsbak. Let ook op bij de zogeheten U-turns, plekken in de middenberm waar het verkeer kan keren. Neem evenmin risico's bij het inhalen. Vooral vrachtwagens rijden flink door en halen andere weggebruikers in zonder richting aan te geven. De maximumsnelheid is in de stad 55 km/uur en op de hoofdwegen 60 tot 120 km/uur.

  Opmerking: **Green Wood Travel heeft in Bangkok de beste Thais/Engelse routekaarten op voorraad. Uiteraard kunt u ook kaarten downloaden van www.mapofthailand.org

  Budget Car Model


  Autoreizen in Thailand en auto rijden in Thailand
  Als u op pad gaat, zult u ontdekken dat de meeste wegen in Thailand goed zijn onderhouden. Ook fijn is dat er onderweg veel gelegenheid is om even te stoppen, op adem te komen, een kopje koffie te drinken, een rol wc papier te kopen (om maar eens wat te noemen) of te eten (u bent wel in Thailand, dus eten kan altijd).
  Algemene huurvoorwaarden
  BUDGET
  01 mei 19 t/m 31 okt. 20


  Vaak kan dit om en bij een benzinestation. Daar zijn trouwens ook altijd toiletten. Als u daar bent, kunt u meteen tanken. Dat gaat nog een beetje zoals in oude film en zoals wat oudere reizigers zich uit Nederland herinneren: je kunt gewoon blijven zitten, een medewerker van het pompstation doet alles voor je. Een liter benzine kost ongeveer 34 a 35 Thaise baht per liter. De meeste auto's rijden op Gasohol 91, Gasohol 95 of diesel.

  Tot slot nog een paar handige telefoonnummers: het noodnummer voor eerste hulp of een ambulance is 1669. De toeristenpolitie bereikt u op 1155.

  Mocht u uiteindelijk beslissen toch liever niet zelf te rijden, maar wel de vrijheid te hebben om baas in eigen bus te zijn, overweeg dan een eigen minibus met chauffeur. Hoe het werkt vindt u op: MINIBUS MET CHAUFFEUR

  Budget Car and Truck Rental biedt in Thailand het grootste netwerk (ca. 2100 auto's) en zeer professionele service. Er zijn ruim 30 verhuurstations.

  SIPP
  Code
  Klasse huurauto
  (Vanaf prijzen per auto/minibus per etmaal)
  Vanaf
  (THB / DAY)
   
  CPMRToyota-VigoToyota Vigo 2.5
  Pickup Truck - Handversnelling
  2 deurs, 2 personen
  2 koffers
  900BOEK
  ECARHonda-JazzHonda Jazz 1.5
  Economy Sedan - Automaat
  4 deurs, 4 personen
  2 koffers
  1.200BOEK
  CCARToyota-AltisToyota Altis 1.6
  Compact Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  2 koffers
  1.500BOEK
  FFARToyota-VigoToyota Vigo Double Cab 3.0
  Double Cab 4WD - Automaat
  4 deurs, 4 personen
  4 koffers
  1.700BOEK
  ICARHonda-CivicNieuw Honda Civic 1.8
  Intermediate Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  2½ koffers
  1.800BOEK
  IVARToyota-InnovaToyota Innova 2.0
  Compact Van - Automaat
  5 deurs, 6 personen
  3 koffers
  2.000BOEK
  FCARHonda-AccordNieuw Honda Accord 2.0
  Full Sized Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  3 koffers
  2.000BOEK
  PCARToyota-CamryNieuw Toyota Camry 2.0
  Prestige Sedan - Automaat
  4 deurs, 5 personen
  3 koffers
  2.200BOEK
  WPFARToyota-FortunerToyota Fortuner 3.0D
  Prestige 4WD - Automaat
  5 deurs, 5 personen
  4 koffers
  2.200BOEK
  MVMRToyota-HiaceNieuw Toyota Commuter 2.5D
  Minibus - handversnelling
  4 deurs, 9 personen
  6 koffers
  1.700BOEK  << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>