Gouden driehoek van Cambodja (8 dagen)

Tourcode:CAM-0018
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Cambodja bruist van levenslust en timmert energiek aan de toekomst. Dat doet het terwijl het met twee benen stevig in een turbulent verleden staat. In de tijd dat Europese steden nog dorpen waren en een hoogstaande cultuur daar nog ver te zoeken was bouwden de Khmer een tempelcomplex dat zijn weerga niet kende. Ook al zijn het nu ruïnes, de grandeur van Angkor Wat is voor veel hedendaagse bezoekers nog altijd overrompelend. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel individuele rondreis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Geniet 8 dagen van het veelzijdige Cambodja. Gouden Driehoek combineert sfeer en cultuur, tempels en dolfijnen, het leven op het platteland met de ambitie van Phnom Penh.

REISROUTE (zie kaart onderaan): SIEM REAP - ANGKOR WAT - KRATIE - PHNOM PENH

Mensen die vooruit willen in de wereld, maar niet vergeten van de dagelijkse pleziertjes te genieten; dat fantastische wereldwonder Angkor Wat; Tonle Sap, een van de grootste zoetwatermeren in de wereld, met zijn dorpen op palen; hoofdstad Phnom Penh, de koloniale stad met de boulevard, waar de wonden van de gruwelijke tijd van Pol Pot nauwelijks zijn geheeld. En Kratie, waar de dolfijnen leven. Dit is een reis waarin u in iets meer dan een week op een fijne manier stevig kennis maakt met Cambodja, met het land en de mensen.
Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Siem Reap. Zin in een glaasje Sraa?
Welkom in Cambodja, welkom in Siem Reap. U wordt door onze Engelssprekende chauffeur opgehaald op het vliegveld, bus- of bootpier en naar het Sonalong Boutique Village gebracht.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er worden langzamerhand steeds meer activiteiten ontplooid. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival.

Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Bezoek aan het wereldwonder Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm groot en tegelijkertijd zeer gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer Ta Prohm, waar grote bomen door de tempel heen groeien; Bayon en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Siem Reap. Naar het drijvend dorp op het Tonle Sap Meer?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: River Dolphin Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Van Siem Reap naar Kratie, aan de Mekong rivier.
Tijd om te verplaatsen. Na het ontbijt wacht u een flinke maar interessante rit naar Kratie, dat aan de Mekong rivier ligt.

Het land rondom het stadje Kratie is van het water. Afhankelijk van het seizoen staat het water van de Mekong hier vier meter hoger of lager. Maar het water geeft ook vorm en kleur aan dit landschap. Kratie is eeuwenoud en was zo'n duizend jaar geleden al onderdeel van het Funan koninkrijk. U treft hier lokale leefgemeenschappen van Bunong, Kouy, Mil, Khonh, Kraol, Steang en Thamoun. Nog interessanter wordt het door de dieren die hier hun natuurlijke leefomgeving hebben. Er is en grote variatie in vogels en vissen, maar het meest opvallend is de aanwezigheid van Irrawaddy dolfijnen, verre familie van de orka. Deze dolfijnen kunnen zo'n twee en een halve meter lang worden.


Overnachting: River Dolphin Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, ferry, fiets
Dag 5: De dolfijnen van Kratie en de piek van Phnom Sambok.
Een bijzondere dag voor dierenliefhebbers. Of beter, voor mensen die gek zijn op dolfijnen. En wie vindt er dolfijnen nou niet leuk? Na het ontbijt gaat u naar Kampi waar de boot wacht om u naar de plekken te brengen waar de Irrawaddy dolfijnen leven. Ze worden eigenlijk altijd aangetroffen, maar het is geen dolfinarium, dus garanties zijn er niet.

Hierna vervolgt u de reis naar Phnom Sambok, een geliefde plek omdat het twee pieken heeft, waarvan we degene met het mooiste uitzicht over dit Mekong gebied zullen beklimmen. Weer terug aan de voet gaat de tocht met de ferry verder naar het eiland Trong, waar u een fietstocht kunt maken. Na het fietsen nemen we de ferry terug naar Kratie.


Overnachting: Ohana Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Van Kratie naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.
Van Kratie gaat de reis naar de hoofdstad van Cambodja. Onze chauffeur brengt u naar het Ohana hotel in Phnom Penh.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!


Overnachting: Ohana Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 7: Tocht per tuktuk: Koninklijk Paleis, Zilveren Pagode en Toul Sleng gevangenis.
Het Koninklijk Paleis ligt voornaam naast de Mekong rivier en domineert de skyline. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Het Koninklijk Paleis is de eerste stop van uw tour door Phnom Penh met de tuktuk. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Einde van deze reis. Afscheid van Phnom Penh en Cambodja.
Einde van deze -misschien wel veel te korte- kennismaking met Cambodja. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht.

