Sri Lanka - Kort maar krachtig (6 dagen)

Tourcode:SR-0004
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Zesdaagse mini tour door Sri Lanka. Kort maar krachtig, maar niettemin overrompelend en met alle hoogtepunten. De reiziger zet voet op oude grond. De geschiedenis van Sri Lanka gaat meer dan 2500 jaar terug. De bezoeker stapt ook in een andere wereld. Sri Lanka is net als Nederland een klein land. De afstanden zijn dus goed te bereizen. Het is verrassend te zien hoeveel variatie er in het landschap zit; er zijn groene heuvellandschappen met theeplantages, er is veel strand, tropisch oerwoud en zelfs een woestijngebied. Menige mond valt open als het landschap zich op de 200 meter hoge platte top van de leeuwenrots in Sirigiya zich openbaart.

REISROUTE: SIGIRYIA LION ROCK - DAMBULLA ROCK CAVE - KANDY - PINNAWELA OLIFANTEN WEESHUIS - RATNAPURA - UDAWALAWE NATIONAL PARK - SINGHARAJA RAINFOREST

NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !Ayubowan, zo luidt het welkom van de Sri Lankanen. De handen worden gevouwen, de palmen tegen elkaar gelegd en het hoofd iets gebogen. Ook deze groet is eeuwenoud, net als het land, dat u niet meer gaat vergeten nadat u langs de smalle trap die leeuwenrots op bent gelopen. Na het zien van de olifanten van Pinnawela, het zoeken naar de edelstenen in Ratnapura, het regenwoud van Singharaja en de heilige tand van Boeddha, het belangrijkste religieuze relikwie van Sri Lanka.
Overnachting: Sigiriya Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Ayubowan, welkom. Naar de leeuwenrots?
Ayubowan, welkom. U wordt na aankomst in Colombo door onze Engelssprekende chauffeur naar Sigiriya gebracht. Er is voor vandaag verder geen programma. Maar dit is een interessante optie (niet inclusief): de Leeuwenrots Sigiriya.

De leeuwenrots steekt zo'n 200 meter boven de jungle en de wijde omgeving uit. Niet gek dat koning Kashyapa (477- 495 na Christus) besloot een fort bovenop de rots te bouwen. Het platform op de top van de rots heeft een oppervlakte van 1,6 hectare, en werd in de gloriedagen van Sigiriya helemaal volgebouwd met koninklijke gebouwen. Het fort kreeg de bijnaam de leeuwenrots.

Het bolwerk was versterkte stad van 70 hectare, aan de basis omringd door een slotgracht, met een vestingmuur en uitgestrekte tuinen. De wereldberoemde fresco's (oorspronkelijk waren het er 500, waarvan er slechts 19 zijn overgebleven) bevinden zich in een beschutte alkoof in de rotswand, die alleen kan worden bezocht een via een spiraaltrap. Deze fresco's zijn met natuurlijke aarde pigmenten op gips geschilderd.

De oude trap naar de top van de rots voert door de mond van een hurkende leeuw, waarvan alleen de enorme poten zijn overgebleven. Die poten geven een indicatie hoe gigantisch groot het hoofd van de leeuw moet zijn geweest. De ruïnes van de eens zo prachtige koninklijke citadel bevinden zich op de top van de berg. Diverse grotten voor meditatie, publieke podia en baden completeren deze unieke locatie. De meest indrukwekkende facetten van het unieke complex zijn de watertuinen, de fresco's van mooie maagden, de spiegelmuur met oude graffiti en het oude fort.


Overnachting: Casamara Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Via Dambulla rotstempel naar Kandy.
De rotstempel van Dambulla, ook wel bekend als de Gouden Tempel van Dambulla, is een enorm geïsoleerde rotsmassa van 152 meter hoog en 1,5 kilometer in doorsnede. Stelt u zich dat even voor! Deze grotten beschermden ruim tweeduizend jaar geleden koning Walagamba gedurende zijn ballingschap. Toen hij de troon heroverde besloot hij onder dat massieve dak van steen een tempel te maken.

