In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

Tourcode:BUR-018
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met zijn koloniale sfeer en schitterende pagodes, Mandalay met zijn prachtige pagodes en kloosters, misschien wel de mooiste van Myanmar. NIEUWE ROUTE! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Maar ook Popa, de pagode op de berg, de drijvende dorpen van Inle, de zandsteen grotten van Pho Win Taung of Laeshae waar ze Boeddha's van gedroogde bloemen maken.

REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Bagan - Mandalay - Kalaw - Inle Lake - Indein - Yangon

Koning Anawrahta Minsaw stichtte in de 11e eeuw het machtige Pagan Koninkrijk (Bagan) en is daarmee de vader des vaderlands van Birma, de grondlegger van Myanmar. Anawrahta verenigde de staten rond de Irriwaddy vallei die nu samen nog altijd ongeveer Myanmar vormen. Maar zijn roem zou minder groot zijn als hij er niet ook voor had gezorgd dat er eten was, hij initieerde de rijstbouw, hij zorgde dat er een taal kwam die iedereen in zijn rijk kon spreken, verdedigde de grenzen en zorgde met sociale maatregelen dat niemand van de volkeren (de Mon, de Shan) die tot zijn koninkrijk behoorden zich achtergesteld voelde. Bagan ontwikkelt zich in die tijd (met Angkor Wat in Cambodja en de Borobodur in Indonesië) tot een van de belangrijkste culturele en religieuze gebieden van Zuidoost-Azië. Die grandeur en uitstraling zijn tot op de dag van vandaag te ervaren.

Wie er rondloopt, over de markten, langs tempels en pagodes ervaart dat het lijkt of de klok is teruggezet of de tijd misschien wel stil. Toch is Myanmar niet alleen een wereld van vroeger, het is een totaal andere wereld. Met andere kleuren en geuren, met eigen stijl en tradities, maar tastbaar en echt. Het verbaast nog omdat de poorten van het land pas sinds kort open staan. Daarom is nu Myanmar bezoeken zo'n goed idee.
Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Yangon, de tuin van het oosten.
Aankomst in Yangon. U wordt door onze Engelssprekende chauffeur opgehaald op het vliegveld en naar uw hotel gebracht.

Yangon (voorheen Rangoon en tot 2005 de hoofdstad van het land) is de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen; het commerciële middelpunt en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Het is een prettige stad met veel overblijfselen uit de koloniale tijd. Brede, met bomen omzoomde boulevards en geen knetterende tuk tuk's. De meeste gebouwen zijn weliswaar in slechte staat van onderhoud maar de sfeer van het verleden is nog aanwezig. Ondanks de slechte levensomstandigheden van de meerderheid van de bevolking zal het u opvallen dat de mensen u overal vriendelijk en gastvrij bejegenen.


Overnachting: Panda Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Volle dag tour door Yangon. Shwedagon Pagode, Scott Market.
De eerste bezienswaardigheid in Yangon is het mooie Kandawgyi Lake met de Karaweik Royal Barge. De luchtige Botataung Pagode ligt daar vlakbij. De pagode heeft de bijnaam 'de duizend militairen', dat verwijst naar de soldaten die tweeduizend jaar geleden de toen net overgebrachte Boeddha-relikwieën uit India kwamen bewaken. U kunt er rustig langs het zilver, de oudheden, edelstenen en kunstobjecten wandelen. Via de Pansodan Straat met de veel koloniale huizen lopen we naar de Wahdan Jetty waar boten uit de hele delta aanleggen om spullen te leveren of te laden. Een leuke handel en wandel om even te aanschouwen.

Ook de liggende Boeddha van de Chaukhtakyi staat op het programma vandaag. Via Chinatown lopen we naar de beroemde overdekte Bogyoke Aung San Market. Dit complex, ook bekend als Scott Market, is 90 jaar oud, maar nog altijd een populaire trekpleister voor Birmese koopjesjagers op zoek naar handwerk, juwelen, kleding, eten en een grote hoeveelheid andere spullen. Er zijn zo'n 1600 kraampjes. De markt is overigens dicht op maandag en op feestdagen.

