PRIVE Premium Myanmar (7 dagen)

Tourcode:BUR-005
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 5 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze zevendaagse Myanmar reis richt zich vooral op de prachtige stad Mandalay en het historische Bagan. Bagan moet ooit fantastisch zijn geweest. De legendarische koopman en wereldreiziger Marco Polo was in ieder geval erg onder de indruk. Hij roemde in zijn geschriften 'de gouden stad, de klingelende belletjes en de ruisende kleding van de monniken' dit gebied met (toen) dertien duizend tempels en stoepa's. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van nog altijd meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar.VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): Mandalay - Bagan - Yangon

Mandalay is een zeer fraaie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters. Tijdens deze reis ontdekken we ook de omgeving, zoals de de 200 jaar oude U-Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld.

Myanmar is in opkomst als toeristische bestemming. Het land heeft veel te bieden en is een van de meest fascinerende bestemmingen van Zuidoost-Azië. Er zijn duizenden tempels en pagoden, bedrijvige markten, kleurrijke volkeren, unieke historische monumenten en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking. Het oude Birma is een uitdaging voor reizigers die van echt reizen en ontdekken houden. De afstanden zijn groot, de wegen matig, het vervoer eenvoudig. Maar er liggen nog steeds verborgen (reis)schatten op u te wachten.
Overnachting: Yadanarbon Hotel
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig (niet inclusief)
Dag 1: Aankomst in Mandalay.
U vliegt van Bangkok naar Mandalay, waar uw gevarieerde zevendaagse tour begint. U wordt opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht. U verblijft in Yadanarbon of een gelijkwaardig hotel. Er is gelegenheid om uit te rusten of alvast eens een wandeling door de stad te maken.

Mandalay dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Het is een mooie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.


Overnachting: Yadanarbon Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 2: Mandalay. Heilig Boeddhabeeld, grootste boek en een iconische houten brug.
Vandaag gaan we eens goed kennis maken met deze historische stad. We gaan om te beginnen naar de oude koninklijke hoofdstad Amarapura, nu net buiten Mandalay. Eerst kijken we bij het Mahagandayon klooster waar veel jonge monniken een opleiding volgen. Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa.

Terug in Mandalay gaan we naar de Mahamuni Pagode, geliefd vanwege een heilig Boeddhabeeld. Duizenden Birmezen beplakken het bronzen beeld dagelijks met bladgoud. Het beeld is van oorsprong niet echt groot, maar is door het toegevoegde goed tientallen centimeters in omvang gegroeid. Verder staan ook het Shwenandaw klooster met de beroemde houtsnedes en de Kuthodaw Pagode op het programma. Hier ziet u wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd omdat het 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties bevat.

Als de tijd het toelaat gaan we naar Mandalay Hill om van het fraaie uitzicht op de stad en de Ayeryarwady rivier te genieten.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, boot
Dag 3: Boottocht van Mandalay naar Bagan.
De morgenstond heeft vandaag goud in de mond want om zeven uur zit u aan boord van een ferry die u van Mandalay naar Bagan vaart. U wordt opgehaald in uw hotel en naar de boot gebracht. Genietend van het uitzicht en de tocht, zit u bovendeks of beneden op deze prettige boot die stroomafwaarts aan het eind van de middag (afhankelijk van de waterstand) aanmeert in Bagan. Water, koffie, thee en lunch zijn op de boot verkrijgbaar. In Bagan wordt u naar uw hotel gereden.

Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Ayeyarwady rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. De stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11e tot de 13e eeuw, met Bagan als eerste hoofdstad van het Birmese Rijk. deze tempels maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 4: Het historische wereldwonder Bagan.
Bagan vormt zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Azië en wordt beschouwd als een historisch wereldwonder. Hoewel minder bekend dan Angkor Wat in Cambodja of de Borobudur in Indonesië is Bagan minstens zo indrukwekkend. Ondanks dat de glorietijd van Bagan slechts een paar honderd jaar heeft geduurd, genoot het rijk over de hele wereld bekendheid. Hier zouden toen maar liefst een half miljoen mensen geleefd hebben. Naar verluidt waren zelfs de barbaren die Bagan in 1287 aanvielen en grotendeels verwoestten onder de indruk van de stad.

De bevolking van het hedendaagse Bagan, lijkt zich niet zo bewust van een groots verleden en bewerkt gewoon traditiegetrouw de akkers tussen de monumenten, net als eeuwen geleden, toen hier meer dan tienduizend tempels stonden. Voor hen zijn de tempels en pagodes, ook al zijn het ruïnes, deel van het dagelijkse leven. Van oudsher waren het de boerenfamilies die voor het onderhoud van de tempels zorgden, net als nu.

De indrukwekkende Shwezigon Pagode is al in de 11e eeuw is gebouwd en de stoepa is het schoolvoorbeeld in Myanmar geworden. Er zouden een tand en een stukje bot van Boeddha in liggen. In de Gubyankgyi tempel in het oude Bagan dorp Myinkaba zien we zeer goed bewaard gebleven muurschilderingen.

