Angkor Wat & Phnom Penh (6 dagen)

Tourcode:cam-0012
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies. Lees Recensie
Angkor Wat & Phnom Penh (6 dagen) is een intensieve kennismaking met de troeven van Cambodja. Dat zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en het wonder Angkor Wat. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld en zonder twijfel een van de mooiste.

De reis leidt naar het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de koloniale hoofdstad van Cambodja; naar de indrukwekkende moderne geschiedenis van Pol Pot, de Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields. Maar het onbetwiste hoogtepunt is Angkor Wat, de 12e eeuwse tempelstad, waar de Khmer lieten zien waartoe ze in staat zijn. Fascinerende tempel ruïnes, soms overwoekerd door bomen. Een groot gebied, maar de afwerking van de constructies en beelden is prachtig gedetailleerd. Een ervaring om nooit te vergeten.

Het is opvallend dat ondanks het heftige verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Het land herbergt een van de mooiste tempels in de wereld, maar voor veel reizigers is het uiteindelijk de vriendelijke bevolking die ze voor Cambodja doet vallen.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Siem Reap, levendig stadje met markten en restaurants.
U wordt door onze chauffeur opgehaald op het station of vliegveld van Siem Reap of als u dat wilt aan de Cambodjaanse/Thaise grens (excl. toeslag). U verblijft in het Sonalong Boutique Village.

Siem Reap dankt haar bestaansrecht aan Angkor Wat. Dankzij inmiddels een paar miljoen bezoekers heeft het stadje een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar zonder de wat kleinschalige sfeer te verliezen. Er is een jaarlijks filmfestival en een fotofestival. Siem Reap heeft een levendig centrum met avondmarkten en een uitgaansgebied met restaurants en cafés. Misschien durft u hier een glaasje Sraa aan, de rijstwijn die volgens de een als goddelijk wordt bestempel, een ander vindt het smaken naar benzine. Oordeel zelf.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 2: Het unieke wereldwonder Angkor Wat.
Wij durven het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat best een wereldwonder te noemen. Het is enorm en tegelijkertijd enorm gedetailleerd. Het is moeilijk voorstelbaar hoe geweldig het er uitzag toen het (in de 12e eeuw!) was voltooid. Daar deden ze trouwens veertig jaar over. Het Khmer rijk was op zijn grootst en besloeg delen van Cambodja, Thailand, Laos en Vietnam.

Het is onmogelijk om Angkor Wat in zijn geheel in een dag te zien. Gelukkig geven de hoogtepunten een compleet beeld. Op het programma staan onder meer Ta Prohm, Bayon en natuurlijk de belangrijkste tempel, de Angkor Wat. U kunt de zonsondergang bijwonen, of als u dat wenst, eerder terugkeren naar het hotel.

U gaat per tuktuk en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Ook in Angkor Wat gelden kledingvoorschriften. Let er op dat uw knieën en schouders bedekt zijn. De tour is inclusief lunch, maar exclusief entreeprijs Angkor Wat.


Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Siem Reap. Naar het drijvend dorp op het Tonle Sap Meer?
Deze dag in Siem Reap kunt u zelf invullen. Misschien een tweede bezoek aan Angkor Wat? Een andere mogelijkheid is een tocht naar Kampong Phluk (niet inclusief).

In Kampong Phluk wonen Khmer vissers en hun familie in paalwoningen rond het Tonle Sap Meer. U gaat per tuktuk en per boot naar Kampong Phluk, een samensmelting van drie kleine dorpjes in het overstromingsgebied van het Tonlé Sap Meer, dat op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Siem Reap ligt. In het regenseizoen is het een drijvend dorp en leven de mensen van de visserij. In het droge seizoen is het water echter verdwenen en lijken de huizen te zweven op de palen.

Wilt u meer weten, lees dan verder op Drijvende dorpen Tonle Sap Meer.


Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: bus
Dag 4: Met de bus van Siem Reap naar Phnom Penh.
Met de luxe tourbus wordt u vandaag naar het zuiden van het land gereden, naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De rit duurt ongeveer 7 uur, maar u hebt extra beenruimte in de bus en er is wifi.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!


Overnachting: King Grand Boutique
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: tuktuk
Dag 5: Phnom Penh. Koninklijk Paleis, Zilveren Pagode en Toul Sleng gevangenis.
Het Koninklijk Paleis ligt voornaam naast de Mekong rivier en domineert de skyline. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Het Koninklijk Paleis is de eerste stop van uw tour door Phnom Penh met de tuktuk. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers werden gedood. Een pagode herinnert ons aan hen.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Einde van dit avontuur in Cambodja.
Einde van deze korte maar indrukwekkende kennismaking met Cambodja. U wordt door onze chauffeur naar het vliegveld of het busstation in Phnom Penh gebracht.

