Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand - Reizen met kinderen 10++ tips

Thailand is een uitstekende bestemming als u met uw kinderen op vakantie wil. Thai zijn gek op kleine 'farang.' Als u op deze tropische bestemming met een paar zaken rekening houdt, zeker als u met baby's en/ of peuters reist, hoeft een reis naar Thailand niet ingewikkelder te zijn dan elke andere bestemming binnen Europa.
THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Kies een kindvriendelijke bestemming. Kinderen vermaken zich doorgaans beter met wat water en zand dan in een overvol pretpark. Dan voorkomt u in ieder geval een hoop chagrijn, bij u en uw kroost. Wat dat betreft verschilt Thailand niet van bestemmingen als Spanje en Turkije.

Vul de dagen niet met allerlei activiteiten. Green Wood Travel kan u adviseren hoeveel tijd tripjes en activiteiten met kinderen kosten. U kunt dan altijd beslissen of nog tijd en energie over is voor méér. Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om een dagje bij het huisje of hotel te blijven. De Thai zijn erg gastvrij en vriendelijk. Thailand is niet voor niets 'het land van de glimlach.'

Doordat u met kinderen reist, komt u veel makkelijker in contact met de lokale bevolking. Zeker in minder toeristische gebieden is dit het geval, maar ook in Bangkok zult u versteld staan van de aandacht die kinderen krijgen van de Thai.

Reizen met jonge kinderen is een bijzondere ervaring, al is het alleen maar omdat u met zo veel zaken rekening moet houden. Green Wood Travel kan u helpen uw reis zo comfortabel mogelijk te maken. Wij kunnen u persoonlijk advies geven over uw wensen wat betreft uw vakantie.
Bijvoorbeeld over privé-transfers. U reist dan per minibus zodat u en uw kinderen genoeg ruimte hebben tijdens de trip. Ook is het in dat geval geen probleem om onderweg te stoppen indien dat nodig is. Bovendien zijn wij op de hoogte van de situatie ter plaatse en kunnen u bijvoorbeeld ook vertellen waar u luiers kunt kopen en wat u met uw kinderen kan ondernemen als het eens een dagje regent. Als u zo veel mogelijk tevoren door ons laat regelen, komt u voor weinig verrassingen te staan. Daarnaast geven we u een hoop 'bagage' mee in de vorm van informatie en tips.

Thailand is als vakantieland zeer goed ontwikkeld. De wegen zijn goed begaanbaar en steeds meer hotels en resorts bieden familiekamers aan. In veel accommodaties mogen kinderen gratis op de kamer verblijven. In onze hotelselectie staat aangegeven welke accommodaties, met name resorts, geschikt zijn voor kinderen.

Foto's:

Kinderpagina 10 Thailand tips GRATISKinderpagina Naar Thailand met kinderenKinderpagina Thailand reizen waar kinderen koning zijn

Planning van uw reis:


Kinderpagina Naar Thailand met kinderen
Een reis met kinderen naar Thailand kunt het best maar goed plannen. Reizen op de bonnefooi is in geen geval comfortabel.

Waar moet u zelf rekening mee houden?
 • Hoe snel vervelen mijn kinderen zich?
 • Dat u misschien nog meer dan thuis de hele dag met de kinderen bezig bent. Er is minder tijd voor uzelf.
 • Geef uw grenzen aan. Ook kinderen moeten leren dat reizen niet altijd alleen maar leuk is. Ook onderweg zullen ze zich weleens vervelen.

 • Zorg er in ieder geval voor dat uw kinderen zijn gevaccineerd. We gaan er van uit dat kinderen deelnemen aan het Nederlandse vaccinatiebeleid. Kijk voor meer getailleerde informatie verderop onder het blokje 'Vaccinaties en ander ongemak'.

  Om uw reis vooraf zo goed mogelijk te plannen, kunt u het beste vóór u gaat boeken al veel over uw bestemming weten. Wat zijn de dingen die u absoluut niet wilt missen? Hoe vaak wilt u van locatie wisselen? In welke gebieden kunt u het beste verblijven? Raadpleeg reisgidsen en de informatie op onze site.

  Afhankelijk van wat u allemaal wilt zien en doen, zult u een reisschema moeten maken. Green Wood Travel heeft zorgvuldig nagedacht over de reizen en de routes. Als u zelf een reis wilt samenstellen, vindt u hieronder tips waar u rekening mee kunt houden.
 • De afstanden die u per dag aflegt, liggen lager dan wanneer u zonder kinderen reist. Een enkele uitzondering daargelaten kun u het best maximaal per dag vier uur reizen.
 • Reizen met lokaal openbaar vervoer is meestal erg leuk voor iets oudere kinderen, omdat u zich onder de lokale bevolking bevindt en er veel te zien is. Het is daarom leuk om op de plaats van bestemming ook eens een uitstapje met het openbaar vervoer te maken.
 • Hoe vaak wilt u naar een nieuw onderkomen vertrekken? Behalve telkens opnieuw alles in- en uitpakken, betekent het ook dat u opnieuw moet wennen aan een nieuw bed, een nieuwe kamer en een andere omgeving. En opnieuw uw 'huis' kindveilig maken.


 • Wilt u een rondreis maken of wilt u juist op één vaste plek blijven en vandaar uitstapjes maken? U kunt natuurlijk ook twee of drie plaatsen in één reis combineren. Kiest u voor een comfortabel luxe hotel of een eigen huis (met of zonder zwembad?) Green Wood Travel helpt u de juiste keuze te maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld een lijst met kindvriendelijke hotels op de website staan.

  Kijk ook naar ons 'Child Policy'. Dat houdt onder meer in dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor een kind onder de 12 jaar dat bij de ouders op de kamer slaapt. Een tip: neem een luchtbed mee. Zo hoeft er geen extra bed bij u op de kamer en heeft u meer bewegingsruimte.


  Bij de keuze van bestemmingen die wij adviseren wegen de volgende aspecten zwaar:
 • Er is goede gezondheidszorg beschikbaar en (redelijk) goede hygiëne aanwezig
 • Het is er veilig, beperkte criminaliteit
 • Er is een goede infrastructuur; het land is eenvoudig te bereizen
 • Er zijn voldoende activiteiten, excursies, e.d. mogelijk in de omgeving van de accommodaties
 • In Thailand is alle melk gepasteuriseerd. Wanneer u bij straatstalletjes eten wilt kopen, let dan goed op dat vlees en vis goed gaar zijn.
  Eten in Thailand is zelden een probleem. In hotels en grote restaurants staan doorgaans ook veel internationale gerechten op de menukaart. Thai weten dat Westerlingen niet gewend zijn om pittig te eten en bereiden ook eten zonder de pittige pepertjes. Zeg bij het bestellen voor alle zekerheid 'mai phet', 'niet pittig'. Thai zijn gek op kinderen en in ieder restaurant is wel iemand te vinden om u kinderen bezig te houden terwijl u van uw maaltijd geniet. In Thailand is de hygiëne over het algemeen goed. Ook telt Thailand veel restaurants waar u bekende westerse maaltijden kunt bestellen. Meer lezen: Thailand - Fruit Ontdekkingsreis.

  Green Wood Travel kan diners voor u reserveren. Tip: een buffetdiner op de 78e verdieping van het Baiyoke Sky Hotel in Bangkok. Een onvergetelijk uitzicht! Laat uw kinderen het hotel waar u verblijft maar zoeken tussen alle gebouwen. Ondertussen genieten ook de kinderen van het buffet, omdat zij zelf kunnen uitkiezen wat ze willen eten.

