Fascinerend Cambodja (10 dagen)

Tourcode:CAM-0006
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Er wordt geen minuut verspild in deze optimaal gevulde tiendaagse reis door Fascinerend Cambodja. Het wonder van Angkor Wat, de dorpjes en rijstvelden van Battambang, de tempels en pagodes in Phnom Penh en het liefelijke en koloniale Kratie, waar u dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving gaat zien, het zit allemaal in deze complete reis. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): PHNOM PENH - KRATIE - SIEM REAP - ANGKOR WAT - BATTAMBANG - POIPET (GRENS MET THAILAND)

Fascinerend Cambodja leidt naar het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja; naar de indrukwekkende moderne geschiedenis van Pol Pot, de Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields. Maar het onbetwiste hoogtepunt is Angkor Wat, de 12e eeuwse tempelstad, waar de Khmer lieten zien waartoe ze in staat zijn. Fascinerende tempel ruïnes, soms overwoekerd door bomen. Een groot gebied, maar de afwerking van de constructies en beelden is prachtig gedetailleerd. Een ervaring om nooit te vergeten.

Het is opvallend dat ondanks het gruwelijke recente verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Het land herbergt een van de mooiste tempels in de wereld, maar voor veel reizigers is het uiteindelijk de vriendelijke bevolking die ze voor Cambodja doet vallen. Zij hebben het hart nog open voor vreemdelingen en reizigers. Dat maakt Cambodja tot een prettig land, dat zich nog graag laat ontdekken. Een land met unieke smaken, geuren en kleuren.
Overnachting: Villa Samnang
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Uw reis begint naar Cambodja begint in Phnom Penh.
Welkom in Phnom Penh. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het vliegveld of station op en brengt u naar Villa Samnang of een gelijkwaardig hotel.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!


Overnachting: Villa Samnang
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Met de tuktuk door Phnom Penh. Koninklijk Paleis en Zilveren Pagode.
Wat is er leuker dan Phnom Penh te ontdekken per tuktuk? Het is dan ook precies wat u vandaag gaat doen. Allereerst gaat de tour naar het Koninklijk Paleis, dat voornaam naast de Mekong rivier ligt en de skyline domineert. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.


Overnachting: River Dolphin
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Van Phnom Penh naar Kratie via Kampong Cham.
Tot zover de drukte, tijd voor het rustige, bedaarde platteland van Cambodja. Op weg naar Kratie passeren we veel rubberplantages en zullen we in Kampong Cham stoppen bij Wat Nokor, een oude Angkor tempel. Het middelpunt wordt gevormd door een fraai gedecoreerde pagode.

Het land rondom het stadje Kratie is van het water. Afhankelijk van het seizoen staat het water van de Mekong hier vier meter hoger of lager. Maar het water geeft ook vorm en kleur aan dit landschap. Kratie is eeuwenoud en was zo'n duizend jaar geleden al onderdeel van het Funan koninkrijk. U treft hier lokale leefgemeenschappen van Bunong, Kouy, Mil, Khonh, Kraol, Steang en Thamoun. Nog interessanter wordt het door de dieren die hier hun natuurlijke leefomgeving hebben. Er is en grote variatie in vogels en vissen, maar het meest opvallend is de aanwezigheid van Irrawaddy dolfijnen, verre familie van de orka. Deze dolfijnen kunnen zo'n twee en een halve meter lang worden.


Overnachting: River Dolphin
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 4: Kratie. Uitzicht van Phnom Sambok, 100 Pilaren Pagode, Irriwaddy dolfijnen.
Om 9 uur wordt u opgehaald voor een dag vol afwisselende avonturen. Allereerst bezoekt u Phnom Sambok, een geliefde plek omdat er veel verschillende soorten vogels en aapjes leven. Phnom Sambok heeft twee pieken waarvan we degene met het mooiste uitzicht over dit Mekong gebied zullen beklimmen.

Na een traditionele lunch kijken we in de 100 Pilaren Pagode en hoort u van alles over de rol van Kratie als pelgrimsplaats. Omdat het een dag vol dieren is, mag het Mekong Turtle Conservation Center niet ontbreken. Hier worden met uitsterven bedreigde schildpadden verzorgd.

Maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld onze zoektocht naar de Irrawaddy dolfijnen, die hier in de Mekong leven. Ze worden eigenlijk altijd aangetroffen, maar het is geen dolfinarium, dus garanties zijn er niet.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Van Kratie naar Siem Reap in het noorden van Cambodja.
Het wordt een rustige dag waarin we ons vooral verplaatsen van Kratie naar Siem Reap in het noorden van Cambodja.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 6: Het unieke wereldwonder Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer Ta Prohm, Bayon en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch en entreeprijs Angkor Wat.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 7: Vrije dag in Siem Reap. Naar het drijvend dorp op het Tonle Sap Meer?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Van Siem Reap naar Battambang, de oude Khmer handelsstad.
Battambang is de tweede stad van Cambodja, maar een groot verschil met Phnom Penh of Siem Reap. Het is een oude Khmer handelsstad aan de Sangkae rivier, waar ook de Franse koloniale tijd nog altijd goed waarneembaar is.

U verblijft in het Battambang Resort (onder Nederlands management), net iets buiten het stadje in de rijstvelden. In de tropische tuin ligt het fraaie zoutwater zwembad met jacuzzi. Het restaurant serveert lokale en Europese gerechten en maakt daarbij veelal gebruik van de ingrediënten uit eigen tuin. Vanaf het terras boven het restaurant kunt u onder het genot van een drankje genieten van de rust en de prachtige omgeving.


Overnachting: Battambang Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, tuktuk
Dag 9: Op de bamboetrein. Naar de Ek Phnom tempel en Phnom Sompov berg.
In de ochtend maakt u een tocht met de beroemde bamboe trein. Deze bamboe trein is 2,5 bij 4 meter groot en ziet eruit als een soort vlot op wielen waarmee over het spoor kan worden gereden. Hij is oorspronkelijk gemaakt voor de lokale bevolking om hun goederen mee te vervoeren. Er was maar één treinspoor voor beide richtingen, dus als er een tegenligger kwam werd eerst gekeken wie het lichtst beladen was en wie de minste passagiers had. Deze trein moest dan afgeladen worden en van het spoor gehaald zodat de andere trein kan passeren.

Na deze ervaring gaat u het gebied ten noorden van Battambang verkennen. U rijdt naar de Ek Phnom tempel die gebouwd is in de 11e eeuw. Onderweg wordt er gestopt bij kleine dorpjes en kunt u zien hoe de lokale bevolking vispasta, plakrijst, rijstwijn, rijstpapier, noedels en potten van klei voor het opvangen van regenwater maakt. Ook leert u hier meer over de Rode Khmer door uw bezoek aan de "Well of Shadows", een monument ter nagedachtenis aan de mensen die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Bij dit monument ziet u ook honderden vleermuizen aan de bomen hangen en dat levert een bijzonder geluid op.

Dan is het tijd voor de lunch die u, als u dat leuk vindt, kunt combineren met een verfrissende duik in het water. Na de lunch rijdt u in een tuktuk door dorpjes en langs rijstvelden naar de berg Phnom Sompov. Deze berg is ongeveer 140 meter hoog en u kunt via een trap met 800 treden de top bereiken. U heeft vanaf deze plek een prima uitzicht over Battambang. Vlak voor zonsondergang gaat u weer naar beneden en kunt u zich verbazen over het leger van duizenden vleermuizen die hun grotten verlaten en uitvliegen in de wijde omgeving.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 10: Afscheid van Cambodja, naar de grens met Thailand.
Vandaag wordt u met de auto of minibus naar de grens met Poipet, Thailand gebracht voor het verdere vervolg van uw reis.

