Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Diepzeeduiken in Chumphon

De stad Chumphon, halverwege Bangkok en Phuket, staat bekend als de toegangspoort tot Zuid-Thailand en als Land van de Twee Zeeën. Dan hebben we het over de Golf van Thailand aan de ene kant en de Andaman Zee als we de Isthmus (landengte) van Kra oversteken. Dit is het bergachtige en uitgesproken fraaie grensgebied met Birma.

Chumphon


De provincie Chumphon kent een afwisselende natuur met veel nationale parken waar vooral grotten en watervallen een attractie vormen. Het Mu Ko Chumphon National Park omvat een gebied van in totaal 317 vierkante kilometer. Het strekt zich 70 kilometer langs de kust uit. Hier vindt u bossen met Casurina-bomen en mangrovebossen, de kraamkamers van de zee. Dat is het leefgebied voor onder meer de krab-etende makaken (apen) en de monitor-hagedis. Zwaluwen bevolken de 40 verschillende onbewoonde, kalkstenen eilanden voor de kust. De eilanden worden afgeschermd voor bezoekers; de zwaluwnesten komen terecht in een kostbare Chinese specialiteit: 'bird nest soup'.
Chumphon is een populaire duikbestemming. Het zicht onder water loopt van 3 tot ruim 20 meter en de stromingen maken duiken op elk niveau mogelijk. Het belangrijkste duikseizoen loopt van april tot oktober.
Chumphon beschikt ook over een luchthaven. De stad is daarnaast per trein vanuit Bangkok en het zuiden van Thailand te bereiken.

Chumphon Cabana Resort & Diving Center


Een paradijselijk bungalow-resort met een eigen duikschool in een van Thailand's mooiste provincies... Chumphon!
Dit gebied is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en uitermate geschikt voor de rustzoeker die actief wil genieten van Thailand's schoonheid. Ideaal als stopover na het drukke Bangkok of uw spannende Tree Tops Jungle Safari. Het is een plek waar u met het echte Thailand in aanraking komt ! U vindt hier een groot zwembad en kinderbad met parasols, ligstoelen en een poolbar met hangmatten, omringd door ecologische kruidentuinen en rijstvelden. U kunt kiezen uit slechts 35 bungalows en 106 ruime hotelkamers op een steenworp afstand van het strand. De vrijstaande bungalows en hotelkamers zijn ingericht met airconditioning, satelliet-tv, minibar, telefoon en een ruim balkon. Badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet. Op loopafstand vindt u enkele restaurantjes waar het uitstekend eten (zeevruchten) is.

Locatie: aan het wondermooie strand van Thung Wualeng Beach met adembenemend panorama over de Golf van Thailand. Vlakbij ligt een koraalrif waar u kunt snorkelen aan de voet van een kalkstenen berg die hoog uit zee torent.

Bijzonderheden: u kunt zeekano's, surfplanken, mountainbikes, scooters huren of leren kitesurfing. Op 15 minuten rijden ligt een 9-holes golfbaan. Tevens kunt u in het resort kooklessen volgen en dagelijks worden er diverse enerverende excursies georganiseerd.

Foto's:

<< Sri Lanka voorbereidingen Informatie over de zeiljachten >>