Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Tourcode:BUR-016
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw hart verliezen aan Myanmar, aan de mensen, aan de geuren en kleuren, aan de onmetelijke pracht van de natuur. En aan de tempels en pagodes uit glorierijke eeuwen, lang geleden met mensenhanden gebouwd. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): MANDALAY - PYIN OO LWIN - NAUNG PAIN - MANDALAY - BAGAN - HEHO - PINDAYA - INLE LAKE - YANGON

U reist naar de oude hoofdstad Amarapura en de iconische U-Bein brug, de langste teakhouten brug ter wereld. U vaart naar de op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen bij het Meer van Inle, waar de Intha, letterlijk 'zonen van het meer' roeiend op één been aan het vissen zijn. Uiteraard komt u ook in Yangon met zijn koloniale sfeer; in Bagan met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. En u komt in Mandalay met zijn prachtige pagodes en kloosters, misschien wel de mooiste van Myanmar.

Het fascinerende land heeft veel te bieden. Naast de duizenden tempels en pagoden zijn er bedrijvige markten, authentieke volkeren, unieke historische monumenten en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking. De afstanden zijn groot, de wegen matig, het vervoer eenvoudig. Maar er liggen nog steeds verborgen (reis)schatten op u te wachten.

Het oude Birma is een uitdaging voor reizigers die van echt reizen en ontdekken houden. Stap daarom in de voetsporen van Nobelprijs-winnaar Rudyard Kipling, de schrijver van "The Jungle Book". Hij reisde in 1889 (!) naar Birma, toen eigenlijk niemand dat nog deed. Hij was onmiddellijk verliefd en schreef verwonderd: "This is Burma. It will be quite unlike any other land you know about."
Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Mandalay. Kyaoso, welkom in Myanmar.
U vliegt van Bangkok naar Mandalay (niet inclusief), waar u wordt opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur. U verblijft in Victoria Palace Hotel (deluxe room) of een gelijkwaardig hotel. Er is gelegenheid om uit te rusten of alvast eens een wandeling door de stad te maken.

Mandalay dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Het is een mooie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Mandalay. Tour naar Amarapura, iconische houten brug en Inwa.
Vandaag gaan we eens goed kennis maken met deze historische stad. We gaan om te beginnen naar de oude koninklijke hoofdstad Amarapura, nu net buiten Mandalay. Eerst kijken we bij het Mahagandayon klooster waar veel jonge monniken een opleiding volgen. Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa.

Inwa is dan ook de tweede voormalige koninklijke hoofdstad die we vandaag bezoeken. De stad werd gesticht in 1364 en fungeerde ruim 400 jaar als hoofdstad. De Bagaya Kyaung is een houten klooster, gebouwd op 267 teakhouten palen. Het zit vol met panelen van bloemen en dieren en heeft een klein Boeddha beeld. Met een beetje geluk ziet u een klasje jonge monniken die les krijgen, want dit klooster wordt nog altijd gebruikt. Robuuster is het stenen klooster Maha Aungmye Bonzan, een van de paar overgebleven gebouwen die nog laten zien hoe welvarend Inwa ooit was. Voordat u terugkeert naar Mandalay staat ook de hangende toren van Ava, zeg maar de Birmese toren van Pisa, op het programma.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 3: Mandalay. Tour naar Mingun, Mahamuni, Shwenandaw klooster en Kuthodaw.
Mandalay en de omgeving van deze bijzondere stad hebben veel te bieden. Het bewijs daarvan wordt vandaag opnieuw geleverd. Na het ontbijt wordt u met een jetty over de rivier naar Mingun gebracht. Rampspoed stond de eeuwige roem van deze locatie in de weg. Hier werd aan het begin van de 19e eeuw de grootste pagode ter wereld gebouwd, maar het overlijden van koning Bodawpaya en een vernietigende aardbeving bedierven de plannen. Een reusachtige sokkel herinnert ons aan deze ambities. We zien ook de Mingun klok die na de aardbeving naar een nieuwe tempel werd verhuisd.

Terug in Mandalay gaan we naar de Mahamuni Pagode, geliefd vanwege een heilig Boeddhabeeld. Duizenden Birmezen beplakken het bronzen beeld dagelijks met bladgoud. Het beeld is van oorsprong niet echt groot, maar is door het toegevoegde goed tientallen centimeters in omvang gegroeid. Verder staan ook het Shwenandaw klooster met de beroemde houtsnedes en de Kuthodaw Pagode op het programma. Hier ziet u wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd omdat het 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties bevat.