  Accommodatie moet voldoen aan het volgende


  Kinderpagina Naar Thailand met kinderen
 • Zijn de kamers ruim genoeg? Ook als er een bed op de kamer wordt bijgeplaatst, moet voldoende bewegingsruimte overblijven voor u en de kinderen.
 • Is airconditioning en/of een ventilator aanwezig of is er op een andere manier voldoende ventilatie? Met 4 personen op een kamer liggen zweten bij meer dan 30 graden is geen pretje.
 • Als u met een baby/peuter reist die overdag nog slaapt, is het handig om ergens te verblijven waar u op de momenten dat uw kind slaapt niet stilletjes op uw kamer hoeft te blijven zitten. Een kamer op de beganegrond, waar u op uw terras kunt wachten tot uw kind inslaapt en u daarna gemakkelijk even weg kunt om te zonnen, te zwemmen of iets te drinken (babyfoon meenemen!) is dan ideaal.
 • Een waterkoker op de kamer is een uitkomst voor het maken van flesjes, het opwarmen van potjes en het maken van koffie, thee, chocolademelk of bouillon. Een koelkast is prettig als u op uw kamer iets te drinken wilt bewaren, zodat u niet ieder drankje van uw kinderen in het hotel hoeft te kopen.
 • Is er speelgelegenheid voor kinderen? Een grasveldje kan al genoeg zijn, maar een speeltuintje of zwembad is helemaal ideaal (zeker zo af en toe).
 • Is er voldoende schaduw op het terrein? U wilt uzelf, maar vooral uw kinderen ten slotte niet de hele dag in de volle zon laten zitten.


 • Wat moet u doen voor vertrek?


  Kinderpagina Naar Thailand met kinderen GRATIS tips
  Wat moet u doen voor vertrek?
  Als u op 'expeditie' gaat naar Thailand, is een goede voorbereiding essentieel voor een goede afloop. Hetzelfde geldt voor reizen met jonge kinderen: met een goede voorbereiding wordt de 'expeditie' met uw kinderen vooral leuk en comfortabel. Zodat u kunt genieten van een bijzondere vakantie en uw kinderen ook.
  Zodra u weet dat u op vakantie gaat kun u beginnen met uw kinderen voor te bereiden. Leg uit wat u gaat doen, hoe de reis verloopt en wat hij/zij kan verwachten.

  Enkele tips:
 • Zoek op een tablet / atlas / wereldbol op waar Thailand ligt en laat het zien aan uw kinderen.
 • Ga op zoek naar informatie over Thailand: wat eten ze daar, welk geloof hebben de mensen, hoe gaan ze gekleed, hoe zien ze er uit? In de bibliotheek (of boekhandel) hebben ze leuke (reis)boekjes voor kinderen. Ook op internet is veel informatie te vinden.
 • Vertel uw kinderen wat ze kunnen gaan doen op vakantie. Laat foto's uit boeken of van internet zien, noem een paar mogelijke activiteiten en laat uw kinderen eventueel kiezen wat ze niet willen missen. Zoek ook vast aanvullende informatie om vast door te lezen en/of mee te nemen
 • Laat uw kinderen mee beslissen. Laat ze bijvoorbeeld kiezen uit verschillende daginvullingen en doe degene die zij kiezen. Het maakt ze betrokken.
 • Nog meer voorpret: laat uw kinderen de dagen aftellen tot het begin van de vakantie
 • Of laat ze wat woordjes als goedendag en dank u wel leren in de lokale taal.
 • U hoeft niet per se kinderbestemmingen te kiezen. Kies plekken die voor iedereen wat te bieden hebben.

 • Papieren/verzekeringen
 • Controleer ruim van tevoren of alle papieren in orde zijn. Een paspoort verlengen duurt meestal een paar dagen tot een week.
 • Regel op tijd een visum als u deze nodig hebt (en vergeet deze niet aan te vragen voor uw kinderen). Over het algemeen geldt: hoe eerder hoe beter.
 • Zijn al uw verzekeringen in orde? Heeft u een goede reis- en ziektekostenverzekering en zijn deze goed op elkaar afgestemd? Bent u niet vergeten uw kinderen bij te schrijven op bestaande (doorlopende) verzekeringen?
 • Staat uw bankpas op 'wereld' zodat u in Thailand geld kunt pinnen?

 • Gezondheid
 • Check uiterlijk 6 weken voor vertrek of en welke vaccinaties nodig zijn, bijvoorbeeld bij de plaatselijke GGD. Ga na bij het consultatiebureau of uw baby sommige inentingen (bijv. BMR) vervroegd nodig heeft. Maak eventueel ook een afspraak met uw huisarts om te kijken of u nog extra medicijnen voor uw kinderen mee moet nemen

 • Als u medicijnen gebruikt, kunt u bij uw apotheek een geneesmiddelenpaspoort opvragen. Hierin staan medicijnen en de samenstelling hiervan beschreven. Dit kan handig zijn bij de douane of als u onverwacht in het buitenland medicijnen nodig hebt.
 • Geef kinderen die verkouden zijn voor een vliegreis al een paar dagen voor vertrek regelmatig neusdruppels. Vliegen met een verstopte neus kan namelijk oorproblemen veroorzaken. Zorg er ook voor dat u in het vliegtuig neusdruppels bij u heeft.
 • Als u zwanger bent: controleer tot wanneer u mag vliegen en vraag aan uw verloskundige/gynaecoloog uw dossier en een zwangerschapsverklaring. Deze kunt u in het vliegtuig nodig hebben om uw zwangerschapsduur aan te tonen, maar is ook noodzakelijk als u in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt. Overigens: als u zwanger bent kunt u een plaats in het vliegtuig krijgen met extra beenruimte.
 • De ziekenhuizen in de grote en bekende toeristische plaatsen in Thailand kunnen zich meten met de ziekenhuizen in Europa. Zie voor meer informatie www.bumrungrad.com, www.bangkokhospital.com

 • Vakantie. Gezond voor iedereen
  Niet alleen volwassenen knappen al op van het idee dat ze binnenkort op vakantie gaan; even geen sleur en even geen werk. Alleen al denken aan die avonden dat u door de branding langs het strand wandelt, doet wonderen. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, ook kinderen knappen op van vakantie. Waarom is vakantie goed voor kinderen?
 • Kinderen doen veel nieuwe ervaringen op. Dat stimuleert het creatieve denken. Zij leren om gebeurtenissen en ervaringen op een andere manier te bekijken.
 • Het ontdekken van nieuwe dingen op een ontspannen wijze maken in de hersenen neurotransmitters vrij, die helpen om ons beter te voelen en dus het stressniveau verlagen.
 • Op vakantie wordt de band tussen ouders en kind goed aangehaald. Het is pure 'quality time'.
 • Vakantie is goed voor de eigenwaarde van een kind. Die wordt gestimuleerd door de aandacht die het van de ouders krijgt en zelfs al van de permanente aanwezigheid van de ouders. Het maakt kinderen ontvankelijk gedragspatronen van de ouders over te nemen.
 • De aanwezigheid van natuur heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Een omgeving met bomen, water of bergen verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en heeft een positief effect op kinderen met bijvoorbeeld ADHD.


 • Reisdocumenten


  Toegang bij aankomst. Korter dan 30 dagen
  Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit dient bij aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Als u met een Nederlands of Belgisch paspoort Thailand binnen reist via een Internationale luchthaven en uw verblijf is 30 dagen aaneengesloten of korter (vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek ), dan hebt u geen visum nodig, mits in het bezit van een retourticket.

