PRIVE Klassiek Myanmar Tour (5 dagen)

Tourcode:BUR-002
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Hoeveel moois kun je in vijf dagen zien? Deze Klassiek Myanmar Tour geeft het antwoord: heel veel! En het zijn louter hoogtepunten! Het programma klinkt als een toverspreuk: Yangon, Bagan, Mandalay. Wij beloven u dat u na afloop betoverd zult zijn. Er is wel een nadeel, u gaat de zonsondergangen missen, u wilt terug en meer zien van Myanmar. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Bagan - Mandalay

We beginnen en eindigen in Yangon (voorheen Rangoon), tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Yangon met zijn koloniale sfeer en schitterende pagodes. Verder bezoeken we Bagan waarvan de omgeving een archeologisch luilekkerland is met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. Mandalay is de derde stad die we aandoen en met zijn prachtige pagodes en kloosters misschien wel de mooiste van Myanmar.

Voor een eerste kennismaking met dit fascinerende land is deze tour heel geschikt.
Overnachting: Grand United 21 St Downtown
Maaltijden:
Vervoer: auto of minibus
Dag 1: Welkom in Myanmar. Bezoek aan boeddhistische beroemdheid: Shwedagon.
Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. En niet te vergeten het middelpunt van handel en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Op de luchthaven heet onze Engelssprekende chauffeur u welkom. U wordt naar uw hotel gebracht en hebt tijd om uit te rusten van de reis of zelf alvast eens rustig rond te wandelen.

In de (na)middag brengen we onder meer een bezoek aan de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi en maken we een fotostop bij Karaweik Hal aan het Kandawgyi Meer, een kopie van een koninklijke statie-boot in de vorm van een enorme vogel, maar vooral vorstelijk gelegen in de tropische tuin rondom het meer. De Shwedagon Pagode mag niet ontbreken. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met bladgoud.


Overnachting: Bagan Thande Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 2: Vlucht naar Bagan. Stadstour langs de Birmese Gouden Eeuw.
Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Bagan. Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.

We maken een rondgang langs de mooiste en best bewaarde pagodes. De Shwezigon, die het prototype werd voor latere stoepa's in Myanmar, de 13e eeuwse grot tempel Wetkyi-in Gubyaukkyi met fresco's, en de Ananda Pagode, een van de grootste en best bewaard gebleven pagodes in Bagan. Ook het klooster Ananda Ok Kyaung is de moeite waard. Het is een van de weinige met steen vervaardigde kloosters uit de vroege Bagan tijd. Uit een veel latere periode stamt de Htilominlo tempel, een van de laatsten die hier werd gebouwd. Aan het eind van de dag bekijken we het indrukwekkende gebied vanaf een hooggelegen pagode.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 3: Rit naar Mandalay. Stadstour: Shwenandaw, Atumashi en Kuthodaw Pagodes.
We rijden na het ontbijt van Bagan naar Mandalay, een rit van ongeveer 4 uur. De stad dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Mandalay is een zeer fraaie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.

In de middag bezoeken we de gracht rond het vroegere koninklijke paleis, traditionele zijdeweverijen, het Shwenandaw (gouden paleis) klooster, de Atumashi Pagode, de Kuthodaw Pagode en de Kyauktawgyi Pagode. Aan het eind van de dag zien we de zon ondergaan vanaf de heuvel van Mandalay.


Overnachting: Victoria Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 4: Tour naar Amarapura en Inwa. U-Bein brug, Shwenandaw, Bagaya Kyaung.
Amarapura was van 1841 tot 1857 de hoofdstad van Birma. Hier bezoeken we het Mahagandayon klooster, met meer dan 1700 jonge monniken het grootste klooster van het land. De keuken in dit grote klooster is een bezienswaardigheid. Hier kunnen we zien hoe het eten wordt klaargemaakt voor de monniken.

Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U-Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U-Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa. Inwa is gesticht in 1364 en was gedurende 400 jaar de koninklijke hoofdstad van Birma. De eerste twee eeuwen van haar glorietijd was de stad het middelpunt van het machtige Shan-rijk.

