Kuraburi lokaal, het pure Thaise leven (4 dagen)

Tourcode:0366
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Inheemse gemeenschap toerismeBouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
LET OP Dit is een seizoensgebonden toer die alleen vanaf 1 November tot 30 April beschikbaar is.Een exclusieve prive tour naar de laatste zee-nomaden van Zuidoost-Azie. Deze tour brengt u naar de omgeving van Koh Surin. Dit eiland op het grensgebied van Thailand en Myanmar is het woongebied van de laatste zee-nomaden, de Moken. Ze worden ook wel zee-zigeuners genoemd.

De Moken leven ongeveer negen maanden per jaar op traditionele boten op de zee. Ze onderhouden zich met van alles wat ze in de zee tegenkomen. Ze hebben uitstekende kwaliteiten om te overleven zoals diepzee duiken zonder uitrusting en speer jagen.

Tijdens deze tour duikt u, letterlijk en figuurlijk onder in het leven van deze bijzondere etnische minderheid. En leert u alles van de uitzonderlijke manier van leven.


Met uw verblijf ondersteunt u de bewoners bij de wederopbouw van hun bestaan en geven zij u een uniek kijkje in hun leven.
Overnachting: Bungalow
Maaltijden: Diner
Vervoer:
Dag 1: Aankomst in Kuraburi
Bij aankomst in Kuraburi krijgt u eerst een uitleg over de Moken. Hier wordt u verteld wat de leefgewoontes zijn en de omgangsvormen om vervelende situaties te voorkomen.

Hierna gaan we de lokale avondmarkt bezoeken wat werkelijk een lust is voor de zintuigen. Heerlijke typische Zuid Thaise gerechten worden hier met liefde bereid. Dit is dus ook de locatie waar wij ons avondeten nuttigen.

Met een volle buik gaan we weer terug naar de bungalow waar de eerste nacht verblijven.


Overnachting: Luxe safaritenten
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot
Dag 2: Kennismaking met de Moken
Alweer vroeg in de ochtend gaan we naar de ochtendmarkt om een heerlijk ontbijt te nuttigen. Daarna vertrekken we met een speedboot naar het eiland Surin waar de Moken leven. Maar voordat we deze mensen ontmoeten, checken we eerst in bij het tentenkamp bij het Nationaal Park hoofdkantoor.

We maken hier kennis met de lokale gids die ons de volgende dagen gaat begeleiden. We stappen in een 'Longtail-boot' en vervolgen de tocht naar het Moken-dorp. Bij aankomst verkennen we het dorp en krijgt u uitleg over de leefwijze en het (bij)geloof van de zee-zigeuners.

Vervolgens staat u versteld van de kennis over de natuur tijdens de jungle tocht in de nabije omgeving van het dorp. De gids vertelt u honderduit over medicinale planten, eetbare planten en andere soorten planten die gebruikt worden voor allerlei doeleinden.

In de schaduw van een bananenboom wordt de lunch genuttigd. En een momentje uitgepuft na de tocht.

Hierna wordt het tijd om kennis te maken met de zwemkwaliteiten en kennis van de marine wereld van de Moken. We gaan snorkelen in de mooiste onderwaterwereld van Thailand. De gids vertelt weer over allerlei soorten vissen en laat u de exclusieve technieken zien die de Moken beheersen om te overleven in het water.

Aan het einde van de middag gaan we weer terug naar het tentenkamp waar u nog heerlijk op het witte strand kunt uitrusten van de indrukwekkende dag.


Overnachting: Luxe safaritenten
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: geen
Dag 3: Leer uit eerste hand het begrip inheemse leefgemeenschap
Deze dag leeft u als een echte Moken op het water. De dag is gevuld met snorkelen, schilpadden spotten en vooral veel plezier maken met uw nieuwe vrienden. De uiterst vriendelijke Moken zijn altijd wel in voor een lolletje.

Daarna keren we terug naar het Moken dorp waar u vrije tijd heeft om rond te lopen en nog meer te ervaren van het aparte leven wat de deze mensen hebben.

Kijk op de terugweg naar het kampentent goed omhoog wat de kans dat er een makaak gespot wordt is groot. Na een dag helemaal te ervaren als een echte Moken is het weer tijd om op te laden voor morgen.


Overnachting: Geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 4: Lokaal ontbijten en neem de tijd om afscheid te nemen van uw nieuw gevonden vrienden
De laatste dag krijgt u de mogelijkheid om dezelfde vaardigheden te trainen waar deze mensen ogenschijnlijk mee geboren zijn. De aparte manier van roeien, het jagen op vis met een speer en de speciale manier van diepzee duiken.