Er zijn zo'n 80 verschillende grotten in dit tempelcomplex, maar 5 ervan verdienen er een bezoek. De meeste muurschilderingen en beelden staan in verband met het leven van Boeddha, maar sommige beelden zijn van koningen uit de geschiedenis van Sri Lanka. In de eerste grot zien we een liggende Boeddha van 14 meter lang, in zijn geheel uit de rotswand gehakt. In de tweede grot, tevens de mooiste en de grootste, bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden uit het boeddhisme, samen met beelden van de Boeddha zelf.

In Kandy bezoekt u De Tempel van de Heilige Tand. De tand van Boeddha is het belangrijkste religieuze relikwie van Sri Lanka. Wie deze tand bezit, zo wordt geloofd, heeft het echt het land te besturen. Niemand krijgt de tand te zien, deze zit goed opgeborgen in een kleine gouden stoepa. Er zijn meerdere altaars, kleinere tempels en een museum. De tempel ligt binnen de muren van het koninklijk paleis, waar tot in de 19e eeuw de koning woonde.

's Avonds bezoekt u de culturele Kandiyan Dans Show.


Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Van Kandy, via de olifanten in Pinnawela naar Ratnapura.
Dit wordt een andere dag dan de normaal. U ontmoet niet elke dag olifanten. Vandaag gebeurt dat wel in het olifanten weeshuis in Pinnawela. Al sinds 1975 worden hier verlaten en gewonde olifanten opgelapt en verzorgd. Meestal leven er rond de 60 olifanten die uit alle delen van Sri Lanka komen. Het zijn niet allemaal oude olifanten, er zitten ook baby olifantjes tussen. Er zijn in dit weeshuis al meer dan 20 olifantjes geboren. Afhankelijk van de tijd dat u er bent, ziet u het voederen of het baden van de olifanten in de nabijgelegen rivier.

De dag eindigt in het turbulente Ratnapura, het centrum voor de handel in edelstenen. Ratnapura betekent ook zoiets als 'de edele stad'. Er valt behoorlijk wat regen in dit gebied, maar dat heeft als voordeel dat het erg groen is en veel watervallen kent. Omdat het er ook behoorlijk warm is wordt de stad grappend ook weleens 'het Turkse bad' genoemd.


Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 4: Ratnapura stadstour, edelsteen-mijnen, tour Udawalawe Natuurpark.
Waarschijnlijk had Sri Lanka (dat toen nog niet zo heette) tweeduizend jaar geleden al de bijnaam van het 'eiland van de edelstenen'. Die reputatie is gebaseerd op wat er in dit gebied rond Ratnapura is gevonden. Om maar eens wat te noemen: de Blue Giant of Orient, een ongeveer 465 karaats saffier, de grootste ter wereld, of de Rossar Reeves Star Ruby, een van de grootste en duurste robijnen.

Veel van de saffieren, robijnen en 'kattenogen' (een steen die verkleurt met de wisselende lichtinval) worden gedolven in de vallei bij de rivier Kalu Ganga. Leuk dus om zelf eens te zien hoe en waar edelstenen worden gedolven. En dat is precies wat u vandaag gaat doen. U ziet hoe op authentieke wijze naar edelstenen wordt gezocht. Mechanisch delven naar edelstenen is in Sri Lanka verboden. Ook maakt u een stadstour door Ratnapura.

Het Udawalawe Nationaal Park, sinds 1972 een beschermd natuurgebied, is ongetwijfeld een van de beste plekken op aarde om nog kuddes wilde olifanten te zien. In dit enorme grasland met doornstruiken, dat omringd wordt door bergketens, leven ook veel herten, neushoornvogels, apen, felgekleurde pauwen en wilde buffels. Het gebied, dat doet denken aan de Afrikaanse savanne, heeft teak plantages en watergebieden bij het grote Udawalawe stuwmeer en de Walawe rivier.


