Sprookjesachtig Birma: Bagan & Mandalay (5 dagen)

Tourcode:BUR-014
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het sprookjesachtige Birma is te vinden in Bagan en Mandalay. Vind het in deze korte reis waarin de panorama's om voorrang zullen vechten. De ogenschijnlijk oneindige reeks tempels in Bagan weerkaatsen bij zonsondergang de mooiste kleuren. De gouden daken van de tempels en pagodes in Mandalay schreeuwen om aandacht. Maar wat deze 5 dagen echt sprookjesachtig maakt is dat al deze culturele en historische pracht en praal zich feilloos samenvoegt met het leven van de Birmezen. Zoals dat van de boeren in Bagan, die al eeuwenlang voor de tempels zorgen. Ze leiden een leven dat vaak niet heel anders is dan dat van hun voorouders. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): Mandalay - Bagan - Mandalay

5 Dagen in Bagan, waarvan de omgeving een archeologisch luilekkerland is met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, en in Mandalay, met de prachtige pagodes en kloosters, misschien wel de mooiste van Myanmar.

De Brit Norman Lewis reisde al in 1951 naar Birma, dat toen net onder het juk van de Britten vandaan was. Hij is onder de indruk van de mensen, de onuitputtelijke hoeveelheden tempels en de kleuren van het land. Hij roemt het goudgele licht dat het Birmese landschap na zonsopgang in vuur en vlam zet en noemt Birma daarom liefkozend 'de gouden aarde'. Birma was toen een 'bevrijd' land, een vrij land. Vergelijkbaar met recente ontwikkelingen nu de militaire machthebbers in Myanmar (zoals Birma inmiddels heet) na decennia van isolatie de deuren een kleine beetje hebben geopend voor de buitenwereld. Er is dus veel te ontdekken.
Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Mandalay. Stadstour (met Mahamuni en Kuthodaw pagode).
Aankomst in Mandalay. U wordt opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht. Het sprookje is begonnen.

Van Mandalay wordt weleens gezegd dat hier het echte Myanmar te vinden is. De ziel van het land, de oude pagodes en tempels, maar ook wel de drang naar vooruitgang en vernieuwing. U mag zelf bepalen of dat goed of slecht is. Mandalay dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Het is een mooie stad, misschien wel de mooiste van Myanmar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.

U wordt meegenomen door deze veelzijdige stad. U gaat naar de Mahamuni Pagode, geliefd vanwege een heilig Boeddhabeeld. Duizenden Birmezen beplakken het bronzen beeld dagelijks met bladgoud. Het beeld is van oorsprong niet echt groot, maar is door het toegevoegde goed tientallen centimeters in omvang gegroeid. Verder staan ook het Shwenandaw klooster met de beroemde houtsnedes en de Kuthodaw Pagode op het programma. Hier ziet u wat weleens het grootste boek ter wereld wordt genoemd omdat het 729 marmeren stenen tableaus met boeddhistische inscripties bevat. Als de tijd het toelaat gaan we naar Mandalay Hill om van het fraaie uitzicht op de stad en de Irrawaddy rivier te genieten.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 2: Boottocht van Mandalay naar Bagan.
De haan kraait op tijd, want er wacht een lange dag. Om 6 uur vertrekt de boot naar Bagan. Typisch zo'n boottocht waarvan de ervaring misschien wel groter is dan het doel. Pas aan het eind van de middag legt de boot in Bagan aan.

Ontspan en geniet van wat er op de oevers van de Irrawaddy rivier gebeurt en soms ook niet gebeurt. De boot legt hier en daar aan en de lokale bevolking zal u voor langere of kortere stukken gezelschap houden. Een mooie manier om onderdeel te worden van het dagelijks leven aan de rivier.

De bevolking van het hedendaagse Bagan, lijkt zich niet zo bewust van een groots verleden en bewerkt gewoon traditiegetrouw de akkers tussen de monumenten, net als eeuwen geleden, toen hier meer dan tienduizend tempels stonden. Voor hen zijn de tempels en pagodes, ook al zijn het ruïnes, deel van het dagelijkse leven. Van oudsher waren het de boerenfamilies die voor het onderhoud van de tempels zorgden, net als nu.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 3: Tour door Bagan. Shwezigon en Ananda Pagode.
Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irrawaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. De stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11e tot de 13e eeuw, met Bagan als eerste hoofdstad van het Birmese Rijk. deze tempels maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar.

