Exotisch Myanmar (Birma) (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0360
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.00 - 19.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze tweedaagse trip brengt u niet alleen naar Birma maar ook naar de Thaise provincie Ranong. Dit is de dunst bevolkte provincie van Thailand; hier wonen slechts 250.000 mensen. Het grootste gedeelte van deze bergachtige provincie is bedekt met tropisch regenwoud, waartussen zich rivieren, watervallen en heet water bronnen bevinden. Tevens heeft het een tweehonderd kilometer lang zandstrand. Al honderden jaren is Birma een van de moeilijkst toegankelijke landen van Azië. Green Wood Travel heeft echter voor u een weg gevonden om op eenvoudige wijze Birma te bezoeken en wel het eiland Kawthoung. U komt hier in aanraking met de Birmese cultuur, nog vrijwel onaangetast door de westerse beschaving en leert de Birmese gewoonten en gebruiken kennen. We bezoeken Boeddhistische tempels met sprookjesachtige beelden, monniken, pagodes, monumenten en verschillende voorbeelden van oude Birmese architectuur.
Een van de grootste attracties is de kleurrijke lokale markt met de vele met de hand vervaardigde producten zoals bijvoorbeeld teakhouten spiegellijsten en bijzettafeltjes, batik, seladon en zilveren en gouden voorwerpen ingelegd met halfedelstenen. Dit alles voor zeer aantrekkelijke prijzen.
Overnachting: Tinidee Hotel@Ranong
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: (mini)bus
Dag 1: Mooie rit land de Andaman zeekust naar de visserplaats Ranong. We maken vele stops onderweg.

Vroeg vertrek vanaf Phuket of Khao Lak hotel met een airconditioned minibus. Onze eerste stop is bij het monument ter herdenking van de tsunami van december 2004. In het stadje Takuapa stoppen we om iets te drinken en te eten. De rit gaat verder door de bergen van de provincie Takuapa en Ranong.

Omstreeks 13.30 uur komen we aan in Ranong stad waar we lunchen bij 'Grass Hill'. Hier kunt u de vissen voeren en de 'Grass Hills' beklimmen. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over Thailand & Birma. Hierna bezoeken we het Nationaal Raska Warin Park, met warmwaterbronnen waar Ranong bekend om staat.

Diner en overnachting in het Tinidee Hotel@Ranong of gelijkwaardig.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot, open truck & (mini)bus
Dag 2: Vandaag verkennen en beleven we het Birmese eiland Kawthoung
Na het ontbijt vertrek naar de pier vanwaar we met de boot naar het Birmese eiland Kawthoung varen. De bootreis duurt ongeveer 30 minuten; u kunt genieten van uitzicht over Mergui archipel met haar honderden eilanden. Sinds 1995 is op het Birmese Thahtay Kyun eiland een casino geopend, The Andaman Club. Omdat gokken in Thailand verboden is, komen veel Thais in het weekend hier een gokje wagen! Na aankomst in Birma zorgt de gids voor alle douane-formaliteiten die slechts enkele minuten vergen. We reizen nu verder in een oude pickup truck bergopwaarts naar een beroemde Chinese Tempel, de Wat Chin. Hier, op de top van deze tempelberg, kunt u genieten van de mooie vergezichten over Birma en Thailand en van de tempel zelf met grote Birmese Boeddhabeelden en muurschilderingen die het leven van Boeddha uitbeelden, de Birmese versie van het Ramayana. De oudere monniken van deze tempel spreken nog Engels. Dit dateert uit de tijd dat Birma nog een Engelse kolonie was. Zij gaan graag een gesprek aan met de weinige Europese bezoekers.
De pickup truck brengt ons weer naar beneden; aan de voet van de berg vindt u de markt van Kawthoung. Een koopjesparadijs waar van alles wordt aangeboden, van kunstig houtsnijwerk en prachtige sieraden tot sigaretten. Na een uitgebreid bezoek aan deze kleurrijke markt, verzamelen we ons bij het douanekantoor om met de boot terug naar Thailand te varen. De lunch gebruiken we op het terras van een lokaal restaurant met uitzicht over de Mergui archipel of gelijkwaardig.
Op de terugweg naar Phuket, als de tijd het toelaat, stoppen we bij een waterval om een verfrissende duik te nemen. Vroeg in de avond komt u voldaan terug in uw hotel op Phuket eiland.

Opmerkingen: vergeet uw paspoort niet mee te nemen. Bij terugkomst ontvangt u een visum voor 14 dagen verblijf in Thailand.

Het is mogelijk dat het tourprogramma gewijzigd wordt vanwege bepaalde omstandigheden (weer, wegen, hotelsluiting, opstand etc.) De intentie van het bezoeken van Birma en in aanraking komen met zijn cultuur en bewoners blijft gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Minimum 4 persons
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden, immigratiekosten, zowel aan Thaise als aan de Birmese grens en omschreven transfers vanaf Phuket (Kata-, Karon- & Patong Beach). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door één (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned auto/minibus, varen per open boot en transport per open pickup truck tijdens de het bezoek aan Birma. Verblijf in goede toeristenklasse hotels in Ranong als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, (boot)transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), niet vermelde visumkosten, bagage afhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Exotisch Myanmar (Birma) (2 dagen / 1 nacht)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Kuraburi lokaal, het pure Thaise leven (4 dagen)

Een exclusieve prive tour naar de laatste zee-nomaden van Zuidoost-Azie. Deze tour brengt u naar de omgeving van Koh Surin. Dit eiland op het grensgebied van Thailand en Myanmar is

Vanaf:
Contact
Hoogtepunt - Kamperen op de Surin Eilanden (3 dagen / 2 nachten)

Dit is een hoogtepunt van elke vakantie naar Thailand. Kamperen op de Surin Eilanden laat je maximaal genieten van een omgeving die je anders echt alleen op foto's ziet. De zee

Vanaf:
Contact
Koh Racha Bounty eiland (4 dagen / 3 nachten)

Dit tropische paradijs biedt alles wat de rustzoeker en de ware strandliefhebber zich maar kan wensen: een azuurblauwe zee en witte stranden met poederfijn zand tegen een achtergro

Vanaf:
Contact
Exotisch Myanmar (Birma) (2 dagen / 1 nacht)

Deze tweedaagse trip brengt u niet alleen naar Birma maar ook naar de Thaise provincie Ranong. Dat is de dunst bevolkte provincie van Thailand, met slechts 250.000 inwoners...

Vanaf:
Contact
De onvergetelijke Similan Eilanden (3 dagen / 2 nachten)

Mooier wordt het niet. De Similan Eilanden zijn de perfecte locatie om te duiken of te snorkelen. De Andaman Zee heeft hier kristalhelder water, zit boordevol vissen en prachtig ko