Inwa is een eiland en daarom reizen we er met de pony wagen. De Bagaya Kyaung is een 200 jaar oud houten klooster, gebouwd op 267 teakhouten palen. Met een beetje geluk ziet u een klasje jonge monniken die les krijgen, want dit klooster wordt nog altijd gebruikt. Robuuster is het stenen klooster Maha Aungmye Bonzan, een van de paar overgebleven gebouwen die nog laten zien hoe welvarend Inwa ooit was. Voordat u terugkeert naar Mandalay staat ook de hangende toren van Ava op het programma.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 5: Naar het vliegveld van Mandalay.
Ontbijt in het hotel. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Mandalay voor uw terugvlucht.

Optionele Tours:

PRIVE een blik op Yangon (3 dagen)
De grote charme van Myanmar, maar ook de tegenstellingen en de vele kleuren en gezichten, u leert het kennen met deze driedaagse Blik op Yangon.
Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)
Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te ver
Myanmar Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Myanmar kan misschien best een likje verf gebruiken, maar het kleurrijk erfgoed ontvouwt zich aan eenieder die de ogen voor die schoonheid wil openen.
Opmerkingen: het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Yagon-Bagan-Mandalay-Yangon). Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: vliegtickets (Bangkok-Yangon | Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE Klassiek Myanmar Tour (5 dagen)

Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
Name: Kris
Date: 27-Jan-20

Recensie: Veel indrukken van een ongekend mooi land en mensen. Wij komen terug naar Myanmar volgend jaar. Kris en MirianRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Karin
Date: 13-Sep-19

Recensie: Myanmar heeft mijn hart gestolen. Goede gidsen en we hebben veel geleerd over de geschiedenis en het geloof.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Jos de Schryver
Date: 15-Jun-19

Recensie: Alleen Yangon en Bagan. 2 dagen in Yangon is meer dan voldoende. De Swedago pagode is indrukwekkend om te zien. Wij sliepen in The Governor's Residence (duurder maar wel boutique hotel gekozen. Overal in Myanmar zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Onze gids Erik was fantastisch. Spreekt ZEER goed Engels en bereidt obv onze wensen de tour aan te passen. Aan te bevelen om speciaal om hem te vragen, wees wel tijdig. Bagan kan je niet vertellen hoe het eruit ziet, ongelofelijk. De foto´s kloppen, enorm veel tempels, stupa´s etc...echt duizenden. Wij hebben ze niet allemaal gezien :-) Thazin Garden Hotel is redelijk te doen. (voor verwende reizigers die wij zijn. Lekker zwembad , ook hier wil men het je naar de zin maken. De toegang tot Myanmar is, als je thuis al een visum hebt geregeld, erg eenvoudig. Ik had op basis van wat ik had gelezen meer moeilijkheden verwacht. Geen mobiele telefoonverbinding mogelijk voor buitenlanders. Internet ook dramatisch, als je tijd wil hebben om gitaar te spelen, franse te leren of andere dingen ga dan maar internetten, want tijdens het wachten tot een pagina zich opent , heb je daar tijd zat voor. Heeft ook wel iets rustgevends overigens als je een tijdje onbereikbaar bent. Wij hebben een prima tijd daar gehad, aanrader dusRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Mandalay)

Al eens gedacht aan het strand van Ngapali in Myanmar? Strand in Birma, horen we u denken. Ja, strand in Birma. Perfect om na in een reis in dit fascinerende land een paar dagen op

Vanaf:
Contact
Strand Ngapali Beach (6 dagen vanuit Yangon)

Ngapali in Myanmar heeft een van de langste stranden van Zuidoost-Azië. Wat, denkt u nu, strand in Birma? Ja, dat klopt. Daar had u vast nog niet eerder aan gedacht. Ngapali Bea

Vanaf:
Contact
Sprookjesachtig Birma: Bagan & Mandalay (5 dagen)

Het sprookjesachtige Birma is te vinden in Bagan en Mandalay. Vind het in deze korte reis waarin de panorama's om voorrang zullen vechten. De ogenschijnlijk oneindige reeks tem

Vanaf:
Contact
PRIVE Klassiek Myanmar Tour (5 dagen)

Hoeveel moois kun je in vijf dagen zien? Deze Klassiek Myanmar Tour geeft het antwoord: heel veel! En het zijn louter hoogtepunten! Het programma klinkt als een toverspreuk: Yangon