Fietsen in Vientiane - halve dag

Tourcode:LAO-0102
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 13.00
Category: Fietsen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Halve dag op de fiets door Vientiane. Vientiane, op de linkeroever van de Mekong rivier, hoofdstad en grootste stad van Laos, laat zich heel goed op de fiets ontdekken omdat de stad niet te groot en te druk is. Deze leuke tocht laat u op een originele manier de stad zien. De tour begint bij de oudste tempel in Vientiane, de Wat Si Saket, die in 1828 de oorlog met Siam heeft overleefd. In het museum en klooster bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden. Wat Ho Prakeo was vroeger het onderkomen van de Smaragden Pra Keo Boeddha, die nu in Bangkok staat. Tegenwoordig herbergt deze tempel een collectie van Boeddhabeelden en antiek.

We fietsen naar het Patuxai Monument. Deze triomfboog, die sterke overeenkomsten vertoont met de Arc de Triomphe in Parijs, herinnert aan oorlogsslachtoffers. Het is uitgegroeid tot het iconische beeld van Vientiane en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Daarna staat de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van Vientiane op het programma: de gouden stoepa van That Luang, oorspronkelijk gebouwd om een kleinere stoepa met een stukje van het borstbeen van Boeddha te verbergen. Voordat we terug fietsen naar uw hotel, bezoekt u het Cope Tentoonstellingscentrum dat inzicht geeft in de gevolgen van de bombardementen op Laos tijdens de Vietnam-oorlog.Opmerkingen: de fietstocht duurt ongeveer 4-5 uur; de afstand bedraagt ongeveer 25 tot 30 kilometer. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet mee nemen!) en dichte schoenen te dragen.
Inclusief de tour: routebeschrijving voor de opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) van uw Vientiane hotel naar het startpunt. We verzamelen in het kantoor voor een korte bijeenkomst. Onderweg zijn enkele verfrissingen, eenvoudige lunch en versnaperingen inbegrepen. Excursie als omschreven in de reisbeschrijving, entreegelden en begeleid door 1x professionele lokale Engelssprekende gids.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden en drankjes, transfers en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven. Vervoer terug naar uw hotel gaat ook per opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) - uw gids helpt u hiermee!

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Fietsen in Vientiane - halve dag

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Fietsen in Luang Prabang

Fietsen in Luang Prabang is de perfecte manier om deze historische trekpleister te ontdekken. De tour omvat niet alleen de mooiste bezienswaardigheden in de koningsstad maar brengt

Vanaf:
Contact
Fietsen en tuben in Vang Vieng

Fietsen en tuben in Vang Vieng. Dit is een heel relaxt dagje waar je ook nog eens in een blauwe lagune gaat zwemmen en als je zin hebt naar een grot kunt klimmen. En dat allemaal m

Vanaf:
Contact
Fietsen in Vientiane - halve dag

Halve dag op de fiets door Vientiane. Vientiane, op de linkeroever van de Mekong rivier, hoofdstad en grootste stad van Laos, laat zich heel goed op de fiets ontdekken omdat de sta