Na de lunch en een korte samenvatting van de activiteiten is het tijd om terug te keren naar de moderne wereld. Een onvergetelijke ervaring bij de zee-zigeuners van Thailand.

Opmerkingen: u kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:
 • Bangkok - Per vliegtuig van Bangkok naar Ranong en/of Ranong naar Bangkok
  Ticketprijs is niet inclusief (vanaf 2.500 THB per persoon enkele reis)
  Transfer van Ranong luchthaven naar de Kuraburi is 3.000 THB enkele reis (minibus).
 • Bangkok - Per vliegtuig van Bangkok naar Phuket en/of Phuket naar Bangkok
  Ticketprijs is niet inclusief (vanaf 2.500 THB per persoon enkele reis)
  Transfer van Phuket luchthaven naar de Kuraburi is 4.500 THB enkele reis (minibus.).
 • Transfer van Surat Thani trein station naar de Kuraburi is 4.000 THB enkele reis (minibus.).
 • Public aircon bus transfer Bangkok (Borommaratchachonnani Bus Station of Sai Tai Mai) naar Kuraburi: 1200 THB/pp (vertrek: 19.05 - aankomst: 05.30)

 • - Alle facultatieve excursies en transport dienen vooraf geboekt te worden.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door professionele Engelssprekende lokale gidsen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische dranken, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), persoonlijke uitgave, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Kuraburi lokaal, het pure Thaise leven (4 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: J. Sarbach
  Date: 06-May-19

  Recensie: STAGEPLEK LESGEVEN IN THAILAND
  Stageplek lesgeven in Thailand Stichting Commundo steunt kleinschalige projecten in Thailand die gericht zijn op verbetering op lange termijn. De organisatie werkt samen met verschillende scholen waar vrijwilligers kunnen helpen met Engelse lessen, en ondersteuning van de leraren.

  Deze scholen zijn allemaal voor kwetsbare jongeren. Er is bijvoorbeeld een school voor Birmese vluchtelingen, die erg worden achtergesteld in de maatschappij. Er is ook een opvang voor kinderen die niet naar school gaan. In deze opvang wordt de kinderen zoveel mogelijk geleerd.

  Aan de slag!
  Je kunt op heel veel verschillende manieren je steentje bijdragen in dit project. Je kunt de kinderen lesgeven (Engelse les, rekenen, sociale vaardigheden), je kan met ze knutselen, ze computerles geven en leren schrijven. Door deze activiteiten raken ze vertrouwd met buitenlanders en de Engelse taal. Ook voor de Thaise kinderen is de Engelse taal van belang voor de toekomst, want het toerisme biedt veel werkgelegenheid in de regio. Naast Engels kun je bijvoorbeeld ook helpen met aardrijkskunde of muziekles geven.

  Je werkt van maandag tot vrijdag van negen uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags of van acht tot drie. Buiten de schooluren zul je nog lessen voorbereiden. De kinderen zijn 3 tot 13 jaar oud. De preciese leeftijden en groottes van de klassen verschillen per school.

  Bij dit project zul je aan een school worden gekoppeld die het beste aansluit bij jouw wensen en vaardigheden. Laat ons weten wat je wilt en wij laten je weten wat de mogelijkheden zijn.

  Stageplek lesgeven in Thailand Wat wordt er van jou verwacht?
  We verwachten dat je je flexibel opstelt en creatief om kunt gaan met de middelen die er beschikbaar zijn. Je moet een open instelling hebben, pro-actief en geduldig zijn. Sta open voor nieuwe ideeën en respecteer de culturele gebruiken. We verwachten ook dat je bereid bent een paar woordjes Thai te leren om zo met de kinderen te kunnen communiceren. We verwachten dat je goede kennis hebt van de Engelse taal en de kracht hebt om de kinderen zelfvertrouwen te geven.

  Huisvesting voor Stageplek lesgeven in Thailand
  Je zult in Kuraburi verblijven, zo’n twee en een half uur van Phuket. Kuraburi is niet toeristisch en zo krijg je een goed beeld van het Thaise leven. Je verblijft in een gemeubileerde kamer in Kuraburi. De lunch krijg je op school, ontbijt en avondeten is niet inbegrepen. Er zijn veel restaurantjes en een markt waar je terecht kan voor heerlijk eten.

  Meer weten over deze stage in Thailand? Klik dan hier  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Kuraburi lokaal, het pure Thaise leven (4 dagen)

  Een exclusieve prive tour naar de laatste zee-nomaden van Zuidoost-Azie. Deze tour brengt u naar de omgeving van Koh Surin. Dit eiland op het grensgebied van Thailand en Myanmar is