Wilt u langer in Cambodja blijven of Cambodja combineren met andere landen? Kijk dan op Tours in Cambodja
Optionele Tours:

Strand in Cambodja: Sihanoukville (4 dagen)
Strand in Cambodja: Sihanoukville is precies wat het lijkt. Vier heerlijk dagen aan het strand van Cambodja's populairste badplaats aan de warme G
Strand in Cambodja: Koh Rong Samloem (5 dagen)
Tegen niemand zeggen. Koh Rong Samloem is een prachtig klein eiland met ogenschijnlijk eindeloze witte stranden, waarop zelfs de grootste strandhater
Strand in Cambodja: Kep (4 dagen)
Wie Kep zegt, zegt krab. 'Strand in Cambodja: Kep' is vier dagen genieten van het strand, maar zonder ligbedden en parasols. Deze kleine badpl
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)
Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De
Opmerkingen: CREËER JE EIGEN REIS
Green Wood Travel biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
Auto, minibus, boot of geeft u de voorkeur aan vliegen? Of een combinatie daarvan. Het is ook mogelijk om Cambodja avontuurlijk te ontdekken per 4WD en/of Willy Jeeps. Op deze manier kunt u een onvergetelijke reis maken.
Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Cambodja kunt u telefonisch contact (070 250 0062) opnemen met Green Wood Travel.

Reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Gouden Driehoek van Cambodja tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, hotels, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met auto, lokale bus of minibus. Begeleiding door een ervaren Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotels met eigen sanitair en airconditioning.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal), visumkosten (vanaf $30 USD pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, online inchecken vluchten, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Gouden driehoek van Cambodja (8 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Natalie
  Date: 08-Dec-19

  Recensie: Wat een fantastische reis. Cambodja heeft onze harten gestolen. Wat een geschiedenis heeft dit land, ongelofelijk ook hoe recent veel vreselijke dingen er gebeurd zijn, maar nog steeds gebeurd er van alles (en is het nogal corrupt, met deze regering). De chauffeurs die wij hadden, oa Mister Heng, die ons van Siem Reap naar Kratie reed en van Kratie naar de hoofdstad, zeer vele kilometers en slechte wegen ook wel, was fantastisch. Hij sprak goed Engels en was zeer open , heeft ook veel verteld over zijn land. We werden in Siem Reap opgewacht door een tourmedewerkster van Cambodian travel partner. Zij legde de gehele reis uit. de tours binnen deze reis waren stuk voor stuk super, zowel de gidsen als de lunch die er meestal bij zat. Omdat je veel kilometers maakt, om van de ene plek naar de ander plek te komen zie je heel veel van het land. Ongelofelijk al dat water, waar zij mee moeten omgaan, de armoede die we veel gezien hebben, maar bovenal hoe ontzettend aardig iedereen is, het meer Tonle Sap waar we ook tijdens een tour de floating houses hebben gezien echt geweldig indrukwekkend, de Makong river bijzonder met in Kratie, ook dolfijnen hebben gespot. Phomn Pehn verrastte ons met de geweldige boulevard. Killing Fields enorm heftig, maar moet je hebben gezien, en de verhalen hebben gehoord. Ankor Wat nabij Siem Reap is prachtig, in 1 dag leer en zie je al veel. Overal genoeg restaurantjes waar je heerlijk Cambodjaans kunt eten, in Kratie stukken minder touristisch/ nagenoeg geen touristen. In Siem Reap en de hoofdstad kun je ook iets anders eten als je dat wilt. Cambodja is echt een aanrader! Wij gaan zeker terug en willen dan ook daar afsluiten op een tropisch eiland/plek. Dit hebben wij nu gedaan op Koh Chang, ja we zijn dus terug gegaan naar Thailand. de reis van Phomn Pehn naar Thailnad, Koh Chang, was voor het goed te lang, en teveel slechte wegen m.n. door regenval en de bergen in Cambodja. We vertrokken 8.00 uur uit de hoofdstad en kwamen 19.30 aan op Koh Chang. Goede Cambodjaanse chauffeur, maar na de grensovergang kregen we een Thaise chauffeur die heel veel haast had en daardoor continue aan het zuchten was, en vreselijk hard reed, ook inhaalde voor bochten. Dit was niet fijn, en jammer.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Fascinerend Cambodja (10 dagen)

  Er wordt geen minuut verspild in deze optimaal gevulde tiendaagse reis door Fascinerend Cambodja. Het wonder van Angkor Wat, de dorpjes en rijstvelden van Battambang, de tempels en

  Vanaf:
  Contact
  Grand Cambodja (14 dagen)

  De 14 daagse Grand Cambodja tour staat voor echt en eerlijk. U ziet Cambodja zoals het werkelijk is. Kinderen op buffels aan de oevers van de rivier, het ouderwetse bamboetreintje

  Vanaf:
  Contact
  De vele gezichten van Cambodja (12 dagen)

  De vele gezichten van Cambodja lachen u tegemoet en heten u van harte welkom in hun mooie land. In 12 dagen ziet u veel van Cambodja. De reis voert naar dolfijnen, apen en olifante

  Vanaf:
  Contact
  Kleurrijk Cambodja (12 dagen)

  Als wij zeggen: de onvergetelijke tempel Angkor Wat, het Cambodjaanse platteland, in vrijheid levende dolfijnen en de oude koloniale sfeer van Phnom Penh, dan begrijpt u waarom dez

  Vanaf:
  Contact
  Het hart van Cambodja (9 dagen)

  Het hart van Cambodja is een negendaagse reis terug in de tijd. Of toch zeker naar gebieden waar de tijd geen greep op heeft gekregen of de geschiedenis nog zichtbaar is. Het visse

  Vanaf:
  Contact
  Gouden driehoek van Cambodja (8 dagen)

  Cambodja bruist van levenslust en timmert energiek aan de toekomst. Dat doet het terwijl het met twee benen stevig in een turbulent verleden staat. In de tijd dat Europese steden