En natuurlijk mag de beroemde Shwedagon Pagode niet ontbreken! Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld en de heiligste plek in Myanmar. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met tienduizenden plaatjes goud. Shwe betekent goud, Dagon verwijst naar de historische locatie waar de pagode staat.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 3: Vlucht naar Bagan. De duizenden tempels uit het rijk van Anawrahta.
Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Bagan (8.15 uur). U wordt daar door onze chauffeur opgewacht en naar het Bagan Thande of een gelijkwaardig hotel gebracht.

Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw, die onder koning Anawrahta tot leven kwam. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Tour door Bagan. Shwezigon en Ananda Pagode.
De bevolking van het hedendaagse Bagan, lijkt zich niet zo bewust van een groots verleden en bewerkt gewoon traditiegetrouw de akkers tussen de monumenten, net als eeuwen geleden, toen hier meer dan tienduizend tempels stonden. Voor hen zijn de tempels en pagodes, ook al zijn het ruïnes, deel van het dagelijkse leven. Van oudsher waren het de boerenfamilies die voor het onderhoud van de tempels zorgden, net als nu.

De indrukwekkende Shwezigon Pagode is (in opdracht van koning Anawrahta) in de 11e eeuw gebouwd en de stoepa is het schoolvoorbeeld in Myanmar geworden. Er zouden een tand en een stukje bot van Boeddha in liggen. U bezoekt ook de bijna net zo oude Ananda pagode (weleens de Westminster Abbey van Birma genoemd) en het Ananda Ok Kyaung klooster. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Dhammayangyi Pahto, een prachtige tempel. En we gaan de zon vanaf één van de terrassen zien ondergaan.

U kunt (als u dat wilt) deze bijzondere dag nog meer impact geven. Bijvoorbeeld door nog in het donker van de nacht te vertrekken voor een tocht per luchtballon om de zonsopkomst boven Bagan mee te maken. De Ballonvaart boven Bagan tocht duurt ongeveer 50 minuten, u bent voor het ontbijt terug. Deze ballonvaart is niet inclusief.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 5: Vrije dag in Bagan. Naar Mount Popa of het eiland Kyun Thiri?
Vrije dag. Bagan vormt zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Azië en wordt beschouwd als een historisch wereldwonder. Hoewel minder bekend dan Angkor Wat in Cambodja of de Borobudur in Indonesië is Bagan minstens zo indrukwekkend. Ondanks dat de glorietijd van Bagan slechts een paar honderd jaar heeft geduurd, genoot het rijk over de hele wereld bekendheid. Hier zouden toen maar liefst een half miljoen mensen geleefd hebben. Naar verluidt waren zelfs de barbaren die Bagan in 1287 aanvielen en grotendeels verwoestten onder de indruk van de stad.

Maak een dagtocht naar Mount Popa, een oude vulkaan. In spirituele zin wordt Mount Popa wel de 'Olympus van Birma' genoemd omdat er uitgebreide verzameling geesten en goden verblijft. Tegenover de trap van Mount Popa staat het 'Nat-huis' waarin alle 37 Nats (geesten) te bewonderen zijn. Sommige Birmezen proberen op speciale feesten in trance te raken om al dansend de welwillendheid van de Nats te vragen. Het uitzicht over de Myingyan-vlakte is adembenemend en één van de mooiste uitzichten van Birma. (Tour is niet inclusief)

Of overweeg eventueel een korte boottocht over de Irrawaddy rivier naar het eiland Kyun Thiri, waar midden in de rivier een typisch Birmees boerendorp ligt. U kunt er rond wandelen, in contact komen met de bevolking of gewoon eens rustig kijken hoe het leven zich daar afspeelt. (Niet inclusief)


Overnachting: Win Unity Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus
Dag 6: Boottocht naar Pakkoku. De 580.000 Boeddhas van Thanbuddhay.
Na het ontbijt gaan we aan boord van onze boot voor een vaartocht over de beroemde Irrawaddy rivier naar Pakkoku. Dat is ongeveer twee en een half uur varen. Pakkoku is een slaperig, rustig stadje waar tabak wordt verbouwd en thanakha wordt geproduceerd, een pasta die gebruikt wordt om het gezicht tegen de zon en de warmte te beschermen. Bij aankomst stappen we in de minibus voor de rit naar ons einddoel van vandaag, Monywa.

