Kleurrijk Cambodja (12 dagen)

Tourcode:CAM-0009
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Als wij zeggen: de onvergetelijke tempel Angkor Wat, het Cambodjaanse platteland, in vrijheid levende dolfijnen en de oude koloniale sfeer van Phnom Penh, dan begrijpt u waarom deze reis Kleurrijk Cambodja heet. De 12 dagen zijn afwisselend, u ziet stad en natuur, proeft van geschiedenis en het wervelende heden, maar het is allemaal doordenkt met wat Cambodja zo aantrekkelijk maakt. Een vriendelijke bevolking die het hart nog openstelt voor vreemdelingen en reizigers. Het maakt Cambodja tot een prettig land, dat zich nog graag laat ontdekken. Een land met unieke smaken, geuren en kleuren. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): SIEM REAP - ANGKOR WAT - KRATIE - KAMPONG CHAM - KAMPOT - PHNOM PENH

De aapjes en vogels bij Phnom Samnok of de dolfijnen die in de Mekong bij Kratie leven. De vrolijke avondmarkt en restaurantbuurt in Siem Reap, de koloniale boulevard en de pagodas en tempels van Phnom Penh, peperplantages in Kampot, de Hindoe tempelgrot in Phnom Chhnork, de verse krab in Kep, de bootjes, de wandelingen, de zonsondergang, u zult worden overrompeld met indrukken. En dan vergeten we bijna Angkor Wat.

Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monument van deze omvang dat zo'n onvergetelijke indruk maakt. De verschillende tempels zijn weliswaar ruïnes, maar maken nog altijd voelbaar en inzichtelijk hoe het leven hier ooit geweest moet zijn. De impact die Angkor Wat op de bezoeker maakt is te vergelijken met die van de piramides van Gizeh in Egypte, de Taj Mahal in India en de Inca ruïnes in Peru.
Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Kleurrijk Cambodja begint in Siem Reap.
Uw reis door kleurrijk Cambodja begint in Siem Reap. U wordt door onze Engelssprekende chauffeur op het vliegveld opgehaald en naar Sonalong Boutique Village gebracht.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempeld, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuk tuk
Dag 2: Bezoek aan het onvergetelijke Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer de door jungle overgroeide Ta Prohm, ooit een klooster dat koning Jayavarman VII voor zijn moeder liet bouwen; Bayon, met de grote gezichten, en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk (in Cambodja oorspronkelijk 'remoque' genaamd) en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag. Tocht naar de drijvende dorpen van Tonle Sap?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: River Dolphin Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Van Siem Reap naar Kratie, aan de Mekong rivier.
Tijd om te verplaatsen. Na het ontbijt wacht u een flinke maar interessante rit naar Kratie, dat aan de Mekong rivier ligt.

Het land rondom het stadje Kratie is van het water. Afhankelijk van het seizoen staat het water van de Mekong hier vier meter hoger of lager. Maar het water geeft ook vorm en kleur aan dit landschap. Kratie is eeuwenoud en was zo'n duizend jaar geleden al onderdeel van het Funan koninkrijk. U treft hier lokale leefgemeenschappen van Bunong, Kouy, Mil, Khonh, Kraol, Steang en Thamoun. Nog interessanter wordt het door de dieren die hier hun natuurlijke leefomgeving hebben. Er is en grote variatie in vogels en vissen, maar het meest opvallend is de aanwezigheid van Irrawaddy dolfijnen, verre familie van de orka. Deze dolfijnen kunnen zo'n twee en een halve meter lang worden.


Overnachting: River Dolphin
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 5: Kratie. Uitzicht van Phnom Sambok, 100 Pilaren Pagode, Irriwaddy dolfijnen.
Om 9 uur wordt u opgehaald voor een dag vol afwisselende avonturen. Allereerst bezoekt u Phnom Sambok, een geliefde plek omdat er veel verschillende soorten vogels en aapjes leven. Phnom Sambok heeft twee pieken waarvan we degene met het mooiste uitzicht over dit Mekong gebied zullen beklimmen.

Na een traditionele lunch kijken we in de 100 Pilaren Pagode en wordt u van alles verteld over de rol van Kratie als pelgrimsplaats. Omdat het een dag vol dieren is, mag het Mekong Turtle Conservation Center niet ontbreken. Hier worden met uitsterven bedreigde schildpadden verzorgd.

Maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld onze zoektocht naar de Irrawaddy dolfijnen, die hier in de Mekong leven. Ze worden eigenlijk altijd aangetroffen, maar het is geen dolfinarium, dus garanties zijn er niet.