Deze dag brengt ons ook naar de Nyaung Oo Markt en naar de mooiste en best bewaard gebleven pagodes van Htilominlo, Khay Min Ga, Kyansit-tha Umin, en de Tharaba Gate.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig
Dag 5: Vlucht naar Yangon. Bezoek aan de heiligste plek van Myanmar.
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Yangon (voorheen Rangoon), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Er zijn wijde boulevards en panden in 19e-eeuwse architectuur. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. En niet te vergeten het middelpunt van handel en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Op de luchthaven heet onze Engelssprekende chauffeur u welkom. U wordt naar uw hotel gebracht en heeft de rest van de middag vrij om even op adem te komen.

In de avond brengen we een bezoek aan de Shwedagon Pagode. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld en de heiligste plek in Myanmar. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met tienduizenden plaatjes goud. Shwe betekent goud, Dagon verwijst naar de historische locatie waar de pagode staat. Meer dan 2500 jaar geleden is de eerste vorm van deze pagode gebouwd, maar helaas herhaaldelijk door aardbevingen (deels) vernietigd. Er zouden relikwieën van maar liefst vier Boeddha's in liggen. Twee van hen zouden het Nirvana hebben bereikt, de ultieme vorm van verlichting.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: -
Dag 6: Liggende Boeddha, markt, China Town en fraaie pagoden.
Deze dag in Yangon kunt u naar eigen inzicht invullen. Belangrijke bezienswaardigheden die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken zijn onder anderen de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi, de Bogyoke Aung San (Scott) Markt (gesloten op maandag en publieke feestdagen) en China Town.

Van de Sule Pagode wordt gezegd dat deze mogelijk nog ouder is dan de toch al duizenden jaren oude Shwegadon Pagode. Het is een belangrijke religieuze plek omdat de pagode een haar van Boeddha zou bevatten. De ligging van dit prachtige heiligdom is opvallend, namelijk midden op een rotonde. Het gebouw lijdt er niet onder, het blijft mooi.

Het derde belangrijke heiligdom is de Botataung Pagode, letterlijk 'duizend officieren' is een bijzondere pagode omdat (en dat is uniek) de bezoeker een kijkje in de pagode kan nemen en de heilige relikwieën kan aanschouwen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig (niet inclusief)
Dag 7: Vlucht van Yangon naar Bangkok.
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Yangon naar Bangkok. Is dit het einde van een mooie reis of vormt de Thaise hoofdstad het begin van een nieuw avontuur?

Handige weetjes over Myanmar met betrekking tot visum, gezondheid, klimaat en nog veel meer vindt u op onze pagina met informatie voor Myanmar.
Opmerkingen: het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vlucht (Bagan - Yangon) en publieke ventilator gekoelde expresboot van Manadalay naar Bagan. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (Bangkok-Mandalay | Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE Premium Myanmar (7 dagen)

Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 5 eerlijke recensies.
Name: Dominique ter Haar
Date: 21-Feb-20

Recensie: Veel gezien maar hotels zijn erg eenvoudig zeker voor het geld wat je betaald. Prijskwaliteit is ver te zoeken in dit land.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Maaike van den Berg
Date: 30-Jan-20

Recensie: Misschien wel de mooiste reis van ons in Azie. Prachtig land en mensenRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Roger
Date: 17-Dec-19

Recensie: net terug uit myanmar - deze tour is een uitstekende mix van cultuur en natuur - myanmar is nog niet erg toeristisch maar met de prive gids (Set) werd deze reis een echte topper - door de meerdaagse overnachtingen in Mandalay en Bagan heeft de tour helemaal geen opgejaagd karakter -Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Ans en Aafke
Date: 22-Oct-19

Recensie: Daar we eventjes Thailand uit moesten en we hoorden dat Myanmar voor toeristen toegankelijker was geworden, besloten we deze reis te boeken. Het was geweldig. We werden begeleid door een prive gids die erg veel wist en vertelde. Zo hebben we vooral genoten van Bagan, de vele tempels en pagodes maar ook van het gewone dagelijkse leven op het land. Rondrijdend met paard en wagen door de omgeving zie je veel en voel je nog de rust en stilte van het platteland. Wij waren blij dat we via Greenwood geboekt hadden want op eigen houtje reizen gaf erg veel problemen. Dat hoorden we onderweg van reizigers. Je moet wel zorgen dat je dollars en/of euro's op zak hebt want pinnen kan nog niet overal. Onze gids wisselde voor ons de dollars in voor M. geld. Jammer dat er een dag verloren ging aan binnenlandse vluchten, maar ja als je wat wil zien moet je reizen. Al met al een geweldig boeiende reis!!!!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Ron
Date: 03-Apr-19

Recensie: Wat een geweldige reis! Zeer goede gidsen en heel veel gezien. Aanrader.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

Vanaf:
Contact
Myanmar Exclusive (8 dagen)

Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

Vanaf:
Contact
Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

Vanaf:
Contact
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

Vanaf:
Contact
Magisch Myanmar (13 dagen)

Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

Vanaf:
Contact
In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met