Als de tijd het toelaat gaan we naar Mandalay Hill om van het fraaie uitzicht op de stad en de Irriwaddy rivier te genieten.


Overnachting: Royal Parkview Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Van Mandalay naar Pyin Oo Lwin met de nationale tuinen.
Na de historische pracht van tempels en pagodes gooien we het vandaag over een andere boeg. We verlaten Mandalay en rijden in ongeveer anderhalf uur naar Pyin Oo Lwin, een vroegere Britse nederzetting. Dit stadje is beroemd vanwege de tuinen National Kandawgyi Gardens, die ruim honderd jaar geleden door een Brits echtpaar zijn begonnen. In 1924 werden ze officieel de nationale botanische tuinen en bossen. Er groeien orchideeën en andere bloemen, er staan honderden verschillende soorten bomen en u zult er veel vogels zien.

Het complex heeft ook een vlinder museum en Nan Myint, een uitkijkpunt over de stad. Omdat de Britten hier ooit stevig voet aan de grond hadden zijn er koloniale kerken. Minder Brits is de Peik Chin Myaung grot, met afbeeldingen van Boeddha en muurschilderingen.


Overnachting: Royal Parkview Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: trein, minibus
Dag 5: Met de trein over het Goteik viaduct. Minibus terug naar Pyin Oo Lwin.
De haan kraait vroeg vandaag want om 8.20 uur zitten we in de trein over het Goteik viaduct naar Naung Pain. In 1901, toen het spoor klaar was, stond er het tot dan toe grootste spoorviaduct ter wereld. De hele brug is ontworpen en gebouwd door de Pennsylvania Steel Company in de Verenigde Staten en van Amerika naar Myanmar verscheept.

Het spoorviaduct, met meer dan 100 meter hoogte de hoogste brug van Myanmar, is bijna 700 meter lang. Vanaf Pyin Oo Lwin duurt het ongeveer 2 uur voordat u bij het viaduct bent. Er is overigens onderweg genoeg te zien. De reis is hier belangrijker dan het doel, want eenmaal aangekomen in Naung Pain, maken we een mooie rit met de minibus terug naar Pyin Oo Lwin.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 6: Pyin Oo Lwin, trektocht door de omgeving, rit naar Mandalay.
Het leven in en rondom Pyin oo Lwin lijkt af en toe een beetje stil te hebben gestaan. Er wordt nog veel waarde gehecht aan oude gebruiken en traditionele omgangsvormen. Dat is mooi te zien op de trektocht door de omgeving van Pyin Oo Lwin. We gaan naar de levendige markt en naar de B.E. Falls. Onderweg ziet u graslanden, bossen en heuvels met hier en daar een klooster. De tocht eindigt bij de gids thuis, daar wordt in de buitenlucht de lunch geserveerd.

Als het eten een klein beetje is gezakt, keert u per minibus terug naar Mandalay. Morgen gaat u van hieruit naar de volgende oogstrelende locatie: Bagan.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 7: Met de ferry van Mandalay naar Bagan.
Het is wederom vroeg dag. We gaan ons per boot verplaatsen naar Bagan. U wordt naar de ferry gebracht en een uur of 7 later komt u via de Ayerwaddy rivier in Bagan aan. U wordt hier opgevangen en naar uw hotel gebracht.

Bagan moet ooit een fantastische stad zijn geweest. De legendarische koopman en wereldreiziger Marco Polo was in ieder geval erg onder de indruk. Hij roemde in zijn geschriften 'de gouden stad, de klingelende belletjes en de ruisende kleding van de monniken' in dit gebied met (toen) dertien duizend tempels en stoepa's.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Bagan. Dagtocht naar de monumenten van de Birmese Gouden Eeuw.
Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Ayerwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw.

Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk. In de ochtend maken we een rondgang langs de Nyaung Oo Markt. Daarna bekijken we een paar van de mooiste en best bewaarde pagodes zoals de beroemde Shwezigon die al in de 11e eeuw is gebouwd en waarvan de stoepa in Myanmar het schoolvoorbeeld is geworden. Er zouden een tand en een stukje bot van Boeddha in liggen. Verder: grot tempel Wetkyi-in Gubyaukkyi met zijn fresco's, de Ananda Pagode, een van de best geconserveerde tempels in Bagan en meteen daarnaast Ananda Ok Kyaung, een van de weinige stenen kloosters die het begin van de Bagan periode heeft overleefd.