Overnachting: Monorom Vip Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 6: Vrije ochtend. Van Kratie naar Kampong Cham. De fraaie pagode van Wat Nokor.
De ochtend biedt nog veel tijd om eens rustig van de omgeving te genieten. Als u het leuk vindt kunt u een fietstochtje maken op het liefelijk eiland Koh Trong. Misschien vindt u een wandelingetje door Kratie ook mooi genoeg, of slaapt u liever een uurtje langer.

Aan het begin van de middag wordt u opgehaald voor het vervolg van de reis. Die brengt u naar Kampong Cham, waar we zeker stoppen bij Wat Nokor, een oude Angkor tempel. Het middelpunt van de 'wat' wordt gevormd door een fraai gedecoreerde pagode. Vooral de vloerschilderingen springen in het oog.

In het droge seizoen kunt u over de bamboebrug naar Koh Pen, een eilandje dat voor het vasteland van Kampong Cham ligt. In het regenseizoen is het eiland te bereiken met de ferry.

U overnacht in Monorom VIP Hotel. Ontbijten is in dit hotel niet mogelijk, maar naast het hotel zit het restaurantje Smile, waar u wel terecht kunt.


Overnachting: The Columns
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Van Kampong Cham naar Kampot, stadje uit vervlogen tijden.
Wie Kampot zegt, zegt peper. Net als de naam Champagne uitsluitend is gereserveerd voor de drank uit die Franse regio, mag alleen peper uit dit deel van Cambodja de naam Kampot dragen. Naast peperplantages zijn er in deze buurt veel zoutvelden.

Kampot is een ietwat slaperig stadje dat haar charme voornamelijk ontleent aan de sfeer van vervlogen tijden. Voor de romantici: een stadje aan de rivier waar juist de vervallen koloniale gebouwen Kampot een eigen karakter geven. Gelukkig zitten de bewoners niet stil en zijn er veel leuke restaurantjes en cafeetjes te vinden. Opvallend is Epic Arts Cafe dat wordt gerund door mensen met een beperking.

U wordt van Kampong Cham naar Kampot gereden en verblijft de komende nachten in The Columns, dat is gevestigd in een oud Frans koloniaal pand.


Overnachting: The Columns
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 8: Kampot: peperplantage, zoutvelden. De Phnom Chhnork grot.
Er wordt vandaag van u verwacht dat u de broekspijpen oprolt en tegelijkertijd de handen uit de mouwen steekt. Aan het eind van dag gaat u naar een mangrove plantage waar u mee gaat helpen wat jonge mangrove boompjes te planten. Een leuke ervaring en een mooi slot van deze dag.

Die dag begint trouwens met een bezoek aan een peperplantage. U krijgt hier uitleg over hoe groene peperkorrels zwarte, witte en rode peper worden. De plantages liggen prachtig uitgestrekt over de groene heuvels nabij Secret Lake. In het droge seizoen is het mogelijk ook even te kijken hoe op de zoutvelden zout wordt gewonnen.

De Hindoe tempel met de onmogelijke naam Phnom Chhnork ligt in een grot en dateert al uit de 7e eeuw. Het is een paar honderd trappen naar beneden, terwijl u afdaalt ziet u de olifanten stalactiet eindigt de tocht door de grot bij het eeuwenoude stenen tempeltje uit de Funan tijd.


Overnachting: The Columns
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Vrije dag. Krab in Kep? Boottocht naar Rabbit Island?
Er is geen programma voor deze dag. Maar u zou bijvoorbeeld het 25 kilometer verderop gelegen Kep en de beroemde krabmarkt kunnen bezoeken. Hier wordt dagelijks verse krab en vis gevangen die u verser dan vers bij de restaurantjes met uitzicht op zee kunt eten.

Ook een wandeling in het National Park of een boottocht naar Rabbit Island, een drankje bij de zeilclub van Knai Bang Chatt of een rustige middag in een bamboe hutje bij het strand zijn mogelijkheden om deze dag prettig te besteden.

U kunt eventueel ook overwegen niet in Kampot te verblijven maar voor een hotel of kleinschalig resort in Kep te kiezen. Vraag naar de mogelijkheden!


Overnachting: Villa Samnang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 10: Van Kampot naar de hoofdstad Phnom Penh.
We verplaatsen ons naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, een kleine drie uur rijden van Kampot.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!


