Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

Tourcode:cam-0014
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies. Lees Recensie
Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh. Geconserveerd is ook het koloniale verleden uit de tijd dat Cambodja deel uit maakte van Indochina, het koloniale rijk van de Fransen. Recenter en nog grauwer is de tijd die Cambodja doormaakte onder Pol Pot. De Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields zijn daar de gruwelijke herinnering aan. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel individuele combi-reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Het is opvallend dat ondanks het heftige verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Veel reizigers genieten van het natuurschoon, de traditionele manier van leven en de tempels en pagodes, maar vallen uiteindelijk voor de vriendelijke bevolking. Phnom Penh is ook de plaats om rustig een kop koffie te drinken of te wandelen langs de boulevard die vergane glorie reflecteert.

Deze korte reis biedt ook de mogelijkheid een fietstocht naar het eilandengebied van de Mekong te maken (niet inclusief). Daar zult u geen spijt van krijgen. Maar u kunt die dag natuurlijk ook gewoon aan een van de zwembaden van het King Grand Boutique hotel doorbrengen.
Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Welkom in Phnom Penh. Wandelingetje langs de boulevard?
Welkom in Phnom Penh. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het vliegveld of station op en brengt u naar het King Grand Boutique of een gelijkwaardig hotel.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!

Een optie (niet inclusief) voor de avond is een 'sunset cruise' over de rivier, waarbij u (de naam zegt het al) de zon boven Phnom Penh kunt zien ondergaan.


Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Paleis, Zilveren Pagode, Killing Fields en Toul Sleng gevangenis.
Het Koninklijk Paleis ligt voornaam naast de Mekong rivier en domineert de skyline. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Het Koninklijk Paleis is de eerste stop van uw tour door Phnom Penh met de tuktuk. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers 's nachts naar toe werden gebracht om te worden geëxecuteerd. Een pagode met doodshoofden herinnert ons aan hen en aan de gruwelijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.


Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Phnom Penh. Fietsen naar de Mekong eilanden?
Vrije dag. Ruimte om nog plekken in Phnom Penh te bezoeken die op uw persoonlijke verlanglijstje staan.

Het is ook mogelijk om een fietstocht van een halve dag naar de Mekong eilanden te maken (niet inclusief). Vrij verrassend lijkt Phnom Penh op een kilometer of vijf buiten de stad totaal vergeten. U staat midden op het platteland, in een gebied vol eilandjes in de Mekong rivier. Er zijn geen bruggen, dus de lokale bevolking verplaatst zich met bootjes. Het gebrek aan verkeer maakt het tot een rustige omgeving. U fietst hier langs de kleine dorpjes, plekken waar niet veel bezoekers komen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Einde van het bezoek aan Phnom Penh
Einde van dit bezoek aan de Cambodjaanse hoofdstad. Onze chauffeur brengt u voor het vervolg van uw reis naar het vliegveld, bus- of treinstation.

Optionele Tours:

Strand in Cambodja: Sihanoukville (4 dagen)
Strand in Cambodja: Sihanoukville is precies wat het lijkt. Vier heerlijk dagen aan het strand van Cambodja's populairste badplaats aan de warme G
Strand in Cambodja: Koh Rong Samloem (5 dagen)
Tegen niemand zeggen. Koh Rong Samloem is een prachtig klein eiland met ogenschijnlijk eindeloze witte stranden, waarop zelfs de grootste strandhater
Strand in Cambodja: Kep (4 dagen)
Wie Kep zegt, zegt krab. 'Strand in Cambodja: Kep' is vier dagen genieten van het strand, maar zonder ligbedden en parasols. Deze kleine badpl
Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)
Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks
De dolfijnen van Kratie (3 dagen)
Dolfijnen kijken bij het Cambodjaanse Mekong dorp Kratie levert een unieke ervaring op. Deze Irrawaddy dolfijn, met zijn stompe kop is een familielid
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)
Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De
Opmerkingen: Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met airco minibus of auto en open tuk tuk. Dagtour begeleiding door een ervaren professionele Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotel met eigen sanitair en airconditioning.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten (vanaf $30 pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies.
  Name: Marcel van der Born
  Date: 10-Feb-20

  Recensie: Goed gereorganiseerd. King Grand is een goede keuze om te verblijven in Phnom Penh.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Margaret Schoonbrood
  Date: 24-Jan-20

  Recensie: Mooie excursie mede dankzij de gids die ons de mooie plekken en het echte leven heeft laten zien. Helaas werden we ondergebracht in een ander hotel dan King Grand Boutique. Deze was nl vol. Nu in het centrum ondergebracht in een schoon, vlakbij de rivier netjes maar een sfeerloos hotel.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Claudia
  Date: 23-Jan-20

  Recensie: Wij deden in december deze tour van Greenwoodtravel in Cambodja Heden en Verleden van Phnom Penh 4 dagen. De transfers en hotels waren goed. In Phnom Penh boekten wij bovendien voor dag 3, de fietstoer er nog bij. We reisden vervolgens per bus van Phnom Penh naar Siem Reap, een reis van 4,5 uur. Niet echt comfortabel maar erg goedkoop en interessant omdat je weer veel ziet van het binnenland van Cambodja. Leuker dus dan een binnenlandse vlucht.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Henk en Marleen
  Date: 14-Sep-19

  Recensie: Wij zijn eerst van Siem Reap met de boot naar Phnomphen gevaren. Na een lange zit van 6 uur over het Tonnel sap meer waren we blij dat we er waren. Onderweg wel genoten van de dorpjes op het water. In Phnomphen leuke interesante dag gehad, dankzij de gids die ons in een tuk tuk het echte leven van Cambodja heeft laten zien.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Susanne
  Date: 07-Aug-19

  Recensie: Leuke afwisselende tocht. Vooral de dag met de toek toek was erg indrukwekkend. Dit kwam mede door de verhalen van de gids.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monum

  Vanaf:
  Contact
  Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kl

  Vanaf:
  Contact
  Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dage

  Vanaf:
  Contact
  Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Pal

  Vanaf:
  Contact
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch lee