Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Jordanie voorbereidingen

Een goede voorbereiding voorkomt teleurstellingen. Wat is nu fijner dan te genieten van een heerlijke stressvrije vakantie?

Vindt hier u antwoorden op uw vragen over een stopover in Jordanië. Heeft u nog andere vragen? Aarzelt u dan niet om ons te e-mailen, chatten, bellen NL 070 250 0062 of te bezoeken. Uw vragen zullen wij met plezier beantwoorden.

Foto's:

Jordanie voorbereidingen voordelig reizenJordanie voorbereidingen voordelig reizenGratis visum JordanieJordanie voorbereidingen voordelig reizenGratis visum Jordanie voordelig Dode ZeeGratis visum JordanieJordanie voorbereidingen voordelig PetraJordanie voorbereidingen voordelig PetraGratis visum JordanieJordanie voorbereidingen voordelig AmmanGratis visum Jordanie

Reisdocumenten en Visum


Voor de stopover in Jordanië heeft u een geldig visum en paspoort nodig. Een toerist met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hoeft vooraf geen speciaal visum aan te vragen (tenzij u langer dan 30 dagen wilt blijven). Bij aankomst op de luchthaven kan het visum ter plekke worden verkregen voor 40 Jordaanse Dinar, ongeveer 50 Euro.

Uw paspoort moet bij aankomst in Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig zijn en u dient een ticket voor een vlucht naar de volgende bestemming te kunnen tonen. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.JORDANIE ! Exclusieve Green Wood Travel Jordanie Reizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Verlaat u Jordanië binnen drie dagen, dan moet u bij het verlaten van het land 10 JD betalen, ongeveer 12 euro. Als u tot 30 dagen blijft, hoeft dat niet.

TIP: U kunt overwegen de Jordan Pass aan te schaffen. Deze geeft toegang tot 40 toeristische bezienswaardigheden (waaronder Petra) en compenseert de visa kosten als u minimaal drie nachten in Jordanië blijft. Kijk op JORDAN PASS.

De procedures voor de aanvraag kunnen veranderen. Informeer daarom tijdig (bij de Jordaanse ambassade in Nederland of België) of de beschreven procedure en prijzen nog van kracht zijn. Kijk voor actuele informatie op AMBASSADE JORDANIË IN DEN HAAG.

Geldzaken


De nationale munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Er zijn biljetten van 1,5,10, 20 en 50 JOD. 1 JOD is ongeveer 1.25 euro waard. U kunt het best in Jordanië geld wisselen omdat daar een betere koers wordt gehanteerd. Bij vertrek kunt u het best uw geld in Jordanië wisselen omdat Nederlandse banken mogelijk de Dinar niet willen inwisselen. U kunt uw geld omwisselen bij banken, wisselkantoren en de meeste hotels. De euro is volledig geaccepteerd en het meenemen van cash dollars is eigenlijk niet meer noodzakelijk. Mocht u in hotels geld wisselen (als dat al mogelijk is) dan is de koers wat minder goed.

Bij aankomst kunt u op de luchthaven pinnen. In de grote steden, zoals Amman en Aqaba, kunt u gebruik maken van de geldautomaten. Het kan zijn dat de geldautomaten per keer slechts kleine bedragen uitgeven. Creditcards, zoals Visa en Mastercard, zijn goed te gebruiken en worden steeds meer geaccepteerd in de grotere hotels en winkels.

In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour.

Gezondheid en Vaccinatie


Vaccinaties zijn niet verplicht voor Jordanië, maar het wordt aangeraden om je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. Een gele koorts vaccinatie is verplicht als u uit een land komt dat een hoogrisicoland voor gele koorts is. Komt u uit Thailand dan hoeft u deze vaccinatie niet te hebben. Thailand is geen hoogrisicoland voor gele koorts.

In landen met een woestijnklimaat is het zeer belangrijk om u te beschermen tegen de zon. Ook moet u goed (mineraal)water blijven drinken.

Kijk voor meer informatie voor de vaccinaties op: http://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/jordanie

Medicijnen


Indien u regelmatig medicijnen gebruikt, is het nuttig om bij de huisarts of apotheker een medisch paspoort aan te vragen. In het paspoort staat alle medische informatie die nu van belang is, maar ook informatie uit het verleden. Met het medisch paspoort kunt u bij de douane ook aantonen dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn.

Een medisch paspoort is tevens aan te raden omdat sommige medicijnen verward kunnen worden met drugs. De douane in Jordanië controleert iedereen strikt op illegale goederen volgens de regels en wetten van Jordanië.

<< Sri Lanka voorbereidingen Laat U Verrassen! >>