Sri Lanka - Ratnapura & regenwoud (5 dagen)

Tourcode:SR-0005
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Het is terug naar de natuur op deze korte vijfdaagse reis in Sri Lanka die zich helemaal rond de stad Ratnapura afspeelt. Op de derde en vierde dag ziet u het enorme contrast aan natuurgebieden op dit relatief kleine eiland. Het Udawalawe National Park zouden we kunnen omschrijven als Sri Lankaanse savanne, met grasland en bergketens, teakplantages en een stuwmeer. NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Een dag later bent u in het Singharaja regenwoud, het mooiste en grootste regenwoud van Sri Lanka, waar meer dan 800 verschillende inheems bloeiende plantensoorten zijn aangetroffen. Letterlijk aardser is het op de tweede dag als u van zeer dichtbij gaat beleven hoe er al honderden jaren rond Ratnapura naar edelstenen wordt gezocht.

Laat u verrassen en fascineren door de mensen, hun kleurrijke tradities, het verrassende eten, de levendige dorpjes, en de prachtige natuur. Sri Lanka zal een onuitwisbare indruk op u maken.
Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst. Naar Ratnapura. Stad van de edelstenen.
Aankomst op Sri Lanka. U wordt opgewacht door onze Engelssprekende chauffeur die u naar Ratnapura brengt, dat ligt op ruim honderd kilometer van hoofdstad Colombo.

Waarschijnlijk had Sri Lanka (dat toen nog niet zo heette) tweeduizend jaar geleden al de bijnaam van het 'eiland van de edelstenen'. Die reputatie is gebaseerd op wat er in dit gebied rond Ratnapura is gevonden. Om maar eens wat te noemen: de Blue Giant of Orient, een ongeveer 465 karaats saffier, de grootste ter wereld, of de Rossar Reeves Star Ruby, een van de grootste en duurste robijnen.


Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 2: Ratnapura. Ontdek de mijnwerker in uzelf.
Na het ontbijt maakt u eerst een stadstour door Ratnapura. Ratnapura betekent ook zoiets als 'de edele stad'. Er valt behoorlijk wat regen in dit gebied, maar dat heeft als voordeel dat het erg groen is en veel watervallen kent. Omdat het er ook behoorlijk warm is wordt de stad grappend ook weleens 'het Turkse bad' genoemd.

Ook krijgt u te zien hoe edelstenen worden geworven. Dat moet met de hand, want machinaal zoeken naar edelstenen is verboden. In een open edelsteenkuil mag u zelf mee zoeken naar een edelsteen. U daalt samen met een mijnwerker af. Mocht u iets vinden, dan wordt het eerst gewassen. De mijnwerkers zullen wat u vindt onderzoeken en de edelstenen voor u identificeren en helpen bij het vinden van een naam voor de steen. De mannen dragen een sarong bij het zoeken en de vrouwen 'beach wraps'. U leert hoe u stenen moet snijden en polijsten tot er een glinsterend eindproduct is bereikt. De bezoekers die mee zoeken zullen zeer modderig zijn. Neem wat droge kleren en een handdoek mee, er zijn kleedkamers en u kunt douchen.

Samen met de mijnwerkers geniet u aansluitend van een Sri Lankaanse lunch. Hierna staat nog een bezoek aan een lokale markt op het programma (op deze markt worden edelstenen verhandeld) en u neemt een kijkje in het Gem Museum.


Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Tour: naar het Udawalawe National Park. Wilde olifanten?
Het Udawalawe National Park, sinds 1972 een beschermd natuurgebied, is ongetwijfeld een van de beste plekken op aarde om nog kuddes wilde olifanten te zien. En dat niet alleen. In dit enorme grasland met doornstruiken, dat omringd wordt door bergketens, leven ook veel herten, neushoornvogels, arenden, wilde zwijnen, apen, jakhalzen, felgekleurde pauwen en wilde buffels. Jammer genoeg wordt er nog maar heel zelden een luipaard gesignaleerd. Het gebied, dat doet denken aan de Afrikaanse savanne, heeft teak plantages en watergebieden bij het grote Udawalawe stuwmeer en de Walawe rivier.


Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Tour: naar het Singharaja regenwoud, het grootste regenwoud van Sri Lanka.
Vroeg in de ochtend maakt u een Jeep excursie naar het Singharaja regenwoud. Vanwege het vroege vertrek heeft het hotel voor u een ontbijtpakket klaargemaakt.

Het Singharaja regenwoud staat op de Wereld Erfgoedlijst vanwege het belang van dit natuurgebied voor het ecosysteem van Sri Lanka. Los daarvan is het het mooiste en grootste regenwoud van het eiland. Het plantenrijk is hier op z'n best, er zijn meer dan 830 bloeiende plantensoorten geteld. Singharaja betekent leeuwenkoning, een verwijzing naar de Sri Lankaanse leeuw die hier leefde. Die treft u hier niet meer aan, maar wel apen, talloze vogels en mogelijk een olifant. Al zijn er hier niet veel meer van in dit natuurgebied.
Na deze excursie keert u terug naar Ratnapura.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Naar huis of toch niet?
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Misschien gaat u naar huis, mogelijk verder de wijde wereld in. Wie weet voor een paar dagen op de Malediven, u bent toch in de buurt.

U kunt uiteraard ook langer in Sri Lanka blijven voor een paar dagen aan het strand of nog meer van dit interessante eiland......

Optionele Tours:

Sri Lanka - Kort maar krachtig (6 dagen)
Zesdaagse mini tour door Sri Lanka. Kort maar krachtig, maar niettemin overrompelend en met alle hoogtepunten. De reiziger zet voet op oude grond. De
Het Hart van Sri Lanka (8 dagen)
Het hart van Sri Lanka toont u in 8 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van dit verrassende eiland. Maar het laat u ook kennismaken met de kleu
Opmerkingen: Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Sri Lanka Ratnapura & regenwoud tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving onder begeleiding van een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus, jeep en/of auto. Verblijf in toeristenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes, niet vermelde transfers, vliegtickets internationaal Amsterdam - Colombo (deze worden apart berekend in uw programma), online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten, luchthavenbelasting bij vertrek, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Wij verplichten onze klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Sri Lanka worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor Sri Lanka - Ratnapura & regenwoud (5 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Sri Lanka - Kort maar krachtig (6 dagen)

Zesdaagse mini tour door Sri Lanka. Kort maar krachtig, maar niettemin overrompelend en met alle hoogtepunten. De reiziger zet voet op oude grond. De geschiedenis van Sri Lanka gaa

Vanaf:
Contact
Sri Lanka - Ratnapura & regenwoud (5 dagen)

Het is terug naar de natuur op deze korte vijfdaagse reis in Sri Lanka die zich helemaal rond de stad Ratnapura afspeelt. Op de derde en vierde dag ziet u het enorme contrast aan n

Vanaf:
Contact
Het Hart van Sri Lanka (8 dagen)

Het hart van Sri Lanka toont u in 8 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van dit verrassende eiland. Maar het laat u ook kennismaken met de kleurrijke bevolking, de prachtige

Vanaf:
Contact
Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka overrompelt menige bezoeker al bij aankomst. Nieuwe kleuren, geuren en smaken gaan u hier veroveren. Daar hoeft u niet eens heel veel moeite voo

Vanaf:
Contact
Fascinerend Sri Lanka (12 dagen)

Fascinerend Sri Lanka is een bezoek van 12 dagen aan een land en een bevolking van wie we nog weinig weten. Laat u verrassen en fascineren door de mensen, hun kleurrijke tradities,

Vanaf:
Contact
Avontuurlijk Sri Lanka (21 dagen)

Er is geen ontkomen aan. Avontuurlijk Sri Lanka overrompelt menige bezoeker al bij aankomst. Nieuwe kleuren, geuren en smaken gaan u hier veroveren. Daar hoeft u niet eens heel vee