Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

Tourcode:BUR-011
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.7 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels, En ontspannen, want u hebt uw handen vrij om de dagen in te vullen zoals het u het wenst.

REISROUTE (zie kaart onderaan): Mandalay - Bagan - Inle Lake - Yangon

Myanmar is in opkomst als toeristische bestemming. Het land heeft veel te bieden: er zijn duizenden tempels en pagoden, bedrijvige markten, unieke historische monumenten en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking. Na decennia van isolement hebben de militaire machthebbers de deuren een klein beetje geopend voor de buitenwereld. Er leven meer dan zestig verschillende volken en etnische groeperingen in Birma, met elk hun eigen taal en tradities. Birma is een uitdaging voor reizigers die van echt reizen en ontdekken houden. De afstanden zijn groot, de wegen matig, het vervoer eenvoudig. Maar er liggen nog steeds verborgen (reis)schatten op u te wachten.

In Yangon met zijn koloniale sfeer en schitterende pagodes. En in Bagan waarvan de omgeving een archeologisch luilekkerland is met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. Maar ook in Mandalay met zijn prachtige pagodes en kloosters, misschien wel de mooiste van Myanmar.
Overnachting: Hotel Yadanarbon
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 1: Welkom in Myanmar. Welkom in Mandalay.
Welkom in Myanmar! Welkom in Mandalay, met ruim een miljoen inwoners de tweede stad van het land. U wordt op het vliegveld opgehaald door onze chauffeur die u naar het zeer centraal gelegen Yadanarbon Hotel brengt (of een gelijkwaardig hotel).

Mandalay dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Mandalay is een mooie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters


Overnachting: Yadanarbon Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 2: Gouden Paleis Klooster, pagodes en zonsondergang van Mandalay Hill.
Wrijf op tijd de slaap uit de ogen want Mandalay heeft veel te bieden. U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden, maar wij doen graag een paar suggesties. Een bezoek aan Mandalay betekent eigenlijk ook een bezoek aan het beroemde Shwenandaw (gouden paleis) Klooster, nu een museum en vooral de moeite waard vanwege de indrukwekkende graveringen in hout.

De Kuthodaw Pagode, vol met kleine witte stoepa's, bevat het grootste boek ter wereld. De Boeddha in de Mahamuni Pagode, een van de belangrijkste in Myanmar, dijt alsmaar uit door de gouden blaadjes die door gelovigen worden toegevoegd. Interessant zijn ook de Eindawya Pagoda, de Atumashi Pagode, Kyauktawgyi Pagode en het Shwe Inbin klooster.

Voor wie iets heel anders wil: de Zeycho Markt, de fotogenieke 200 jaar oude teakhouten U Bein brug (in Amarapura, de oude hoofdstad, in de buurt van Mandalay) of in de avond voor het zien ondergaan van de zon, de heuvel van Mandalay.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig
Dag 3: Van Mandalay naar het wereldwonder Bagan.
Vandaag moet u vroeg uit de veren. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Bagan. Uiteraard brengt onze chauffeur u in Bagan naar het Bagan Thande Hotel dat in de archeologische zone van de stad ligt, vlakbij de oude stadsmuren en aan de rivier.

Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Ayeyarwady rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Er heerst een vergelijkbare, tijdloze sfeer. Dankzij het droge klimaat hebben vele monumenten de tand des tijds (en enkele aardbevingen) bijzonder goed doorstaan. Bagan vormt zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Azië en wordt beschouwd als een historisch wereldwonder.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: De tempels van Bagan, de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw.
U kunt vandaag op eigen gelegenheid het spectaculaire Bagan ontdekken. De duizenden tempels maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.

Maak een rondgang langs de Nyaung Oo Market en bekijk een paar van de mooiste en best bewaarde pagodes zoals de Shwezigon (waar een tand en een stukje bot van Boeddha zouden liggen), Wetkyi-in Gubyaukkyi, Htilominlo, Khay Min Ga, Kyansit-tha Umin, en de Tharaba Gate. U kunt ook lokale lakwerkplaatsen en een Myinkaba dorp met een bezoek vereren. Aan het eind van de dag adviseren wij een blik op de zonsondergang vanaf de Bupaya of de pagode.


