Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

Tourcode:BUR-019
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menselijke hand terug in opvallende bouwwerken: de grootste liggende Boeddha ter wereld, de duizenden beeldjes in de grotten van Kawgoon, of in het honderd jaar oude klooster Pa Auk Taw Ya. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Kyaikhto - Mawlamyine - Indein - Yangon

Myanmar is nog geen druk bereisd gebied en deze streek al helemaal niet. Hier valt nog echt te ontdekken hoe het leven in Birma zich, net als lang geleden, voltrekt. Veel lijkt er niet veranderd. Mawlamyine, aan de Thanlwin rivier, met de stoepa's tegen de heuvels, de hoofdstad van Mon State, het oudste gebied in Myanmar waar mensen leefden, heeft zich aan het verstrijken van de tijd onttrokken.

De beroemde schrijver George Orwell werd aan het eind van de jaren 20 van de vorige eeuw als jongeman in Mawlamyine opgeleid tot politieman. Zijn moeder was hier geboren. In zijn roman 'Burmese Days' geeft Orwell de beste reden voor een bezoek aan dit fascinerende en onthullende deel van Myanmar: "Schoonheid heeft geen betekenis, tenzij het wordt gedeeld." Ga kijken en zegt het voort.
Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Yangon. Smeltkroes van culturen en geloven.
Aankomst in Yangon. U wordt door onze Engelssprekende chauffeur op het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Yangon (voorheen Rangoon en tot 2005 de hoofdstad van het land) is de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen; het commerciële middelpunt en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Het is een prettige stad met veel overblijfselen uit de koloniale tijd. Brede, met bomen omzoomde boulevards en geen knetterende tuk tuk's. De meeste gebouwen zijn weliswaar in slechte staat van onderhoud maar de sfeer van het verleden is nog aanwezig. Ondanks de slechte levensomstandigheden van de meerderheid van de bevolking zal het u opvallen dat de mensen u overal vriendelijk en gastvrij bejegenen.


Overnachting: Mountain Top Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Met de trein naar Kyaikhto. Naar de heilige Golden Rock.
In Myanmar begint het leven vroeg op de dag en dat geldt vandaag ook voor u. Om 7 uur gaat uw trein naar Kyaikhto. Een rit van ongeveer 6 uur.

In de namiddag gaat u per open-air truck naar de belangrijkste bezienswaardigheid van Kyaikhto en een van de heiligste van Myanmar, de Kyaiktiyo Pagode, beter bekend als Golden Rock. Veel pelgrims bezoeken deze kleine pagode die boven op een granieten rots staat. Gelovigen hebben de rots vol geplakt met bladgoud. Volgens de legende heeft Boeddha aan een kluizenaar een plukje haren gegeven, die het op zijn beurt aan de koning gaf. De koning vond dat er een pagode voor de haren moest komen en er werd een rots uit zee gehaald die de vorm had van het hoofd van de kluizenaar. Zorgvuldig werd een heilige plek gezocht en gevonden waar de rots nu ligt, ogenschijnlijk op het randje en klaar om naar beneden te vallen. Maar het is, nog altijd volgens de legende, het plukje haren van Boeddha dat dit voorkomt.


Overnachting: Attran Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: trein, truck
Dag 3: Naar Mawlamyine via Kawgoon Grot en de Kyauk Ka Lat Pagode.
De dag begint letterlijk met een zonsopkomst. Dat is weliswaar altijd zo, maar vandaag bekijkt u de zon vanaf een berg bij Yangoon. Meteen daarna rijden we via de toeristische route in ongeveer drie uur naar Mawlamyine, waar de Kawgoon Grot onze eerste halte vormt. De grot staat vol met kleine en grotere Boeddhabeelden die in de kalkstenen rotsen zijn uitgehakt. Sommige beeldjes al in de 7e eeuw.

De Kyauk Ka Lat Pagode is een kleine maar interessante tempel, al is het maar vanwege de ligging op een rots. Een rots die veel Birmezen aan een glas wijn doet denken. Dan wordt het toch echt tijd om naar Mawlamyine te rijden. De groene stad aan de Golf van Martaban was de eerste hoofdstad van Brits Birma, de kolonie. Toen al en nog steeds is het ook de hoofdstad van Mon State.

De Mon waren de eerste bewoners van Myanmar. Ze leefden hier waarschijnlijk al 11.000 jaar geleden. Rond de 6e tot 9e eeuw was het koninkrijk van de Mon op zijn sterkst en besloeg het het hele zuiden van wat nu Myanmar is. Alhoewel ze altijd hebben geprobeerd onafhankelijk te blijven, werd hun land ingelijfd door de Birmezen.


Overnachting: Attran Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus
Dag 4: Tour: Pa Auk Taw Ya Klooster, Seindon Mibaya Kyaung en Kyaitkthanlan Pagode.
Het rijke landschap komt vandaag tot volle wasdom. In deze prachtige omgeving vol dorpjes en groene velden en heuvels gaan we allereerst met de lokale ferry naar Bilu (Ogre) Eiland. We vergeten niet een aantal van de typisch Birmese dorpjes te bezoeken.

