Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Jungletrek informatie

Het Noorden van Thailand was vroeger het gebied van het machtige Koninkrijk Lanna met Chiang Mai als hoofdstad.

Deze streek werd lang beschreven als het land van de prachtige bergen met kleurrijke, veranderende seizoenen en tevens als het land van de meest vriendelijke, beleefde en gracieuze mensen. Verder vind je hier enkele exotische bergvolkeren, woonachtig in de uitlopers van de Himalaya.

Foto's:

Jungletrek en jungle safari informatie prijsgarantieJungle trek en jungle safari informatie prijsgarantie

Algemene informatie


Jungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai Pai
Een jungletrek is een tocht door de jungle met bezoek aan en overnachting bij diverse bergstammen ('hill tribes'). Bij de meeste treks is ook een facultatieve olifanten trip, vlotvaren en/of een boottocht inbegrepen. THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Op (deze en andere) treks kan, in overleg met de gids, tegen bijbetaling een olifanten trip, vlotvaren en/of een boottocht als extra activiteit worden ingelast. Dit betekent dat de trek fysiek minder zwaar wordt.

Foto's:

Jungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai PaiJungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai Pai

Belangrijk


reisdocumenten Jungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai Pai
Green Wood Travel is verplicht een routebeschrijving van de trek en de persoonlijke gegevens van iedere deelnemer door te geven aan de politie. Daarvoor hebben wij een kopie van uw paspoort (persoonlijke gegevens en visum) nodig.

Zorg ervoor een dag voor vertrek alles in orde te hebben: bagage, Thais geld en breng ons een kopie van uw paspoort. Op de ochtend van vertrek is daar geen tijd meer voor.

Klimaat


Het weer is voorspelbaar in Thailand
Elk seizoen heeft zijn eigen bekoring en specifieke invloed op de omstandigheden waaronder de trek plaatsvindt.

Gedurende de winter - november tot maart - kan het 's nachts behoorlijk koud zijn, zo'n 2 tot 10 graden. Dan volgt tot juni de hete en droge tijd met temperaturen tot 35 graden. Hierna gaat het geleidelijk meer regenen. Het echte regenseizoen loopt van juli tot november. Voor meer informatie over het weer in Thailand.

De route


De route zal in principe uitgevoerd worden zoals beschreven staat in de tour beschrijving. Omdat het aanbod van treks steeds groter wordt, proberen onze gidsen regelmatig nieuwe routes uit. In overleg met de groep kan de gids deze nieuwe routes volgen. De route kan eveneens gewijzigd worden door het inlassen van extra activiteiten, zoals een olifanttocht.
Ook door plaatselijke omstandigheden, het weer, het verplaatsen van dorpen o.i.d., kan het voorkomen dat de route aangepast moet worden. Welke veranderingen er ook zullen plaatsvinden, Green Wood Travel staat er garant voor dat de intentie van de trek steeds gehandhaafd blijft.

N.B. Rafting is een zeer spectaculair onderdeel van onze jungletreks. Met name gedurende de regentijd kan het er behoorlijk ruig aan toe gaan. Als de gids vindt dat het te gevaarlijk is, zal hij besluiten dit onderdeel af te lasten; de gids is namelijk verantwoordelijk voor het welzijn van de groep. Vervolgens wordt de trek op een andere manier voortgezet.

De verzorging


Jungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai Pai
Bergstammen leven voor onze begrippen onder zeer primitieve omstandigheden. Slapen gebeurt in gemeenschappelijke ruimtes; verwacht geen zachte bedden, er is hooguit een dun matrasje aanwezig. Waterleiding en toilet ontbreken, waardoor wassen alleen in beekjes mogelijk is.

Kleren worden er tijdens een trek niet schoner op, neem dus niet uw mooiste kleren mee. De gids zorgt voor het benodigde drinkwater, vaak in de vorm van Chinese thee, en maakt het eten klaar. Al het andere is voor eigen rekening.

Bagage en geld


Persoonlijke spullen moeten zelf gedragen worden, neem dus alleen het hoognodige mee. De rest van de bagage kan in uw hotel achtergelaten worden. In principe heeft u onderweg weinig geld nodig. Wij adviseren iedereen 1.000 tot 2.000 THB mee te nemen. Soms zijn onderweg flessen drinkwater of traditioneel handwerk te koop. Dat laatste is vaak ook verkrijgbaar op de 'night bazar' in Chiang Mai. De gidsen hebben extra geld bij zich voor onvoorziene omstandigheden. Dit geld is niet bedoeld om aan klanten uit te lenen voor inkopen.

Deelnemers


Jungle trekking in Noord Thailand Chiang Mai Chiangrai Pai
De trek is geschikt voor iedereen met een goede conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen. Aan een trek kunnen minimaal twee en maximaal veertien personen deelnemen.

Gids


De treks staan onder leiding van lokale, Engelssprekende gidsen. Zij hebben veel ervaring met het gebied aangezien ze er zijn opgegroeid en het gebied dus door en door kennen.

Tevens speken ze de lokale dialecten en talen.

IN IEDER GEVAL MEENEMEN:


N.B. Bij verlies / beschadiging van gehuurde of geleende spullen worden de volgende kosten in rekening gebracht:
slaapzak 400 THB,
deken 250 THB,
rugzak 350 THB,
muskietennet 150 THB,
veldfles 50 THB.
 • kleine rugzak *
 • schoenen die een goed profiel hebben en snel drogen.
 • slippers; handig in de bergdorpen als uw schoenen moeten drogen
 • jack en trui in de winter
 • regencape om rugzak en fototoestel droog te houden
 • paraplu kan bij regen en hoge temperaturen uitkomst bieden
 • waterdichte zak voor camera, etc
 • lange en korte broek
 • gevoel voor humor en een avontuurlijke instelling.
 • shirts
 • hoofddeksel ter bescherming voor de zon en de regen
 • toiletartikelen, toiletpapier, handdoek en zwemspullen
 • zonnebrandolie
 • persoonlijke medicijnen
 • muggenmelk
 • muskietennet *
 • lakenzak voor een beter slaapcomfort
 • slaapzak of deken *
 • veldfles *
 • zaklantaarn

 • De gids heeft een EHBO-doos bij zich.

  * Deze uitrusting kunt u lenen voor een kleine vergoeding. Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond. Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

  << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>