  Als u met een Nederlands paspoort Thailand over land binnen reist en uw verblijf is 15 dagen aaneengesloten of korter, (vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek ) dan hebt u geen visum nodig. (u mag maximaal 2 x per kalender jaar Thailand binnen reizen zonder visum over land).

  Belangrijk: een Nederlands of Belgische kind, zelfs een pasgeboren baby, heeft een eigen paspoort nodig. Inschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders is niet toegelaten. Deze regels gelden telkens opnieuw als u Thailand binnen reist.

  Visum vooraf aanvragen. Reis langer dan 30 dagen
  Bij een verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Dat kunt u aanvragen bij de de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.

  Wilt u een visum aanvragen? Dan geldt:
  Voor alle visumaanvragen zijn standaard de volgende documenten nodig:
 • Geldig paspoort;
 • Kopie paspoort (bladzijde met de foto);
 • Kopie van de vluchtgegevens of vliegticket;
 • 2 Recente dezelfde pasfoto's (zwart/wit of kleur);
 • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.

 • Als er minderjarige kinderen meereizen met de ouder(s)/voogd dient u een kopie van de geboorteakte van het minderjarige kind(eren) bij te voegen bij de aanvraag van het visum. Reizen er minderjarige kinderen alleen, dan dient er bij de visumaanvraag een brief bijgevoegd te zijn van de ouder(s)/voogd waarin staat dat u toestemming hebt om alleen te reizen. Deze brief dient ondertekend te zijn met de naam en handtekening van de persoon die de brief heeft geschreven en ook een kopie van zijn/haar ID-kaart (paspoort/rijbewijs).

  Een ieder dient in persoon de visumaanvraag in te dienen met uitzondering van echtgenote/echtgenoot als deze zelf ook een visum aanvraagt (kopie huwelijksakte meenemen aub) en minderjarige kinderen.

  Vaccinaties en ander ongemak


  Kinderpagina Naar Thailand met kinderen GRATIS tips
  Voor Thailand gelden geen verplichte vaccinaties, maar de GGD adviseert twee vaccinaties: DTP en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). De GGD geeft de volgende informatie:

 • DTP is de afkorting van Difterie, Tetanus en Polio, ziekten die in Nederland niet veel meer voorkomen. In het buitenland is het risico groter om ze op te lopen. Vaccinatie met DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Indien u na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad heeft, volstaat 1 prik. U bent dan 10 jaar beschermd. Indien u de vaccinaties nooit ontvangen heeft, adviseert de GGD drie prikken. Voor de reis kunt u er doorgaans nog wel twee halen met een tussen tijd van twee tot vier weken. De laatste haalt u bij een volgende reis. DTP vaccinatie is tien jaar geldig.

 • Difterie wordt via hoesten van mens op mens overgedragen en wordt veroorzaakt door een gifstof van de difteriebacterie. Difterie is er in verschillende vormen. De gifstoffen van de bacterie laten de keel opzwellen, waardoor ademhalen moeilijk wordt. Wanneer de hartspier is aangedaan ontstaat een levensgevaarlijke situatie. Difterie kan met antibiotica worden behandeld. In 2008 werden wereldwijd bij de WHO ruim 7.000 gevallen van difterie gemeld, vooral uit India. Maar ook in Indonesië, Nepal en Brazilië komt het voor. De tijd tussen besmet worden en ziekte is gemiddeld twee tot vijf dagen. Tetanus komt overal ter wereld voor. Tetanus geeft extreme spierkrampen in het gehele lichaam en wordt veroorzaakt door een gifstof van de tetanusbacterie. De bacterie komt voor in straalvuil en aarde en komt bijvoorbeeld via een wondje uw lichaam binnen. De tijd tussen besmet worden en ziekte is gemiddeld drie tot eenentwintig dagen.

  Polio ook wel kinderverlamming genoemd, wordt veroorzaakt door een virus. Er zijn drie typen. Polio geeft een verlamming van spieren, die soms blijvend is. Verlammingsverschijnselen beginnen meestal elf tot zeventien dagen na besmetting. Het wordt van mens op mens via ontlasting of door met ontlasting besmet voedsel en/of drinkwater overgebracht. Vooral in Azië en Afrika komt nog polio voor. De tijd tussen besmet worden en ziekte is gemiddeld zeven tot veertien dagen.

 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar.
 • Informeer ruim op tijd bij uw huisarts of de GGD naar eventuele aanpassingen, wijzigingen in het vaccinatiebeleid, en informeer of de algemene situatie ook geldig is voor u en uw gezin.
  Hepatitis A is een zeer besmettelijke infectie van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus verlaat het lichaam via ontlasting. De ziekte verloopt bij kinderen vaak ongemerkt, volwassenen zijn er vaak wel ziek van. Hepatitis A begint plotseling met algemene malaise, griep, koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid en buikklachten. Na enkele dagen wordt de huid en het oogwit geel, de urine theekleurig en de ontlasting stopverfkleurig. Dit duurt ongeveer één à twee weken. Herstel duurt soms maanden. Men is dan moe en lusteloos.
  Deurklinken, kranen, handdoekjes, maar ook voedsel en drinken kan besmet worden door mensen met hepatitis A. Een slechte handwashygiëne na toiletbezoek en voor het bereiden van eten kan voor verspreiding zorgen. Tussen de besmetting en ziek worden ligt ongeveer 28 dagen. Hepatitis A komt voor in de meeste (sub)tropische landen maar ook in landen dichter bij huis zoals Kroatië, Marokko, Egypte en Turkije.

  Vaccinaties en antimuggenmaatregelen zijn voorzorgsmaatregelen. De meeste mensen worden niet ziek, behalve van een paar glazen te veel alcohol of omdat hun maag van slag raakt door de omslag in temperatuur en tijd. De Top 3 van de GGD van ziek op reis:
 • 1. Reisziekte ontstaat tijdens het reizen per boot, auto of vliegtuig. Het komt het meest voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Hier zijn tabletjes voor te krijgen.
 • 2. Reizigersdiarree. Ander voedsel, warmte en vreemde bacteriën kunnen reizigersdiarree veroorzaken. ORS en loperamide zijn over het algemeen goede hulpmiddelen om dit te helpen behandelen.
 • 3. Insectenbeten van malariamuggen, denguemuggen, tseetseevliegen en bijv. wespen kunnen vervelend steken. Sommigen kunnen zelfs ziekten overbrengen. De steken kunnen, zeker in warme vochtige landen, een infectie veroorzaken. Houd het wondje goed schoon en desinfecteer het.

 • In Thailand komt in Bangkok geen malaria voor. Wel zijn er malariamuggen in andere delen van het land. In heel Thailand zijn er Dengue muggen; dengue of knokkelkoorts is een virusinfectie die wordt overgedragen door muggen. De ziekte geeft koorts, spier- en gewrichtspijn. De muggen komen vooral voor in en rond stedelijke gebieden in veel tropische landen. Er bestaat geen vaccinatie of medicijn tegen dengue. Belangrijk is om te beschermen tegen muggenbeten door goede antimuggenmaatregelen. Vraag ons advies of informeer bij uw huisarts of bij de GGD. Actuele informatie vindt u op GGD informatie Thailand.

  In Thailand zijn zeer veel drogisterijen waar ons bekende producten en merken worden verkocht. Ook 'Boots', een drogisterij die ook in Nederland is gevestigd, is vertegenwoordigd in Thailand. Hier kan men altijd terecht bij een van de Engelssprekende medewerkers.