Via de Golf van Martaban gaan we per ferry en minibus via Mawlamyine op weg naar hoger gelegen uitzichtpunten op de heuvels, om een fraai uitzicht over dit gebied te kunnen hebben. Hier vinden we ook het Pa Auk Taw Ya Klooster, een van de grootste meditatiecentrums in het land, en het Seindon Mibaya Kyaung Klooster, dat al meer dan honderd jaar oud is en beroemd vanwege de gedetailleerde houtsnedes. Het klooster is vernoemd naar koningin Seindon die hier ooit onderdak zocht op de vlucht voor vijanden.

Om de dag mooi af te sluiten gaan we naar de Kyaitkthanlan Pagode (met een haar van Boeddha en ruim dertig kleinere pagodes) voor opnieuw een prachtig uitzicht.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Liggende Boeddha van Win Sein Taw Ya. Minibus naar Yangon.
Birmese markten zijn altijd een belevenis op zich. Ook in Mawlamyine komen boeren en handelaren van ver om hun producten aan de man te brengen.

In Mudon ligt de Win Sein Taw Ya, met zo'n 180 meter de grootste liggende Boeddha ter wereld. Een indrukwekkend gezicht. Hierna gaan we naar Kyailmaraw, een klein charmant stadje waar koningin Shin Saw Pu in 1455 in Mon stijl een tempel liet bouwen.

We laten Mawlamyine achter ons en rijden in ongeveer 7 uur terug naar Yangon. Uiteraard stoppen we op tijd om eventueel iets te eten of even rond te kijken. Er wacht u op deze reis dan nog een mooie dag in de Birmese hoofdstad Yangon.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Stadstour. De Shwedagon Pagode, Kandawgyi Meer, Scott Market.
De Yangon stadstour begint bij de fotogenieke Karaweik Hal aan het Kandawgyi Meer, een kopie van een koninklijke statie-boot in de vorm van een enorme vogel, maar vooral vorstelijk gelegen in de tropische tuin rondom het meer. In de haven staat de Botataung Pagode. De pagode heeft de bijnaam 'de duizend militairen', dat verwijst naar de soldaten die tweeduizend jaar geleden de toen net overgebrachte Boeddha-relikwieën uit India kwamen bewaken

Het oude en centrale deel van de stad herinnert met zijn vele westerse gebouwen aan de tijd dat Birma nog een kolonie van Groot-Brittannië was. Het onafhankelijkheidsmonument in de Mahabandoola Gardens verwijst naar 1948 toen Birma zich los maakte van de Britten.

Na het National Museum ziet u de beroemde Scott Market, al 90 jaar oud, maar nog altijd een populaire trekpleister voor Birmese koopjesjagers op zoek naar handwerk, juwelen, kleding, eten en een grote hoeveelheid andere spullen. Er zijn zo'n 1600 kraampjes. De markt is overigens dicht op maandag en op feestdagen.

Hoogtepunt van de dag is het iconische beeld van Yangon: de Shwedagon Pagode. De bijna honderd meter hoge stoepa torent boven de stad uit. Van Birmese boeddhisten wordt verwacht dat ze minstens één keer in hun leven hier naar toe gaan. Het is indrukwekkend om te zien hoe de bevolking haar geloof elke dag opnieuw belijdt. Als de zon schijnt, bestaat de kans om 'zonaanbidders' te zien. Deze mensen kijken de hele dag rechtstreeks in de zon om de energie van dit hemellichaam op te vangen en door te geven aan anderen. Opvallend genoeg worden deze mensen niet blind, als gevolg van jarenlange training.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Dit smaakt naar meer. Vlucht naar......
Deze fijne week smaakt ongetwijfeld naar meer. Naar meer reizen en naar meer Myanmar. Wij zijn benieuwd wat uw volgende bestemming wordt. Voor nu: onze chauffeur brengt u naar het vliegveld van Yangon voor uw vlucht naar...
Optionele Tours:

Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen.
Sprookjesachtig Birma: Bagan & Mandalay (5 dagen)
Het sprookjesachtige Birma is te vinden in Bagan en Mandalay. Vind het in deze korte reis waarin de panorama's om voorrang zullen vechten. De ogen
PRIVE de Gouden Myanmar Tour (6 dagen)
Op deze korte tour houden we het simpel: in zes dagen tijd ziet u de absolute hoogtepunten van Myanmar. Met Yangon als uitvalsbasis reist u naar de le
Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Yangon)
Ngapali in Myanmar heeft een van de langste stranden van Zuidoost-Azië. Wat, denkt u nu, strand in Birma? Ja, dat klopt. Daar had u vast nog niet e
Opmerkingen:
 • Gezondheid: deze reis, ook in het minder ontwikkelde Myanmar, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts.
 • Voor bijna ieder hotel in Myanmar geldt: check-in tijd is 13:00 uur; check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van Myanmar Kleurrijk Erfgoed tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto en open boot. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets, luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: nicole hendriks
  Date: 24-Feb-20

  Recensie: Ontzettende leuke mooie tocht door Myanmar, we hadden een hele goede gids ( Thi Ha) , hij wist alles en ook leuke eetgelegenheden te vinden. Hotel Attran was minder, personeel spreekt totaal geen engels en zijn niet vriendelijk (dit had de gids en chauffeur ook al opgemerkt). Hotel Panda was prima, alleen hadden we daar een middag vrij en kan je daar niet buiten zitten. Veel gezien en genoten.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

  Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Exclusive (8 dagen)

  Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

  Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Myanmar (13 dagen)

  Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

  Vanaf:
  Contact
  In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

  Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met