Onderweg stoppen we bij de kleurige Thanbuddhay Pagode, die al in 1301 is gesticht en meer dan 580.000 Boeddha afbeeldingen telt, twee reusachtige witte olifanten beschermen de ingang. Ook gaan we naar de op een na grootste liggende Boeddha in Myanmar, de Hlaungdawmu Boeddha.

De dag is niet compleet zonder Pho Win Taung te bezichtigen. Deze imponerende zandsteen grotten bevatten Boeddhabeelden, houtsnijwerk en muurschilderingen uit de 14e en 16e eeuw. Iets verderop ligt Shweba Taung, door sommigen het Petra van Myanmar genoemd, waar unieke paviljoenen met Boeddha afbeeldingen uit de zandsteenrotsen zijn gehakt.


Overnachting: Hotel Shwe Pyi Thar
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Van Monywa naar Mandalay. Tussenstop in Sagaing, de oude Shan stad.
Na het ontbijt gaan we ons verplaatsen naar Mandalay. Kort voordat we de ongeveer 3 uur durende rit voltooien moeten we (20 kilometer voor Mandalay) echt even stoppen bij Sagaing.

Sagaing is de oude hoofdstad van het Shan koninkrijk in de 14e eeuw. Het Shan koninkrijk bloeide op nadat het rijk van Anawrahta zijn glans had verloren. Langs de oevers van de Irriwaddy rivier, liggen tegen de Sagaing Heuvel veel verschillende stoepa's gedrapeerd.


Overnachting: Hotel Shwe Pyi Thar
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Mandalay. Tour naar Amarapura, iconische houten brug en Inwa.
Vandaag gaan we eens goed kennis maken met deze historische stad. We gaan om te beginnen naar de oude koninklijke hoofdstad Amarapura, nu net buiten Mandalay. Eerst kijken we bij het Mahagandayon klooster waar veel jonge monniken een opleiding volgen. Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa.

Inwa is dan ook de tweede voormalige koninklijke hoofdstad die we vandaag bezoeken. De stad werd gesticht in 1364 en fungeerde ruim 400 jaar als hoofdstad. De Bagaya Kyaung is een houten klooster, gebouwd op 267 teakhouten palen. Het zit vol met panelen van bloemen en dieren en heeft een klein Boeddha beeld. Met een beetje geluk ziet u een klasje jonge monniken die les krijgen, want dit klooster wordt nog altijd gebruikt. Robuuster is het stenen klooster Maha Aungmye Bonzan, een van de paar overgebleven gebouwen die nog laten zien hoe welvarend Inwa ooit was. Voordat u terugkeert naar Mandalay staat ook de hangende toren van Ava, zeg maar de Birmese toren van Pisa, op het programma.


Overnachting: Hotel Shwe Pyi Thar
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 9: Mandalay. Tour naar Mingun, Mahamuni, Shwenandaw klooster en Kuthodaw.
Mandalay en de omgeving van deze bijzondere stad hebben veel te bieden. Het bewijs daarvan wordt vandaag opnieuw geleverd. Na het ontbijt wordt u met een jetty over de rivier naar Mingun gebracht. Rampspoed stond de eeuwige roem van deze locatie in de weg. Hier werd aan het begin van de 19e eeuw de grootste pagode ter wereld gebouwd, maar het overlijden van koning Bodawpaya en een vernietigende aardbeving bedierven de plannen. Een reusachtige sokkel herinnert ons aan deze ambities. We zien ook de Mingun klok die na de aardbeving naar een nieuwe tempel werd verhuisd.

Terug in Mandalay gaan we naar de Mahamuni Pagode, geliefd vanwege een heilig Boeddhabeeld. Duizenden Birmezen beplakken het bronzen beeld dagelijks met bladgoud. Het beeld is van oorsprong niet echt groot, maar is door het toegevoegde goed tientallen centimeters in omvang gegroeid. Verder staan ook het Shwenandaw klooster met de beroemde houtsnedes en de Kuthodaw Pagode op het programma. Hier ziet u wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd omdat het 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties bevat.

Als de tijd het toelaat gaan we naar Mandalay Hill om van het fraaie uitzicht op de stad en de Irriwaddy rivier te genieten.