  Handige tips voor onderweg


  Kinderpagina Naar Thailand met kinderen GRATIS tips
  Naar de luchthaven
  Als u met de auto naar Schiphol of Brussel gaat en u wilt daar worden afgezet of (langer) parkeren, kijk dan op onze pagina Vervoer naar de luchthaven

  Schiphol is een uitgebreid pakket voorzieningen voor baby's en kinderen. Er is een speciale speelruimte voor kinderen van verschillende leeftijden, op de toiletten zijn verschoningsmogelijkheden en voor de kleinsten is er een babykamer, waar u, uw baby kunt voeden, wassen, verschonen en zelfs in een bedje kunt laten slapen. Kijk op Schiphol voor de mogelijkheden

  De vlucht
  Veel ouders breekt de reis naar de bestemming op. De vlucht van Nederland naar Thailand is lang en schrikt veel mensen in eerste instantie af. Toch valt het vaak mee; velen vinden het zelfs veel comfortabeler dan wanneer men met de auto rijdt. In het vliegtuig heeft u meer bewegingsvrijheid, want u bent niet verplicht de hele vlucht te blijven zitten. Ook heeft u beide handen vrij en kunt u de kinderen bij alles helpen. U hoeft immers niet op het verkeer te letten. Daarnaast zijn sanitaire voorzieningen aanwezig en over het eten hoeft u zich niet druk te maken.

  Voor veel kinderen is vliegen een spannende gebeurtenis, daardoor kan het veel minder zwaar zijn dan u verwacht. Het belangrijkste van de gehele vlucht is dat vooral uzelf ontspannen bent, dan zijn uw kinderen dat ook. Plan daarom samen met uw partner wie wat regelt en wie alles in huis controleert.
  Ook kunt u in Thailand snel en comfortabel reizen met binnenlandse vluchten. Green Wood Travel boekt vluchten naar alle bestemmingen in Thailand. Voor kinderen geldt aan boord een aparte regeling. Zo mogen kinderen tot 2 jaar gratis reizen en kinderen tot 12 jaar voor de halve prijs. Voor budgetmaatschappijen gelden andere regels.

 • Tijdens de lange reis naar Thailand is het leuk als u de kinderen zo af en toe een cadeautje kunt geven. Begin zodra u weet dat u weg gaat vast met het verzamelen van deze kleine cadeautjes, zoals kleur- of spelletjesboek, kleurtjes, bellenblaas, boekjes, tijdschriften, etc. Bewaar ook nog iets voor de terugreis of koop ter plaatse iets. In het entertainment programma van de luchtvaartmaatschappij zit meestal een apart kinderkanaal met tekenfilms, audioboeken en games. U kunt ook thuis zelf films en series downloaden en deze tijdens de vlucht op uw iPad of tablet afspelen.
 • Laat uw kinderen zelf een kleine tas/rugzak pakken met hun favoriete speelgoed en laat ze die zelf meenemen


 • In het vliegtuig


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips
  Kinderen tot 2 jaar
  Voor kinderen jonger dan 2 jaar die op uw schoot meereizen, mag u meenemen:
 • 1 stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van max. 12 kilo en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.
 • En 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo.

 • Dit zijn de voorwaarden van KLM. Bij andere luchtvaartmaatschappijen zullen ongeveer dezelfde voorwaarden gelden, maar het is verstandig dit altijd even te checken. Kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen, mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene.

  In principe mag u een (opvouwbare) buggy, rugdrager of autostoeltje meenemen tot aan de gate (dit is niet altijd mogelijk, controleer bij het inchecken.) Deze wordt daar in het ruim gestopt, maar krijgt u direct bij het verlaten van het vliegtuig weer terug. Bijna altijd mogen gezinnen met jonge kinderen als eerste aan boord van het vliegtuig, zodat u vast uw spullen kunt opruimen voor de grote massa het vliegtuig in komt.

  Kinderen tot 2 jaar hebben nog geen recht op een eigen stoel.
 • Bij opstijgen en landen krijgt u een extra riem die u aan uw veiligheidsgordel bevestigt.
 • Daarna wordt (op intercontinentale vluchten) een babybedje (bassinet) opgehangen. U krijgt hiervoor plaatsen aan het schot (dus ook met meer beenruimte.)
 • Deze bedjes mag u alleen gebruiken als de het signaal riemen vast niet aan is (dus niet bij hevige turbulentie.)
 • Een bassinet moet u van te voren aanvragen. Soms zijn ze geschikt voor kinderen tot ca. 10 kilo, maar luchtvaartmaatschappijen geven ook regelmatig een maximumleeftijd aan (meestal 6 of 9 maanden.)
 • We raden u sowieso altijd aan om vroeg in te checken, ook al is de reservering van het babybedje definitief!

  Als de vlucht niet is volgeboekt, is een lege stoel naast u ideaal. U hebt natuurlijk veel spullen bij u en dat geeft iets meer bewegingsruimte. Bij het inchecken kunt u vragen of ze deze stoel kunnen proberen leeg te houden. Soms krijgt u in het vliegtuig ook nog de keuze: een extra stoel (op een middenrij) of een babybedje. Het is ook mogelijk om vooraf een extra stoel voor uw baby te reserveren, zodat u hem of haar in een autostoeltje kunt meenemen. In dat geval betaalt u de kinderprijs voor het ticket (meestal 66% tot 75% van de kosten voor een volwassene.) Dit moet u bij boeking opgeven, anders wordt voor kinderen onder de 2 jaar namelijk GEEN stoel gereserveerd.

  In het vliegtuig zijn meestal luiers en babyvoeding aanwezig. Ga hier echter niet van uit. Melkpoeder kunt u het beste meenemen van huis (per voeding in een container, of een los blik met maatschep).
 • Bedenk dat uw kind tijdens een vlucht (veel) meer moet drinken dan thuis, omdat de lucht in een vliegtuig erg droog is.
 • Stewardessen kunnen flesjes opwarmen en omspoelen (niet uitkoken).
 • Mineraalwater, vruchtensap, etc. is aan boord aanwezig.
 • Geef kleine kinderen tijdens het stijgen en landen iets te eten of drinken of laat ze sabbelen op een speentje. Dit vermindert de druk op de oortjes en helpt oorproblemen te voorkomen.

 • Het kan handig zijn als u en uw partner na elkaar eten. De één kan dan rustig eten, terwijl de ander de baby/peuter bezighoudt. Meestal krijgt u dan ook als eerste uw eten, zodat u allebei voldoende tijd heeft voor uw maaltijd. Sommige toiletten in het vliegtuig hebben een uitklapbare plank waar u uw baby/peuter kunt verschonen. Neem een verschoningsmatje mee, met daarin zaken als (luier, billendoekjes, crème en eventueel een schoon rompertje.)Als uw kinderen groot genoeg zijn voor een kindermaaltijd kunt u vragen of zij vast mogen eten voor uzelf eet, zodat u de tijd heeft om ze te helpen terwijl u zelf nog enigszins mobiel bent (zodra het tafeltje voor u uitgeklapt is kunt u immers geen kant meer op). In de regel serveren de maatschappijen eerst kindermaaltijden uit.


  Kinderen van 2 tot 12 jaar
  Kinderen van twee tot twaalf vliegen voor de kinderprijs. Zij hebben daarbij recht op een eigen stoel. Vaak krijgen ze een klein cadeautje in het vliegtuig (boekje, knuffel, etc.) Het is mogelijk vooraf speciale kindermaaltijden te reserveren. Dit geeft natuurlijk geen garantie dat uw kind het eten lust (vooral niet als het een moeilijke eter betreft), maar bij sommige maatschappijen staan zelfs patat of poffertjes op het menu. Wij raden altijd aan om zelf wat (gezonde en voedzame) tussendoortjes van huis mee te nemen op een lange vlucht. Dit is ook handig als u lang moet wachten op een luchthaven of ter plaatse nog verder moet reizen met bijvoorbeeld een bus.

