Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

Tourcode:CAM-0004
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kleang, een van de bijzondere drijvende dorpen op het Tonle Sap meer.

Rond de 12e eeuw was het Khmer Rijk of het Angkor Rijk enorm machtig. Grote delen van Laos en Thailand waren onderdeel van het Khmer gebied. Centraal lag Angkor, het tempelcomplex bij Siem Reap, nu een prettige stad met een sfeervol centrum, vol restaurants, terrasjes en barretjes en een populaire avondmarkt.

U verblijft in het Sonalong Boutique Village & Resort, op loopafstand van het centrum van Siem Reap. Het hotel heeft een mooi zwembad en een open lucht restaurant. Siem Reap is gemakkelijk per vliegtuig te bereiken. Het is vanuit Bangkok, bijvoorbeeld, maar een uur vliegen.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden:
Vervoer:
Dag 1: Aankomst in het levendige Siem Reap.
Aankomst in Siem Reap. U wordt door onze Engels sprekende chauffeur opgehaald op het vliegveld of bij het busstation. U verblijft in het Sonalong of een gelijkwaardig hotel.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. En het handige is dat ze allemaal bij elkaar liggen. Perfect voor een wandelingetje in de avond, een koud biertje of glaasje witte wijn is nooit ver buiten handbereik.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuk tuk
Dag 2: Naar het unieke tempelcomplex van Angkor Wat.
Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monument van deze omvang dat zo'n onvergetelijke indruk maakt. De verschillende tempels zijn weliswaar ruïnes, maar maken nog altijd voelbaar en inzichtelijk hoe het leven hier ooit geweest moet zijn.

Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer de door jungle overgroeide Ta Prohm, ooit een klooster dat koning Jayavarman VII voor zijn moeder liet bouwen; Bayon, met de grote gezichten, en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Er gelden kledingvoorschriften in Angkor Wat. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch en water.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: WO2 Jeep, boot
Dag 3: De jungle tempel Beng Melea, drijvende dropen van Tonle Sap.
Nog maar amper bekomen van Angkor Wat trekt u er vandaag op uit om nog meer moois te zien. Met de vintage Amerikaanse jeep (zonder deuren en ramen) rijden we eerst naar de Beng Melea tempel, ook bekend als de 'jungle tempel', eveneens een herinnering aan vervlogen Khmer tijden.

Langs rijstvelden, prachtige lotusvelden, marktjes en traditionele huizen vervolgen we de route naar Kampong Kleang. Het meest authentieke dorp aan het grote Tonle Sap meer, dat het hart van Cambodja vormt. Kampong Kleang heeft verschillende gezichten. In het droge seizoen staan de paalwoningen soms wel tien meter hoog. Dat dat geen overbodige luxe is blijkt in het regenseizoen als het water de woningen tot op een of twee meter nadert. In dit dorp wonen vooral vissers en hun familie.

We maken (als de hoogte van het water dat toelaat) nog een boottocht over het Tonle Sap meer voordat we terug rijden naar Siem Reap, een route over zandwegen en door kleine dorpjes. Aan het eind van de middag bent u weer terug in Siem Reap.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Een ervaring rijker. Waar gaat de reis nu heen?
Een unieke ervaring rijker beëindigt u vandaag het bezoek aan Angkor Wat en Siem Reap. U wordt naar het vliegveld of het busstation gebracht voor het vervolg van uw reis.

U kunt eventueel ook naar de grens met Thailand worden gereden als u van plan bent uw vakantie op het eiland Koh Chang voort te zetten. (Niet inclusief)

Optionele Tours:

Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)
Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van
Het hart van Cambodja (9 dagen)
Het hart van Cambodja is een negendaagse reis terug in de tijd. Of toch zeker naar gebieden waar de tijd geen greep op heeft gekregen of de geschieden
Combi: Thailand & Cambodja (2 landen in 17 dagen)
Haal het beste uit Thailand en Cambodja. Deze reis voert u in 17 dagen door twee landen die veel delen maar ook zo verschillend zijn. In Thailand ziet
Opmerkingen: reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn!
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Vanaf 110 USD per minibus boekt u een privé transfer van Siem Reap naar Poi pet/ Aranyaprathet border.
 • Vanaf 3.250 THB per minibus boekt u een privé transfer van Aranyaprathet naar bijvoorbeeld Koh Chang.
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Transport met lokale open Tuk Tuk en open boot. Excursies naar de bezienswaardigheden (Ankor Wat) en Tonle Sap meer als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een ervaren lokale Engelssprekende gids. Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden en consumpties, transfers, vliegtickets, online inchecken, bagage-afhandeling, facultatieve excursies, visumkosten (vanaf $30 USD pp), reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
  Name: Mike & Monique
  Date: 06-Mar-20