Overnachting: Dream Mountain Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig, minibus
Dag 10: Vlucht naar Heho, rit naar Kalaw. Boeddhabeelden in de grotten van Pindaya.
Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho. Hier aangekomen wordt u opgewacht door onze chauffeur, die u naar Kalaw brengt. Onderweg stoppen we bij de grotten van Pindaya, waar de kalkstenen spelonken vol staan met Boeddhabeelden. Er staan er ongeveer 8.000, door de eeuwen heen zijn ze er neergezet om respect te betuigen aan Boeddha. Ze zijn van allerlei soorten materialen gemaakt en variëren in grootte. Die rit naar Kalaw is helemaal niet vervelend, want u passeert uitgestrekte aardappel- en rijstvelden en dorpjes van etnische minderheden als de Pao en Danu.

Kalaw is een rustig stadje, vroeger het bergstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit de perfecte plaats om de hete zomers te ontvluchten. De Britse invloeden hier zijn nog duidelijk zichtbaar. U bereikt Kalaw aan het eind van de middag.

Mocht er nog energie en gelegenheid zijn, dan kunt u de 500 jaar oude Hnee Paya Pagode gaan bekijken, waar nonnen gelovigen en bezoekers thee en theebladeren-salade aanbieden. Het Boeddha beeld hier is gemaakt van een bamboe-achtige plant, Hnee. Daarna is de Boeddha gelakt en vervolgens met goud gekleurd. (niet inclusief)


Overnachting: Op een matrasje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus
Dag 11: Wandeling naar de bergvolkeren van Hti Thein.
U komt vandaag nader tot de natuur en de mensen die een organisch onderdeel van die natuur zijn gaan vormen. We worden na ontbijt en een autorit van ongeveer twee uur afgezet bij het beginpunt van de trekking naar het dorp Bawningone, dat op 1360 meter boven zeeniveau ligt. Dat is overigens niet het eindpunt. We trekken verder naar Kone Hla Village, een Danu dorp op 1412 meter. Hier zijn we hoe deze bergvolkeren leven en kunnen we lunchen bij hen thuis.

We wandelen verder door het prachtige landschap naar het Pao dorp Hti Thein en stoppen daar bij een oud klooster. Hier (of bij mensen thuis) brengen we nacht door. U begrijpt dat de omstandigheden eenvoudig zijn. Voor muskietennetten, matrasjes, beddengoed en dekens wordt gezorgd. Net als de lunch bestaat het diner uit lokale gerechten.

U loopt over de hele dag zo'n 25 kilometer, bij elkaar wandelingen van in totaal een uur of 4 tot 5 (afhankelijk van hoe snel u loopt).


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 12: Wandeltocht bergafwaarts. Boottocht naar het Inle Meer.
Ook vandaag kunt u de wandelschoenen aantrekken. Na een lokaal Birmees ontbijt gaan we in ongeveer 4 uur langs beboste bergen, Pao dorpjes en plantages weer naar beneden. Het eindpunt is het meer. Tegen de heuvels zijn oude en kleine pagodes te vinden, soms bijna helemaal overwoekerd door de junglebegroeiing. De heiligdommen zijn daar geplaatst door de koning van de Shan State.

Vanaf hier gaan we varend verder naar ons verblijf bij het Inle Meer. Een boottocht van 15 kilometer. Het prachtige, door bergen omsloten Inle Meer ligt op duizend meter hoogte en is 22 kilometer lang en 11 kilometer breed. Rond het Inle Meer liggen op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen.


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 13: Inle Meer: drijvende tuinen, dorpen op palen, vissers op één been.
Er is veel te zien in het gebied van het Inle Meer. daarom gaan we vandaag nog eens met de (privé)boot het water op. De eerste halte is bij de in Myanmar beroemde Paung Daw Oo Pagode met zijn vijf afbeeldingen van Boeddha. Het is een traditie geworden dat er blaadjes goud op de afbeeldingen worden geplakt. Af en toe, als door het toegevoegde goud Boeddha onzichtbaar is geworden, wordt het goud weer verwijderd. Tijdens het Paung Daw Oo festival worden de afbeeldingen in een ceremoniële tocht meegedragen.