 • In het entertainment programma zit meestal een apart kinderkanaal met tekenfilms, audioboeken en games.
 • U kunt ook thuis zelf films en series downloaden en deze tijdens de vlucht op uw iPad of tablet afspelen.
 • Kinderen die graag spelen kunt u verrassen met een nieuw speeltje.
 • Bij hele kleine kinderen kunt u speelgoed vast maken aan een key-koord en dit bevestigen aan het tafeltje. Zo voorkomt u dat er de hele tijd speelgoed op de grond valt.


 • Als u met twee volwassenen en twee kinderen reist, is het een goed idee in twee rijen achter elkaar te zitten. Het liefst met een van de stoelen aan de raam, zodat uw kind gemakkelijk kan slapen.

  Als u jonge kinderen een pyjama aantrekt, voelt het misschien dat het geacht wordt te slapen. Laat ze hun tanden poetsen, lees een vertrouwd verhaaltje voor, zorg dat de eigen knuffel aan boord is en dat het kind heeft gegeten. Zorg eventueel voor een extra speen (voor het geval er eentje op de grond valt en wegrolt).

  Veel ouders kiezen er voor om intercontinentale vluchten overdag te vliegen. Er gaat geen slaap verloren, niet van de ouders en ook niet van het kind, dat waarschijnlijk toch wel een aantal uren slaapt.

  Handige tips voor op uw bestemming


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips
  Last van een jetlag?
  In Thailand is het tijdsverschil met Nederland 5 uur (eerder), en 6 uur in de winter. Reken er op dat de eerste twee dagen misschien wat rommelig verlopen en dat niet iedereen even vrolijk en gezellig is. Met de volgende tips kunt u de 'schade' zoveel mogelijk beperken en bent u zo snel mogelijk gewend aan uw nieuwe ritme.

  Handige tips voor op uw bestemming

  Onderweg
 • Ga mee in het ritme dat wordt aangegeven door het cabinepersoneel. Probeer dus te slapen als de lichten uitgaan, ook al bent u eigenlijk niet moe. Laat ook uw kinderen dan (proberen) te slapen of laat ze in ieder geval rusten (bijv. met ogen dicht muziek luisteren). Neem als ouder geen slaaptabletten (u moet immers uw kinderen in de gaten houden.) Gebruik eventueel oordopjes (niet allebei de ouders tegelijkertijd.)
 • Drink zoveel mogelijk water en vruchtensap. Wees spaarzaam met alcohol-, cafeïne-, en koolzuurhoudende dranken.
 • Het kan handig zijn als u de 'oude' en de 'nieuwe' tijd bij u heeft. Stel bijvoorbeeld uw horloge vast in op de nieuwe tijd, maar laat die van uw partner nog even op de oude tijd staan. U weet dan wanneer het tijd is voor een hapje of slaapje. Probeer ondertussen het ritme van uw kinderen vast zo veel mogelijk naar de nieuwe tijd toe te brengen. Geef bijvoorbeeld alvast iets later (of eerder) een tussendoortje of voeding.


 • Na aankomst
 • Ga direct over op het nieuwe ritme. Eet als het (lokaal) etenstijd is en slaap als het donker is.
 • Slaap met uw kinderen mee als ze na aankomst een dutje doen. Zet wel de wekker (na maximaal één of twee uur) en maak ook uw kinderen na die tijd wakker.
 • Ga als u moe bent iets actiefs doen. Zwemmen, een ijsje halen, een wandeling maken. Televisie kijken, zonnen of lezen maken de vermoeidheid alleen maar erger.
 • Probeer zoveel mogelijk in zonlicht te blijven. Dat maakt dat uw lichaam sneller went aan het nieuwe ritme.
 • Ga de eerste avond op tijd naar bed, maar niet te vroeg (anders bent u halverwege de nacht al uitgeslapen).
 • Waarschijnlijk heeft ieder gezinslid zijn 'eigen' jetlag, waardoor iedereen op een andere tijd wakker wordt. Probeer als u meerdere kinderen heeft om ze in verschillende ruimtes te laten slapen, zodat ze elkaar niet iedere keer wakker maken.
 • Probeer de eerste dagen niet direct te vol te plannen, maar gun uzelf de tijd om bij te komen van de reis en te wennen aan het andere klimaat.
 • Geef kinderen 's nachts geen eten, anders hebben ze 's morgens geen trek en is het veel moeilijker te wennen aan het nieuwe ritme. Als ze wakker worden, kunt u het best een beetje water geven. Geeft u borstvoeding? Ook uw lichaam moet dan omschakelen. Als u op verzoek voedt, gaat dit het snelst.
 • Zorg ervoor dat de airco niet te koud staat. Als het buiten 30 graden is, hoeft het op uw kamer echt geen 20 graden te zijn. Een paar graden koeler dan buiten voelt al heel aangenaam en maakt de temperatuurverschillen niet te groot.
 • Maak met uw kinderen een rondje door het hotel. Wijs herkenningspunten aan, zodat ze zelf de kamer kunnen terugvinden. Laat zien waar het restaurant, de receptie, de speeltuin, het zwembad, etc. is. Maak duidelijk afspraken waar ze wel en niet zelfstandig naar toe mogen gaan. Spreek ook af waar ze naar toe gaan als ze de kamer niet meer kunnen vinden of jullie kwijt zijn (de receptie is waarschijnlijk de meest geschikte plaats). Laat uw kinderen ook het kamernummer onthouden. Geef uw mobiele nummer door aan de receptie, zodat zij u ook kunnen bereiken als u niet op uw kamer bent.
 • Geef uw kinderen een bandje op met daarop hun naam, uw mobiele telefoonnummer en de adresgegevens van het hotel waar jullie verblijven. u kunt deze bandjes bijvoorbeeld krijgen bij ANWB, Prenatal of via www.alarmbandjes.com.


 • Extra tips!Vergeet niet een babyfoon of een walky talky mee te nemen, die u op 'continu zenden' kunt instellen. Deze heeft een groter bereik dan een babyfoon én u kunt ermee communiceren met uw (oudere) kinderen. Als er iets is, kunnen ze u altijd bereiken en kunt u hen vast geruststellen terwijl u naar ze toe gaat. Controleer bij aankomst in een hotel waar u wel- en geen bereik heeft (kunt u naar het zwembad, het restaurant, het strand, etc.) u kunt babyfoon/walky talky 's avonds gebruiken, maar ook als uw kinderen een middagslaapje doen. Daarnaast is een walky talky natuurlijk ook leuk speelgoed voor grotere kinderen.