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig, boot
Dag 5: Van Bagan naar het hooggelegen Meer van Inle.
Na het ontbijt in het hotel wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Heho. Eenmaal geland in Heho brengt onze chauffeur u naar het magische Meer van Inle, dat zo'n 900 meter boven zeeniveau ligt en ruim 20 kilometer bij 11 kilometer groot is.

Vanaf de Nyaung Shwe pier wordt u per boot naar uw hotel gebracht, uniek gelegen aan het meer.

Een mooie uitvalsbasis voor een paar heerlijke dagen in dit fascinerende gebied. U kunt kennis gaan maken met de vissers op één been, drijvende markten bezichtigen of de duizenden Boeddha's van Indein.


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 6: Inle en de zonen van het meer, vissers op één been.
U heeft twee dagen om heerlijk te ontspannen in het mooie natuurgebied op en rond dit meer.

Bezoek bijvoorbeeld de vijfdaagse markt, de drijvende tuinen of een traditioneel zijdeweversdorpje. Ga naar de Phaung Daw Oo pagode (en bazaar) of een van de dorpjes aan het meer om het dorpsleven van de Inn Thar te bekijken. Ga met een boot het water op om de cultuur van de bevolking van nabij mee te maken. Vaar langs de op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen.

Bijzonder zijn de Intha, letterlijk: 'zonen van het meer'. Deze vissers staan bekend om hun unieke manier van roeien (met één been). Monniken varen hier dagelijks rond om hun eten op te halen. Op het meer drijven grote plakken grond waar groenten op verbouwd worden.


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 7: Inle. Pagodes in een ruïnegebied uit de zestiende eeuw.
Ook vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt naar een ruïnegebied uit de 16de eeuw, midden in de jungle gaan. Het dorpje Indein is pas een paar jaar geleden opengesteld voor toeristen. Op de heuvel ligt een stoepa, het is daar rustig en er waait een fijne bries. De kleine belletjes aan de paraplu van de stoepa maken een prettig geluid, het uitzicht is de moeite waard.

Tegen de heuvels zijn duizenden oude en kleine pagodes te vinden, soms bijna helemaal overwoekerd door de junglebegroeiing. De heiligdommen zijn daar geplaatst door de koning van de Shan State. De schitterende bomen en planten groeien gewoon door en rond de bouwwerken! U kunt een wandeling door het dorpje maken en rustig genieten van deze bijzondere plek.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig
Dag 8: Van Inle naar Yangon, de Tuin van het Oosten.
Er staat op deze rondreis door Myanmar nog een laatste halte op uw reislijst: Yangon. Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Heho voor uw vlucht naar Yangon.

Yangon (voorheen Rangoon en tot 2005 de hoofdstad van Myanmar) is de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. En niet te vergeten het middelpunt van handel en de belangrijkste havenstad van Myanmar. Het is een prettige stad met veel overblijfselen uit de koloniale tijd. Brede, met bomen omzoomde boulevards en geen knetterende tuk tuk's. De meeste gebouwen zijn weliswaar in slechte staat van onderhoud maar de sfeer van het verleden is nog aanwezig.

Onze chauffeur brengt u naar het Panda Hotel (of gelijkwaardig).


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: De Shwedagon Pagode, spectaculair boeddhistisch monument.
De twee dagen in Yangon kunt u vrij besteden.

Niettemin is een bezoek aan de Shwedagon Pagode een 'must'. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld en de heiligste plek in Myanmar. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met tienduizenden plaatjes goud. Shwe betekent goud, Dagon verwijst naar de historische locatie waar de pagode staat.

Meer dan 2500 jaar geleden is de eerste vorm van deze pagode gebouwd, maar helaas herhaaldelijk door aardbevingen (deels) vernietigd. Er zouden relikwieën van maar liefst vier Boeddha's in liggen. Twee van hen zouden het Nirvana hebben bereikt, de ultieme vorm van verlichting.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Yangon. Pagode van duizend officieren en een haar van Boeddha.
Dit kunt u vandaag doen. Geniet van de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi en het Meditatiecentrum. Vergeet niet even aan te leggen bij Karaweik Hall en de Koninklijke statie-boot op het Kandawgyi meer.