Optionele Tours:

De dolfijnen van Kratie (3 dagen)
Dolfijnen kijken bij het Cambodjaanse Mekong dorp Kratie levert een unieke ervaring op. Deze Irrawaddy dolfijn, met zijn stompe kop is een familielid
Strand in Cambodja: Sihanoukville (4 dagen)
Strand in Cambodja: Sihanoukville is precies wat het lijkt. Vier heerlijk dagen aan het strand van Cambodja's populairste badplaats aan de warme G
Strand in Cambodja: Koh Rong Samloem (5 dagen)
Tegen niemand zeggen. Koh Rong Samloem is een prachtig klein eiland met ogenschijnlijk eindeloze witte stranden, waarop zelfs de grootste strandhater
Strand in Cambodja: Kep (4 dagen)
Wie Kep zegt, zegt krab. 'Strand in Cambodja: Kep' is vier dagen genieten van het strand, maar zonder ligbedden en parasols. Deze kleine badpl
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)
Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De
Opmerkingen: reisdocumenten en visa:
 • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
 • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn!
 • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen
 • Rates quoted are inclusive of $37 USD day pass for Angkor Wat. In case of large increase of entrance fees or any additional taxes, Green Wood Travel reserve the right to add such taxes at the rates quoted, from the date of their implementation set by the Cambodian government.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Angkor Wat & Phnom Penh tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Transport met airco (mini)bus, auto en open Tuk Tuk. Excursies naar de bezienswaardigheden (Ankor Wat) als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een ervaren lokale Engelssprekende gids. Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Phnom Penh en Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets, visumkosten (vanaf $30 pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja, Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Angkor Wat & Phnom Penh (6 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies.
  Name: Henk en Heleen
  Date: 04-Jan-20

  Recensie: Mooie reis met als hoogtepunt Angor Wat in Siem Riep. Een dag was eigenlijk te kort. Door de goede gids hebben we wel de mooiste tempels gezien en een fantastische dag gehad. In Phnom Penh is het genocide museum een indrukwekkende ervaring.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Wil van der Riet
  Date: 21-Dec-19

  Recensie: Phnom Penh: Het King Boutique hotel ligt vlakbij de rivier, waar veel bedrijvigheid is met genoeg restaurantjes en bars in de nabijheid. Eenvoudig, maar goed verzorgd hotel met klein zwembad. Aardig uitzicht over de stad. Achter het hotel, op 50 meter afstand, is elke dag een markt. Hier kijk je je ogen uit. Siem Reap: Het Sonalong Boutique Village hotel ligt ietsje achteraf, naast een universiteit, maar heeft zeer mooie kamers. Ook tuin en zwembad zijn schitterend. Gratis (traag) internetten. Door hoteltaxi opgehaald, ook naar Angkor Wat gebracht of naar busstation. Zeer vriendelijke bediening die je het ontbijt a la carte klaarmaken. Zeg maar hoe je het wilt hebben en je krijgt het zo. Dineren in hotel is ook spotgoedkoop en bovendien lekker.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marian Molendijk
  Date: 06-Oct-19

  Recensie: Cambodja is een belevenis. Phnom Penh is een chaotische warboel. Ik dacht dat Bangkok druk was maar deze stad kan het winnen. De killing fields waren heel indrukwekkend. Het is dat je het bijna niet koud kan hebben maar anders staat het kippenvel dik op je lijf. Wat een verschrikkelijke dingen zie en hoor je daar. Ook het genocide museum is gruwelijk. Het King Grand Boutique is prima. Vriendelijk personeel, ligging vlak naast de boulevard. De bus naar Siem Reap ging ook soepeltjes. Het Sonalong hotel is prachtig. Heerlijke tuin en mooie kamer. Vriendelijk personeel. Onze gids Kea vertelde veel en was enthousiast. Angkor Wat en alle tempels die we gezien hebben zijn heel indrukwekkend.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Johan Hoeben
  Date: 13-Sep-19

  Recensie: Een waarlijke ervaring die we niet hadden willen missen. alles was perfect georganiseerd. Fijn dat je met deze reis met de lokale bevolking in contact komt  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. van der Werf
  Date: 25-Aug-19

  Recensie: Prachtige trip, alles goed geregeld. Alles zeer goed geregeld door greenwood , overal werden. We netjes opgehaald en op tijd  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat (4 dagen)

  Geen enkel andere tempel of tempelcomplex kan de vergelijking met Angkor Wat doorstaan. Er zijn mogelijk mooiere tempels, maar nergens anders bestaat een historisch religieus monum

  Vanaf:
  Contact
  Phnom Penh & Angkor Wat (6 dagen)

  De troeven van Cambodja zijn een hartelijke bevolking, een heerlijke keuken, de schitterende natuur en een wonder dat Angkor Wat heet, het grootste tempelcomplex ter wereld, zonder

  Vanaf:
  Contact
  Het wereldwonder Angkor Wat Deluxe (4 dagen)

  Het wereldwonder Angkor Wat hoort op het verlanglijstje van iedere reiziger te staan. In deze vier dagen wordt Angkor Wat gecombineerd met de jungle tempel Beng Melea en Kampong Kl

  Vanaf:
  Contact
  Angkor Wat en de geheimen van Battambang (6 dagen)

  Een bezoek aan Angkor Wat en Battambang is een kennismaking met het machtige oude Khmer rijk. Maar ook een ontmoeting met de meest charmante kant van Cambodja, het onbedorven dage

  Vanaf:
  Contact
  Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen)

  Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Palei

  Vanaf:
  Contact
  Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch lee