 • Thailand is een redelijk schoon land. Toch zijn de bacteriën die u tegenkomt 'anders' dan in Nederland. Veel handen wassen (met ontsmettende zeep) is noodzakelijk, vooral voor kinderen omdat die nu eenmaal overal aanzitten. Wacht niet met handen wassen tot voor het eten, maar doe het regelmatig gedurende de hele dag. Een handig hulpmiddel als u geen water bij de hand hebt is ontsmettende zeep die u zonder water kunt gebruiken. Zorg dat u voor baby's ook altijd snoetenpoetsers bij de hand hebt. Bij buitensport- en kampeerwinkels kunt u ook doekjes krijgen die ontsmetten.
 • Neem de normale bekende voorzorgsmaatregelen in acht met betrekking tot eten en drinken. Dus eet alleen fruit dat u zelf schilt of pelt. Eet geen rauwkost (behalve als u weet dat het betrouwbaar is), drink geen water uit de kraan, laat uw kinderen tandenpoetsen met flessenwater (ook als u dat zelf niet doet), neem geen ijsklontjes in uw drinken (tenzij u weet dat het betrouwbaar is). Wijs u kinderen er op dat ze NOOIT water uit de kraan mogen drinken. Zorg dat al het vlees, eieren, etc. goed gekookt of gaar is en eet geen dingen die de hele dag in de zon hebben gestaan.
 • Eten onderweg bij stalletjes is een leuke ervaring, maar wees er voorzichtig mee. Het is heus niet onmogelijk om hier een keer iets lekkers te halen, maar gebruik wel uw gezonde verstand. Ligt iets in een warmhoudkast en heeft u geen idee hoe lang al? Zeker niet doen. Wees ook voorzichtig met vlees, want dat is erg bederfelijk. Noedelsoep is doorgaans betrouwbaar en zorgt voor de broodnodige minerale en zouten.
 • Krijgt uw kind last van diarree en/of overgeven? Laat het zoveel mogelijk drinken, om uitdroging te voorkomen. Ook kunt u direct beginnen met het geven van (kinder-)ORS. Bedenk dat hoe jonger uw kind is, hoe groter het risico is op uitdroging. Wacht niet te lang met het bezoeken van het ziekenhuis.
 • Controleer bij water dat u koopt altijd of de dop verzegeld is en koop geen drankjes die al open zijn. Laat kinderen ook niet uit flesjes drinken, maar giet het over in een schoon glas of gebruik een schoon rietje.
 • Koop alleen voorverpakt ijs en geen schepijs van een stalletje.
 • Wees voorzichtig met de tropische zon. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw tussen 11.00 en 16.00 uur. Smeer kinderen altijd in met een hoge beschermingsfactor (minimaal factor 20, regelmatig herhalen en vergeet plekjes als de oren niet!). Doe dit ook als uw kinderen in de schaduw zitten of al bruin zijn. Zet ze altijd een zonnehoedje of pet (met flappen) op. Als uw kinderen veel tijd in het water doorbrengen of gaan snorkelen, is het raadzaam een T-shirtje aan te doen.
 • Door de warmte is het mogelijk dat uw baby/peuter eerder last krijgt van luieruitslag. Verwissel daarom regelmatig de luier en neem voor de zekerheid een goede zalf van huis mee (bijvoorbeeld Sudocreme). Koop, als u ter plaatse luiers koopt, ook luiers van een bekend merk. Lokale luiers bevatten nog wel eens plastic, wat luieruitslag kan veroorzaken of verergeren.
 • Veel drinken is belangrijk. Probeer uw kinderen thuis al te laten wennen aan het drinken van water. Dat is overal gemakkelijk verkrijgbaar. Verder kunt u nagenoeg overal frisdranken en vruchtensappen krijgen.
 • Is uw kind een lastige eter? Maakt u niet te veel zorgen als uw kind op vakantie niet verder komt dan brood, pannenkoeken, spaghetti, kip en patat. Die paar weken vakantie leveren echt geen schade op voor de gezondheid van uw kind. Probeer uw kind buiten de maaltijden zoveel mogelijk fruit en vruchtensappen te geven (Fruit in Thailand). Eventueel kunt u nog extra vitamines meenemen.
 • U kunt iets van het favoriete eten van uw kinderen meenemen. Een pot pindakaas bijvoorbeeld, zodat ze tijdens het ontbijt en lunch iets vertrouwds op brood hebben. Overigens is die (net als jam) ook goed in Thailand te koop.
 • Het kan zijn dat uw kinderen 's avonds eerder moe zijn dan thuis. U kunt er dan voor kiezen om 's middags wat uitgebreider te lunchen met het gezin en 's avonds een eenvoudige maaltijd te nemen. Ook kan het lekker zijn om uw kinderen vroeg te laten eten, ze naar bed te brengen en daarna gezellig samen met uw partner te eten (oppas regelen of babyfoon mee!). Sommige hotels bieden speciaal voor kinderen kindermenu's die al vroeg geserveerd worden. Anders kunt u ook altijd een potje babyvoeding opwarmen (de varianten voor oudere kinderen zijn best lekker en als u thuis al vast oefent willen uw grotere kinderen deze misschien ook wel eten).


 • Houd rekening met uw kinderen.


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips
 • Elke dag dingen ondernemen lijkt misschien leuk, maar voor uw kinderen is het ook lekker om regelmatig een dagje op het strand of bij het zwembad door te brengen. Ga niet aan hun wensen voorbij: het is tenslotte ook hun vakantie. Bovendien is het voor uzelf ook lekker eens een dagje met een goed boek van de zon te genieten.
 • Las een 'kinderdag' in, waarbij uw kinderen mogen aangeven wat jullie die dag gaan doen, waar u gaat eten, etc.
 • Plan zo af en toe ook speciale kinderactiviteiten, zoals een bezoek aan een dierentuin, water- of pretpark.
 • Kinderen die al kunnen schrijven, mogen een reisdagboek bijhouden met al jullie ervaringen. U kunt hier ook toegangskaartjes, ansichtkaarten, enz. in plakken. Het boek kunt u thuis afmaken met foto's. Een leuke herinnering voor later! Als uw kinderen nog niet schrijven, kunnen een boek met beelden maken.
 • Laat uw kinderen iets uitzoeken om te sparen, bijvoorbeeld suikerzakjes, kaartjes en folders van restaurants en hotels of bijzondere schelpen. Als u de verzameling mee naar huis neemt hebben ze een bijzonder souvenir. Bedenk overigens wel dat schelpen en andere dingen uit de natuur niet altijd uitgevoerd mogen worden. Als u ze vindt in een nationaal park mogen ze niet eens uit het park worden meegenomen. Meer informatie over wat u wel en niet mee naar Nederland mag nemen vindt u op de site van het Wereld Natuur Fonds
 • Laat uw kinderen kaartjes sturen naar vriendjes en vriendinnetjes. Het is ook leuk om kaartjes van een favoriete plek naar zichzelf te sturen. Een verrassing voor als u thuiskomt en goed voor in het plakboek.


 • Excursies


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips Voordelig naar Thailand
  Het is niet alleen leuk dat het in Thailand lekker warm is, er is ook veel te doen. Van tempels in Bangkok, tot het zien van dieren in hun natuurlijke omgeving in de natuurparken, tot zwemmen in zee, wandelen in de jungle etc, etc. Bij de meeste van onze tours staat aangegeven in hoeverre wij deze geschikt vinden voor kinderen en vanaf en tot welke leeftijd. Het gaat hier om een advies, dus beslist u zelf, u kent uw kind het best.

  Privé of niet?
  Sommige tours zijn weliswaar erg geschikt voor kinderen, maar dan blijkt dat u om er te komen lang in een minibus moet zitten. Dan is niet altijd leuk, ze zijn vol en de ruimte is beperkt. Zeker voor kinderen die niet lang stil kunnen zitten. In dat geval raden wij u aan om de tour privé te doen, voor slechts een kleine meerprijs!

  Jungletreks in het noorden van Thailand zijn goed in ander gezelschap te doen, maar een privé-tour biedt meer gemak. Ook kunt u een minibus met chauffeur huren om zelf uw eigen plan te trekken. U kunt van de standaardroutes afwijken. Met een gids erbij komt u op veel spannende plekken. Zo wordt het een waar ontdekkingsavontuur voor u en uw kinderen! Kijk bij onze aanbiedingen voor de huur van een minibus met chauffeur.

