Myanmar Exclusive (8 dagen)

Tourcode:BUR-007
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 17.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze achtdaagse reis voert u langs hoogtepunten en minder bekende locaties, vaak per boot, in een tempo dat bij dit fascinerende land past.

REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Inle Lake - Pakokku - Mandalay - Amarapura - Mandalay

Wat deze reis exclusief maakt zijn de boottochten naar de oude hoofdstad Amarapura en de iconische U-Bein brug, de langste teakhouten brug ter reld. U vaart via naar Monywa en Pakkoku naar Bagan. En u bezoekt de op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen bij het Meer van Inle, waar de Intha, letterlijk 'zonen van het meer' aan het werk zijn. Deze vissers staan bekend om hun unieke manier van roeien (met één been).

Uiteraard komt u ook in Yangon met zijn koloniale sfeer en schitterende pagodes; in Bagan waarvan de omgeving een archeologisch luilekkerland is met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. En u komt in Mandalay met zijn prachtige pagodes en kloosters, misschien wel de mooiste van Myanmar.

Natuur en cultuur zijn hier nog onbedorven. Religie, lokale gewoontes en gebruiken zijn in Birma nog zoals honderd jaar geleden. De bevolking staat open voor de komst van toeristen en is altijd bereid om handen te schudden en een praatje te maken.
Overnachting: Kandawgyi Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Yangon. Tour naar de liggende Boeddha en de Shwedagon Pagode.
Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de "Garden City of the East" genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Op de luchthaven staat onze chauffeur op u te wachten om u welkom te heten in Myanmar.

In de middag brengen we onder meer een bezoek aan de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi en maken we een fotostop bij Karaweik Hal aan het Kandawgyi Meer, een kopie van een koninklijke statie-boot in de vorm van een enorme vogel, maar vooral vorstelijk gelegen in de tropische tuin rondom het meer. De Shwedagon Pagode mag niet ontbreken. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met bladgoud.

U overnacht in het schitterende teakhouten Kandawgyi Palace. Het ligt aan het fraaie meer dat u op de tour al aandeed. Dat is ook in de buurt van de Botataung Pagode en de Pansodan straat met zijn grote koloniale gebouwen.


Overnachting: Myanmar Treasure Resort Inle
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 2: Vlucht naar Heho. Naar het Inle Lake met de eenbenige vissers.
Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld voor de vlucht (om 9.55 uur) naar Heho in het Shan gebied. Na aankomst rijden we naar het schitterende Inle Lake. Dit meer ligt 900 meter boven de zeespiegel en is 22 kilometer lang en 11 kilometer breed. We stappen in een langstaartboot voor een tocht door deze fascinerende omgeving.

U ziet hier de eenbenige vissers, zo genoemd vanwege hun bijzondere manier van roeien. Het meer is ondiep en aan de oppervlakte drijven hele tuinen van aarde en gras, waarop weer groenten verbouwd worden. We leggen aan bij Innpawkhone Village voor een bezoek aan de zijdeweverijen. In Nanpan zien we hoe traditionele boten gemaakt worden en kunt u een kijkje nemen in een Birmese sigarenfabriek.

Na de lunch brengen we een bezoek aan de Phaungdaw U pagode en het klooster van "de springende katten". De reis gaat verder naar het Myanmar Treasure Resort (of gelijkwaardig hotel), waar we overnachten.


Overnachting: Myanmar Treasure Resort Inle
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 3: Inle Meer per boot. Markt en de stoepa van Indein.
Vandaag vervolgen we onze ontdekkingsreis van het Inle meer per boot. Na het ontbijt bezoeken we de ochtendmarkt, mits de "standplaats" van deze markt, die per dag van plek verandert niet te ver weg is.

Later varen naar een ruïnegebied uit de 16de eeuw, midden in de jungle. Het dorpje Indein is pas een paar jaar geleden opengesteld voor toeristen. Op de heuvel ligt een stoepa, het is daar rustig en er waait een fijne bries. De kleine belletjes aan de paraplu van de stoepa maken een prettig geluid, het uitzicht is de moeite waard.

Tegen de heuvels zijn duizenden oude en kleine pagodes te vinden, soms bijna helemaal overwoekerd door de junglebegroeiing. De heiligdommen zijn daar geplaatst door de koning van de Shan State. De schitterende bomen en planten groeien gewoon door en rond de bouwwerken


Overnachting: Thazin Garden Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 4: Vlucht naar Bagan. Tour naar de tempels van de Birmese Gouden Eeuw.
Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Bagan (8.15 uur). Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.

We maken een rondgang langs de mooiste en best bewaarde pagodes. De Shwezigon, die het prototype werd voor latere stoepa's in Myanmar, de 13e eeuwse grot tempel Wetkyi-in Gubyaukkyi met fresco's, en de Ananda Pagode, een van de grootste en best bewaard gebleven pagodes in Bagan. Ook het klooster Ananda Ok Kyaung is de moeite waard. Het is een van de weinige met steen vervaardigde kloosters uit de vroege Bagan tijd. Uit een veel latere periode stamt de Htilominlo tempel, een van de laatsten die hier werd gebouwd. Aan het eind van de dag bekijken we het indrukwekkende gebied vanaf een hooggelegen pagode.


