Hoogtepunt - Kamperen op de Surin Eilanden (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0353
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 17.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Dit is een hoogtepunt van elke vakantie naar Thailand. Kamperen op de Surin Eilanden laat je maximaal genieten van een omgeving die je anders echt alleen op foto's ziet. De zee is zo helder dat het lijkt alsof de boten boven het water zweven. VERNIEUWD ! Garantie voor accommodatie indien geboekt via Green Wood Travel
BOEK TIJDIG !
Het zandstrand is wit en rul, de vissen hebben alle kleuren van de regenboog. Je kunt er zee-schildpadden zien en misschien wel het allermooiste: het is er rustig omdat (gelukkig) nog niet veel mensen dit paradijselijke stukje Thailand hebben ontdekt. Tegen niemand zeggen dus.

De natuur heeft zich hier honderden jaren lang kunnen ontwikkelen zonder last te hebben van mensen. De eilanden waren lang onbewoond, op rondtrekkende Moken zee-nomaden na. Ze waren het domein van vliegende eekhoorns, zee-arenden, hagedissen en apen. Stel je alvast voor: al die geluiden van vogels en andere dieren die je 's-nachts hoort terwijl je lekker in je tent ligt.

Het is dus niet zo gek dat de eilanden inmiddels tot een beschermd natuurpark behoren. Om de kwetsbare flora en fauna te beschermen zijn de eilanden tussen mei en oktober niet toegankelijk voor bezoekers.


Overnachting: tent
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 1: Surin National Park, Moken zee nomaden, uitzicht met zonsondergang.
Vanaf 8 uur verzamelen we op ons kantoor in Phuket. Om 9 uur varen we vanaf de Namkhem pier per speedboot naar de Surin Eilanden.

Na ongeveer anderhalf uur bereiken we Surin Island National Park en gaan we snorkelen bij Chong Kad Channel. We bezoeken ook een Moken dorp. De Moken wonen al eeuwenlang in het gebied van de Andaman Zee. Ze worden door de Thai 'Chao Le' of 'Chao Nam' genoemd, dat betekent 'mensen van de zee' of 'mensen van het water'. Het zijn van oudsher nomaden die over de wateren van Birma en Thailand trekken. Inmiddels zijn er nog maar een paar duizend Moken. Je kunt als alternatief ook kiezen om lekker uit te rusten op het Mai Ngam strand.

Rond 12 uur wordt in het Nationale Park de lunch geserveerd. Na de lunch is het tijd om in te checken en kennis te maken met de Engelssprekende gids. Voordat we weer actief worden hangen we eerst nog wat rond op het strand van Mai Ngam.

In de namiddag maken we een jungle wandeltocht naar een hoog punt waar we goed de zonsondergang over de Kra Ting baai kunnen bekijken. Terug naar het basiskamp voor het dinner en een rustige avond.


Overnachting: tent
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 2: Snorkelen in Pakkhad Bay, bij Hin Kong en Ko Stork, met de long tail boat.
Dit wordt een dagje op en onder water. Maar het begint natuurlijk met een goed ontbijt in de 'kantine' van het Nationale Park.

Om half tien gaan we met de long tail boat naar Pakkhad Bay voor het eerste snorkelavontuur van vandaag. Rond 12 uur zijn we terug voor de lunch.

In de middag gaan we opnieuw met de long tail boat op weg. Dit keer onderzoeken we het waterleven bij Hin Kong and Ko Stork.

Rond 6 uur is het tijd voor het dinner. De rest van de avond kun je geniet van maan en sterren, van de kleine krabbetjes op het strand en andere nachtelijke dieren, van wie de geluiden vaak niet verraden wat ze precies voor dier zijn.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot
Dag 3: Mai Ngam strand, nog meer koralen en vissen. Terug naar Phuket.
Geniet nu het nog kan van deze prachtige omgeving. Na het ontbijt, dat opnieuw om 8 uur wordt opgediend, is er in de ochtend ruimte er nog eens flink op los te snorkelen bij het Mai Ngam strand.

Na de lunch in de 'kantine' gaan we voor de laatste keer op deze tour op zoek naar bijzondere koralen en kleurige vissen. De gids maakt een keuze uit Bon Bay of Mae Yai Bay en Pineapple Bay of Tao Bay. Rond half 4 vertrekken we weer naar Phuket.

We verwachten rond 5 uur weer voet op de Namkhem pier in Phuket te zetten.

Optionele Tours:

De onvergetelijke Similan Eilanden (3 dagen / 2 nachten)
Mooier wordt het niet. De Similan Eilanden zijn de perfecte locatie om te duiken of te snorkelen. De Andaman Zee heeft hier kristalhelder water, zit b
Onvergetelijke Similan Eilanden (1 dag)
Als je van duiken of snorkelen houdt, kan het niet anders of de Similan Eilanden staan hoog op je wensenlijstje. De Thaise eilandengroep in de Andaman
Opmerkingen:
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
 • Een dag diepzeeduiken rond de Surin eilanden? Dit kan Green Wood Travel ook voor u organiseren. Prijzen vanaf 3000 THB pp. per dag.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotel(eiland)sluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. Snorkelplekken worden regelmatig (onaangekondigd) gewijzigd, afhankelijk van condities van zee en weer. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van Hoogtepunt: Kamperen op de Surin eilanden tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  VERTREKT ALLEEN GEDURENDE HET HOOGSEIZOEN VAN: Oktober t/m Mei.
  Inclusief de tour: genoemde maaltijden, vers fruit. Vervoer per open boten. Diensten van een ervaren Engelssprekende Thaise gids. Het bezichtigen van bezienswaardigheden zoals genoemd in de reisschema's, inclusief snorkeluitrusting, reddingsvest en verzekering.
  Accommodatie in eenvoudige tenten. Entreegelden voor de eilanden.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Hoogtepunt - Kamperen op de Surin Eilanden (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Kuraburi lokaal, het pure Thaise leven (4 dagen)

  Een exclusieve prive tour naar de laatste zee-nomaden van Zuidoost-Azie. Deze tour brengt u naar de omgeving van Koh Surin. Dit eiland op het grensgebied van Thailand en Myanmar is

  Vanaf:
  Contact
  Hoogtepunt - Kamperen op de Surin Eilanden (3 dagen / 2 nachten)

  Dit is een hoogtepunt van elke vakantie naar Thailand. Kamperen op de Surin Eilanden laat je maximaal genieten van een omgeving die je anders echt alleen op foto's ziet. De zee

  Vanaf:
  Contact
  Koh Racha Bounty eiland (4 dagen / 3 nachten)

  Dit tropische paradijs biedt alles wat de rustzoeker en de ware strandliefhebber zich maar kan wensen: een azuurblauwe zee en witte stranden met poederfijn zand tegen een achtergro

  Vanaf:
  Contact
  Exotisch Myanmar (Birma) (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tweedaagse trip brengt u niet alleen naar Birma maar ook naar de Thaise provincie Ranong. Dat is de dunst bevolkte provincie van Thailand, met slechts 250.000 inwoners...

  Vanaf:
  Contact
  De onvergetelijke Similan Eilanden (3 dagen / 2 nachten)

  Mooier wordt het niet. De Similan Eilanden zijn de perfecte locatie om te duiken of te snorkelen. De Andaman Zee heeft hier kristalhelder water, zit boordevol vissen en prachtig ko