  Recensie: We verbleven in het Sonalong Boutique hotel in Siem Reap. Een mooi complex waar je vergeet dat je in een drukke maar gezellige stad bent. Verrassende ontvangst in het hotel door de partner van Greenwood in Cambodja. Vertegenwoordigd door Andre. Een warm welkom met nuttige en leuke tips! Angkor Wat: Wat een immens gebied! Te groot voor de ene dag die wij daar doorbrachten. De drie meest bewonderde tempels hebben we van binnen en buiten en van boven tot onder mogen bewonderen. Een privégids, die zeer goed Engels sprak, hadden wij niet willen missen. De geschiedenis van dit complex zou zonder hem toch anders ervaren. De "echokamers" waren dan waarschijnlijk geheel aan ons voorbij gegaan! De jeepsafari vonden we helemaal geweldig. Ook deels door de leuke gids die zelfs een beetje Nederlands praat! Offroad in een oude legerjeep het binnenland in. Langs dorpjes, een tempelbezoek en op het op een na grootste meer van de wereld met een boot langs de drijvende huizen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: G. Maliepaard
  Date: 21-Feb-20

  Recensie:  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Brigitte van de Berghe
  Date: 09-Feb-20

  Recensie: Deze tour in januari 2020 gedaan...Prima tour...We verbleven in het Sonalong... Jammer van de laatste dag, is eigenlijk een verloren dag. Alleen maar busreizen. Beter om te vliegen of door te reizen naar een strandbestemming ipv Bangkok....  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Henk Westerveld
  Date: 20-Dec-19

  Recensie: Wij hebben goede ervaringen met het Sonalong Hotel. Niet qua luxe maar de gemoedelijkheid van dit hotel vind ik prettig en het eten is er zeer goed. Verder was het gewoon een ruime kamer met prima bedden en een onbetaalbaar uitzicht op lokaal Cambodja. Wij hadden een uitstekende gids in Angkor en een heerlijke vaartocht over het Tonle Sap meer. De overland terugreis naar Poi Pet was een belevenis, want de weg is op sommige stukken opgebroken dus grote rode stof- en zandwolken. De volgende keer reis ik liever door naar andere bestemmingen in Cambodja, want het land is zeer de moeite waard.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Joan van den Bosch
  Date: 12-Nov-19

  Recensie: Het Sonalong Village in Siem Reap is perfect, kamer met uitzicht op de tuin en zwembad. Op dag van aankomst hebben we via het hotel een halve dag tour naar het Tonle Sap meer geboekt (tour kostte 40 dollar per persoon). De Engelssprekende gids sprak goed Engels. Het was erg mooi en er werd ons veel interessants over de mensen op de woonboten verteld. Dag 2 was ook weer was prima verzorgd, Ankor Wat was prachtig en we hadden weer een goede gids. Dag 3 wilden we terug naar Ankor (dat was volgens de man die de tours voor het hotel regelde ook mogelijk), maar er bleek geen gids beschikbaar te zijn. Dit was dus wel een teleurstelling omdat we juist kwamen om de tempels te zien. Zijn toen uiteindelijk naar de Beng Mealea tempel gegaan met lokaal vervoer. Dits was geen succes. Dag vier gingen we terug naar Thailand. Kwamen al vroeg in de middag aan bij de Thaise grens. Daar stond keurig onze chauffeur te wachten voor de transfer naar Koh Chang. Verder tijdens de vakantie uitstekende ervaringen gehad met alle hotels die we via greenwood geboekt hebben.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monum

  Vanaf:
  Contact
  Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kl

  Vanaf:
  Contact
  Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dage

  Vanaf:
  Contact
  Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Pal

  Vanaf:
  Contact
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch lee