Na een rustpauze in het hotel gaan we naar Dhammayangyi Pahto tempel. Aansluitend zullen we de zonsondergang bekijken op een speciaal door de gids uitgezocht punt.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 9: Bagan. Boottocht naar Kyun Thiri Island. Bezoek aan dorpjes.
U was deze reis al eerder op de Irriwaddy rivier, vandaag keert u terug voor een korte boottocht naar het eiland Kyun Thiri, waar een typisch Birmees boerendorp ligt. U kunt er rond wandelen, in contact komen met de bevolking of gewoon eens rustig kijken hoe het leven zich daar afspeelt. In een klein klooster daar worden lokale thee en snacks opgediend.

Na terugkeer in Bagan is er tijd voor lunch en gelegenheid om even uit te rusten. Wat later die middag staan nog de dorpen Phawsaw en Thahtaykan op de agenda. Hier valt onder meer te ontdekken hoe precies het Birmese leven van alledag aansluit op de natuurlijke omgeving.


Overnachting: Op een matrasje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: vliegtuig, minibus
Dag 10: Vlucht Bagan naar Heho. Lange wandeltocht naar Yasakyi Village.
Het wordt vandaag de paden op, de lanen in. Daarvoor moeten we ons wel eerst verplaatsen. Om 9.35 vertrekt uw vlucht naar Heho, met aansluitend vervoer per minibus (twee uur) naar het vertrekpunt van onze eerste wandeltocht van vandaag. We beginnen in Pindaya en lopen via kleine dorpjes en plantages naar het dorp Si-kya-inn. Dit is ongeveer tweeeneenhalf uur lopen. Er wordt gestopt bij Danu voor een lokale lunch.

Als de benen weer gestrekt zijn gaat de wandeltocht verder naar het dorp Yasakyi, ongeveer twee uur lopen. In Yasakyi gaan we overnachten. U verblijft onder eenvoudige omstandigheden in het klooster of in het dorp. Voor dekens, matrasjes en kussens wordt gezorgd. Er is alle gelegenheid hier rustig rond te wandelen en 'een praatje' met de dorpsbewoners te maken. Het diner wordt voor u gemaakt.


Overnachting: Pindaya Inle Inn
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Wandeling van Yasakyi naar Pindaya.
Als u wakker wordt moet u waarschijnlijk even nadenken waar u precies bent. U ligt op een matrasje in een klein dorp in Myanmar. Na het ontbijt maken we ons op voor de wandeling naar Pindaya. De tocht leidt in ieder geval naar Taung Paw Gyi om van het panoramische uitzicht te genieten. De wandeltijd vandaag is ongeveer twee uur.

U verblijft in een bamboe hut van de Pindaya Inle Inn en kunt de rest van de dag doen waar u zin in hebt.


Overnachting: The Hotel Nyaung Shwe
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 12: Van Pindaya naar het Inle Meer. Tocht naar het meer.
Het prachtige, door bergen omsloten Inle Meer ligt op duizend meter hoogte en is 22 kilometer lang en 11 kilometer breed.

We gaan met boten het water op om de cultuur van de bevolking van nabij mee te maken. We varen langs de op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen. We zien de Intha, letterlijk: 'zonen van het meer'. Deze vissers staan bekend om hun unieke manier van roeien (met één been). Monniken varen hier dagelijks rond om hun eten op te halen. Op het meer drijven grote plakken grond waar groenten op verbouwd worden.

Uit pure nieuwsgierigheid gaan we eens kijken bij het klooster van de 'springende katten', Phaungdaw U. Het is het gevolg van een uit de hand gelopen hobby van de monniken. Gaat het zien!


Overnachting: The Hotel Nyaung Shwe
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, boot
Dag 13: Naar Indein, markt, wandeling, uitzicht vanaf heuvel.
Het dorpje Indein en het ruïnegebied in de jungle met 16e eeuwse stoepa's eromheen is pas een paar jaar geleden opengesteld voor toeristen. Op de heuvel ligt een stoepa, het is daar rustig en er waait een fijne bries. De kleine belletjes aan de paraplu van de stoepa maken een prettig geluid, het uitzicht is de moeite waard. Tegen de heuvels zijn duizenden oude en kleine pagodes te vinden, soms bijna helemaal overwoekerd door de junglebegroeiing. De heiligdommen zijn daar geplaatst door de koning van de Shan State.