Van de Sule Pagode wordt gezegd dat deze mogelijk nog ouder is dan de toch al duizenden jaren oude Shwegadon Pagode. Het is een belangrijke religieuze plek omdat de pagode een haar van Boeddha zou bevatten. De ligging van dit prachtige heiligdom is opvallend, namelijk midden op een rotonde. Het gebouw lijdt er niet onder, het blijft mooi.

Een ander belangrijk heiligdom is de Botataung Pagode, letterlijk 'duizend officieren' is een bijzondere pagode omdat (en dat is uniek) de bezoeker een kijkje in de pagode kan nemen en de heilige relikwieën kan aanschouwen. Ook het Nationaal Museum en de Leeuwentroon, de Bogyoke Aung San (Scott) Markt (gesloten op maandag en publieke feestdagen), Chinatown en een fruitmarkt bevelen wij aan.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, vliegtuig (niet inclusief)
Dag 11: Vertrek uit Yangon. Een reis om niet te vergeten.
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Yangon gebracht voor uw internationale vlucht naar uw volgende locatie of misschien wel terug naar huis.

Troost: u kunt ongetwijfeld terugkijken op een reis die u niet snel zult vergeten. Bagan, Mandalay, Yangon, Inle, de namen die aan het begin van uw reis als mysterieuze figuren klonken hebben allemaal betekenis voor u gekregen. U hebt kennis gemaakt met een eeuwenoude oorspronkelijke cultuur die nog onbedorven is en waarvan de bewoners nog open staan voor bezoekers.
Optionele Tours:

PRIVE de Smaragden Myanmar Tour (7 dagen)
De Smaragden Myanmar Tour onthult in zeven dagen een nog onbedorven Aziatische parel: het oude Birma. Prikkel uw zintuigen bij de Tuin van het Oosten;
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen.
PRIVE Mystiek Myanmar (15 dagen)
De Eenheid van Myanmar - vroeger Birma geheten - is een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Green Wood Travel heeft een bijzond
Opmerkingen: het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Mandalay-Bagan-Heho-Yangon). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (Bangkok-Mandalay | Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

Algemene waardering: 4.7 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
Name: Geert en Ria Damen
Date: 09-Jan-20

Recensie: Fantastich! Myanmar heeft werkelijk onze harten gestolen. Het enige wat wij in dit pakket anders hadden willen zien was 1 nacht minder Yangon, hier waren 3 nachten voor ons echt teveel! en 1 nacht meer in Bagan want 2 waren hier tekort.. Ook een extra nacht Mandalay is aan te raden!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Petra Sybrandi
Date: 10-Aug-19

Recensie: Fantastische rondreis door Myanmar gemaakt met alle high-lights van het land. Alles was door Greenwood tot in de puntjes geregeld; mooie hotels en transport. We hebben genoten van dit Aziatische land.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jerry en Karin van Zanten
Date: 09-Jul-19

Recensie: Leuke reis. Wij hadden 1 dag extra verlengd bij het Inle Lake. Wel vaak heel vroeg op 5.30 uur pick up time voor Airport omdat de binnenlandse vluchten heel vroeg geboekt zijn. Zijn natuurlijk het goedkoopste maar een paar uur later zou ook goed kunnen. Wij hebben de dagen goed ingevuld en in Mandalay gebruikt gemaakt van een gids +chauffeur. Zelf geboekt.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Debloois
Date: 15-May-19

Recensie: In Myanmar hebben we vooral genoten van de ballontocht boven Bagan waanzinnig mooi en indrukwekkend .we hebben "gevaren" met Oriental ballooning. Super organisatie. Ook het Inle Lake was een ervaring "giethoorn" maar dan in Myanmar. De plaatsen Mandalay en Yangon vielen ons erg tegen. Er heerste over heel Myanmar een ongezellige "dollar" cultuur niet passend bij het gebodene. Wederom klopte elke gemaakte afspraak met greenwood als een bus, overal stond chaffeur op tijd klaar.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

Vanaf:
Contact
Myanmar Exclusive (8 dagen)

Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

Vanaf:
Contact
Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

Vanaf:
Contact
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

Vanaf:
Contact
Magisch Myanmar (13 dagen)

Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

Vanaf:
Contact
In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met