PRIVE de Smaragden Myanmar Tour (7 dagen)

Tourcode:BUR-004
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Smaragden Myanmar Tour onthult in zeven dagen een nog onbedorven Aziatische parel: het oude Birma. Prikkel uw zintuigen bij de Tuin van het Oosten; met het wonder van Bagan; het oude koninkrijk Mandalay en met de drijvende tuinen op het Inle meer. En om nooit te vergeten: de oogstrelende zonsondergangen. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Kalaw - Inle Lake - Bagan - Mandalay

Myanmar is in opkomst als toeristische bestemming. Het land heeft veel te bieden en is een van de meest fascinerende bestemmingen van Zuidoost-Azië. Er zijn duizenden tempels en pagoden, bedrijvige markten, kleurrijke bergvolkeren, unieke historische monumenten en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking. Na decennia van isolement hebben de militaire machthebbers de deuren een klein beetje geopend voor de buitenwereld. Er leven meer dan zestig verschillende volken en etnische groeperingen in Birma, met elk hun eigen taal en tradities. Birma is een uitdaging voor reizigers die van echt reizen en ontdekken houden. De afstanden zijn groot, de wegen matig, het vervoer eenvoudig. Maar er liggen nog steeds verborgen (reis)schatten op u te wachten.
Overnachting: Grand United 21 St Downtown
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus of auto & vliegtuig (niet incl.)
Dag 1: Yangon, Tuin van het Oosten; een spectaculair boeddhistisch monument.
Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. En niet te vergeten het middelpunt van handel en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Op de luchthaven heet onze Engelssprekende gids u welkom. U wordt naar uw hotel gebracht en heeft de rest van de middag vrij om uit te rusten van de reis of zelf alvast eens rustig rond te wandelen.

In de avond brengen we een bezoek aan de Shwedagon Pagode. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met bladgoud. U overnacht in het Panda Hotel (superior kamer) of gelijkwaardig


Overnachting: Dream Mountain Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto & vliegtuig
Dag 2: De bergen in. Op weg naar het koele Kalaw.
We verplaatsen ons vandaag naar Kalaw, een rustig stadje, vroeger het bergstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit de perfecte plaats om de hete zomers te ontvluchten. De Britse invloeden hier zijn nog duidelijk zichtbaar.

Om in Kalaw te komen gaan we na het ontbijt naar de luchthaven en vliegen we (om 9.35 uur) naar Heho. Daar wacht ons een mooie route door het landschap van pijnbomen naar Kalaw.

In Kalaw zien we de 500 jaar oude Hnee Paya Pagode, waar nonnen gelovigen en bezoekers thee en theebladeren-salade aanbieden. Het Boeddha beeld hier is gemaakt van een bamboe-achtige plant, Hnee. Daarna is de Boeddha gelakt en vervolgens met goud gekleurd.


Overnachting: Amata Garden Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto, boot
Dag 3: Lake Inle. Drijvende tuinen en de zonen van het meer.
Na het ontbijt rijden we via een prachtige route naar Nyaung Shwe (Inle meer). Aangekomen bij dit schitterende meer gaan we verder per boot.

U komt langs de vijfdaagse markt, drijvende tuinen, karakteristieke vissers die met een been roeien, een traditioneel zijdeweverdorpje, de Phaung Daw Oo pagode (en bazaar) en een van de dorpjes aan het meer om het dorpsleven van de Inn Thar te bekijken.

Vandaag gaan we met boten het water op om de cultuur van de bevolking van nabij mee te maken. We varen langs de op palen gebouwde dorpen en drijvende tuinen.

We zien de Intha, letterlijk: 'zonen van het meer'. Deze vissers staan bekend om hun unieke manier van roeien (met één been). Monniken varen hier dagelijks rond om hun eten op te halen. Op het meer drijven grote plakken grond waar groenten op verbouwd worden.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto & vliegtuig
Dag 4: Vlucht naar Bagan, eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.
Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vroege vlucht (8.15 uur) naar Bagan. Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw.

Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk. We maken we een rondgang langs de Nyaung Oo Markt. Daarna bekijken we een paar van de mooiste en best bewaarde pagodes zoals de Shwezigon, Wetkyi-in Gubyaukkyi, Htilominlo, Khay Min Ga, Kyansit-tha Umin, en de Tharaba Gate.

's Middags zien we nog meer interessante tempels en pagodes, maar ook lokale lakwerkplaatsen en een Myinkaba dorp. Aan het eind van de dag bekijken we de zonsondergang vanaf de Bupaya of de pagode.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus, boot
Dag 5: Bagan. Boottocht naar Kyun Thiri Island. Bezoek aan dorpjes.
We laten de cultuurschatten vandaag even voor wat ze zijn en richten ons op het achterland, op de Birmezen. Dat doen we middels een korte boottocht over de Irriwaddy rivier naar het eiland Kyun Thiri, waar een typisch Birmees boerendorp ligt. U kunt er rond wandelen, in contact komen met de bevolking of gewoon eens rustig kijken hoe het leven zich daar afspeelt. In een klein klooster daar worden lokale thee en snacks opgediend.

Na terugkeer in Bagan is er tijd voor lunch en gelegenheid om even uit te rusten. Wat later die middag staan nog de dorpen Phawsaw en Thahtaykan op de agenda. Hier valt onder meer te ontdekken hoe precies het Birmese leven van alledag aansluit op de natuurlijke omgeving.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto
Dag 6: Van Bagan naar Mandalay. Tour: Koninklijk Paleis, Shwenandaw Klooster.
We rijden na het ontbijt van Bagan naar Mandalay, een rit van ongeveer 4 uur. De stad dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Mandalay is een zeer fraaie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.

In de middag bezoeken we de gracht rond het vroegere koninklijke paleis, traditionele zijdeweverijen, het Shwenandaw (gouden paleis) klooster, de Atumashi Pagode, de Kuthodaw Pagode en de Kyauktawgyi Pagode. Aan het eind van de dag zien we de zon ondergaan vanaf de heuvel van Mandalay.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto
Dag 7: De tijd vliegt....
De tijd vliegt, dat geldt zeker in de volle reisweek die u vandaag afsluit. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld van Mandalay gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming.
Opmerkingen: het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Yangon-Heho | Heho-Bagan). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (Bangkok-Yangon | Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE de Smaragden Myanmar Tour (7 dagen)

Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: Ria en Maarten
Date: 02-Feb-20

Recensie: We hebben erg genoten van deze tour. De gids was geweldig en heeft ons veel van het land en de bevolking leten zien. De reis was perfekt geregeld. Het originele programma bestond wel uit erg veel tempel en boeddha bezichtigingen. Daar moet je dus wel van houden. Omdat wij deze reis als privé tour hebben gemaakt was het ook heel goed mogelijk om de reis ter plekke naar onze wensen aan te passen. De hoogtepunten van deze reis vonden wij Bagan en het Inle meer. Mochten we Myanmar nog eens bezoeken, dan gaan we zeker weer terug naar het Inle meer.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

Vanaf:
Contact
Myanmar Exclusive (8 dagen)

Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

Vanaf:
Contact
Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

Vanaf:
Contact
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

Vanaf:
Contact
Magisch Myanmar (13 dagen)

Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

Vanaf:
Contact
In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met