Overnachting: Ratnaloka Tour Inns Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Excursie naar het Singharaja regenwoud.
Vroeg in de ochtend maakt u een Jeep excursie naar het Singharaja regenwoud. Vanwege het vroege vertrek heeft het hotel voor u een ontbijtpakket klaargemaakt.

Het Singharaja regenwoud staat op de Wereld Erfgoedlijst vanwege het belang van dit natuurgebied voor het ecosysteem van Sri Lanka. Los daarvan is het het mooiste en grootste regenwoud van het eiland. Het plantenrijk is hier op z'n best, er zijn meer dan 830 bloeiende plantensoorten geteld. Singharaja betekent leeuwenkoning, een verwijzing naar de Sri Lankaanse leeuw die hier leefde. Die treft u hier niet meer aan, maar wel apen, talloze vogels en mogelijk een olifant. Al zijn er hier niet veel meer van in dit natuurgebied.

Na deze excursie keert u terug naar Ratnapura. De rest van de dag is er geen programma.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Op weg naar....
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Misschien gaat u naar huis, mogelijk verder de wijde wereld in. Wie weet voor een paar dagen op de Malediven, u bent toch in de buurt.

U kunt uiteraard ook langer in Sri Lanka blijven voor een paar dagen aan het strand.

Optionele Tours:

Het Hart van Sri Lanka (8 dagen)
Het hart van Sri Lanka toont u in 8 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van dit verrassende eiland. Maar het laat u ook kennismaken met de kleu
Fascinerend Sri Lanka (12 dagen)
Fascinerend Sri Lanka is een bezoek van 12 dagen aan een land en een bevolking van wie we nog weinig weten. Laat u verrassen en fascineren door de men
Opmerkingen: Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving onder begeleiding van een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus, jeep en/of auto. Verblijf in toeristenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes, niet vermelde transfers, vliegtickets internationaal Amsterdam - Colombo (deze worden apart berekend in uw programma), online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten, luchthavenbelasting bij vertrek, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Wij verplichten onze klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Sri Lanka worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor Sri Lanka - Kort maar krachtig (6 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Sri Lanka - Kort maar krachtig (6 dagen)

Zesdaagse mini tour door Sri Lanka. Kort maar krachtig, maar niettemin overrompelend en met alle hoogtepunten. De reiziger zet voet op oude grond. De geschiedenis van Sri Lanka gaa

Vanaf:
Contact
Sri Lanka - Ratnapura & regenwoud (5 dagen)

Het is terug naar de natuur op deze korte vijfdaagse reis in Sri Lanka die zich helemaal rond de stad Ratnapura afspeelt. Op de derde en vierde dag ziet u het enorme contrast aan n

Vanaf:
Contact
Het Hart van Sri Lanka (8 dagen)

Het hart van Sri Lanka toont u in 8 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van dit verrassende eiland. Maar het laat u ook kennismaken met de kleurrijke bevolking, de prachtige

Vanaf:
Contact
Sri Lanka Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

Het kleurrijk erfgoed van Sri Lanka overrompelt menige bezoeker al bij aankomst. Nieuwe kleuren, geuren en smaken gaan u hier veroveren. Daar hoeft u niet eens heel veel moeite voo

Vanaf:
Contact
Fascinerend Sri Lanka (12 dagen)

Fascinerend Sri Lanka is een bezoek van 12 dagen aan een land en een bevolking van wie we nog weinig weten. Laat u verrassen en fascineren door de mensen, hun kleurrijke tradities,

Vanaf:
Contact
Avontuurlijk Sri Lanka (21 dagen)

Er is geen ontkomen aan. Avontuurlijk Sri Lanka overrompelt menige bezoeker al bij aankomst. Nieuwe kleuren, geuren en smaken gaan u hier veroveren. Daar hoeft u niet eens heel vee