Overnachting: Villa Samnang
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuk tuk
Dag 11: Met de tuktuk door Phnom Penh. Koninklijk Paleis en Zilveren Pagode.
Wat is er leuker dan Phnom Penh te ontdekken per tuktuk? Het is dan ook precies wat u vandaag gaat doen. Allereerst gaat de tour naar het Koninklijk Paleis, dat voornaam naast de Mekong rivier ligt en de skyline domineert. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 12: Helaas, uw reis eindigt vandaag.
Helaas, uw reis door kleurrijk Cambodja eindigt vandaag. Het smaakt ongetwijfeld naar meer. Voor nu nemen we afscheid. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht. U gaat op weg naar uw volgende bestemming.
Optionele Tours:

Strand in Cambodja: Sihanoukville (4 dagen)
Strand in Cambodja: Sihanoukville is precies wat het lijkt. Vier heerlijk dagen aan het strand van Cambodja's populairste badplaats aan de warme G
Strand in Cambodja: Koh Rong Samloem (5 dagen)
Tegen niemand zeggen. Koh Rong Samloem is een prachtig klein eiland met ogenschijnlijk eindeloze witte stranden, waarop zelfs de grootste strandhater
Strand in Cambodja: Kep (4 dagen)
Wie Kep zegt, zegt krab. 'Strand in Cambodja: Kep' is vier dagen genieten van het strand, maar zonder ligbedden en parasols. Deze kleine badpl
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)
Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De
Opmerkingen: CREËER UW EIGEN REIS
 • Green Wood Travel biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
  Auto, minibus, boot of geeft u de voorkeur aan vliegen? Of een combinatie daarvan. Het is ook mogelijk om Cambodja avontuurlijk te ontdekken per 4WD. Op deze manier kunt u een onvergetelijke reis maken.
 • Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Cambodja kunt u telefonisch contact (070 250 0062) opnemen met Green Wood Travel.

  Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelden maaltijden, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met minibus, auto en open Tuk Tuk. Begeleiding door een ervaren Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotels met eigen sanitair en airconditioning.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: niet genoemde maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal), visumkosten (vanaf $30 USD pp.) + pasfoto, bagage-afhandeling, fooi, facultatieve excursies, online inchecken vluchten, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven. Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Kleurrijk Cambodja (12 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Nathalie
  Date: 12-Oct-19

  Recensie: We hebben een prachtige vakantie gehad! De Angkor Wat in Cambodja was echt een hoogtepunt maar ook de dolfijnen die we hebben gespot in Kratie was echt te gek! Het bezoek aan de Killing Fields was zeer indrukwekkend en we hadden een hele fijne gids tijdens deze dag in Phnom Penh. Alle gidsen tijdens ons verblijf in Cambodja waren trouwens super en spraken allemaal redelijk Engels. We hebben heel veel kunnen vragen en ze hebben ontzettend veel kunnen vertellen over hun land. Het Sonalong Boutique Hotel in Siem Riep was volgens ons echt een topper, wat een fijne bungalows en in een prachtige tuin met zwembad gelegen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Fascinerend Cambodja (10 dagen)

  Er wordt geen minuut verspild in deze optimaal gevulde tiendaagse reis door Fascinerend Cambodja. Het wonder van Angkor Wat, de dorpjes en rijstvelden van Battambang, de tempels en

  Vanaf:
  Contact
  Grand Cambodja (14 dagen)

  De 14 daagse Grand Cambodja tour staat voor echt en eerlijk. U ziet Cambodja zoals het werkelijk is. Kinderen op buffels aan de oevers van de rivier, het ouderwetse bamboetreintje

  Vanaf:
  Contact
  De vele gezichten van Cambodja (12 dagen)

  De vele gezichten van Cambodja lachen u tegemoet en heten u van harte welkom in hun mooie land. In 12 dagen ziet u veel van Cambodja. De reis voert naar dolfijnen, apen en olifante

  Vanaf:
  Contact
  Kleurrijk Cambodja (12 dagen)

  Als wij zeggen: de onvergetelijke tempel Angkor Wat, het Cambodjaanse platteland, in vrijheid levende dolfijnen en de oude koloniale sfeer van Phnom Penh, dan begrijpt u waarom dez

  Vanaf:
  Contact
  Het hart van Cambodja (9 dagen)

  Het hart van Cambodja is een negendaagse reis terug in de tijd. Of toch zeker naar gebieden waar de tijd geen greep op heeft gekregen of de geschiedenis nog zichtbaar is. Het visse

  Vanaf:
  Contact
  Gouden driehoek van Cambodja (8 dagen)

  Cambodja bruist van levenslust en timmert energiek aan de toekomst. Dat doet het terwijl het met twee benen stevig in een turbulent verleden staat. In de tijd dat Europese steden