Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

Tourcode:CAM-0010
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 5 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dagelijks leven op het platteland, waar het kleinste treintje ter wereld nog altijd goederen en mensen vervoert, waar nog vispasta, rijstwijn en klei-potten worden gemaakt, gewoon omdat ze die nodig hebben. De natuur, die zich van een mooie kant laat zien, bepaalt het dagelijks ritme. NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel individuele combi-reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Rond de 12e eeuw was het Khmer Rijk of het Angkor Rijk enorm machtig. Grote delen van Laos en Thailand waren onderdeel van het Khmer gebied. Centraal lag Angkor, het tempelcomplex bij Siem Reap. Een van de buitenposten was Battambang, nog altijd een rustig maar plezierig stadje aan de rivier. Beroemd in Cambodja omdat er veel bekende artiesten vandaan komen.

REISROUTE (zie kaart onderaan): SIEM REAP - ANGKOR WAT - BATTAMBANG - PAILIN (GRENS MET THAILAND)

Dit zesdaagse programma geeft u de mogelijkheid een of meerdere dagen in het onvergetelijke Angkor Wat te zijn, of de tempel te combineren met een tocht naar de drijvende dorpen op het Tonle Sap meer. Siem Reap, de uitvalsbasis voor Angkor Wat is een prettige stad met een sfeervol centrum, vol restaurants, terrasjes en barretjes en een populaire avondmarkt.

U verblijft in het Sonalong Boutique Village & Resort, op loopafstand van het centrum van Siem Reap. Het hotel heeft een mooi zwembad en een open lucht restaurant. En in Battambang in een resort dat net buiten het stadje tussen de rijstvelden ligt. Ook hier is een zwembad en een goed restaurant.
Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Siem Reap. Iemand een glaasje Sraa?
Aankomst in Siem Reap. U wordt op het vliegveld opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar het Sonalong Boutique hotel gebracht.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Bezoek aan het onvergetelijke Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer de door jungle overgroeide Ta Prohm, ooit een klooster dat koning Jayavarman VII voor zijn moeder liet bouwen; Bayon, met de grote gezichten, en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag. Tocht naar de drijvende dorpen van Tonle Sap?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer:
Dag 4: Per boot van Siem Reap naar de oude Khmer stad Battambang.
Vandaag verlaat u Siem Reap en reist u naar Battambang, een oude Khmer handelsstad aan de Sangkae rivier, waar ook de Franse koloniale tijd nog altijd goed waarneembaar is.

Het wordt vroeg dag want u vertrekt om 6 uur bij het hotel om naar de boot te gaan. De tocht duurt vijf tot acht uur, afhankelijk van de waterstand. Maar het is de moeite waard, want u ziet het dagelijkse Cambodjaanse leven aan de oevers van de rivier zich rustig aan uw ogen voorbij trekken. Er wordt gevist, kinderen zwemmen en dieren waden in de rijke rivierbedding. Is het waterniveau te laag, dan reist u per auto. De tocht duurt dan zo´n 3 uur.

U verblijft in het Battambang Resort (onder Nederlands management), net iets buiten het stadje in de rijstvelden. In de tropische tuin ligt het fraaie zoutwater zwembad met jacuzzi. Het restaurant serveert lokale en Europese gerechten en maakt daarbij veelal gebruik van de ingrediënten uit eigen tuin. Vanaf het terras boven het restaurant kunt u onder het genot van een drankje genieten van de rust en de prachtige omgeving.


Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, bamboetrein, tuktuk
Dag 5: Op de bamboetrein. Naar de Ek Phnom tempel en Phnom Sompov berg.
In de ochtend maakt u een tocht met de beroemde bamboe trein. Deze bamboe trein is 2,5 bij 4 meter groot en ziet eruit als een soort vlot op wielen waarmee over het spoor kan worden gereden. Hij is oorspronkelijk gemaakt voor de lokale bevolking om hun goederen mee te vervoeren. Er was maar één treinspoor voor beide richtingen, dus als er een tegenligger kwam werd eerst gekeken wie het lichtst beladen was en wie de minste passagiers had. Deze trein moest dan afgeladen worden en van het spoor gehaald zodat de andere trein kan passeren.

Na deze leuke ervaring gaat u het gebied ten noorden van Battambang verkennen. U rijdt naar de Ek Phnom tempel die gebouwd is in de 11e eeuw. Onderweg wordt er gestopt bij kleine dorpjes en kunt u zien hoe de lokale bevolking vispasta, plakrijst, rijstwijn, rijstpapier, noedels en potten van klei voor het opvangen van regenwater maakt. Ook leert u hier meer over de Rode Khmer door uw bezoek aan de "Well of Shadows", een monument ter nagedachtenis aan de mensen die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Bij dit monument ziet u ook honderden vleermuizen aan de bomen hangen en dat levert een bijzonder geluid op.