  Zelf rijden met een huurauto is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u privé per auto of minibus rondreist, kunt u onderweg stoppen wanneer u wilt, of wanneer het nodig is. Zo kunt u zelf uw rondreis samenstellen bij Green Wood Travel. Een combinatie van de voor u meest interessante tours of een complete rondreis per minibus? Wij kunnen het allemaal voor u regelen.

  Een echt geslaagde excursie voor kinderen is onze 'Actieve Thais dorp belevenis' tour, waar u het traditionele Thailand terug vindt. De vriendelijke boeren laten u en uw kinderen kennismaken met hun cultuur en laten u deelnemen aan alle activiteiten waar hun dagelijks leven uit bestaat. Laat uw kinderen op een speelse manier van deze cultuur leren en u heeft 'geen kind' aan ze! Een erg leuke en interessante excursie voor jong en oud, want ook u zult hier wat beleven!

  Kijk op ons reisblog om op een idee te komen. Reizen met kinderen? Dit zijn de 14 leukste excursies in Thailand voor kinderen.

  Strandvakantie


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips Voordelig naar Thailand
  Thailand heeft een onevenredig groot deel aan prachtige stranden. Het is oneerlijk verdeeld in de wereld. Maar als u toch in Thailand bent, geniet er dan van. U kunt kiezen uit eilanden en badplaatsen aan de Golf van Thailand, het water dat min of meer door Thailand wordt omarmd. Of u kiest voor de Andaman Zee, met als beroemdste bestemmingen Phuket, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Lanta en Phang Na. (Bekijk ook: Phuket Tips)

  Aan de Golf vindt u Koh Chang, Koh Samui, Hua Hin, Koh Pha-Ngan en Koh Samet. Relatief dicht bij Bangkok (op een uur of twee, drie rijden) liggen Hua Hin, Koh Samet en Pattaya. Naar Phuket kunt u vanuit Bangkok het best vliegen, naar Koh Chang is het ongeveer 5 uur rijden vanuit de hoofdstad.

  Er valt dus veel te kiezen, maar qua kindvriendelijkheid (geen overheersend uitgaansleven, goede stranden, een groot assortiment aan uitstekende resorts) bevelen wij Koh Lanta, Koh Phang An en Koh Chang aan. Wilt u alvast een zien welke accommodaties daar te vinden zijn, klik dan op Koh Chang, Koh Lanta of Koh Pha-Ngan.

  Tempels bezoeken


  wat prayoon reizen met kinderen green wood travel
  Ook het bezoeken van tempels is erg indrukwekkend voor kinderen. Bezoek de Wat Saket een tempel bovenop Bangkok's enige kunstmatige berg en ook wel bekend als de 'Golden Mount.' Probeer vanaf hier uw hotel te vinden!

  Wat Po is bekend vanwege de grote liggende Boeddha. Hoe lang zou hij in werkelijkheid zijn? Laat uw kinderen de juiste lengte raden. Steek de rivier over en bezoek de Wat Prayoon, waar veel schildpadden 'wonen'. Koop bij de ingang een bordje met papaja en visballetjes en voer deze dieren met een bamboestokje. Gegarandeerd plezier voor jong en oud!

  Tips: Bangkok voor kinderen


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips Voordelig naar Thailand
  Als u naar Thailand op vakantie gaat, is de kans groot dat u een paar dagen in Bangkok verblijft. Bangkok is een veelzijdige stad. Er is veel te zien en te doen tussen de chaos en verkeersdrukte door.
  U zult ongetwijfeld gebruik maken van taxi's en tuk-tuk's in Bangkok. De taxi is natuurlijk voorzien van een meter, maar voor de tuk-tuk's moet u vooraf een prijs afspreken.

  Veel Thai brengen een vrije dag graag door in een van de tientallen shoppingmalls. Niet alleen om te winkelen, vaak niet, maar toch zeker om te eten, naar een film te gaan of (zoals in Central World) te gaan schaatsen.
  Bent u op een zaterdag of zondag in Bangkok? Dan mag u de Chatuchak weekendmarkt niet missen! Deze gigantische markt, met meer dan 8.000 kramen, heeft werkelijk alles! Van kleding tot meubilair en zelfs allerlei soorten levende dieren! U en uw kinderen kijken hier werkelijk hun ogen uit.

 • Bezoek bijvoorbeeld eens de Dusit Zoo, Bangkok's prachtige dierentuin waar u veel dieren, reptielen en vogels kunt bekijken. Ook is dit een prima plek om even weg te zijn uit de drukte van de stad.
 • Nog meer slangen kunt u bekijken in Bangkok's Snake Farm in de wijk Silom.
 • In de wijk Pratunam kunt u ook een bezoek brengen aan het Bangkok Doll Factory & Museum, waar u naast zelfgemaakte internationale poppen ook traditionele Thaise poppen uit de Thaise mythologie en historie kunt bekijken en kopen.
 • Voor jonge kinderen is het erg leuk om eens een kijkje te nemen bij het Children's Discovery Museum, tegenover de Chatuchak weekendmarkt. Hier kunnen de kids deelnemen aan allerlei leuke activiteiten die vooral ook erg leerzaam zijn! Voor de allerkleinsten is er ook een 'toddlers playground.' www.bkkchildrenmuseum.com


 • Siam Ocean World Paragon Kom oog in oog met de meest fascinerende onderwater schepsels, slechts gescheiden door een glazen wand of ga zwemmen met de haaien! Tussen de vele kleurrijke vissen zwemmen ook de kleine orientaalse otters, de indrukwekkende met mos bedekte zeedraken en enge kwallen. Met de leuke en informatieve interactieve programma's ben je uren zoet.
 • De meeste van deze excursies zijn met de boot of ander openbaar vervoer in korte tijd te bereiken vanaf het kantoor van Green Wood Travel @ Tropical Paradise. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze. Folders staan bij ons op het kantoor.
 • In het noorden van Bangkok ligt een leuk pretpark: Dream World. Breng hier eens een dagje door met uw kinderen en u bent van pret verzekerd.
 • Madame Tussauds Wax Museum Madame Tussauds is van haar voetstuk afgestapt en biedt haar bezoekers een nieuw, revolutionair concept aan: het wassen beeldmuseum waarvan je de bewoners mag aanraken, omarmen, mee spelen en zelfs kussen. Stel je voor hoe het is om Kung Fu te doen met Bruce Lee, of een goal te scoren terwijl het beeld van Ronaldo je aankijkt.
 • Schaatsen Een leuke tegenstelling met het weer en de omgeving buiten om in de tropen te gaan schaatsen. Het kan op de ijsbaan in het Esplanade complex op Rachadapisek road
 • Simpel maar leuk: een wandeling door Lumpini Park, op zoek naar de varanen!
 • IMAX Het kind van de 21ste eeuw weet realiteit en fantasie goed te scheiden maar gaat ook graag over de grenzen heen. De IMAX theaters van wereldklasse in Bangkok zijn een populaire bestemming voor zowel volwassenen als kinderen. Even afkoelen van de hitte buiten of uit te rusten na een dag lopen door de stad.
 • Binnen speelplaatsen Bangkok is in vele opzichten een kindvriendelijke stad. Binnen speelplaatsen zijn er bij praktisch alle winkelcentra en hier kunnen uw kinderen zich prima vermaken terwijl u winkelt. Deze plekken variëren van luidruchtige amusementsparken tot infotainment afdelingen die lijken op new age bibliotheken.
 • Boottochtjes Wat kan er nog avontuurlijker zijn dan een boottochtje en de glitterende tempels en paleizen bewonderen terwijl ook het alledaagse leven aan de waterkant voorbij glijdt. (Tip: Klong tour in Bangkok) Visueel stimulerend, lekker koel en ontspannend; een boottochtje is een relaxte manier om de mystiek van Bangkok over u heen te laten dalen. De combinatie van boot en water doet het altijd prima bij kinderen.
 • Ten-pin BowlingBowlingbanen zijn er op vele bovenverdiepingen van winkelcentra. Het is vermaak voor de hele familie.
 • Vlindertuin Rotfai Gardens, BTS Mochit of MRT Chatuchak Park In een tuin tussen twee grote parken in ligt deze uitgestrekte ruimte waar je van dichtbij 500 soorten vlinders kan bewonderen. De omringende natuur is schilderachtig en je kunt er verdwalen. Als picknicken en fietsen uw idee van een dagje uit is dan is dit perfect.