Overnachting: Win Unity Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Boottocht naar Pakkoku. De 580.000 Boeddhas van Thanbuddhay.
Na het ontbijt gaan we aan boord van onze boot voor een vaartocht over de beroemde Irrawaddy rivier naar Pakkoku. Dat is ongeveer twee en een half uur varen. Pakkoku is een slaperig, rustig stadje waar tabak wordt verbouwd en thanakha wordt geproduceerd, een pasta die gebruikt wordt om het gezicht tegen de zon en de warmte te beschermen. Bij aankomst stappen we in de minibus voor de rit naar ons einddoel van vandaag, Monywa.

Onderweg stoppen we bij de kleurige Thanbuddhay Pagode, die al in 1301 is gesticht en meer dan 580.000 Boeddha afbeeldingen telt, twee reusachtige witte olifanten beschermen de ingang. Ook gaan we naar de op een na grootste liggende Boeddha in Myanmar, de Hlaungdawmu Boeddha. In de namiddag komen we aan bij ons hotel in Monywa.


Overnachting: Mandalay Hill Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Pho Win Taung grotten en de rit naar Mandalay.
Na het ontbijt gaan steken we de Chandwin rivier over om Pho Win Taung te bezichtigen. Deze imponerende zandsteen grotten bevatten Boeddha beelden, houtsnijwerk en muurschilderingen uit de 14e en 16e eeuw. Iets verderop ligt Shweba Taung, waar unieke paviljoenen met Boeddha afbeeldingen zijn uitgehakt uit de zandsteenrotsen.

In de middag keren we terug naar het hotel om uit te checken en de ongeveer 3 uur durende rit naar Mandalay te maken. Onderweg bezoeken we Sagaing, de oude hoofdstad van het Shan koninkrijk in de 14e eeuw. Tegen de heuvel liggen veel verschillende stoepa's gedrapeerd.


Overnachting: Mandalay Hill Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Tour naar Amarapura, Inwa en in Mandalay. U-Bein brug en Shwenandaw.
Amarapura was van 1841 tot 1857 de hoofdstad van Birma. Hier bezoeken we het Mahagandayon klooster, met meer dan 1700 jonge monniken het grootste klooster van het land. Het werd gesticht in 1950 en heeft op gebied van academische, boeddhistische vorming in het hele land een goede reputatie. De keuken in dit grote klooster is een bezienswaardigheid. Hier kunnen we zien hoe het eten elke dag wordt klaargemaakt voor de in het klooster wonende monniken.

Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U-Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U-Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa, tevens onze volgende stop. De stad is gesticht in 1364 en was gedurende 400 jaar de koninklijke hoofdstad van Birma. De eerste twee eeuwen van haar glorietijd was de stad het middelpunt van het machtige Shan-rijk. We kijken in het bijna 200 jaar oude Bagaya Kyaung klooster, helemaal van teakhout.

In de middag bezoeken we het Shwenandaw (gouden paleis) klooster met de beroemde houtsnedes, en de Kuthodaw Pagode. Hier vinden we wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd. Het bevat namelijk 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties. Als de tijd het toelaat gaan we naar de heuvel van Mandalay voor een mooi uitzicht over de stad en de Irriwaddy rivier.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Van Mandalay naar.......?
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming. Het einde van een onvergetelijke reis door het prachtige Myanmar of, wie weet, het begin van een nieuwe ontdekkingsreis.
Optionele Tours:

Myanmar Eigenwijs (11 dagen)
Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vl
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen.
PRIVE Premium Myanmar (7 dagen)
Deze zevendaagse Myanmar reis richt zich vooral op de prachtige stad Mandalay en het historische Bagan. Bagan moet ooit fantastisch zijn geweest. De l
Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Mandalay)
Al eens gedacht aan het strand van Ngapali in Myanmar? Strand in Birma, horen we u denken. Ja, strand in Birma. Perfect om na in een reis in dit fasci
Opmerkingen:
 • extra mogelijkheid: vol pension, lunch & diner in goede lokale restaurants, zie prijs!
 • Deze Myanmar Exclusive-Tour vindt plaats op vaste vertrekdagen en op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de (mini)bus doorgaans deelt met andere gasten. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag.

 • Gidsen bieden tijdens deze tour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.

  Door plaatselijke omstandigheden (het weer, de conditie van de wegen, opstand, hotelsluiting) moeten we route of hotel soms aanpassen. De intentie van de Myanmar Exclusive-Tour blijft te allen tijden gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per (mini)bus (airco) en vermelde binnenlandse vlucht(en). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, (vlieg)tickets (internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten onze klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Myanmar Exclusive (8 dagen)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
  Name: Gerard de Lange
  Date: 24-Feb-20

  Recensie: Greenwood heeft een fantastische Myanmar tour voor ons georganiseerd. De hele tour was goed verzorgd en alles ging 100% goed. Bij enkele kleine onduidelijkheden konden we direct bellen met Greenwood en werden we perfect geholpen. Het is inmiddels het vijfde jaar dat we Azie ontdekken met behulp van Greenwood en ik kan hen aan een ieder aanbevelen. Komen altijd afspraken na. Goed prijs/prestatie, goed bereikbaar. De Myanmar trip was divers en voorzag ons van echt prachtige hotels. Alleen het hotel in Myanmar viel tegen. Hotel op zich mooi maar de kamers stonken naar schimmels en vocht. Verder zou ik bij een volgende keer het aantal pagode bezoeken limiteren en meer rust dagdelen inplannen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Paula
  Date: 03-Aug-19

  Recensie: We hebben 8 fantastische dagen gehad. Veel gezien en goede gidsen. Greenwood travel doet wat ze beloven!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

  Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Exclusive (8 dagen)

  Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

  Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Myanmar (13 dagen)

  Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

  Vanaf:
  Contact
  In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

  Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met