PRIVE de Gouden Myanmar Tour (6 dagen)

Tourcode:BUR-003
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Op deze korte tour houden we het simpel: in zes dagen tijd ziet u de absolute hoogtepunten van Myanmar. Met Yangon als uitvalsbasis reist u naar de legendarische en onvergetelijke plaatsen Bagan en Mandalay en bezoekt u in de buurt van Yangon de Boeddha's van Bago. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Bagan - Mandalay - Amarapura

We beginnen en eindigen in Yangon (voorheen Rangoon), tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Yangon met zijn koloniale sfeer en schitterende pagodes. Natuurlijk zien we Bagan waarvan de omgeving een archeologisch luilekkerland is met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. Mandalay is de derde stad die we aandoen en met zijn prachtige pagodes en kloosters misschien wel de mooiste van Myanmar.

De Brit Norman Lewis reisde al in 1951 naar Birma, dat toen net onder het juk van de Britten vandaan was. Hij is onder de indruk van de mensen, de onuitputtelijke hoeveelheden tempels en de kleuren van het land. Hij roemt het goudgele licht dat het Birmese landschap na zonsopgang in vuur en vlam zet en noemt Birma daarom liefkozend 'de gouden aarde'. Birma was toen een 'bevrijd' land, een vrij land. Vergelijkbaar met recente ontwikkelingen nu de militaire machthebbers in Myanmar (zoals Birma inmiddels heet) na decennia van isolatie de deuren een kleine beetje hebben geopend voor de buitenwereld. Er is dus veel te ontdekken. Er zijn duizenden tempels en pagoden, bedrijvige markten, kleurrijke bergvolkeren, unieke historische monumenten en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking.
Overnachting: Grand United 21 St Downtown
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Welkom in Myanmar. Tour: de spectaculaire Shwedagon Pagode.
Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. En niet te vergeten het middelpunt van handel en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Op de luchthaven heet onze Engelssprekende chauffeur u welkom. U wordt naar uw hotel gebracht en hebt tijd om uit te rusten van de reis of zelf alvast eens rustig rond te wandelen.

In de (na)middag brengen we onder meer een bezoek aan de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi en maken we een fotostop bij Karaweik Hal aan het Kandawgyi Meer, een kopie van een koninklijke statie-boot in de vorm van een enorme vogel, maar vooral vorstelijk gelegen in de tropische tuin rondom het meer. De Shwedagon Pagode mag niet ontbreken. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met bladgoud.


Overnachting: Grand United 21 St Downtown
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Tocht naar het landelijke Bago met gigantische Boeddha en paleis.
Na het ontbijt maken wij een tocht naar Bago, een typisch Birmees stadje met een gigantische liggende Boeddha; 74 meter lang en 21 meter hoog. Ook is daar een prachtig paleis van een vroegere koning uit de Mon-dynastie. We kijken bij de Kalyani Sima Ordination Hall. In de omgeving van de liggende Boeddha vindt u één van de grootste markten in houtsnijwerk.

De Shwemawdaw Pagode mag niet op het programma ontbreken. Shwemawdaw betekent Grote Gouden God en is ruim duizend jaar geleden gebouwd door het Mon volk. Het is de hoogste pagode in Myanmar (114 meter) en heeft een diamanten ornament op de top.

Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende Taukkyan Oorlogsbegraafplaats. Hier worden 27 duizend slachtoffers herdacht die stierven tijdens de aanleg van de beruchte Birma-spoorlijn. Deze werd in de tweede wereldoorlog door de Japanners aangelegd en kostte ongeveer honderdduizend krijgsgevangenen en burgerarbeiders het leven. De begraafplaats ligt in een grote tropische tuin.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 3: Vlucht naar Bagan. Tour naar de tempels van de Birmese Gouden Eeuw.
Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Bagan. Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw.

Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.

In de ochtend maken we een rondgang langs de Nyaung Oo Market. Daarna bekijken we een paar van de mooiste en best bewaarde pagodes zoals de Shwezigon, Wetkyi-in Gubyaukkyi, Htilominlo, Khay Min Ga, Kyansit-tha Umin, en de Tharaba Gate. 's Middags zien we nog meer interessante tempels en pagodes, maar ook lokale lakwerkplaatsen en een Myinkaba dorp. Aan het eind van de dag bekijken we de zonsondergang vanaf de Bupaya of bij een hooggelegen pagode.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 4: Vlucht naar Mandalay. Tour door de stad van zijde, pagodes en markten.
Ontbijt in het hotel en naar de luchthaven voor de ochtendvlucht naar Mandalay. De stad dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Mandalay is een zeer fraaie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.

's Morgens brengen we een bezoek aan de Mahamuni Pagode, geliefd vanwege een heilig Boeddhabeeld. Duizenden Birmezen beplakken het bronzen beeld dagelijks met bladgoud. Het beeld is van oorsprong niet echt groot, maar is door het toegevoegde goed tientallen centimeters in omvang gegroeid. Verder staan ook de Eindawya Pagode, het Shwe Inbin klooster en de Zeycho Markt op het programma.