 • Henna tatoeage? Prima, maar kies nooit zwart


  Op reis met kleine kinderen GRATIS tips Voordelig naar Thailand
  Op Khao San Road in Bangkok , maar ook op andere plaatsen waar veel toeristen komen, zult u regelmatig straatartiesten tegenkomen die aanbieden een fraaie, artistieke en tijdelijke Henna-tatoeage te zetten op hand, arm of been. Meestal kan dit geen kwaad en worden de tatoeages gewoon kunstig aangebracht met een pasta van zuivere henna. Het resultaat hiervan is een mooie roodbruine of bruine tatoeage, die na een paar weken weer vervaagt.

  Maar wees alert en laat nooit een zwarte tatoeage zetten! Zeker niet bij uw kind! De zwarte kleurstof die gebruikt wordt bevat vaak chemische middelen als petroleum of paraphenylenediamine (PPD).

  Een henna tatoeage? Prima, maar kies nooit voor zwart!
  Chemische middelen en PPD, een kleurstof die ook in sommige zwarte haarkleurmiddelen voorkomt, zijn goedkoop en worden daarom soms gebruikt door mensen die snel geld willen verdienen. Het kan echter een vertraagde allergische reactie veroorzaken die pas twee tot tien dagen na het aanbrengen tot jeuk en blaren leidt. Deze blaren leiden dan weer tot zwerende infecties met mogelijk blijvende littekens! Dit geldt overigens voor zowel volwassenen als kinderen. Nog vervelender kunnen de gevolgen op langere termijn zijn. Vooral het immuunsysteem van kinderen kan ernstig aangetast worden door PPD. Traditionele henna veroorzaakt geen van deze reacties en is veilig voor de huid.

  Tips voor een veilige tatoeage:
 • Kies nooit voor een zwart. Vraag of de kunstenaar (evt. op zijn eigen lichaam) kan laten zien hoe het resultaat eruit ziet. Is de kleur zwart (of paarsachtig donkerbruin - bij een oudere tatoeage), ga dan weg. Is de kleur rood/bruin (of oranje - bij een tatoeage ouder dan een week), dan is het goed. PPD tatoeages blijven meer dan een week goed zichtbaar, henna vervaagt sneller.
 • Sommige artiesten weten niet precies wat er in hun pasta's zit. Natuurlijke hennapasta heeft een aardeachtige of groen/bruine kleur en is NOOIT zwart.
 • Vraag hoe lang de pasta moet blijven zitten. Een echte hennatatoeages heeft namelijk meer dan een uur nodig om een tatoeage na te laten op de huid.
 • Vraag de artiest welke kleur de tatoeage heeft na het afwassen van de pasta. Hennapasta geeft na afwassen een oranje of rode tatoeage die later nog wat donkerder bijkleurt (roodbruin tot donkerbruin). Deze blijft tussen een paar dagen en een paar weken zitten en vervaagd naar lichtbruin of oranje.
 • Ook kunt u een geurproef doen: hennapasta ruikt fris, naar spinazie of hooi, of naar de essentiële oliën die erin zitten. Ruikt u kerosine of een andere chemische geur, ga er dan niet op in.

 • Als u meer wilt lezen kunt u de volgende website raadplegen: groot_nl.pdf

  10 Tips for Kids. Buiten Bangkok


  Tips for kids Naar Thailand met kinderen
  Buiten Bangkok zijn er tal van attracties die leuk zijn voor kinderen en ouders. Veel dieren in alle soorten en maten en diverse attractieparken. Wij kozen er tien voor u uit waar u en de kids zeker een gezellige dag kunnen doorbrengen.

 • In de buurt van Pattaya vindt u de Sri Racha Tijger dierentuin. Afgezien van heel veel tijgers vindt u er ook varkens, olifanten en krokodillen. In tegenstelling tot de Tijgertempel worden de tijgers hier niet gedrogeerd. Als er babytijgers zijn is het zelfs mogelijk om die te voeden.
 • Zwemmende apen, als dat niet spectaculair is! U vindt ze iets ten zuiden van Bangkok in Samut Songkhram - Bangpu. Een mooie omgeving waar u een boot kan huren en door de mangrovebossen kunt varen.
 • Ten westen van Bangkok in Kanchanburi ligt Elephants World. Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met olifanten die eindelijk hun liefdevolle (rust)huis hebben gevonden. U helpt ze door hen te verzorgen, een onvergetelijke belevenis!
 • Dream World aan de rand van Bangkok is een attractiepark dat al heel wat jaren bestaat en regelmatig wordt voorzien van nieuwe attracties. Verwacht geen Disneyland maar het is interessant genoeg om er met de kinderen een volle en leuke dag in door te brengen.
 • Siam Park City of Suan Siam is het grootste waterpark van Bangkok. En water is er in alle soorten en maten. Meer dan u in een dag kunt uitproberen. zwembaden, glijbanen, rivieren tot hele zeeën aan toe.
 • Ten oosten van Bangkok ligt de Samphran Elephant Ground. Dit is de grootste olifantenshow van Thailand. De geschiedenis van Thailand en de grote rol die olifanten daarin gespeeld hebben wordt duidelijk. Een imposant schouwspel! Er zijn hier tevens krokodillen te zien en er kunnen foto's gemaakt worden met de dieren.
 • Bang Saen strand Wat is er leuker dan een dagje strand. En dan is Bang Saen het dichtsbijzijnde strand. Er zijn veel mooiere stranden in Thailand maar dit is wel de meest Thaise strandervaring die u mee kunt maken. Althans in het weekend. Door de week is het hier heel rustig.
 • Khao Kheow Open Zoo is een grote open dierentuin ten zuidoosten van Bangkok in de provincie Chonburi. Het is een zeer uitgestrekt terrein met meer ruimte dan in Safari World. Sommige dieren kunnen hier ook gevoed worden.
 • Safari World and Marine Park ligt het dichtst bij Bangkok en het eerste gedeelte is een open dierentuin waar u met uw auto maar ook met publieke bus door heen kunt rijden. In de andere sectie worden o.a diverse shows gegeven met dolfijnen, olifanten en vogels. Verder is er de mogelijkheid om sommige dieren te voederen.
 • Samut Prakan Crocodile Farm and Zoo Deze krokodillenboerderij in Samut Prakan, even ten zuiden van Bangkok en heeft evenals andere krokodillenboerderijen shows maar toch wordt deze plaats door kenners als de beste omschreven. Verder is er een groot meer waar je met bootjes kan varen en per treintje kan je door het park heen gaan.


 • << Sri Lanka voorbereidingen Hotel-categorie & symboolverklaring >>