Dan is het tijd voor de lunch die u, als u dat leuk vindt, kunt combineren met een verfrissende duik in het water. Na de lunch rijdt u in een tuktuk door dorpjes en langs rijstvelden naar de berg Phnom Sompov. Deze berg is ongeveer 140 meter hoog, heeft een trap met 800 treden om de top bereiken, maar wij kiezen voor de motorfiets of minibus. U heeft boven een prima uitzicht over Battambang. Vlak voor zonsondergang gaat u weer naar beneden en kunt u zich verbazen over het leger van duizenden vleermuizen die hun grotten verlaten en uitvliegen in de wijde omgeving.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Afscheid van Battambang.
Na het ontbijt brengt onze Engelssprekende chauffeur u naar Pailin, de grens met Thailand, voor een volgende deel van uw reis.

U kunt eventueel doorreizen naar de Golf van Thailand, bijvoorbeeld naar een van de eilanden Koh Chang, Koh Kut of Koh Mak.
Optionele Tours:

Combi: Thailand & Cambodja (2 landen in 17 dagen)
Haal het beste uit Thailand en Cambodja. Deze reis voert u in 17 dagen door twee landen die veel delen maar ook zo verschillend zijn. In Thailand ziet
Opmerkingen: *** De bootreis van Siem Reap naar Battambang gaat door een prachtig natuurgebied maar houdt u er wel rekening mee dat het niet comfortabel is. De zitplaatsen zijn houten bankjes, er is geen eten en drank aan boord en de boten zijn vaak volgeboekt.

CREËER UW EIGEN REIS
 • Green Wood Travel biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
  Auto, minibus, boot of geeft u de voorkeur aan vliegen? Of een combinatie daarvan. Het is ook mogelijk om Cambodja avontuurlijk te ontdekken per 4WD. Op deze manier kunt u een onvergetelijke reis maken.
 • Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Cambodja kunt u telefonisch contact (070 250 0062) opnemen met Green Wood Travel.

  Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Vanaf 3.250 THB per minibus boekt u een privé transfer van Pailin naar bijvoorbeeld Koh Chang.
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met airco openbare bus, minibus, auto en open Tuk Tuk, boot en bamboetrein. Begeleiding door een ervaren Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotels met eigen sanitair en airconditioning.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal), visumkosten (vanaf $30 USD pp.), bagageafhandeling, facultatieve excursies, online inchecken vluchten, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 5 eerlijke recensies.
  Name: Marcel Schuurman
  Date: 11-Feb-20

  Recensie: De rondreis Cambodja kunnen wij iedereen aanraden. Wij waren zeer onder de indruk van de gastvrijheid van de bevolking. De reis was zeer gevarieerd en gaf een goede indruk van het land.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. van den Boogaard
  Date: 03-Nov-19

  Recensie: De dag naar Ankor Wat was erg indrukwekkend en we hadden een fijne gids. De tweede tour vonden we, (met aanpassingen door onszelf) ook erg leuk, de boottocht is inderdaad erg lang (7 uur) maar je ziet veel van het leven aan en op het water. De tour met de bamboetrein, de volgende dag, verliep wat anders: In werkelijkheid ben je slechts, ongeveer 20 min. op deze bamboetrein en de rest van de dag kom je langs allerlei “populaire, commerciele “attracties” en hier hadden wij niet zoveel zin in. De beschrijving van deze tour is dan ook niet correct. In overleg met onze alleraardigste gids hebben we wat aanpassingen gedaan en verlengden we de trip met de bamboetrein met een aantal uren! ze vertelde veel en we zagen veel! Na deze tocht liet ze ons in Battambang nog een tempel zien met hier achter een Killing Field. Het was uiteindelijk een erg leuke en indrukwekkende dag! Het Battambang Resort is geweldig. Wij zijn er persoonlijk en vriendelijk ontvangen. In het resort heerst een fijne en ontspannen sfeer en je kunt er heerlijk eten. Het is echt een aanrader!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Sanne van Vliet
  Date: 20-Aug-19

  Recensie: De boottocht van Siem Reap naar Battambang gaf een mooie inkijk in het leven op en rond het Sonlap meer. Verblijf in Battambang Resort was ontspannend met persoonlijke aandacht van Jan en Phary. De dagtrip met Lucky als gids begon bij de bamboetrein wat een leuke ervaring is. De stop erna bij een killing field maakte veel indruk.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: P. Griffioen
  Date: 13-Jul-19

  Recensie: Prachtige reis (± 7 uur) per boot over de rivier van Siem Riep naar Battambang. Ook de rit met de bamboetrein was een belevenis, met een goede gids, die ons in korte tijd veel heeft laten zien en verteld over het leven in dit gedeelte van Cambodja.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Erwin Scholz
  Date: 30-May-19

  Recensie: Super super mooi wou dit zeker niet missen  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monum

  Vanaf:
  Contact
  Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kl

  Vanaf:
  Contact
  Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dage

  Vanaf:
  Contact
  Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Palei

  Vanaf:
  Contact
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch lee