We zien de Intha, letterlijk: 'zonen van het meer'. Deze vissers staan bekend om hun unieke manier van roeien (met één been). Monniken varen hier dagelijks rond om hun eten op te halen. Op het meer drijven grote plakken grond waar groenten op verbouwd worden.

In het dorp Inpawkhone zien we de huizen op palen en hoe er traditioneel zijde wordt geweven. In een dorp verderop gaan we de handen uit de mouwen steken als u meedoet aan een kookles waarin traditionele Intha gerechten worden bereid. Om nog een keer goed van de drijvende tuinen te kunnen genieten, kijken we bij het Ngaphae Chaung klooster.


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus
Dag 14: Tocht naar Indein en omgeving. Boeddha van gedroogde bloemen.
Het dorpje Indein en het ruïnegebied in de jungle met 16e eeuwse stoepa's eromheen is pas een paar jaar geleden opengesteld voor toeristen.

We beginnen deze dag met een bezoek aan de lokale markt. Hier komen mensen van heinde en ver naar toe om hun pullen aan de man te brengen. Die markt wordt nooit op dezelfde plek gehouden maar rouleert langs verschillende dorpen langs het meer. Het is overigens niet elke dag markt, dus het kan zijn dat u pech hebt. Hierna gaan we naar de eeuwenoude pagoda's die dit gebied zoveel karakter en gevoel voor geschiedenis geven. Waar nodig zullen we vandaag opnieuw op de boot stappen, in dit gebied een onmisbaar vervoersmiddel. Onderweg zien we oude pagodes (sommigen zijn gerestaureerd, andere hebben een 'Indiana Jones' uiterlijk), dorpjes en waarschijnlijk ook hier en daar een waterbuffel die een bad neemt.

In het dorpje Ywama tonen ze ons hoe de Shan op traditionele wijze papier en juwelen maken. Iets verderop Laeshae zijn ze gespecialiseerd in het maken van Boeddha's van gedroogde bloemen.


Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig, minibus
Dag 15: Vlucht naar Yangon. Vrije besteding. Naar de Sule Pagode?
U vliegt vandaag terug naar Yangon, waar deze reis ruim twee weken geleden begon. U wordt naar het vliegveld en in Yangon naar uw hotel gebracht.

U kunt de dag na aankomst zelf verder invullen. Maar voor wie nog zin heeft bevelen we een tochtje naar de Sule Pagode aan (niet inclusief). Van de Sule Pagode wordt gezegd dat deze mogelijk nog ouder is dan de toch al duizenden jaren oude Shwegadon Pagode. Het is een belangrijke religieuze plek omdat de pagode een haar van Boeddha zou bevatten. De ligging van dit prachtige heiligdom is opvallend, namelijk midden op een rotonde. Het gebouw lijdt er niet onder, het blijft mooi.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 16: Vele ervaringen rijker...
Niet een ervaring, maar vele ervaringen rijker komt er een einde aan deze dikke twee weken waarin u het kleurrijke erfgoed van Myanmar hebt kunnen ontdekken. Een land dat voor kort een groot vraagteken was heeft betekenis gekregen. En is dat niet precies het doel van reizen?

U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vervolg van uw reis....
Optionele Tours:

PRIVE Mystiek Myanmar (15 dagen)
De Eenheid van Myanmar - vroeger Birma geheten - is een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Green Wood Travel heeft een bijzond
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen.
Magisch Myanmar (13 dagen)
Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en d
Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Yangon)
Ngapali in Myanmar heeft een van de langste stranden van Zuidoost-Azië. Wat, denkt u nu, strand in Birma? Ja, dat klopt. Daar had u vast nog niet e
Opmerkingen:
 • Gezondheid: deze reis, ook in het minder ontwikkelde Myanmar, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts.
 • Voor bijna ieder hotel in Myanmar geldt: check-in tijd is 13:00 uur; check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van deze Myanmar tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Yangon-Bagan | Mandalay-Heho | Heho-Yangon), ferry (Bagan-Pakokku) en open boot (Mingun, Inle). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair; op een matrasje tijdens de trekking.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (zoals Bangkok-Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

  Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Exclusive (8 dagen)

  Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

  Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

  Vanaf:
  Contact
  Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Myanmar (13 dagen)

  Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

  Vanaf:
  Contact
  In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

  Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met