In de middag bezoeken we de gracht rond het vroegere koninklijke paleis, traditionele zijdeweverijen, het Shwenandaw (gouden paleis) klooster met de beroemde houtsnedes, de Atumashi Pagode, de Kyauktawgyi Pagode en de Kuthodaw Pagode. Zij zijn in het bezit van wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd, omdat het 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties bevat. Aan het eind van de dag zien we de zon ondergaan vanaf de heuvel van Mandalay.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Tour naar Amarapura, iconische houten U-Bein brug en Inwa.
Amarapura was van 1841 tot 1857 de hoofdstad van Birma. Hier bezoeken we het Mahagandayon klooster, met meer dan 1700 jonge monniken het grootste klooster van het land. Het werd gesticht in 1950 en heeft op gebied van academische, boeddhistische vorming in het hele land een goede reputatie. De keuken in dit grote klooster is een bezienswaardigheid. Hier kunnen we zien hoe het eten elke dag wordt klaargemaakt voor de in het klooster wonende monniken.

Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U-Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U-Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa, tevens onze volgende stop. De stad is gesticht in 1364 en was gedurende 400 jaar de koninklijke hoofdstad van Birma. Oud en nieuw gaan hier moeiteloos samen en zowel binnen als buiten de oude stadsmuren bepalen kleine dorpjes, boerderijen en ruïnes het aanzicht. De eerste twee eeuwen van haar glorietijd was de stad het middelpunt van het machtige Shan-rijk. We kijken in het bijna 200 jaar oude Bagaya Kyaung klooster, ook helemaal van teakhout.

Alsof het niet genoeg is rijden we naar Sagaing, de oude hoofdstad van het Shan koninkrijk in de 14e eeuw. Tegen de heuvel liggen veel verschillende stoepa's gedrapeerd.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Afscheid. We will meet again....
Helaas komt hier ook een einde aan deze Gouden Myanmar tour. U wordt naar de luchthaven van Mandalay gebracht voor uw terugvlucht of vervolgreis.
Optionele Tours:

PRIVE een blik op Yangon (3 dagen)
De grote charme van Myanmar, maar ook de tegenstellingen en de vele kleuren en gezichten, u leert het kennen met deze driedaagse Blik op Yangon.
Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)
Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te ver
PRIVE Mystiek Myanmar (15 dagen)
De Eenheid van Myanmar - vroeger Birma geheten - is een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Green Wood Travel heeft een bijzond
Opmerkingen: het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per minibus of auto (airco) en vermelde binnenlandse vlucht(en). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Yangon-Bagan-Mandalay-Yangon). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets (Bangkok-Yangon | Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE de Gouden Myanmar Tour (6 dagen)

Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
Name: Marco
Date: 28-Feb-20

Recensie: Echt een mooie reis. We moesten na een maand in Thailand een nieuw visum regelen en hebbe gekozen, zonder spijt van deze Gouden Myanmar reis. Een echte aanrader.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Julian
Date: 27-Nov-19

Recensie: Perfect for us. It was just what we wanted. Thanks Greenwood!Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Fam. van Agt
Date: 29-Aug-19

Recensie: Niets mooier dan Myanmar. Het verkeer in Yangoon is veel drukker dan 5 jaar geleden. ook de prijzen zijn enorm gestegen. Hotels zijn nu 4x zo duur. Het is een land in opkomst en je moet nu dit land meemakenRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Daniella Gunter
Date: 12-Jul-19

Recensie: Als je van cultuur, authentiek en eenvoud houdt dan moet je Myanmar beleven. Deze reis was precies wat we ons hadden voorgesteld. Gids was, Mr. Aung, was perfect voor ons.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Joris van Kampen
Date: 22-Jun-19

Recensie:Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

Vanaf:
Contact
Myanmar Exclusive (8 dagen)

Het is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel of in Myanmar de tijd heeft stilgestaan. Voor reizigers is dat goed nieuws want het betekent dat er nog veel valt te ontdekken. Deze a

Vanaf:
Contact
Myanmar Eigenwijs (11 dagen)

Ontdek Myanmar op eigen wijze. Elf dagen lang door een van de meest fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Gemakkelijk, want wij regelen de vluchten, transfers en de hotels

Vanaf:
Contact
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen. In 15 dagen tijd zult u uw ha

Vanaf:
Contact
Magisch Myanmar (13 dagen)

Magisch Myanmar bestaat. Het zijn de geesten en goden die verblijven rond Mount Popa, de Olympus van Birma. Het zijn de schakeringen in het licht en de wolken die over de oneindige

Vanaf:
Contact
In de voetsporen van koning Anawrahta (16 dagen)

Ontdek Myanmar 16 dagen lang in de voetsporen van koning Anawrahta. Dat zijn de magisch klinkende plaatsen Bagan, met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, Yangon met