Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

Tourcode:CAM-0003
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies. Lees Recensie
De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder twijfel een van de mooiste. Deze compacte maar heerlijke 6 dagen in Cambodja garanderen een intensieve kennismaking.

De reis leidt naar het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de koloniale hoofdstad van Cambodja; naar de indrukwekkende moderne geschiedenis van Pol Pot, de Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields. Maar het onbetwiste hoogtepunt is Angkor Wat, de 12e eeuwse tempelstad, waar de Khmer lieten zien waartoe ze in staat zijn. Fascinerende tempel ruïnes, soms overwoekerd door bomen. Een groot gebied, maar de afwerking van de constructies en beelden is prachtig gedetailleerd. Een ervaring om nooit te vergeten.

Het is opvallend dat ondanks het heftige verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Het land herbergt een van de mooiste tempels in de wereld, maar voor veel reizigers is het uiteindelijk de vriendelijke bevolking die ze voor Cambodja doet vallen.


Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Phnom Penh. Kennismaking met een wandeling naar de boulevard.
Welkom in Phnom Penh. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het vliegveld of station op en brengt u naar het King Grand Boutique of een gelijkwaardig hotel.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!


Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Koninklijk Paleis, Zilveren Pagode en Toul Sleng gevangenis.
Het Koninklijk Paleis ligt voornaam naast de Mekong rivier en domineert de skyline. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Het Koninklijk Paleis is de eerste stop van uw tour door Phnom Penh met de tuktuk. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: bus
Dag 3: Van Phnom Penh naar Siem Reap. Iemand zin in een glaasje Sraa?
Met de luxe tourbus wordt u vandaag naar het noorden van het land gereden, naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een van de meest spectaculaire en bijzonderste tempelcomplexen in de wereld, Angkor Wat. De rit duurt ongeveer 7 uur, maar u hebt extra beenruimte in de bus en er is wifi.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Tuktuk
Dag 4: Het unieke wereldwonder Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer Ta Prohm, Bayon en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch, maar exclusief entreeprijs Angkor Wat.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 5: Vrije dag in Siem Reap. Naar het drijvend dorp op het Tonle Sap Meer?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Einde van deze kennismaking met Cambodja.
Einde van deze korte maar indrukwekkende kennismaking met Cambodja. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht of gewenst naar de Cambodjaanse/Thaise grens (excl. toeslag) voor doorreis naar bijvoorbeeld Koh Chang.

Optionele Tours:

Angkor Wat & Phnom Penh (6 dagen)
Angkor Wat & Phnom Penh (6 dagen) is een intensieve kennismaking met de troeven van Cambodja. Dat zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken,
De dolfijnen van Kratie (3 dagen)
Dolfijnen kijken bij het Cambodjaanse Mekong dorp Kratie levert een unieke ervaring op. Deze Irrawaddy dolfijn, met zijn stompe kop is een familielid
PRIVE - De bamboetrein van Battambang
Het Cambodja van de bamboetrein van Battambang hecht meer aan het verleden dan het heden. De natuur bepaalt het ritme van de dag, het leven is eenvoud
Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)
Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks
Opmerkingen: Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Vanaf 110 USD per minibus boekt u een privé transfer van Siem Reap naar Poi pet/ Aranyaprathet border.
 • Vanaf 3.250 THB per minibus boekt u een privé transfer van Aranyaprathet naar bijvoorbeeld Koh Chang.
 • Rates quoted are exclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Phnom Penh & Angkor Wat tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en omschreven transfers. Transport met airco minibus, auto of open Tuk Tuk. Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Phnom Penh en Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers, vliegtickets- (internationaal en binnenlands). Visumkosten (vanaf $30 pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, online inchecken vluchten, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven. Excursies naar de bezienswaardigheden (Angkor Wat) als omschreven in de reisbeschrijving, onder begeleiding van een ervaren lokale Engelssprekende gids.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies.
  Name: Rudi van Hal
  Date: 23-Feb-20