Op uw tour ziet u de indrukwekkende Shwezigon Pagode, die al in de 11e eeuw is gebouwd. De stoepa is het schoolvoorbeeld in Myanmar geworden. Er zouden een tand en een stukje bot van Boeddha in liggen. U bezoekt ook de bijna net zo oude Ananda pagode (weleens de Westminster Abbey van Birma genoemd) en het Ananda Ok Kyaung klooster.

Onderweg gaan we naar één van de vele werkplaatsen waar met echt paardenhaar schitterend lakwerk wordt gemaakt. Om dit lakwerk te drogen, wordt het onder de grond in kranten begraven. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Dhammayangyi Pahto, een prachtige tempel. En we gaan de zon vanaf één van de terrassen zien ondergaan.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Vrije dag in Bagan. Boottochtje naar Kyun Thiri?
Vrije dag. Bagan vormt zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Azië en wordt beschouwd als een historisch wereldwonder. Hoewel minder bekend dan Angkor Wat in Cambodja of de Borobudur in Indonesië is Bagan minstens zo indrukwekkend. Ondanks dat de glorietijd van Bagan slechts een paar honderd jaar heeft geduurd, genoot het rijk over de hele wereld bekendheid. Hier zouden toen maar liefst een half miljoen mensen geleefd hebben. Naar verluidt waren zelfs de barbaren die Bagan in 1287 aanvielen en grotendeels verwoestten onder de indruk van de stad.

Overweeg een spectaculaire Ballonvaart boven Bagan of eventueel een korte boottocht over de Irrawaddy rivier naar het eiland Kyun Thiri, waar midden in de rivier een typisch Birmees boerendorp ligt. U kunt er rond wandelen, in contact komen met de bevolking of gewoon eens rustig kijken hoe het leven zich daar afspeelt. (Niet inclusief)


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 5: Op weg naar een nieuw avontuur?
Einde van deze korte reis die u ongetwijfeld achterlaat met mooie sprookjesachtige beelden. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mandalay (inclusief). Daar wacht uw volgende bestemming. Lekker naar huis of op weg naar een nieuwe avontuur.
Optionele Tours:

PRIVE een blik op Yangon (3 dagen)
De grote charme van Myanmar, maar ook de tegenstellingen en de vele kleuren en gezichten, u leert het kennen met deze driedaagse Blik op Yangon.
PRIVE Premium Myanmar (7 dagen)
Deze zevendaagse Myanmar reis richt zich vooral op de prachtige stad Mandalay en het historische Bagan. Bagan moet ooit fantastisch zijn geweest. De l
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen.
Ballonvaart boven Bagan
Ballonvaart boven Bagan. Stelt u zich even voor: uw ballon vaart in een rustig tempo boven een van de meest bijzondere archeologische gebieden ter wer
Opmerkingen:
 • Gezondheid: deze reis, ook in het minder ontwikkelde Myanmar, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts.
 • Voor bijna ieder hotel in Myanmar geldt: check-in tijd is 13:00 uur; check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van Myanmar Kleurrijk Erfgoed tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vlucht (Bagan-Mandalay) en open boot. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, internationale vliegtickets, luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Sprookjesachtig Birma: Bagan & Mandalay (5 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Pierre Martens
  Date: 24-Nov-19

  Recensie:  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Mandalay)

  Al eens gedacht aan het strand van Ngapali in Myanmar? Strand in Birma, horen we u denken. Ja, strand in Birma. Perfect om na in een reis in dit fascinerende land een paar dagen op

  Vanaf:
  Contact
  Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Yangon)

  Ngapali in Myanmar heeft een van de langste stranden van Zuidoost-Azië. Wat, denkt u nu, strand in Birma? Ja, dat klopt. Daar had u vast nog niet eerder aan gedacht. Ngapali Beach

  Vanaf:
  Contact
  Sprookjesachtig Birma: Bagan & Mandalay (5 dagen)

  Het sprookjesachtige Birma is te vinden in Bagan en Mandalay. Vind het in deze korte reis waarin de panorama's om voorrang zullen vechten. De ogenschijnlijk oneindige reeks tem

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Klassiek Myanmar Tour (5 dagen)

  Hoeveel moois kun je in vijf dagen zien? Deze Klassiek Myanmar Tour geeft het antwoord: heel veel! En het zijn louter hoogtepunten! Het programma klinkt als een toverspreuk: Yangon