Die heuvel gaan we uiteraard beklimmen. Maar eerder al hebben we de lokale markt bezocht waar mensen van heinde en ver hun pullen aan de man komen brengen. Die markt wordt nooit op dezelfde plek gehouden maar rouleert langs verschillende dorpen langs het meer. Het is overigens niet elke dag markt, dus het kan zijn dat u pech hebt. Ook loopt u langs een smal kanaaltje dat naar het dorpje Pa-oh leidt. U bezoekt een schooltje en het Alaung Sitthou gebied, het begin van de weg naar de heuveltop.

Lunch is op het meer. Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig, minibus
Dag 14: Vlucht naar Yangon. Tocht door Yangon. Shwedagon Pagode en meer.
Na het ontbijt rijden we richting Heho-airport voor de vlucht naar Yangon. Vertrek is om 9.40 uur.

De eerste bezienswaardigheid in Yangon is het mooie Kandawgyi Lake met de Karaweik Royal Barge. De luchtige Botataung Pagode ligt daar vlakbij. De pagode heeft de bijnaam 'de duizend militairen', dat verwijst naar de soldaten die tweeduizend jaar geleden de toen net overgebrachte Boeddha-relikwieën uit India kwamen bewaken. U kunt er rustig langs het zilver, de oudheden, edelstenen en kunstobjecten wandelen. Ook de Sule Pagode, het stadhuis en de liggende Boeddha van de Chaukhtakyi staan op het programma vandaag. En natuurlijk mag de beroemde Shwedagon Pagode niet ontbreken! Bewonderaars beschouwen deze als een van de mooiste, zo niet de mooiste, in Azië.

Yangon staat bekend om de vele markten. Misschien wilt u op zoek naar mooie souvenirs, naar leuke snuisterijen of bent u gewoon benieuwd hoe het er op de beroemde overdekte Bogyoke Aung San Market van Yangon aan toe gaat. Dit complex, ook bekend als Scott Market, is 90 jaar oud, maar nog altijd een populaire trekpleister voor Birmese koopjesjagers op zoek naar handwerk, juwelen, kleding, eten en een grote hoeveelheid andere spullen. Er zijn zo'n 1600 kraampjes. De markt is overigens dicht op maandag en op feestdagen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 15: Vele ervaringen rijker komt hier een einde aan uw reis.
Niet een ervaring, maar vele ervaringen rijker komt er een einde aan deze dikke twee weken waarin u het kleurrijke erfgoed van Myanmar hebt kunnen ontdekken. Een land dat voor kort een groot vraagteken was heeft betekenis gekregen. En is dat niet precies het doel van reizen? Rudyard Kipling had gelijk!

U wordt naar het vliegveld van Yangon gebracht voor uw terugreis of volgende avontuur.
Overnachting:
Maaltijden:
Vervoer:
Dag 17:


Optionele Tours:

PRIVE Klassiek Myanmar Tour (5 dagen)
Hoeveel moois kun je in vijf dagen zien? Deze Klassiek Myanmar Tour geeft het antwoord: heel veel! En het zijn louter hoogtepunten! Het programma klin
PRIVE de Gouden Myanmar Tour (6 dagen)
Op deze korte tour houden we het simpel: in zes dagen tijd ziet u de absolute hoogtepunten van Myanmar. Met Yangon als uitvalsbasis reist u naar de le
PRIVE Mystiek Myanmar (15 dagen)
De Eenheid van Myanmar - vroeger Birma geheten - is een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Green Wood Travel heeft een bijzond
Opmerkingen:
 • Gezondheid: deze reis, ook in het minder ontwikkelde Myanmar, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts.
 • Voor bijna ieder hotel in Myanmar geldt: check-in tijd is 13:00 uur; check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van Myanmar Kleurrijk Erfgoed tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Bagan-Heho | Heho-Yangon), paardenkoets, lokale trein (ventilator) en open boot over Inle Lake en Mandalay - Mingun. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (zoals Bangkok-Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

  Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Exclusive (8 dagen)

  Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

  Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Myanmar (13 dagen)

  Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

  Vanaf:
  Contact
  In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

  Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met