  Recensie: Beste Koen en het Green wood travel team, Eerst en vooral willen wij bij onze thuiskomst jullie hartelijk bedanken voor het organiseren van onze mooie reis (Vietnam- Cambodja). We wisten dat onze terug keer naar Cambodja zeker en vast zou een meevaller zijn maar het is een reiservaring geweest om nooit meer te vergeten. Namelijk, we hadden verleden jaar een broer en zus in de tempel van Angkor Wat gefotografeerd en die foto hadden we dit jaar terug meegedaan om hem eventueel te vinden en die dan ook af te geven als souvenir. Maar we hadden er nooit op gehoopt om tussen de duizenden kinderen van Angkor die twee juist terug te vinden. We hadden ook geen enkele naam of adres. Dus de eerste dag hebben na 4 uur rondvragen, met de foto in de hand, uiteindelijk hen teruggevonden. De ouders van deze kinderen wisten van niets. ze verstonden geen Engels dus voor hen was dit evenveel een verrassing; dat 2 zotte europanen na een jaar hun kinderen terug opzoeken. Een doorsnee toerist doet dit normaal gezien niet maar wij zijn dan ook geen doorsnee toerist... We hadden 15 kilo kinderkleedjes, schoenen en kleine speeltjes mee en we hebben dan ook aan dat gezin (7 kinderen) en hun dorp (het echte Cambodja) veel uitgedeeld. Ook hebben we hen 20 kilo rijst gegeven, een echte must voor die mensen. Alhoewel we met gebaren en via onze tuk tuk (vertaler) enkel konden communiceren, hebben we nog nooit zo hartelijk ontvangen geweest (gastvrijheid enorm). Alhoewel de mensen niets hadden, kochten ze op de laatste dag van onze reis, 2 kokosnoten voor ons. Ook iedereen was gewassen, gekamt en in onze kinderkleren uitgedost. Prachtig! Ook de manager en het personeel van het Sonalong Village herkenden ons onmiddellijk. We zijn zelf op het verjaardagsfeest van de manager z'n zoon geweest,de enige toeristen tussen de familie. De manager z'n vrouw en een opdienster heeft ons persoonlijk aan de luchthaven uitgewuifd. natuurlijk met vele tranen... want die mensen waren ongelofelijk, ze hadden dan nog een afscheidkadootje gekocht voor ons. Echt een 6 daagse Cambodja reis om nooit te vergeten. Cambodja was al een tweede huis voor ons maar nu weten we het zeker, we gaan zeker en vast terug. Cambodja is gegroeid, in 1 jaar tijd is het sterk geevalueeerd maar de armoede zal natuurlijk blijven, sla maar eens het straatje van Angkor Zoo in en dan het eerste, smalle zandstraatje links daar ligt het echte Cambodja, daar woont 'Tui' en 'O' het gezin met 7 kinderen in een bamboehuisje en nog zo vele mensen ...  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Wim & Atie de Zwart
  Date: 08-Feb-20

  Recensie: Van 14-19 januari 2020 hebben wij deze 6-daagse privé tour naar Cambodja gemaakt en dat was van begin tot eind een fantastische belevenis. Van Phnom Penh hebben we erg genoten, mede dankzij onze uitstekende gids Karona met indrukwekkende bezoeken aan 't Genocide Museum en de Killing Fields. Ons hotel Ohana is ons prima bevallen, vooral door de uitstekende ligging vlak bij de grote boulevard met z'n vele restaurantjes en terrasjes. In Siem Reap was uiteraard de Anchor Wat het hoogtepunt maar ook ons verblijf daar in Sonalong Boutique Village was heel erg leuk onder de enthousiaste leiding van de familie Hak. Een zeer leuk resort met een heerlijk zoutwaterzwembad en op loopafstand van 't oude centrum van dit leuke stadje. We hebben genoten!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Annemarie en Johan
  Date: 15-Jan-20

  Recensie: Onze chauffeur stond ons op het vliegveld al op te wachten en bracht ons in korte tijd in het hotel. Advies aan nieuwe reizigers, zorg dat je dollars bij je hebt. Op zich zelf een leuke reis om te doen. Het hotel in Phnom was prima met een serre achtige zitjes. Vriendelijk personeel en goed gelegen. Het hotel heeft geen lift. Wij hebben een bezoek gebracht aan The Killing Fields en dat is zeer de moeite waard voor iedereen die hierin geinteresseerd is. Bij de entree krijg je een en koptelefoon uitgereikt met nota bene een Nederlands gesproken tekst. De K. F. liggen zo'n 15 k.m. buiten P.P. Ook hebben wij het museum in de stad bezocht en dat is een goede combinatie om een goede indruk te krijgen over het regiem van Pol Pot. De reis van Phnom Penh naar Siem Raep is langer als het programma doet vermoeden en gaat over slechte wegen maar is wel een belevenis. Siem Raep is een heel gezellige plaats om te vertoeven. Natuurlijk hebben met een prive gids met chauffeur Ankor Wat bezocht ,dit is een must als je in Cambodja bent. Een dag die uitstekend is verzorgd door Green Wood Travel. De dag erop hebben wij het Toni Sap meer bezocht en eerlijk gezegd vond dat wel wat tegen vallen. De mensen zijn alleen maar op je geld uit. De terugreis naar Bangkok was weer langer dan gedacht maar ja ,je staat alleen al zo' twee uur bij de grens stil. De wegen zijn hier overigens wel goed. Wij vonden het een prima arrangement dat goed is verzorgd tegen een redelijke prijs door Green Wood Travel.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Bert en Sylvia van Kooten
  Date: 24-Dec-19

  Recensie: In december 2019 deze tour gedaan. Prima tour om Cambodja (een beetje) te leren kennen. De gids (mr. Chin) bij de Angkor Wat was ronduit geweldig. Het resort in Siem Reap (Sonalong Village Hotel) idem. Prachtig gelegen, goed ontbijt, mooi zwembad, zeer vriendelijk personeel, gratis was wassen. King Garden Hotel in Phnom Penh: zie aldaar.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Veronique Zwinkels
  Date: 11-Nov-19

  Recensie: Phnom pen was erg indrukwekkend door het verleden. Angkor Wat was prachtig alleen de transfer naar de grens v a n thailand moest uurtje eerder. En de buschauffeur moet even stoppen voor het kantoor. Het was totaal niet duidelijk waar we heen moesten en door big a Indische wachtrijen waren we uur te laat. Onze chauffeur aan de andere kant was niet te vinden. We hadden veel bagage dus hebben toen greenwood gebeld toen kwam de chauffeur naar de plek waar we met alle koffers stonden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monum

  Vanaf:
  Contact
  Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kl

  Vanaf:
  Contact
  Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dage

  Vanaf:
  Contact
  Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Pal

  Vanaf:
  Contact
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch lee