U kunt eventueel doorreizen naar de Golf van Thailand, bijvoorbeeld naar een van de eilanden Koh Chang, Koh Kood of Koh Mak.
Opmerkingen: Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Vanaf 3.250 THB per minibus boekt u een privé transfer van Aranyaprathet naar bijvoorbeeld Koh Chang.
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, hotels, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met auto, lokale bus of minibus. Begeleiding door een ervaren Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotels met eigen sanitair en airconditioning.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: Overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal), online inchecken, visumkosten (vanaf $30 USD pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, herbevestigen vluchten, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Fascinerend Cambodja (10 dagen)

  Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: W.Krijgsman
  Date: 22-Feb-20

  Recensie: Een bijzondere reis door Cambodja. *Gidsen allemaal kundig *Chauffeurs reden netjes en hadden mooie auto's *Hotels waren prima *Ontvangst in eerste hotel Siem Reap en Phnom Penh ook erg netjes waar ze info ontvingen en vouchers. *Contact per whats app ging ook snel en goed *Bij Kratie was er onduidelijkheid over een fietstour of the Turtle farm, maar is ook na 1 belletjes snel ter plaatse netjes opgelost. Hotel in Rajabori was het mooiste hotel. Wel met de kanttekening dat je van kleine diertjes moet houden Hun kamer had geen ramen waardoor de deur lekker openstond voor de hitte maar er liep daarom wel van alles rond. De klamboe was ook echt nodig. 's Morgens was deze helemaal bedekt met vliegen en motjes. Hoogtepunten Angkor Wat Killing fields De wachttijden bij Angkor Wat om de tempel echt te bezoeken waren 3 uur. We zijn daarom met de gids naar Thom en Baray geweest. Banteay Srei vonden we het mooiste en gedetailleerdste. Een kort verslag van een tevreden klant.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rob en Anneke de Kort
  Date: 13-Nov-19

  Recensie: Wij hebben in oktober 2019 de Fascinerende Cambodja tour 10 dagen gedaan en is erg goed bevallen heel mooi land en erg vriendelijke mensen goed eten en mooie hotels zeker nog een keer maar dan naar Ankorwat en goed georganiseerd door greenwood in Cambodja  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Kars van der Meulen
  Date: 25-Jul-19

  Recensie: Wij hebben deze tour in juni 2019 gedaan, en het was geweldig. Goed georganiseerd. Mooie dingen gezien en veel aardige, leuke Cambodjanen ontmoet. Het strand is er geweldig!!!! Overdag heerlijk in de zon en s-avonds kun je lekker op het strand eten (bbq) Volgend jaar weer terug en dan ook naar Siem Reap...  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: M. van Rooij
  Date: 02-Jun-19

  Recensie: Een geweldige reis gehad veel gezien en het transport was met goeie auto's. De chauffeurs spraken zo goed als geen Engels. De gidsen waren op een na perfect.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Fascinerend Cambodja (10 dagen)

  Er wordt geen minuut verspild in deze optimaal gevulde tiendaagse reis door Fascinerend Cambodja. Het wonder van Angkor Wat, de dorpjes en rijstvelden van Battambang, de tempels en

  Vanaf:
  Contact
  Grand Cambodja (14 dagen)

  De 14 daagse Grand Cambodja tour staat voor echt en eerlijk. U ziet Cambodja zoals het werkelijk is. Kinderen op buffels aan de oevers van de rivier, het ouderwetse bamboetreintje

  Vanaf:
  Contact
  De vele gezichten van Cambodja (12 dagen)

  De vele gezichten van Cambodja lachen u tegemoet en heten u van harte welkom in hun mooie land. In 12 dagen ziet u veel van Cambodja. De reis voert naar dolfijnen, apen en olifante

  Vanaf:
  Contact
  Kleurrijk Cambodja (12 dagen)

  Als wij zeggen: de onvergetelijke tempel Angkor Wat, het Cambodjaanse platteland, in vrijheid levende dolfijnen en de oude koloniale sfeer van Phnom Penh, dan begrijpt u waarom dez

  Vanaf:
  Contact
  Het hart van Cambodja (9 dagen)

  Het hart van Cambodja is een negendaagse reis terug in de tijd. Of toch zeker naar gebieden waar de tijd geen greep op heeft gekregen of de geschiedenis nog zichtbaar is. Het visse

  Vanaf:
  Contact
  Gouden driehoek van Cambodja (8 dagen)

  Cambodja bruist van levenslust en timmert energiek aan de toekomst. Dat doet het terwijl het met twee benen stevig in een turbulent verleden staat. In de tijd dat Europese steden