Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Interactive Thailand kaart

Welkom op de interactieve kaart van Thailand! Met deze kaart, zie onderaan, willen wij u een indruk geven van het Koninkrijk Thailand en de bijzonderheden per streek.
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

U ziet dat het land is onderverdeeld in 5 regio's: Noord, Noordoost, Centraal, Oost en Zuid. Met een "klik" op een van de regio's, wordt deze uitvergroot en alle provincies in het gebied worden zichtbaar. Als u met de cursor over de provincies "reist" ziet u meteen wat toeristische hoogtepunten oplichten. Met een volgende "klik" op de provincie of het "highlight" krijgt u nog meer informatie. Eventuele links om op door te lezen maken de informatie nog completer. Wij wensen u alvast veel plezier op uw virtuele reis!

Noot: deze kaart is een "proces in wording", dat wil zeggen, hij is nooit af. Wij blijven werken aan verbetering en verfijning van de informatie die erop staat. Komt u op uw vakantie iets moois tegen waarvan u denkt dat dit een plekje op de kaart verdient? Dan nodigen wij u van harte uit om het ons te laten weten, graag met beschrijving van de plaats en als het kan een foto. Wij gaan dan aan de slag met uw informatie in een volgende versie van de kaart!

Foto's:

Kaart van Thailand


Als u in relatief korte tijd veel van het land en z'n cultuur wilt zien en wilt u liever niets zelf regelen dan is een individuele rondreis een goede keuze. Bezienswaardigheden met een historische achtergrond vindt u o.a. in Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Mai en Chiang Rai en in het hoge noorden, en langs de grens met Cambodja. Ook zijn er vele mogelijkheden voor wie (jungle)trekkings, rafting en andere sportieve activiteiten wil doen, met name in bestemmingen richting Chiang Mai/Chiang Rai en Birma. Voor strandvakanties komen Phuket, Krabi, Koh Samui, Hua Hin/Cha-Am, Koh Chang, Koh Samet en Pattaya in aanmerking. Op de meeste strandbestemmingen kunt u duiken (veel PADI-duikscholen) en snorkelen. Er zijn overigens veel meer strandbestemmingen op kleinere en vaak minder bekende eilanden (o.a. Koh Kood, Koh Mak of in Nationaal Zeepark Trang in het zuiden.) Vele daarvan hebben echter nog wat minder comfortabele accommodaties, zodat ze wat minder geschikt zijn voor ouderen en gezinnen met kinderen, en eerder jongelui zullen aantrekken. Als u bergen wilt beklimmen moet u in de buurt van Petchaboon zijn.

Daarnaast zijn er talloze natuur- en wildparken over het hele land verspreid; u kun hiervoor ook speciale meerdaagse excursiereizen boeken.

De Isaan is een streek ten noordoosten van Bangkok waar slechts weinig toeristen komen en u het Authentieke Thaise landleven nog kunt meemaken; het lijkt soms of de tijd er heeft stilgestaan!

En dan is er natuurlijk Bangkok, de stad van de etensluchtjes, hedendaagse cultuur en drukke bedrijvigheid. Door velen verguist als te druk en smerig vanwege de soms nadrukkelijk aanwezige dieseldampen, maar in werkelijkheid een gigantische bruisende metropool waar meer dan 12 miljoen mensen leven. Overal valt wat te zien en te beleven. Aan de voet van de pijlers van de Sky Train en langs de snelwegen stallen mensen op straat hun koopwaar uit. Los van de vele schitterende tempels en de weinig exotische, maar vaak imposante en soms zelfs architectonische heel mooie wolkenkrabbers, is - voor wie goed wil kijken - Bangkok echter ook een stad waar Azië met volle kracht op u neerdaalt, en waar u te midden van de chaos en herrie ineens in een betrekkelijke oase van rust op een lokaal marktje loopt of op het erf van een van de bewoners staat, waar u dan altijd met een glimlach wordt begroet.

INTERACTIVE Thailand kaart
Google Map
<< Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>